Barudstyr, den professionelle bartender ikke kan undvære

Indlæser...
Barudstyr, den professionelle bartender ikke kan undvære

Lækre cocktails og det rette barudstyr går hånd i hånd. Bare spørg den professionelle bartender. Tanken om at lave drinks uden brug af shaker, strainer eller jigger er tæt på ikke eksisterende.

Med andre ord så kan du bare lave bedre cocktails, hvis du har styr på værktøjet. Derfor vil vi i dette indlæg guide dig i den rigtige retning, så du får en bedre fornemmelse af, hvilket barudstyr du skal anskaffe, hvad end du er professionel bartender eller en glad cocktailentusiast.

 

Cocktailshakeren

Vi vil gå så langt som til at sige, at cocktailshakeren er en bartenders bedste ven. I hvert fald er shakeren et af de redskaber, som bartenderen bruger allermest. Derfor er det enormt vigtigt at finde den helt rette shaker, som er nem at arbejde med, og som ligger godt i hånden.

 

Du kan læse meget mere om cocktailshakere her.

 

Den mest anvendte type shaker i den professionelle barverden er Bostonshakeren, som består af to dele. En del i metal og en del i glas.

Der er flere fordele ved netop denne konstellation, bl.a. at der ikke dannes undertryk når shakeren udsættes for temperatursvingninger, da glas og metal ikke reagere på samme måde. Dermed kan du altid nemt skille delene fra hinanden, når du har rystet indholdet godt sammen.

I og med den ene del er af glas, har du altså en transparant shaker, som gør det muligt for dig at se drinkens farve samt konsistens, og dermed har du lettere ved at skabe de helt perfekte cocktails.

Læs mere om hvordan du bruger en Bostonshaker her.

 

Strainer

Direkte oversat til dansk så betyder ”strainer” blot en si. Og det er lige nøjagtig hvad en strainer gør. Den sier alt overflødigt indhold fra, når du har shaket en drink godt sammen. Det kan være is, diverse krydderurter eller andet, du har brugt som garnish i din drink.

Straineren sørger dermed for, at det blot er væsken som hældes fra cocktailshakeren over i glasset, så du kan nyde din drink uspoleret af fremmedlegemer.

Der findes mange forskellige typer af strainers som alle tjener samme ædle formål, så det handler i høj grad om at finde det design, som passer lige netop til dig.

Hvis du er mere nysgerrig angående den perfekte strainer, så kan du her læse alt du skal vide omkring strainers.

 

 

Jigger

Præcision betyder alt, når det drejer sig om at fremstille de helt perfekte drinks. Derfor er en god jigger uundværlig, når du skal måle de rette mængder og proportioner op.

Med jiggeren sikrer du dig selv mod termen at hælde på ”slump”, hvilket er fint, hvis du sidder sammen med vennerne og drikker slavevodka med billig appelsinjuice.

Men i den professionelle bar går man meget sjældent på kompromis, og ved at måle de nøjagtige mængder spiritus og mixere up, bliver drinkoplevelsen bare det bedre.

Her kan du læse meget mere om, hvordan du får de perfekte drinks med blot dette ene værktøj.

 

Muddler

Skal du lave en rigtig god Mojito, så er muddleren ”the way to go”. Lidt i samme boldgade som en morter presser muddleren saft og kraft ud af bær, citrusfrugter og krydderurter.

Den store forskel er dog, at hvor morteren kvaser ingredienserne, så presser muddleren udelukkende saften og aromaerne ud af ingredienserne.

Du kan læse meget mere om cocktailmuddleren her.

 

Skænkeprop

Som professionel bartender går det naturligvis ikke, hvis du hælder alkohol direkte fra flasken. Igen er vi ude i, at det der med øjemål ikke fungere særligt godt, når du skal lave perfekte cocktails.

Brug i stedet en skænkeprop, som måler 2 cl op meget nøjagtigt, og øg professionalismen bag bardisken.

 

Barske

Når du skal omrøre en drink, skal du ikke stå og famle med et eller andet sugerør, bunden af en kniv eller en gaffel. Det sender de helt forkerte signaler, og ødelægger helhedsoplevelsen for den drink der bliver lavet.

Du skal i stedet gøre brug af en barske, som faktisk kan bruges til meget andet end blot at omrøre drinks. De fleste har nemlig en form, som gør dem velegnet til muddler. Slå på den måde to fluer med et smæk og hav altid en muddler lige ved hånden, som samtidig er ideel til at sætte det sidste touch på en lækker cocktail.

 

Oplukkeren & proptrækkeren

Har du en funktion som kombineret tjener og bartender, så skal du hurtigt kunne åbne både vinflasker, ølflasker eller sodavand.

Derfor skal du altid have en god oplukker og en god proptrækker på dig.

Der findes et hav af forskellige muligheder, men når det kommer sig til at vælge den perfekte proptrækker, har vi kogt det ned til denne guide, som klæder dig på til at kunne finde den helt rigtige vinoplukker.

 

Køb et samlet barsæt  

Har du slet ikke noget udstyr endnu, men godt kunne tænke dig at komme godt i gang med at lave lækre drinks, så kommer du langt ved at købe et samlet barsæt. Her får du de helt basale værktøjer til at få en solid start på din bartender karriere, og i takt med at du udvikler dine skills, kan du tilsvarende opgradere dit udstyr.

Barsættet er en hurtig og nem måde at komme i gang på, og alt efter hvilket behov du har, kan du også finde forskellige niveauer af, hvor avanceret et barsæt skal være.

Du kan her læse mere om gode tips og tricks i forbindelse med anskaffelsen af et barsæt.

 

Hermed kom vi igennem nogle af det mest elementære barudstyr, som den professionelle bartender ikke kan undvære.

Vi håber du føler dig lidt bedre klædt på til at tage barverdenen med storm.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna