Vodka

Her hos BarLife finder du et stort udvalg af premium vodkaer, som du bør nyde rent, og er du interesseret i at dykke dybere ned i, hvad vodka egentlig er for en størrelse, så kan du læse mere her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Pure Lakrids Shot Extra Strong 64164 by WHITLEYNEI color Sort
  Pure Lakrids Shot Extra Strong
  159,00 kr.
 2. Smirnoff Vodka Red FL 70 52017 by SMIRNOFF color Sort
  Smirnoff Vodka Red FL 70
  139,00 kr.
 3. Reyka Vodka FL 70 1015053 by REYKA color Sort
  Reyka Vodka FL 70
  209,00 kr.
 4. Valhalla by Koskenkorva FL 70 993994 by VALHALLA color Sort
  Valhalla by Koskenkorva FL 70
  159,00 kr.
 5. BuzzBallz Choc Tease 20 cl 6909214 by BuzzBalls color Sort
  BuzzBallz Choc Tease 20 cl
  39,00 kr.
 6. Skyy Vodka FL 70 1006673 by SKYY color Sort
  Skyy Vodka FL 70
  159,00 kr.
 7. Stolichnaya Vodka Original FL 70 52002 by STOLICHNAY color Sort
  Stolichnaya Vodka Original FL 70
  149,00 kr.
 8. Absolut Vodka Vanilia FL 70 52058 by ABSOLUT color Sort
  Absolut Vodka Vanilia FL 70
  189,00 kr.
 9. Absolut Vodka Pears FL 70 52113 by ABSOLUT color Sort
  Absolut Vodka Pears FL 70
  159,00 kr.
 10. Absolut Vodka FL 70 52052 by ABSOLUT color Sort
  Absolut Vodka FL 70
  169,00 kr.
 11. Sobieski Vodka FL 70 52029 by SOBIESKI color Sort
  Sobieski Vodka FL 70
  119,00 kr.
 12. 18%
  Euphoria Cannabis Vodka FL 50 52207 by EUPHORIA color Sort
  Euphoria Cannabis Vodka FL 50
  Tilbudspris 179,00 kr. Normalpris 219,00 kr.
 13. Outer Space Vodka FL 70 52237 by OUTERSPACE color Sort
  Outer Space Vodka FL 70
  309,00 kr.
 14. Smirnoff Vodka Blue* FL 100 52174 by SMIRNOFF color Sort
  Smirnoff Vodka Blue* FL 100
  259,00 kr.
 15. BuzzBallz Espresso Martini 20 cl 6909414 by BuzzBalls color Sort
  BuzzBallz Espresso Martini 20 cl
  39,00 kr.
 16. Grey Goose Vodka FL 70 52046 by GREYGOOSE color Sort
  Grey Goose Vodka FL 70
  369,00 kr.
 17. 37%
  Vodka Bornholm Rose 70 cl. 575602 by BF35 color Sort
  Vodka Bornholm Rose 70 cl.
  Tilbudspris 189,00 kr. Normalpris 299,00 kr.
 18. Stolichnaya Vodka Vanil FL 70 52004 by STOLICHNAY color Sort
  Stolichnaya Vodka Vanil FL 70
  149,00 kr.
 19. Koskenkorva Vodka Vanilla FL 70 208053 by KOSKENKORV color Sort
  Koskenkorva Vodka Vanilla FL 70
  149,00 kr.
 20. Eristoff Red Vodka FL 70 52240 by ERISTOFF color Sort
  Eristoff Red Vodka FL 70
  129,00 kr.
Stigende orden
Side

Vodka - en spiritus med mange muligheder

Vodka er en af de grundingredienser du bare SKAL have i barskabet. Uanset hvilken drinksmenu du kigger i, vil der altid indgå drinks med vodka. Også når der skal freestyles udenfor menukortet, vil valget ofte falde på drinks hvori vodka indgår. Nogle bruger vodka som en del af en cocktail, mens andre mener det er en nydelsesdrik i sig selv og derfor foretrækker at drikke den rent, som du garanteret kender det fra rom, whisky eller cognac.


Hvor stammer vodka fra?

Måske siger din første indskydelse dig at vodka stammer fra Rusland. Men faktisk kommer den første litterære dokumentation på vodkaens oprindelse fra Polen tilbage i år 1405.

Hvem der kan tage æren for at have opfundet vodkaen er dog uklart, og lande som Rusland, Ukraine og Polen fastholder stædigt den dag i dag, at vodkaen kommer fra dem.

Selve ordet vodka stammer fra det slaviske sprog og betyder vand. Klarhedsmæssigt er der da også visse ligheder mellem vodka og vand, men når det kommer til alkoholprocenten, vinder vodkaen med mange banelængder.

Alkoholprocenten i vodka spænder mellem 30-60% og indenfor EU lyder minimumskravet på 37,5%.

Vodkaproduktionen varierer meget fra land til land, og hvert enkelt land tilføjer sit eget unikke præg på vodkaen.

Oprindeligt er vodka destilleret på kartofler eller korn, hvilket til stadighed er kendetegnende ved den måde mange ”slavevodkaer” destilleres på i dag.

I dag laves vodka på rigtig mange forskellige måder, men grundbasen er ufravigelig og skal indeholde sukker og stivelse.


Verdens forhold til vodka

Salget af vodka udgør omkring 29% af det samlede spiritusmarked og første gang en kommercialiseret vodkaflaske blev set af verdens øjne var i 1782.

Dengang gik vodkaflasken under navnet ”Monopolowa”, som på dansk betyder monopol. Navnet kommer sig af, at Polen dengang havde monopol på vodkaproduktionen.

Kun nogle få udvalgte destillerier fik licens til at producere samt sælge vodka, og Monopolowa forblev monopoliseret helt frem til år 1990, hvor rettighederne blev videresolgt til østrigske hænder.

Foruden mærket Monopolowa er det værd at nævne vodkamærket Wyborowa Vodka. Dette destilleri var blot det andet i Polen til at få en vodkaproduktionslicens.

Wyborowa forbedrede og forfinede op gennem det 20. århundrede produktionen bag vodka, hvilket resulterede i et renere og bedre produkt og som efterfølgende har haft en afgørende betydning for deres globale succes.


Befolkningens forhold til vodka

I Østeuropa hænger den store glæde ved vodka sammen med flere hundrede års traditioner forbundet med den klare drik. Det er bl.a. også en af grundende til at russiske og polske vodkadestillerier placerer sig øverst på podiet over de bedste vodkaer i verden år efter år.

Men hvordan vodkaen har fået så stort et tilhørsforhold til den vestlige del af verden, kan nogle gange virke som et mysterium.

Vodka betragtes nemlig ikke på samme måde som en god smagsoplevelse i denne del af verden. Men svaret er nok forbundet, med den opdagelse der er gjort i, at vodka er et ideelt produkt at bygge cocktails op omkring. Derfor er det i dag umuligt at kigge i en drinksmenu hvori en drink med vodka ikke indgår.


Danmark vodka

I Danmark er er vi faktisk også ved at komme med op på den helt store scene hvad angår vodka fremstilling. Her hos BarLife kan du også finde flere danske vodkamærker herunder Den Klodsede Bjørn Vodka eller DANZKA VODKA, som begge er super velegnede til at nyde rent eller til en lækker cocktail.

Dansk vodka produktion er dermed i rivende udvikling og eksporteres rundt om til hele verden.


Hvad er god vodka?

Begynder du at blive lidt nysgerrig på hvordan en god og prisbelønnet vodka egentlig kunne se ud? Her hos BarLife finder du et stort udvalg af eksklusive vodkaer, som eksemplificerer den forfinede udvikling, vodkaproduktionen har gennemgået over de seneste 100 år.

Og du vil uden tvivl kunne smage forskel på god kvalitets vodka og billig "slave" vodka. Ikke at vi vil fraråde dig aldrig at købe billig vodka, det kan bare ikke hamle op med den smagsoplevelse, du får ved at drikke god vodka. Især hvis du kunne tænke dig at nyde vodka rent, som du kender det fra rom eller whisky, kan det varmt anbefales at investere i en god flaske vodka.

Magasiner verden over tester jævnligt verdens vodkadestillerier for at finde frem til verdens bedste vodka. Resultatet varierer dog fra test til test, da smagen for vodka varierer fra person til person. Ligesom så mange andre ting i verden er det smag og behag, og derfor er der ikke én enkelt vodka, som kan karakteriseres som verdens bedste vodka.

Dog er der nogle vodka mærker som altid går igen på de mange lister over bedste vodka, og her vil vi gerne dele tre af de vodka mærker, vi synes du skal holde særligt øje med.

Den første anbefalelsesværdige vodka er polske Belvedere. Her får du hele essensen af højkvalitets vodka. Du kan nyde den som den er eller bruge den til at lave dine yndlingscocktails. Uanset hvordan du nyder denne vodka, er du garanteret en utrolig høj kvalitet og med undertonerne af vanilje, får du i denne vodka en rigtig god smag.

Den anden vodka på listen over gode anbefalelsesværdige vodkaer er franske Grey Goose. Også denne vodka kan nydes rent, ellers kan du lave en udsøgt Vodka Martini med Grey Goose vodkaen.

Med et citrusagtigt efterspil vil du nok opleve, at denne vodka er nemmere at drikke end så mange andre varianter. Selvom den ligger i en dyrere prisklasse, så er Grey Goose vodkaen placeret i toppen over de bedste let-drikkelige vodkaer, og fortjener uden tvivl sin ret som en topklasse vodka.

Den tredje vodka vi fra BarLife vil anbefale dig at prøve kræfter med, er den britiske vodka Chase Vodka.

Denne vodka har vundet priser foran de to ovennævnte vodkaer og ligger helt øverst placeret blandt de bedste vodkaer på markedet. Den er udelukkende destilleret på kartofler og er samtidig glutenfri, hvilket har vundet stor succes.

Vi anbefaler dig, at du nyder denne vodka fuldstændig afkølet fra fryseren eller bruger den til at blande en lækker Vodka Martini med.


Drinks med vodka

Vodka er en ingrediens, der spiller en rolle i alverdens forskellige skønne drinks. Spiritussen kan kombineres med en enkelt ingrediens eksempelvis friskpresset appelsinjuice, hvilket giver dig en lækker og simpel vodkadrink. Nemlig den fantastiske klassiker vodka juice også kendt som en Screwdriver.

Udover ovenstående anerkendte og simple kombination, så findes der selvfølgelig også et hav af andre gode bud på, hvad du kan kombinere vodka med for at lave skønne drinks og cocktails.

Her hos BarLife har vi et helt univers fyldt med drinksopskrifter. Herunder en hel kategori, hvori du finder drinks med vodka. Hvis du mangler ideer til, hvilke drinks du kan lave med vodka, så kan du derfor med fordel tage et kig i vores drinksunivers. På listen over vodkadrink finder du eksempelvis Isbjørn, Københavnerstang, Filur, White Russian og mange andre lækre bud.

Hvis du modsat ikke er på udkig efter opskrifter til drinks med vodka, så finder du selvfølgelig også drinksopskrifter til blandt andet gin cocktails, tequiladrinks og derudover også drinks med eksempelvis rom, Malibu eller likør. Deri finder du alt fra populære klassikere som Mojito, Espresso Martini, Pina Colada. Du finder desuden nyfortolkninger af klassikere Mojtio, der har fået nye klæder og er blevet til Strawberry Mojito. Gin & Tonic findes også i en forfriskende Blackcurrant udgave. Udover fornævnte, så finder du selvfølgelig også nye spændende cocktails, der er helt perfekte til at udvide din drinkshorisont.


Populære drinks med vodka

Som du har kunne læse dig frem til, er vodkaen en af de vigtigste grundingredienser i barskabet. Og den bruges i et hav af forskellige drinks og cocktails, der varierer fra den helt enkle "vodka og juice" til de mere avancerede farverige pompøse luksusdrinks. Du kan finde et stort udvalg af forskellige velkomstdrinks med vodka og skal du bare have det hurtigt overstået, er udvalget af shots med vodka tilsvarende lige så stort.

Blandt nogle af de gode drinks med vodka som du kan lave, finder du både en Bloody Mary og en White Russian.


For at lave en White Russian skal du bruge følgende:

 • 3 cl Kahlua likør
 • 2 cl vodka
 • 6 cl sødmælk
 • Isterninger
 • En shaker
 • Evt. en flødebolle, som du kan bruge til pynt


Sådan gør du:

 1. Start med at hælde Kahlua op i glasset
 2. Herefter kommer du vodka, mælk og isterningerne i shakeren. Ryst den godt!
 3. Kom isterningerne i glasset med Kahlua
 4. Si indholdet fra shakeren over i glasset
 5. Pynt med flødebollen og server den lækre drink.


Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med en Bloody Mary skal du bruge følgende:

 • 3 cl vodka
 • 6 cl tomatjuice
 • 4 cl friskpresset citronsaft
 • 1 knivspids salt
 • 1 knivspids peber
 • 1 knivspids cayennepeber
 • 2-4 tsk Worcestershire Sauce
 • Isterninger
 • Lime til pynt
 • Din shaker


Her er hvad du skal gøre:

 1. Fyld et glas med isterninger
 2. Kom isterninger ned i en shaker sammen med resten af ingredienserne
 3. Ryst den hårdt og hurtigt
 4. Si indholdet fra shakeren over i glasset med isterninger
 5. Pynt med skiver af lime og server


Espresso Martini

En anden velsmagende klassisk cocktail, der blandt andet består af vodka, er den velkendte Espresso Martini. En lækker kaffe cocktail, der virker opkvikkende og giver fornyet energi. Drinken har tilmed en skøn cremet smag, og er derudover nem og enkel at lave.


Alt du skal bruge til at lave en Espresso Martini er følgende:

 • 4 cl. Vodka
 • 4 cl. Kahlua kaffelikør
 • 5 cl. Kold espresso eller stærk brygget kaffe
 • Isterninger
 • En shaker
 • Kaffebønner til pynt
 • Evt. Sirup for ekstra sødme


Fremgangsmåden er således:

 1. Tilsæt dine ingredienser og isterninger i en shaker
 2. Ryst din cocktail godt og hårdt sammen
 3. Si indholdet over i et afkølet glas
 4. Pynt med et par kaffebønner ovenpå skummet og nyd din cocktail.


Ønsker du, at din Espresso Martini er lidt sødere, så kan du med fordel vælge en vodka med smagsnoter af vanilje.

Derudover kan du tilføje lidt sirup i cocktailen, hvortil vaniljesirup og karamelsirup kan fremhæves som oplagte bud, der kan tilføres i shakeren for ekstra sødme, og som komplimenterer den skønne kaffesmag i den populære Espresso Martini.


Vodka drinkspakker

Her hos BarLife finder du et stort udvalg af forskellige drinkspakker, og du finder selvfølgelig også drinkspakker, hvor vodka indgår. Det kan eksempelvis være i form af drinkspakker, der indeholder ingredienserne til at lave Espresso Martini eller Moscow Mule.

Men du kan også sammensætte din helt egen drinkspakke med inspiration i vores univers af drinksopskrifter, hvor du finder et væld af skønne drinks med vodka. Både nemme, søde, sjove og udforskende vodkadrinks. Det kunne eksempelvis være en Filur drinkspakke eller White Russian drinkspakke.

Hvis du selv sammensætter pakken, ville det være oplagt at vælge modtagerens yndlingsdrinks, men der er også rig mulighed for at udforske nye spændende cocktails.

Ovenstående drinkspakker er også helt ideelle som gaveæsker til en heldig modtager. Vodka drinkspakker vil falde i manges smag eftersom, at vodka er en klassisk og alsidig spiritus, hvor der findes utallige muligheder for, hvordan du kan kombinere den med eksempelvis mixere og sirup. Det er en god og nem gave, der måske endda indbyder til, at du selv bliver inviteret på lækre vodka drinks.

Derudover findes der vodkaer i forskellige prisklasser, så du kan tilpasse drinkspakken det ønskede gavebudget. I vores udvalg af drinkspakker finder du sæt til mellem 150-200 kr., men du finder også mere overdådige drinkspakker til omkring 700 kr.


Her hos BarLife finder du altid super stærke vodka tilbud, så du har altid muligheden for at gøre en god handel her hos os.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna