Vodka

Vodka - en fast del af baren

Lige meget hvilket drinkskort man kigger i, så er der altid drinks med vodka. Selvom dine gæster ikke vælger ud fra et kort, vil valget mange gange falde på drinks med vodka. Derfor er det vigtigt, at der altid er en flaske i baren. For nogle er det blot en ingrediens i cocktails, men flere premium-udgaver bør drikkes rent. Vi har Belvedere, Gray Goose og mange andre spændende vodkaer i vores sortiment. Læs mere her

Faldende orden
Side
 1. Ultimat Vodka FL 70
  Ultimat Vodka FL 70
  549,00 kr
  Quickview
 2. Ketel One Vodka FL 70
  Ketel One Vodka FL 70
  279,00 kr
  Quickview
 3. Ciroc Vodka FL 70
  Ciroc Vodka FL 70
  399,00 kr
  Quickview
 4. Beluga Vodka Noble FL 70
  Beluga Vodka Noble FL 70
  499,00 kr
  Quickview
 5. Sobieski Vodka Estate FL 70
  Sobieski Vodka Estate FL 70
  449,00 kr
  Quickview
 6. Belvedere Vodka Pure FL 70
  Belvedere Vodka Pure FL 70
  439,00 kr
  Quickview
 7. Kauffman "Soft" Russian Vodka FL 70
  Kauffman "Soft" Russian Vodka FL 70
  389,00 kr
  Quickview
 8. Skorppio Vodka m/Skorpion FL 70
  Skorppio Vodka m/Skorpion FL 70
  199,00 kr
  Quickview
 9. Smirnoff Vodka Gold FL 70
  Smirnoff Vodka Gold FL 70
  229,00 kr
  Quickview
 10. NixonBui Premium Organic Vodka
  NixonBui Premium Organic Vodka
  349,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

 

Hvor stammer vodka fra?

Der er stor uenighed om, hvilket land det egentligt stammer fra, men sikkert er det, at det er fra østeuropa. Både Polen, Ukraine og Rusland forsøger at tage æren for opfindelsen, men der er ingen beviser. Vodka kan produceres af alt, der indeholder både sukker og stivelse. Der findes forskellige udgaver, fordi mange i gamle dage brugte hvad der var meget af i området. Nogle havde meget korn og andre kartofler. Derfor anvendte man naturligvis det, som var lettest at skaffe. Det blev brugt til varme sig på, og “give styrke”, til dem som arbejdede udenfor om vinteren. I tidligere år, hvor destilleringsprocesserne ikke var forfinet, var det knapt så rent, og man kunne smage forskel på, hvad det var lavet på. Nogle hævder at smagforskellen stadig er til stede, men man skal have usædvanlige gode smagsløg, for at kunne smage det.

Vodka i høj kvalitet

I de senere år er der kommet mere og mere fokus på vodkaer i høj kvalitet. Ligesom med vin, begynder flere og flere bønder, at holde øje med, hvordan de enkelte kvaliteter fra markområder er. Både korn og kartofler tager smag fra det jord, hvor det dyrkes, og derfor kan der være forskel på smagene. Selve destilleringsprocessen er også et af de punkter, hvor de forskellige producenter skiller sig ud. Nogle vodkaer destilleres op til 10 gange, og der bruges både kul og krystalkvarts i filtreringen. Vodka er et synonym med renhed, og derfor er filtreringsprocessen afgørende for, hvor høj kvalitet en vodkaen kan opnå. Når vodkaen er færdigfiltreret fortyndes den med vand. Nogle high-end vodkaer bruger vand fra specielle rene kilder, og nogle bruger sågar gletchervand, for at opnå det reneste produkt.

Drinks med vodka

Vodkan bruges et i hav af drinks, men de mest populære er noget White Russian og Bloody Mary.Til den perfekte White Russian er det vigtigt med vodka af en høj kvalitet. Spiritussen er det der giver den, til tider, skarpe smag til sidst. Vælger du en af bedre kvalitet, vil du opleve en dejlig blød og rund eftersmag. Det samme gør sig gældende med en Bloody Mary. Sammen med vodka er især valget af tomatjuice rigtig vigtig. Tomatjuicen er en stor del af drinken, og derfor skal der være fokus på, at den er af god kvalitet. I dine drinks med vodka, kan du prøve at benytte nogle udgaver med et smagstwist. Det kan give dine drinks med vodka, eksempelvis Absolut eller Belvedere et nyt og overraskende udtryk. Skal du virkelig imponere dine gæster, så vælg et par flotte cocktailglas.

Copyright © 2019 Barlife Aps