Zalto Glas

Stort udvalg af Zalto Glas

Du skal nu til at træde ind i et helt særligt univers, nemlig Zalto-universet. Sjældent har verden set et glaspusteri, hvor perfektion, finish og unikt håndværk på den måde kommer til udtryk i glassene. Men sådan nogle glas skaber Zalto altså, og derfor er de elsket og beundret over hele verden.

Nogle af de førende somalier- og vineksperter hylder Zalto for deres vinglas, som er papirtynde, lette som luft og ikke mindst diamantsmukke at kigge på.

Zalto vinglas befinder sig uden tvivl i en liga for sig. Er du interesseret i at få fingrende i denne eksklusive luksus, så er du kommet til det helt rette sted. Vi forhandler nemlig flotte vinglas fra Zalto her på siden samt et udvalg af forskellige andre mundblæste glas, som Zalto fremstiller.

Vil du gerne vide mere om det særlige glaspusteri med venetianske rødder, kan du læse mere her.

Indlæser...
Stigende orden
 1. Zalto vinglas, bourgogne (2 stk.), 96 cl 20820196 by Zalto color Sort
  Zalto vinglas, bourgogne (2 stk.), 96 cl
  809,00 kr.
 2. Zalto vinglas, bordeaux (2 stk.), 76,5 cl 20820176 by Zalto color Sort
  Zalto vinglas, bordeaux (2 stk.), 76,5 cl
  719,00 kr.
 3. Zalto Universal vinglas (2 stk.), 53 cl 20824553 by Zalto color Sort
  Zalto Universal vinglas (2 stk.), 53 cl
  749,00 kr.
 4. Zalto champagneglas (2 stk.), 22 cl 20822222 by Zalto color Sort
  Zalto champagneglas (2 stk.), 22 cl
  749,00 kr.
 5. Zalto Mystique karaffel, 190 cl 22824319 by Zalto color Sort
  Zalto Mystique karaffel, 190 cl
  959,00 kr.
 6. Zalto dessertvinsglas (2 stk.), 32 cl 20820432 by Zalto color Sort
  Zalto dessertvinsglas (2 stk.), 32 cl
  749,00 kr.
 7. Zalto Hvidvin Vinglas (2 stk.), 40 cl 20820340 by Zalto color Sort
  Zalto Hvidvin Vinglas (2 stk.), 40 cl
  749,00 kr.
 8. Zalto Axium karaffel, 145 cl 22824314 by Zalto color Sort
  Zalto Axium karaffel, 145 cl
  829,00 kr.
Stigende orden

VENEDIG OG DE STOLTE GLASTRADITIONER

For at forstå hvor Zaltos stolte traditioner er blomstret fra, skal vi helt tilbage til 1200-tallets Venedig. Efter at Konstantinopel blev erobret i 1204, kom der i den grad gang i venetianske glaspusterier, som satsede stort på at udvikle nye teknikker til at fremstille glas.

I 1500-tallet blev flere tusinde glasproducenter samlet på øen Murano, som i folkemunde gik under navnet Glasøen. Herude blomstrede konkurrencen mellem de mange glasproducenter, som medførte en fantastisk innovativ kreativitet, der blev begyndelsen på skabelsen af de eksklusive og luksuriøse glas, vi kender i dag.

Bl.a. stammer krystalglas fra Glasøens magiske glasverden, og står som et klart manifest for den udvikling, der skete i denne periode.

Zalto slår også deres rødder tilbage fra den særlige glasæra i 1500-tallets Venedig, og det er disse stolte traditioner Zalto-familien stadig udvikler deres unikke glas på, også efter de emigrerede til Østrig for 200 år siden.

 

DE BEDSTE VINGLAS I VERDEN KOMMER FRA ZALTO

Selvfølgelig vil det i mange tilfælde være en subjektiv overbevisning, hvilket vinglas der er det bedste i verden. Men når det kommer til Zalto vinglas, har de rettens ord for, at deres glas er de bedste.

I 2006 lancerede Zalto deres Denk’Art kollektion, som må siges at være det absolutte højdepunkt i Zaltos historie.

Kollektionen er udviklet i tæt samarbejde med den østrigske præst og vinekspert Hans Denk. Og resultatet af samarbejdet er da også ganske enestående. I 2009 organiserede det tyske magasin Stern en stor vinsmagning, hvor verdens største og mest indflydelsesrige glashuse blev inviteret.

Hver især skulle glashusene udvælge deres bedste glas indenfor tre kategorier: Riesling, Bourgogne og Bordeaux. Dommerkomiteen bestod af et udvalg af repræsentanter fra glasproducenterne, sommelierer og verdensanerkendte vineksperter.

De skulle så smage en række forskellige vine med bind for øjnene og handsker på hænderne, og derefter sammenligne smagsindtrykkene.

Zalto løb af med sejren i alle tre kategorier, hvilket naturligvis har været et kæmpe gennembrud for den østrigske glasproducent.

Hos Zalto kan du altså finde de bedste rødvinsglas og hvidvinsglas i verden.

 

ZALTOS TÆTTE SAMARBEJDE MED HANS DENK

Lad os lige vende hjem fra den storslåede vinsmagning og tilbage til Hans Denk. For han er uden tvivl arkitekten bar Zaltos store succes.

Han formåede at kombinere sin store interesse kosmiske hældninger og hvordan disse hældningsgrader påvirker alt, det vi laver. De kosmiske paralleller har han formået at kombinere med sin store viden og passion for vin. Dermed har han instrueret glaspusterne i hver eneste lille detalje, så glassene fremhæver alle aromaer og smagsnuancer en vin har at byde på.

Som sagt er glassene designet med inspiration fra Jordens hældningsgrader. Dette har skabt en ganske unik glasform, som verden ikke før har set, men som får vinen til at danse på tungen.

Hans Denk inddeler hele vinsmagningsoplevelsen i tre faser. Der er den æstetiske fase, som udelukkende handler om det visuelle indtryk glasset giver hos vindrikkeren. Hvilke former har glasset? Hvor klart er det? Og hvordan præsenterer det vinen, som skænkes heri?

Den anden fase handler om det fysiske møde med glasset. Hvordan føles det i hånden? Er der balance? Hvor let er glasset? Og ikke mindst hvordan er glasset at drikke af?

Tredje og ikke mindst meget vigtige fase er selve smags- og duftoplevelsen. Formår glasset at vække alle vinens kvaliteter og understøtter glasset vinens fulde potentiale?

Alle disse elementer er vigtige at få med i hele tilblivelsen af et godt vinglas, og på netop disse parametre har Zalto specialiseret sig i at lave de bedste glas til vin.

 

BARLIFES UDVALG AF ZALTO GLAS

Her hos BarLife forhandler vi et bredt udvalg af glas fra Zalto. Bl.a. kan vi fremhæve både deres Bourgogne glas og deres Bordeauxglas. Hvis du godt kan lide store rødvinsglas, så vil Zalto Bourgogne Vinglas være lige sagen for dig.

I mange tilfælde kan det være uoverskueligt at skulle ud at anskaffe 4-5 forskellige vinglas, og hvis du har det på den måde, så vil vi anbefale dig at starte med en god allrounder. Det kunne f.eks. være et universal vinglas fra Zalto, som passer utrolig godt til langt de fleste vintyper.

Som sagt fremstiller Zalto smukke krystalglas til vin, men det gør sig altså også gældende for deres champagneglas der også er i krystal.

Vi forhandler også dessertvinglas og vandglas fra Zalto, så du roligt gå på opdagelse i vores store Zalto-univers.

 

VORES STORE UDVALG AF VINSGLAS

Hvis vi lige vender blikket væk fra Zalto et kort øjeblik, så finder du et stort udvalg af vinglas hos os. Zalto befinder sig naturligvis i den dyrere ende, men vi har også et pallette af billige vinglas, som også emmer af høj kvalitet.

Det kunne eksempelvis være de famøse vinglas fra Cabernet, som er enormt gode at drikke af, og de formår at skabe et helt klassiske traditionelt vinglas. Kan du godt lide de innovative glasproducenter, vil vi også lige slå et slag for italienske Luigi Bormioli, som om nogen har taget en stolt innovationskultur til sig.

Luigi Bormioli er en af de mest populære italiske glashuse i verden, og du finder virkelig glas til enhver lejlighed her.

I vores store sortiment af vinglas finder du også en lang række billige rødvinsglas ligesom at vi løbende har gode tilbud på rødvinsglas. Du kan altså nemt tilkøbe et flot vinglassupplement til din vinreol derhjemme.  

 

Hvilke vinglas skal du vælge?

Som du nok kan fornemme, så kan beslutningen omkring, hvilke vinglas man skal erhverve sig være en lidt svær størrelse. Primært fordi vinglas ikke bare er vinglas, da vinglasset faktisk spiller en stor rolle i forhold til oplevelsen af vinen, og herunder smag, aromaer og udtryk. Derfor lyder et råd herfra, at god kvalitet betaler sig.

Hvis du går med tanken om at anskaffe dig nye vinglas, så er der en række ting du skal tænke over. Herunder kan du med fordel gøre dig overvejelser omkring hvorvidt du ønsker glas fra den samme glasserie.

Hvis dette er tilfældet, er det en fordel at kigge nærmere på de øvrige vin- og vandglas i serien for at sikre, at disse passer til din smag. Det kan være en stor fordel at købe vinglas fra samme producent og i særdeleshed samme serie, da du dermed sikrer et stilrent og veldækket bord, hvor der skabes en rød tråd.

Zalto har udviklet og forfinet deres håndværk gennem 6 generationer, hvilket tydeligt ses på resultatet, der i højeste grad udstråler elegance, finesse og kvalitet. Når vi kigger nærmere på Zaltos imponerende sortiment, så kommer det til udtryk, at de har specialiseret sig i at udvikle glas med forskellige typer vin for øje eksempelvis Bourgogne og Bordeaux.

Når du skal beslutte, hvilke vinglas du ønsker at købe, så bør du altså også gøre dig overvejelser omkring, hvor stor en samling du drømmer om at erhverve dig. Zalto har dog også løsningen til dig, der ikke har plads derhjemme til den helt store ekstravagante samling af vinglas, hvor deres Universal vinglas er helt ideelt.


Rengøringsguide Zalto vinglas

Ved at vaske og pleje Zalto glas korrekt, kan man sikre sig, at glassene holder sig pæne, og man derved kan have glæde af dem i utrolig mange år. Zaltos krystalglas er fjerlette i udtrykket grundet deres tynde overflade. På trods af, at de producerer de tyndeste glas, så formår de desuden at lave glas, der er robust og holdbar i kvaliteten.

Derfor tåler Zalto glas sågar at blive rengjort i opvaskemaskine. Det anbefales, at glassene maksimalt rengøres på omkring 50 grader, hvorfor det er ideelt at vælge opvaskemaskinens glasprogram. Du kan med fordel afslutte med at polere glassenes overflade blidt med en blød fnugfri klud. Når du rengør dine Zalto glas i opvaskemaskinen er det endvidere vigtigt at sikre, at der er korrekt mængde påfyldt af både afspændingsmiddel og opvaskesalt.

Hvis du foretrækker at rengøre dine vinglas i hånden, så er der selvfølgelig også mulighed for dette. I det tilfælde, lyder anbefalingen at skylle glassene forsigtigt i lunkent vand, hvorefter de kan vaskes blidt med mildt opvaskemiddel uden parfume. Afslut med at polere glassenes overflade blidt med en blød klud, der ikke afgiver fnug.

Hvad end glassene rengøres ved brug af den ene eller anden metode, så er det en god ide at undgå, at der indkapsles damp og fugt i glasskålen. Derfor bør glassene ikke tørre med bunden i vejret, da risikoen derved øges for, at der opstår plamager på glassets overflade som resultat af, at der har været damp og fugt efter rengøring.


Hos BarLife har vi hele tiden forskellige vinglas på tilbud. På samme måde kører vi også løbende tilbud på glas fra Zalto. Du kan altså gøre en god handel, når du handler hos os, hvis du løbende holder øje med sortimentet.

Søger du inspiration til hvilke glas du skal have næste gang, så kan du se vores store udvalg af glas lige her.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna