Jiggeren - måske det vigtigste redskab i baren

Indlæser...
Jiggeren - måske det vigtigste redskab i baren

Sådan får du perfekte drinks med kun ét redskab 

Vi kender det alle sammen. Gæsterne sidder inde i stuen og du skal lige hurtigt have bikset de drinks sammen. Du har det hele klar men hvor meget er det nu liiige der skal i af hver ting? Og selv hvis du ved hvor meget der skal i, kan det være svært at vurderer hvor meget eksempelvis 2 cl er. Drinks der enten er for tynde eller for stærke, bringer sjældent den store glæde frem – hverken ved dine gæster eller ved dig selv. Omvendt er det ikke noget der kan bringe glæde som den første tår af en perfekt doseret drink, hvor der hverken er for meget eller for lidt af de forskellige ingredienser.

 drinks

Måske det vigtigste redskab i din bar

Måske har du allerede gættet det? Ellers komme den store afsløring her. Redskabet der sørger for perfekte drinks, er et målebæger.

En rigtig bartender vil aldrig gå på kompromis, og det er derfor heller ikke snobberi når de afmåler alkohollen i din drink med et cl mål. Lige meget hvor godt et måleøje du har, vil det nemlig aldrig kunne måle lige så præcist som et cl mål. 

Nogle cocktails er sammensat af mange forskellige typer af både alkohol, mixer og sirupper. For at ramme den helt rigtig smag i din cocktail er det vigtigt at alle de forskellige ingredienser stemmer overens. Skal den sidde lige i skabet hver gang, så sørg for at anskaf dig et målebæger – det er et must-have i din bar – både en offentlige og den private.  

 

Det første først – den professionelle betegnelse

Når du er på udkig efter et målebæger til din bar, er det vigtigt at du ved, at den oftest går under navnet Jigger.

En jigger er særlig kendetegnet ved at være delt i to. Du vil oftest se den formet som et timeglas, men der finder også en masse hvor der er eksperimenteret mere med designet.

Om den er formet som et timeglas eller ej er fordelen, at der i hver ende er afmålt to forskellige cl mål. På den måde får du to forskellige cl mål når du køber en jigger. Det er smart, da du ofte vil opleve at du til en drink skal bruge forskellige mængder af eksempelvis alkohol og sirup.

Når du køber din jigger, skal du derfor være opmærksom på, at du får den størrelse og de cl mål, der passer bedst til din behov og de drinks du oftest laver.

 

 jiggers

 

En god ide er at have mere end en jigger

Selvom en jigger oftest kommer med to forskellige cl mål, anbefaler vi alligevel, at du erhverver dig et par stykker i forskellige størrelser. Du vil nemlig ofte opleve, at du skal bruge mere end de to mål du får i en jigger. Formentlig vil du også opleve at du skal bruge enten mere eller mindre end den mænge din jigger tilbyder, og i stedet for at måle over flere omgange, er det både nemmere og hurtigere, at have flere jiggere så du altid har lige det cl mål du står og har brug for.

Du tænker måske, at det virker lige i overkanten, men når første du har prøvet at lave mange eller store cocktails, vil du hurtigt opleve hvor stor en hjælp det er.

Derudover kan stort set alle jiggere du finder her på siden, nemt klarer en tur i opvaskemaskinen. Så du skal ikke bekymre dig om den store mænge opvask der hurtig kan opstå, hvis du bruger mange forskellige redskaber.

 

Se vores store udvalg af Jiggere her → 

 

Når du vælger din jigger

Når du skal vælge hvilken jigger du skal have, er der et par ting du skal have med i tankerne.

Hele pointen med en jigger, er at gøre det nemt for dig at lave helt perfekte drinks. Som nævnt tidligere, skal du derfor være opmærksom på, hvilket behov du har. Laver du oftest mange eller store drinks eller har du måske lige en eller to favoritter?

Vælg den jigger der har de cl mål der passer bedste til dine behov.

Derudover er det vigtigt, at din jigger ligger godt i fingrene, så du kan arbejde hurtigt og effektivt. Ofte vil du se, at den professionelle bartender holder om jiggeren med lange- og pegefinger. Brug den ene finger til at vippe jiggeren over glasset og den anden finger til at stabiliserer. Det kræver måske lige et par forsøg, men når den først sidder, bliver så meget nemmere at lave drinks… Og så ser du også professionel ud imens – win win.

 

Se vores store udvalg af Jiggere her → 

Find dit barsæt her →

 

 

barsæt

Held og lykkeCopyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna