Cocktailglas

Når der skal serveres cocktails til dine gæster, er det vigtigt at have nogle flotte cocktailglas. Vi har samlet alle vores cocktailglas her på siden, så du let kan danne dig et overblik over, hvilke cocktailglas der fanger din interesse. Om du skal servere simple drinks eller komplekse cocktails, så har vi de glas du skal bruge her hos BarLife. Så føl dig velkommen til at gå på opdagelse her på siden og find inspiration til dit næste cocktailglas. Læs mere her

Indlæser...
Filtrer

MATCH DIN COCKTAIL OG GLAS

Der skal helst være overensstemmelse, mellem den cocktail du serverer, og det glas du serverer cocktailen i. Som udgangspunkt findes der ikke nogen regler for det, men nogle glas er direkte opkaldt efter specifikke cocktails, hvoraf det indgår som en selvfølge at servere den heri.

Dette gælder f.eks. Martiniglas, som er opkaldt efter den famøse spiritus, Martini. Glasset er kendt over hele verden, og omtales i visse kredse som et fontaine cocktailglas. Nærmest uanset hvor du befinder dig, vil du derfor altid opleve, at din Dry Martini vil blive serveret i det ikoniske trekantede glas.

Moscow Mule er et andet eksempel på en drink, der har fået opkaldt et glas efter sig. Faktisk er det et krus, som den forfriskende cocktail har fået opkaldt efter sig. Moscow mule krus findes i flere varianter, men hovedparten har en kobberbelægning eller kobberfarve.

Du kan naturligvis servere disse cocktails og alle andre cocktails i de glas, du har lyst til, men der ligger meget tradition i at bruge de tilhørende glas.
En del af den gode cocktailoplevelse ligger også i det visuelle udtryk, som er med til at forkæle alle sanserne, og dermed gøre en i forvejen lækker cocktail endnu bedre.


DIN GUIDE TIL COCKTAILGLAS

For at give dig et overblik over de basale forskelle på cocktailglas kommer der her en lille beskrivelse af de forskellige typer glas.


GIN & TONIC GLASSET

En af de største cocktailfavoritter er en gin og tonic, så derfor begynder vi naturligvis med lige kort at beskrive det klassiske ”Copa De Balon Glas”.

Er du, som stort set alle andre, kæmpe fan af gin og tonic, så bør du have nogle gin og tonic glas. De flotte cocktailglas er skræddersyede til den lækre drink, da glasset har en stor skål samt en bred åbning, der virkelig får din Gin & Tonic til at shine.

De klassiske gin cocktailglas er store og kan derfor indeholde meget garnish, is og andre smagsgivende ingredienser, samtidig med den ballonformede skål aktiverer alle aromaerne i drinken, så du får hver enkelt lille detalje med i den samlede Gin & Tonic oplevelse.

Hvis du er på jagt efter en samlet Gin og Tonic pakke, så har vi den perfekte Gin & Tonic gaveæske her hos BarLife. I gaveæsken får du bl.a. 4 smukke gin cocktailglas fra Lyngby, samt en rigtig lækker gin og dertilhørende lækker tonicvand.


MARTINIGLASSET

Vi har allerede tidligere været inde på Martiniglasset, og der er ikke så meget andet at sige, end dette glas har stil. Det er utroligt elegant at se på og befinder sig klart i kategorien: flotte cocktailglas.

Glasset er designet til at holde drinken perfekt tempereret, og den lange stilk sikrer, at du ikke varmer din drink op med håndfladen.

Vi vil benytte lejligheden til at fremhæve det flotte cocktailglas fra Cabernet, som er helt igennem stilsikkert og kvalificerer sig som det perfekte Martiniglas.

Et Martiniglas er perfekt til servering af straight-up cocktails – cocktails uden is – og den brede åbning sikrer, at alle drinkens dufter og aromaer bliver fremhævet, hvilket sikrer dig den bedste cocktailoplevelse.


COUPEGLASSET

Som en konkurrerende søster til Martiniglasset finder du coupeglasset, som i daglig tale også omtales som et Margaritaglas. Når det kommer til Daiquiries, Margaritas eller Cosmopolitans, er coupeglasset altid det foretrukne cocktailglas.

Glasset har de samme kvaliteter som Martiniglasset med den lange stilk og den bredde åbning, og har derfor også gjort kur på det foretrukne glas, når det kommer sig til straight-up cocktails.

Det er et ikonisk glas som udseendemæssigt er utroligt smukt at kigge på, og fremstiller din drink elegant og appetitlig.

Selvom glasset også bliver benyttet som champagneglas, så vil vi dog gerne lige komme med et forbehold til dette. Du skal i hvert fald være opmærksom på, at den brede åbning gør, at boblerne hurtigere fortager sig.

Som en lille fin ekstradetalje, gør coupeglasset sig også særdeles velegnet som reje cocktailglas, da den smukke facon både dekorativt matcher en flot anordning, samtidig med den er mere praktisk at spise af.

Ellers er der ikke en finger at sætte på coupeglasset.


HIGHBALL GLAS TIL LONGDRINKS

Highball glas er nogle af de mest universelle glas til baren. Hvis du har et flot sæt af disse, kan du servere mange forskellige drinks.


LOWBALLGLAS

Lowballglas eller ’Rocks-glas’ som det også går under, er ideelt til alkohol ”on the rocks”. Vil du servere kraftige drinks som ikke indeholder meget væske, er de lave, tykbundede glas med den brede åbning helt perfekte.

F.eks. er dette Spiegelau cocktailglas perfekt til drinks, som du bygger i glasset. Det flotte krystal cocktailglas vil blot opgradere enhver drink, og du har den store fordel, at glasset dækker all-round. Så uanset om det er whisky eller en gin sour, som du vil servere, så har du her det ideelle glas.


COCKTAILGLAS SKABER FESTEN

Måske er det ikke fuldstændig retvisende, når vi siger, at det er cocktailglasset, der skaber festen. Vi ved naturligvis godt, at der ingen fest er, hvis ikke selskabet er godt. Men cocktailglas har en ganske særlig evne til at påvirke vores humør og sætte gang i nogle associationer, som vi forbinder til det at holde fest.

Måske er det pga. de mange byture, hvor den ene farverige cocktail efter den anden er blevet langet over disken, eller fordi det altid er i festlige situationer, at vi bestiller cocktails.

I hvert fald kan de flotte og til tider meget humoristiske glas virkelig sætte gang i en samtale og bringe smilet frem på de flestes læber.

Kan du godt lide at holde nogle gode fester, eller blot invitere dine venner på en hyggelig middag, hvor du nok på forhånd har fornemmelsen af, at de gerne vil drikke lidt drinks, så er det en rigtig god idé at have nogle cocktailglas i skabet.

Om det er nogle mere klassiske designs i form af et Margaritaglas eller Martiniglas, eller om du vil udfordre dine gæster en anelse med nogle sjove og eksotiske Tikiglas, det er helt op til dig selv. Så længe du har gjort noget ud af situationen, vil dine gæster være med på den værste.


COCKTAILGLAS I PLASTIK

Et cocktailglas i plastik er ikke nødvendigvis ensbetydende med et engangs cocktailglas. Har du mange gæster, og er du lidt bekymret for, om for mange af dine cocktailglas vil blive smadret i løbet af aftenen, så kan du finde et bredt udvalg af forskellige cocktailglas i materialet polycarbonat. Dette brudsikre plastmateriale er enormt praktisk og stadig flot at se på, så du kan med fordel servere cocktails i disse plastikglas.

Helt lavpraktisk kan du gøre præcis som med et rigtigt glas. Det kan både tåle maskinvask og du kan hurtigt nedfryse glasset, hvis det er det du ønsker. Du undgår blot at glasset går i stykker, hvis det bliver tabt på gulvet, da materialet er brudsikkert.


COCKTAILGLASSET, DER ER MERE END BLOT ET COCKTAILGLAS

Du kender naturligvis det famøse Martiniglas, som på mange måder er cocktailglassets kronjuvel. Men du vidste sikkert ikke, at du kan få Martiniglas, som kan meget mere end det traditionelle cocktailglas.

Med et Den Siptini Cocktailglas får du både et Martiniglas og et sugerør i en og samme konstellation.

På mange måder er sugerøret en vigtig del af den samlede cocktailoplevelse. En rigtig god cocktail tager nemlig også højde for æstetikken, hvor cocktailtilbehøret spiller en vigtig rolle.

I dette fantastiske cocktailglas kan du simpelthen nøjes med at samle det hele i én genstand. Selve glasskålen har de samme former som et almindeligt Martiniglas.

Glasset har en stilk, som det er forventet. Men i stedet for en decideret glasfod, så fortsætter stilken ud i en slangeformet fod, som i sidste ende munder ud i et sugerør.

Der er altså lagt op til en utrolig underholdende aften, hvis du dækker op med Siptini glassene. De kunne sagtens anvendes til forskellige konkurrencer, hvor dine gæster hurtigt og effektivt kan få drukket en masse drinks.

Og så sparer du jo samtidig penge på at skulle købe sugerør, hvilket jo også er en besparing at tage med. De penge kan du i stedet bruge på noget af alt det sjove, som en masse lækker spiritus.


Inviter til fest – vælg de rigtige cocktailglas

Når der skal afholdes fest, er det vigtigt at have styr på drikkevarerne, men ikke mindst, hvordan drikkevarerne skal serveres. Alt efter hvilket arrangement samt størrelsen heraf i form af, hvor mange gæster, der kommer til fest findes der forskellige cocktailglas, der er oplagte til formålet.

Hvis du eksempelvis inviterer til fest og skal dække et smukt og stemningsfuldt bord, så er farvede cocktailglas en perfekt måde at skabe en wauw effekt.
Hvis der er tale om en fest med mange gæster kan du med fordel kigge nærmere på en drinks bowle. Når der skal holdes fest, er drinks bowlen et festligt valg. Drinks bowlen er både ideel til servering af velkomstdrinks i form af en såkaldt velkomst punch, men også en oplagt måde at sætte gang i stemningen i løbet af festlighederne.
En drinks bowle er i princippet et forstørret drinks glas, hvor du kan blande store mængder af dine yndlingsdrinks. Og dertil må vi hellere slå fast, at store drinks er en rigtig feststarter.
Fyld en lækker drink i bowlen også er den klar til servering. Nogle vælger at fylde sugerør i bowlen, så den pludselig agerer et fælles glas mens andre sætter en ske i bowlen, så gæsterne i stedet for kan fylde drinken over i sit eget glas. Her hos BarLife finder du et udvalg af cocktail bowler, hvor du kan vælge mellem forskellige størrelser på henholdsvis 2.9 liter, 3 liter og 5 liter.


Hvad skal jeg servere i mine cocktailglas?

Glassenes navn afslører i høj grad, hvad man kan servere i sine cocktailglas, nemlig cocktails. Det kan dog være et meget vidt begreb og en svær beslutning for, hvilken cocktail skal man vælge?

Vi har gjort vores for at gøre beslutningen bare en lille smule nemmere. Du er nemlig mere end velkommen til at tage et kig i vores store univers af drinksopskrifter.

Her har vi gjort det nemt og enkelt for dig at navigere i blandt de mange cocktail- og drinksopskrifter. De er nemlig overskueligt opdelt alt efter, hvilken type spiritus du skal bruge til formålet.

Dermed har du mulighed for at finde de gode flasker frem fra barskabet og nemt finde ud af, hvilken drink du kan lave med den pågældende type spiritus eksempelvis drinks med gin.

Det gør det ydermere også nemt at handle ind til den drink du har valgt eksempelvis en whisky sour.

På drinksopskriften finder du selvfølgelig fremgangsmåden og ingrediensliste, men du får derudover også forslag til, hvilke produkter du kan indkøbe til formålet. På billedet af drinksene kan du også få inspiration til, hvordan drinken kan serveres. Dermed sikre du, at du får valgt det rigtige cocktailglas, men får derudover også tips til, hvilken drinkspynt du kan pryde herligheden med.


Vores sortiment spænder over et bredt udvalg af forskellige cocktailglas fra den billige ende op til det mere eksklusive, og med de mange forskellige glas som vi har, vil du helt sikkert finde et, som passer til din smag.

Her hos BarLife finder du hele tiden cocktailglas på tilbud og med vores store udvalg, er du næsten sikker på at finde et glas, som passer til dine behov.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna