Sådan bruger du en cocktail muddler

Indlæser...
Sådan bruger du en cocktail muddler

Har man ikke selv stået og lavet en drink i mere eller mindre professionelle omgivelser, så vil man formentligt ikke ane hvad en muddler er. Man har nok set den, men uden at vide hvad man bruger den til. Dog vil den observante bargæst have set den i funktion mange gange når man står på yndlingsbaren og beder om en drink. Der er mange forskellige drinks, som kræver en muddler for at få det bedste resultat. Blandt andet kan du ikke komme udenom den, hvis du skal lave en god mojito. Grundlæggende er en muddler nødvendig, når du skal lave drinks, som indeholder frisk frugt og krydderurter. Med det smarte barredskab får du nemlig alt saft og smag ud af disse elementer for et godt resultat i din drink. 

Træmuddleren

En af de forskellige typer af muddlere du kan finde er en træmuddler. Det er den mest udbredte, og har du set en muddler et sted, er der stor sandsynlighed for, at den har været af træ. Rigtig mange bartendere foretrækker træ muddleren, hvilket der er forskellige grunde til. Generelt er det en af de muddlere, der er mest holdbare, og du kan have din træ muddler i mange år, før du er nødt til at skifte den ud. De er dermed meget bredt anvendelige og kan bruges til mange forskellige glas og mange forskellige ingredienser. Det gode ved en træ muddler er, at den også sagtens kan bruges, når du ønsker at slå isterninger, så de bliver mindre. 

Der er også visse ulemper ved en træ muddler. Disse ulemper er dog så små, at det sjældent er noget, som gør, at folk afholder sig fra at købe en muddler i det materiale. Meget ofte vil du opleve, at en træ muddler ikke kan komme i opvaskemaskinen. Det gør, at du hele tiden er nødt til at gøre den rent efter brug. Det er en vanesag og det skal du nok hurtigt vænne dig til. Derudover kan du også være så uheldig, at elementer med meget farve kan afgive pletter på træ muddleren. Det kan man vælge at rengøre eller være ligeglad med og blot se det som noget, der giver lidt ekstra patina.

en muddler i træ

Plastik og stål muddlere

Det er ikke kun muddlere i træ, du kan finde, for de findes også i både træ og stål. De seneste år er det en type af muddlere, der er blevet mere og mere populær. Meget ofte vil man se denne type af muddlere med såkaldte tænder på enden af skaftet. Det gør, at de hurtigere og mere effektivt kan kvase de ingredienser, du ønsker at tilføje drinken. Det er med til at gøre, at de er yderst effektive til at kvase bær og frugter således, at alt saften kommer med ud. En rigtig stor fordel ved denne type af muddlere er, at de er meget nemme at rengøre. For det meste kan de tåle opvaskemaskine, hvilket træ muddleren sjældent kan. Det gør dem nemmere at have med at gøre. Derudover er de generelt nemmere at rengøre således, at saft fra bær og frugt ikke sætter sig fast.

muddler i stål

Sådan bruger du en muddler

Uanset om du køber en muddler af plastik, stål eller træ bruger du den på samme måde. Det første du skal gøre er at hælde dine ingredienser i et mixerglas. Dernæst presser du muddleren ned med et let pres og drejer rundt. Dette gør du, indtil du kan se, at samtlige ingredienser er mast godt sammen. Det vil normalt tage omkring 5 omdrejninger. Dernæst kan du være sikker på, at din drink får al smag med. 

Netop fordi, at du skal stå og dreje meget med din muddler er det en god ide at finde en muddler, som du kan lide at have i hånden. Kun på den måde kan du være sikker på, at du får en god oplevelse. Og det er da netop også med tanke på den gode oplevelse, at så mange vælger at bruge en træ muddler. Den er nemlig langt mere behagelig at have hånden om end en klassisk stål muddler. Udover en muddler er det også en god ide at anskaffe sig en barske, som også har mange funktioner. Med den kan du røre rundt i din drink og dermed sørge for, at alle ingredienser bliver blandet godt sammen.

 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna