Whiskey

I mange år er whiskey blevet forbundet med en “gammel-mands-drik”.

Whisky er en kompleks type spiritus, og mange kendere sidestiller det med vin.

I vores sortiment finder du et bredt udvalg, og der er helt sikkert en flaske, der kan blive din nye favorit.

Læs mere omkring denne komplekse skønhed ved at trykke her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Buffalo Trace Bourbon Whiskey FL 70 58016 by BUFFALOTRA color Sort
  Buffalo Trace Bourbon Whiskey FL 70
  289,00 kr.
 2. Tullamore DEW FL 35 57030 by TULLAMORE color Sort
  Tullamore DEW FL 35
  102,00 kr.
  Udsolgt
 3. Julekalender, Whiskey 24stk. 58142 by BF15 color Sort
  Julekalender, Whiskey 24stk.
  609,00 kr.
  Udsolgt
 4. Fireball Cinnamon Whisky Liqueur FL 70 63088 by FIREBALL color Sort
  Fireball Cinnamon Whisky Liqueur FL 70
  159,00 kr.
 5. Undone No. 3 Not Whiskey (Alkoholfri) FL 70 55950011 by Undone color Sort
  Undone No. 3 Not Whiskey (Alkoholfri) FL 70
  179,00 kr.
 6. Drambuie Original Whisky Liqueur FL 70 1012903 by DRAMBUIE color Sort
  Drambuie Original Whisky Liqueur FL 70
  229,00 kr.
 7. Tullamore DEW 5cl 57010 by TULLAMORE color Sort
  Tullamore DEW 5cl
  30,00 kr.
 8. Macallan Sherry Oak 12 YO Highland Single Malt FL 70 55341 by MACALLAN color Sort
  Macallan Sherry Oak 12 YO Highland Single Malt FL 70
  589,00 kr.
 9. Bruichladdich Octomore 13.1 Islay Single Malt FL 70 1022393 by BRUICHLADD color Sort
  Bruichladdich Octomore 13.1 Islay Single Malt FL 70
  1.089,00 kr.
 10. Tullamore DEW FL 70 1008763 by TULLAMORE color Sort
  Tullamore DEW FL 70
  179,00 kr.
 11. Julekalender, Whisky Luksus 24stk. 57186 by BF15 color Sort
  Julekalender, Whisky Luksus 24stk.
  1.209,00 kr.
  Udsolgt
 12. 3%
  Hibiki Japanese Harmony FL 70 59010 by HIBIKI color Sort
  Hibiki Japanese Harmony FL 70
  Tilbudspris 729,00 kr. Normalpris 749,00 kr.
 13. 5%
  Old Pulteney 12 YO 70cl + 2 glas 9118732+Glas by Old Pulteney color Sort
  Old Pulteney 12 YO 70cl + 2 glas
  Tilbudspris 349,00 kr. Normalpris 369,00 kr.
 14. Aberfeldy 12 YO Highland Single Malt FL 70 55126 by ABERFELDY color Sort
  Aberfeldy 12 YO Highland Single Malt FL 70
  369,00 kr.
 15. Southern Comfort Original FL 70 63049 by SOUTHERNCO color Sort
  Southern Comfort Original FL 70
  169,00 kr.
 16. WILD TURKEY RYE FL 70 1008243 by WILDTURKEY color Sort
  WILD TURKEY RYE FL 70
  259,00 kr.
 17. Aberlour 12 YO Speyside Single Malt FL 70 55073 by ABERLOUR color Sort
  Aberlour 12 YO Speyside Single Malt FL 70
  469,00 kr.
Stigende orden
Side

Whisky har gennem de seneste 10 år øget sin popularitet herhjemme på det danske marked, og det bliver stadig mere utydeligt at definere en klar målgruppe.

Unge som gamle har fundet deres fascination af den ædle og traditionsbundne drik, hvor samlere, entusiaster og nysgerrige sjæle mødes omkring en fælles kærlighed til whisky.

WHISKEY OG DENS OPRINDELSE

Whiskey har sin oprindelse i Skotland og nogle af de seneste dateringer går helt tilbage til 1400-tallet. Munkene i klostrene startede med at destillere whisky, men det fik aldrig lov til at ligge og modne.

Derfor var det meget kraftig og harsk i sin smag. Klostrene blev senere hen lukket af den engelske konge Henry. Det betød at munkene begyndte at producere deres whisky i private destillerier og flere fik nys om, hvordan det skulle produceres.

Da England og Skotland blev forenet, pålagde man, at destillerier skulle have licens for at måtte producere whisky. Det medførte, at der blev opført en masse små ulovlige destillerier over hele Skotland.

Sådan stod det til i over 150 år, før whiskyproduktionen igen blev gjort lovlig i hele Skotland. Først herefter oplevede man en revolution i forfinelse af produktet.

FRA KORN TIL WHISKEY

Whiskey produceres normalt på byg, men der kan også anvendes forskellige andre kornsorter. Selve produktionen minder meget om den måde øl laves på. Det adskiller sig først ved destilleringsprocessen og den efterfølgende lagring.

Bourbon whiskey, der er den amerikanske udgave, laves hovedsageligt på majs men ellers efter samme principper. Når whiskyen er blevet destilleret, bliver den opbevaret i store “casks”.

Casks er fade, som mest af alt minder om en stor whskey tønde, lavet af egetræ.

Der kunne bruges andre træsorter, men der er en række krav til produktionen, og et af dem er, at det er egetræsfade.

To andre krav er, at whiskyen er minimum 3 år gammel, og at den indeholder minimum 40% alkohol. Drikken får sin klassiske brune farve fra fadene, men der tilsættes nogle gange caramel for at få en ønsket farve.

Når lagringen er overstået, er der typisk en alkoholprocent på 60%. Derfor fortyndes den ned til omkring 42-45%.

NYD DIN WHISKEY

Hvordan du vælger at servere og nyde din whisky, har stor betydning for, hvordan din samlede oplevelse af whiskyen er. Først og fremmest skal du selvfølgelig beslutte, hvordan du vil servere whiskyen.

I den forbindelse kan du eksempelvis servere den alene eller over isterninger. På den måde får du mulighed for at opleve alle whiskyens facetter og nuancer. For at sætte prikken over i’et bør du servere den i et glas, der er lavet specifikt til formålet.

Whiskyglas er nemlig lavet med et vigtigt formål i form af at præsentere og fremhæve din whisky på bedste vis. En anden ting, der har stor betydning for smagsoplevelsen, er hvilken temperatur du serverer din whisky ved.

Dertil lyder en anbefaling blandt mange at servere den ved stuetemperatur for at opnå den fulde nydelse. Derudover kan et par dråber vand også hjælpe til at udvikle smagsindtrykket. Hvis du serverer den afkølet, kan du opleve, at nogle af smagsnoterne ikke kommer til sin ret.

Derudover findes der selvfølgelig også en lang række skønne drinks, hvor whisky spiller en skøn rolle i. Alt afhængigt af, hvilken type samt prisklassen er det forskelligt, om det er mest oplagt at nyde den for sig eller lade den indgå som en del af en velsmagende cocktail.

DRINKS MED WHISKEY

Gin, vodka og rom er de primære valg, når der skal laves cocktails. Whiskey har været trukket lidt i baggrunden, og det har vel sagtens noget at gøre med den kraftige, ofte temmelig røgede smag. Dog blomstrer kreativiteten, og flere drinks med whiskey er ved at vinde fodfæste. Nu er det ikke længere blot den gamle klassiker, hvor Jack Daniels Whiskey blandes op med cola. I stedet for venter der dig en verden af muligheder og gode smagsoplevelser, hvor menukortet primært er sammensat af lækre whiskycocktails.

Old Fashioned og Whiskey Sour er sikre bekendtskaber på diverse drinkskort verden over. Whiskey Sour har en opskrift, som på papiret kan virke en smule avanceret. Men den er faktisk ikke så svær at lave, og så smager den fuldstændig fantastisk. En af de famøse Whiskey Sour Ingredients er æggevide, som er atypisk for traditionelle whiskey cocktails.

Ud over de to findes der et hav af andre drinks med whiskey, hvoraf Irsk Whiskey Coffee nok er den mest berømte. Hvis du selv vil lave nogle af dem, er det vigtigt, at du vælger en flaske af høj kvalitet, og hav gerne et par forskellige flasker stående. Modsat helt lys rom eller vodka, kan der være stor smagsforskel på whisky. Samtidig smager whisky meget kraftigt igennem, og en dårlig whisky kan derfor hurtigt ødelægge en god drink.

Foruden drinks er det også meget populært at anvende whisky til flere madretter, hvor især whiskey sovs eller whiskey sauce er en klassiker til pomfritterne.

De gode whiskyglas

Du er med stor sandsynlighed bekendt med Metallica sangen Whisky In The Jar. Og meget apropos den sang, vil vi lige kort gennemgå vigtigheden af at nyde whiskey i gode whiskey glas. Mange vælger endda at supplere glassene med en flot whiskey karaffel, for ligesom at skabe en helhedsatmosfære når de nyder whiskey.

Mange forbinder det traditionelle whiskey glass med et lowball tumblerglas, hvor bunden er tyk og solid. Et glas som virkelig appellerer til en whiskey on the rocks. Intet ondt ord om whiskey serveret over et par isterninger, det eneste du skal være opmærksom på, er at den bliver tyndet op markant, efterhånden som isen smelter. Af samme grund vælger flere at nyde den som den er i et smukt glas, som bringer alle de bedste sider frem i whiskyen. Ønsker du din whisky afkølet, vil vi klart anbefale dig at anskaffe en whiskey sten. På den måde undgår du en fortyndet whisky.

En god flaske whisky

Her hos BarLife forhandler vi noget af det bedste whiskey på markedet, hvoraf Stauning Whiskey jo er det danske flagskib. I Danmark er whiskey i høj kurs, og er du interesseret i de danske whiskydestillerier, så kan vi også varmt anbefale Thy Whiskey, som gennem de senere år har vundet større markedsandele herhjemme.

Billig whiskey kan sagtens være af udmærket kvalitet, ligesom du modsat kan opleve en dyrere whisky, som bare ikke matcher dine smagsløg. Dette er jo altid en risiko, da vores indtryk af, hvad god whiskey er, er temmelig subjektivt.

Dog vil du 9 ud af 10 gange få en meget bedre oplevelse, hvis du er villig til at betale mellem 300-400 kroner for en flaske. Til gengæld er der også rigtig meget guld at finde i netop denne priskategori.

Ellers kan vi nævne whiskey mærker som, Mackmyra Whiskey som også står bag den famøse Motorhead Whiskey, Jameson Irish Whiskey, Fireball Whiskey, Macallan Whiskey eller Grants Whiskey.

Whiskey på internationalt plan

Selvom whiskyrødderne er at finde i skotske højland, så melder flere og flere spændende nationer sig på banen og giver deres bidrag til, hvordan whisky også kan smage. Her kan vi bl.a. Tennessee Whiskey fra USA eller Japanese Whiskey som i den grad også er værd at bruge tid på. De japanske destillerier kommer med nogle helt nye smage og dufte, pga. de naturressourcer som de har er markant anderledes end de skotske.

Men også både Tyskland, Sverige og naturligvis Danmark kommer hele tiden med nye spændende flasker på markedet.

Hvad betyder Single Malt Whiskey?

Det forholder sig sådan, at whisky kan fremstilles på mange forskellige måder, når det kommer sig til opblandingen. Her taler vi meget overordnet set om to forskellige aftapningsmetoder. Den ene er Blended Whisky, hvor whiskyen er blandet af malt fra forskellige destillerier. Den anden type er Single Malt Whiskey, hvor malten udelukkende kommer fra et destilleri.

Her hos BarLife finder du et stort udvalg af forskellige slags whiskey, som alle er af høj kvalitet. Vi har løbende whiskey på tilbud, så du kan altid gøre et godt køb her hos os.

Vi håber du har lyst til at gå på opdagelse blandt vores mange forskellige flasker.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna