Smageglas

Smageglas til spiritus

Har du en hjemmebar, eller driver du en kommerciel bar eller restaurant, så har du sikkert også et bredt udvalg af forskellige slags spiritus. Forskelligt spiritus skal drikkes af de korrekte glas. I denne kategori finder du alle de glas du behøver til din bar. Vi har romglas, whiskeyglas, cognacglas og mange flere. De er inddelt i kategorier, så du nemt kan finde de rette glas. Læs mere om glas i denne kategori her

Faldende orden
Side
 1. Urban Whiskyglas - 6 stk.
  Urban Whiskyglas - 6 stk.
  299,00 kr
  Quickview
 2. Urban prøvesmagningsglas med graduering - 140 ml.
  Urban prøvesmagningsglas med graduering - 140 ml.
  479,00 kr
  Quickview
 3. Glencairn whiskyglas 190ml. - 2 stk.
  Glencairn whiskyglas 190ml. - 2 stk.
  150,00 kr
  Quickview
 4. LONGCHAMP COGNAC 32 CL (6stk)
  LONGCHAMP COGNAC 32 CL (6stk)
  349,00 kr
  Quickview
 5. whiskyglas krystalglas 30cl. - 6 stk.
  whiskyglas krystalglas 30cl. - 6 stk.
  289,00 kr
  Quickview
 6. Snapseglas, 5 cl H14 cm - Libbey Aquavit 6stk.
  Snapseglas, 5 cl H14 cm - Libbey Aquavit 6stk.
  149,00 kr
  Quickview
 7. Whisky Island glas - 200ml med personligt design
  Whisky Island glas - 200ml med personligt design
  129,00 kr
  Quickview
 8. Grappa glas Stölzle Lausitz - 90 ml (6stk)
  Grappa glas Stölzle Lausitz - 90 ml (6stk)
  249,00 kr
  Quickview
 9. Grappa glas Stölzle Lausitz - 105 ml (6stk)
  Grappa glas Stölzle Lausitz - 105 ml (6stk)
  269,00 kr
  Quickview
 10. Tulipanglas Stölzle Lausitz - 190 ml
  Tulipanglas Stölzle Lausitz - 190 ml
  65,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

Er det nødvendigt med forskellige glas?

Mange stiller dette spørgsmål, og det korte svar er ja. Glassene har stor betydning for oplevelsen af spiritussen. Først og fremmest er der en bundet noget i historisk i de forskellige glastyper. Flere af glastyperne går mange hundrede år tilbage i tid. Hen af vejen er der blevet justeret på dem, men grundlæggende ligner alle cognac glas hinanden i opbygningen, og det samme kan siges om resten. Glassene er med til at komplementere den spiritus der hældes i det. Det har noget gøre med, at indholdet skal præsenteres flottest muligt, og så har glasset en stor betydning for især duften. Luftstrømmen og farten på denne, påvirker hvor hurtigt duften presses op i næsen, når der drikkes af glasset. Vi smager ikke med næsen, men hjernen sammenholder alle sanseindtryk, og danner en “smag” i hjernen. Her spiller næsen en vigtig rolle.


Hvordan finder jeg det rette glas?

Hos Barlife har vi gjort det enkelt. Vi har sorteret alle glassene efter hvad de normalt bruges til, så det er let at vælge det rette glas. Der gælder ikke nogle faste regler omkring valget af glas, men som det er beskrevet ovenfor, hjælper glasset til at give den bedste oplevelse. Samtidigt vil dine gæster også forvente, at en bestemt spiritus serveres i en bestemt type glas. Nogle glas kan selvfølgelig bruge til flere slags spiritus, da de minder meget om hinanden. Det kan eksempelvis være romglas og cognacglas. I disse glas vil det dog være næsten umuligt, at nyde et glas whiskey af. Whiskey serveres mange gange på en stor isterning. Det kræver en stor åbning i glasset, som hverken cognacglas eller romglas traditionelt set har.

Copyright © 2019 Barlife Aps