Smageglas

Har du en hjemmebar, eller driver du en kommerciel bar eller restaurant, så har du sikkert også et bredt udvalg af forskellige slags spiritus. Forskelligt spiritus skal drikkes af de korrekte glas.

I denne kategori finder du alle de glas du behøver til din bar. Vi har romglas, whiskyglas, cognacglas og mange flere. De er inddelt i kategorier, så du nemt kan finde de rette smageglas. Læs mere om forskelige smageglas her.

Indlæser...
Filtrer

ER DET NØDVENDIGT MED FORSKELLIGE GLAS?

Mange stiller dette spørgsmål, og det korte svar er ja. Glassene har stor betydning for oplevelsen af spiritussen. Ofte følger der en ganske særlig historie til de forskellige glastyper, som kan stamme flere hundrede år tilbage i tiden.

I løbet af årene er der sandsynligvis sket små justeringer, for at de efterlever tidens krav, men helt grundlæggende er det de samme metoder, glassene er blevet fremstillet på.

De rette smageglas er med til at komplementere den spiritus, som du smager på, hvilket har noget at gøre med visuelle udtryk, samt hvordan glasset formår at koncentrere de rette aromaer, så hele duft og smagsoplevelsen bliver intensiveret.

Luftstrømmen og farten på denne, påvirker hvor hurtigt duften presses op i næsen, når der drikkes af glasset. Vi smager ikke med næsen, men hjernen sammenholder alle sanseindtryk, og danner en “smag” i hjernen. Og derfor er det vigtigt at glasset ser indbydende ud, samt appellerer til vores sanser.

HVORDAN FINDER JEG DET RETTE GLAS?

Hos BarLife har vi gjort det enkelt. Vi har sorteret alle glassene efter hvad de normalt bruges til, så det er let at vælge det rette glas.

Principielt har du fuldstændig frie tøjler i forhold til valget af glas, når du vil nyde spiritus, for der findes ikke nogen faste regler for, hvad du må og ikke må gøre. Men som beskrevet ovenfor hjælper glasset til at give den bedste oplevelse, og derfor bør du overveje at bruge de rette smageglas.

Desuden vil dine gæster elske at få serveret rom i specifikke romglas eller whisky i specifikke whiskyglas. Nogle glas fungerer som allroundglas og kan selvfølgelig bruge til flere slags spiritus, da de minder meget om hinanden. Det kan f.eks. være romglas og cognacglas. I disse glas vil det dog være næsten umuligt at nyde et glas whisky af.

Whisky serveres mange gange på en stor isterning. Det kræver en stor åbning i glasset, som hverken cognacglas eller romglas traditionelt set har.

Spiegelau smageglas

Indenfor glasuniverset i bred forstand er Spiegelau enormt populært, og derfor er smageglas fra Spiegalau naturligvis også meget eftertragtede.

Hos BarLife finder du et stort udvalg af glas fra Spiegelau, herunder både whiskyglas, cognacglas, romglas og mange flere.

Spiegelau er indbegrebet af det stilrene klassiske design, som opfylder alle kriterierne for hvordan de bestemte glastyper skal se ud, og derfor er det et godt sted at begynde hos den tyske glasproducent, når du skal finde nye smageglas til baren.

Rom smageglas

Når det drejer sig om udvælgelsen af det ideelle rom smageglas, deler vandende sig selvfølgelig alt efter, hvem du spørger. Hver sin smag og sådan vil det altid være, når det gælder spørgsmålet om, hvordan man på bedste vis nyder en given spiritus.

Dog er der nogle tommelfingerregler, som du kan gøre brug af, når du kæmmer markedet for smageglas til rom, så du med større sikkerhed vælger et, som lever op til forventningerne.

Som det første bør du altid gå efter de tulipanformede glas, som er utrolig populære indenfor samtlige spiritusgenre, fordi tulipanformen tillader en ganske særlig udvikling for den spiritus, som serveres heri.

I tilfældet med rom er der plads til en lettere fordampning, som betyder, at de mange duftnuancer bliver frigivet, og dermed lettere kan opfanges i din næse. Desuden gør tulipanglassets tilspidsede åbning sådan, at de mange duftnoter ikke blot forsvinder ud i luften, men rent faktisk bliver i glasset, hvilket blot tillader en endnu bedre helhedsoplevelse.

Et andet vigtigt element at holde øje med, når du skal vælge smageglas til rom, er gennemsigtigheden på glasset. Glasset skal helst være uden mønstre, riller eller dekorationer, så det fremstår så klart som muligt, da en stor del af romoplevelsen ligger i at kunne studere farve og struktur på rommen.

Det er allerbedst hvis romglasset er på en stilk, både for at du nemmere kan nyde rommens udseende, men også for at undgå distraktioner i hele duftoplevelsen. Ved at holde på stilken vil duften fra dine fingre ikke spolere den rene romduft, og din overordnede oplevelse vil blive bedre.

Et ideelt romglas kunne være dette romglas fra Luigi Bormioli, som opfylder alle de ovenstående kriterier, og som i den grad er et godt valg, når det drejer som om smageglas til rom.

Whisky smageglas

Du kender helt sikkert de helt traditionelle lowball whiskyglas i krystal, som forbindes med mange amerikanske film og symboliserer klasse, rigdom og stil. Og krystalglassene er da også utroligt flotte samt gode at drikke whisky af, men ligesom ved romgenren begynder tulipanglasset også at blive mere og mere anvendt, når det drejer sig om den samlede whiskyoplevelse.

Et godt whisky smageglas kunne være et, som dette whiskyglas fra Spiegelau, som er karakteriseret ved dets brede og rummelige skål, mens det bliver smallere ved glassets åbning. Glasset former dermed whiskyen på den helt rette måde og skaber rammerne for, at whiskyen kan udforme sine mange kvaliteter nede i glasset. Og derfor er et smageglas til whisky lige så vigtigt, som et smageglas er til alle de andre spiritus genre.

Øl smageglas

Stort set alle danske ølentusiaster har et smageglas, som de bruger når de skal smage på forskellige øltyper. Nogle vil mene at du bør have et specifikt ølglas til hver slags øltype, som du drikker, mens andre godt kan lide at bruge det samme øl smageglas, uanset hvilken type øl de drikker.

Den populære tulipanform kan også findes hos smageglas til øl, da de samme kvaliteter går igen her, som de også gør hos alle de andre spiritustyper, og derfor er et tulipanformet glas på stilk et meget godt bud, når du skal finde dit næste øl smageglas.

Her hos BarLife finder du et bredt udvalg af smageglas til mange forskellige typer spiritus. Følg dig velkommen til at gå på opdagelse blandt sortimentet af glas og find inspiration til netop dit næste glas, som du skal anskaffe til baren.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna