Absinth, Pastis og Anis
Absinth - Pastis - Sambuca
Det er de færreste typer alkohol, som er lige så berygtet og kendt, som absinth. Absinth er en af de mest kendte drikke i hele verden. Det skyldes de mange gamle historier, som binder sig til denne alkohol. I Danmark bruges den mest som shots, men den kan også sagtens bruges i mange forskellige cocktails. Det samme gør sig gældende for pastis og sambuca. Vi har et stort udvalg af disse flasker, som alle er i høj kvalitet. Vil du vide mere om, hvordan du kan bruge absinth, pastis og sambuca, kan du læse mere her

Historien om sambuca og absinth
Absinth er uden tvivl en af de stærkeste typer alkohol i verden, og det har gjort den berygtet. De fleste almindelige spiritusflasker har en alkoholprocent på mellem 20- og 37%. Det forholder sig anderledes med den. Alkohollen har mindst en alkoholprocent på 45% og nogle flasker har helt op til 70%. Absinth blev fremstillet i 1700 tallet af en fransk læge, som ønskede at lave et lægemiddel. Det første han forsøgte med var malurt. Malurt indeholder absinth, der er et meget bittert smagsstof. Malurt indeholder også thujon, der kan påvirke nervesystemet og menneskers syn. Det er derfor, man tidligere sagde, at det kan gøre dig blind at drikke absinth. I dag indeholder det ikke længere thujon, da det ville være for farligt.
Sambuca er en italiensk stolthed, der produceres på stjerneanis. Den har udviklet sig til at blive kendt i hele verden. Det skyldes at den ofte serveres festligt, hvor alkoholdampen antændes med en lighter.
Serveringsmetoder for absinth og sambuca
Selvom absinth ofte bliver serveret som shot, så skal man være af en speciel støbning, for at nyde det. Det er ofte meget stærkt, med en kraftig smag af alkohol og krydderi. For at servere det på en mere nydelsesfuld måde, skal du bruge vand og sukker. Hæld en iskoldt vand i et glas og top med et par isterninger. Læg derefter en sukkerknald på en ske eller en absinthske, og hæld langsom alkoholen ned over. Når der ligger lidt tilbage på skeen, kan dette antændes.
Sambuca serveres typisk som shots, og det er markant mildere i smagen end Den Grønne Fe. Det stammer fra italien, og her serveres det, der er betyder fluer. Det er selvfølgelig ikke ægte fluer, med derimod kaffebønner. Det bruges ligeledes som tilbehør til en kaffe, eller blandet med iskoldt vand. Hvis man vil, kan man bruge vand med lidt kulsyre.
Find en dejlig pastis
En pastis er en bestemt fransk type alkohol, som deler smag med absinth. Begge typer alkohol har en skøn smag af anis. I 1914 blev absinth i dens daværende form gjort ulovlig fra den franske regering. Det betød at mange producenter med at mistede deres levebrød. Forbuddet kom primært på grund af indholdet af malurt. Producenterne var dog hurtige til at skabe et nyt produkt, og det blev til pastis. Pastis er mildere i alkoholprocenten, og med en blødere smag. Af de grunde blev den hurtigt en foretrukket aperitif i Frankrig. Senere blev den eksporteret, og er nu kendt over det meste af verden. Pastis fås i flere forskellige varianter, der har forskellige smage. Fælles er dog, at den grundlæggende smag er anis.