Hvad er fordelene ved et vinkøleskab?

Indlæser...
Hvad er fordelene ved et vinkøleskab?

Interesserer du dig bare en lille smule for vin, så vil du uden tvivl også have stiftet bekendtskab med vinkøleskabet.

Vinkøleskabet tjener både dig, hvis samling ikke består af mere end en håndfuld flasker, og dig som har kælderen fyldt med flere hundrede vinflasker.

Måske du sidder og tænker, om det ikke bare er det sædvanlige vinsnobberi, som ikke gør nogen forskel andet end at fungere som showoff for vennerne.

At anskaffe et vinkøleskab er bestemt ikke snobberi. Tværtimod så kan det virkelig være en god investering, da det er specifikt designet til at tage hånd om dine vine.

I dette indlæg vil vi præsentere dig for de fordele, som der kan være forbundet med at anskaffe et vinkøleskab.

 

Når du skal modne og lagre vinen

En af de helt store fordele ved mange vinkøleskabe er dets evne til at holde en bestemt temperatur, uden at der forekommer betydelige svingninger.

Har du en stor samling af vin, hvor mange af flaskerne har godt af at ligge og lagre, så vil et godt vinkøleskab være den ideelle opbevaringsløsning.

Foruden de stabile temperaturer har de fleste vinkøleskabe et eksternt display, som viser både temperaturen og luftfugtigheden i køleskabet. På den måde skal du ikke åbne i tide og utide, hvilket også skaber en klimatisk ubalance.

Med andre ord så er vinkøleskabet en ideel løsning, hvis du gerne vil modne og lagre din vin under optimale forhold.

Er det ikke nødvendigvis en investering på den lange bane, som du er ude efter, så kan du også købe et vinkøleskab, der er tilegnet de vine, som du skal servere inden for nærmeste fremtid.

Dermed kan du opnå den ideelle serveringstemperatur, når vinen skal serveres.

 

 

Vinkøleskabe med to eller flere kølezoner

En anden fordel er, at mange vinkøleskabe har to kølezoner. De mest avancerede har endda op mod tre kølezoner, men denne type er ikke så udbredt igen.

Det forholder sig sådan, at forskellige vintyper skal opbevares ved forskellige temperaturer. Ønsker du den bedst mulige modning, så bør du altså ikke opbevare din rødvin i samme klima som din hvidvin.

I stedet for at du går ud og køber to eller flere forskellige køleskabe, så kan du spare både pengene og pladsen, ved at vælge et vinkøleskab med to kølezoner.   

På den måde kan du opbevare flere vintyper i samme køleskab uden at gå på kompromis med modningen.

 

Beskytter mod solens stråler

Mange køleskabe specifikt til vinopbevaring har uv-glas i køleskabsdøren, således at solens stråler ikke kan påvirke aromaerne i vinen og den generelle modning.

Især hvis du har placeret dit vinkøleskab i et rum, som er særligt eksponeret for sollys, kan dette være en vigtig egenskab, som er værd at tage højde for.

Står køleskabet i et rum i kælderen, hvor der hverken er vinduer eller det på anden vis kan komme i berøring med solens stråler, så er det knap så vigtigt.

 

Det larmer ikke så meget, som du måske tror

Alt er naturligvis relativt, og du kan sagtens komme ud for nogle støjende køleskabe, men støjniveauet reduceres hele tiden for de nytilkomne kølere.

Du kan dermed sagtens have dit vinkøleskab sat til, uden at det skal stjæle alt opmærksomheden samt ødelægge natteroen.

Nogle af de mindst støjende skabe har et lydniveau på omkring 40 dB, hvor en ganske almindelig samtale har et lydniveau på 60 dB.

 

Som du kan læse dig frem til, er der flere gode grunde til, hvorfor du bør overveje at anskaffe dig et godt vinkøleskab.

Selvfølgelig har alle deres egne præferencer og behov, hvorfor du skal stille dig selv spørgsmål angående kapacitet, egenskaber samt design for at finde det ideelle skab til dine behov.

Foruden vin og vinkøleskabe har vi også et stort udvalg af vinglas i vores sortiment, som du er mere end velkommen til at søge inspiration iblandt.

Rigtig god fornøjelse!Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna