Karafler

Her på siden kan du finde flotte karafler til både vin og whisky. Vores udvalg spænder bredt og du finder flotte vinkarafler fra bl.a. Final Touch, Spiegelau, Urban Bar og Luigi Bormioli.

En karaffel sætter et helt særlig præg, på dens indhold, og den kan i sig selv stå som en dekoration.

En flot karaffel er altså din vej til en vellykket aften, der med garanti højner kvaliteten af både vin og opdækning. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
 1. Karaffel Ypsilon 1l 22284310 by BORMIOLI color Sort
  Karaffel Ypsilon 1l
 2. Karaffel Ypsilon 0,5l 22284305 by BORMIOLI color Sort
  Karaffel Ypsilon 0,5l
 3. Karaffel med Swirling Vacuvin® V76010602 by VACUVIN color Sort
  Karaffel med Swirling Vacuvin®
  569,00 kr.
 4. Zalto Mystique karaffel, 190 cl 22824319 by Zalto color Sort
  Zalto Mystique karaffel, 190 cl
  959,00 kr.
 5. Zalto Axium karaffel, 145 cl 22824314 by Zalto color Sort
  Zalto Axium karaffel, 145 cl
  829,00 kr.
 6. Spiegelau Noblesse karaffel inkl. 2 glas 4575 by Nachtmann color Sort
  Spiegelau Noblesse karaffel inkl. 2 glas
  699,00 kr.
 7. Authentica flaske med patentprop klar - 12,5 cl 12209-04 by Luigi Borm color Sort
  Authentica flaske med patentprop klar - 12,5 cl
  41,00 kr.
 8. Spiegelau karaffel 75 cl 5043 by SPIEGELAU color Sort
  Spiegelau karaffel 75 cl
  709,00 kr.
 9. Isommelier, NO WIFI, transportabel, 750ml karaffel IFAD512 by IFAP color Sort
  Isommelier, NO WIFI, transportabel, 750ml karaffel
  4.009,00 kr.
 10. 21%
  Karaffel Luca LSA 1,5L LLC07 by LSA INTERNATIONAL color Sort
  Karaffel Luca LSA 1,5L
  Tilbudspris 589,00 kr. Normalpris 749,00 kr.
 11. Hydrosommelier flaske med patentprop klar - 1 liter H 10088 by Luigi Borm color Sort
  Hydrosommelier flaske med patentprop klar - 1 liter
  139,00 kr.
 12. Glas karaffel -RING- 28cm 0,8l 11110743 by APS color Sort
  Glas karaffel -RING- 28cm 0,8l
  189,00 kr.
 13. 21%
  Karaffel med låg Luca LSA 1,5L LLC06 by LSA INTERNATIONAL color Sort
  Karaffel med låg Luca LSA 1,5L
  Tilbudspris 819,00 kr. Normalpris 1.039,00 kr.
 14. Karaffel 200 ml IFAD200 by IFAP color Sort
  Karaffel 200 ml
  609,00 kr.
 15. 22%
  Champagne sæt Moya LSA 170ml LMV25 by LSA INTERNATIONAL color Sort
  Champagne sæt Moya LSA 170ml
  Tilbudspris 1.759,00 kr. Normalpris 2.249,00 kr.
 16. Authentica flaske med patentprop klar - 50 cl 12207-04 by Luigi Borm color Sort
  Authentica flaske med patentprop klar - 50 cl
  84,00 kr.
 17. Glas karaffel-diamant- 28cm 0,8l 11110742 by APS color Sort
  Glas karaffel-diamant- 28cm 0,8l
  289,00 kr.
Stigende orden

FORKÆL DIG SELV OG DINE GÆSTER

Det er ingen hemmelighed, at de fleste af os åbner en flaske vin, kort tid inden den skal serveres, og serverer den direkte fra flasken. En kæmpe fejl hvis du spørger en sommelier. En vin må gerne betragtes som et stykke kunst, der skal nydes og værdsættes med alle sanser.

Ikke nok med den skal stimulere dine smagsløg, så skal vin også gerne være en fryd for øjet, hvilket sætter visse krav til både de glas, som du vælger at servere vinen i, men også til den dekanteringskaraffel som du vælger.

Vin skal være en forkælelse på alle måder, og derfor er der enormt meget værdi at hente i de glas og den decanter, som du æstetisk føler dig tiltrukket af.

Derfor har vi hos Barlife et stort udvalg af vin karafler, der kan hjælpe med at ilte din vin samt præsentere vinen på flotteste vis. Så foruden at være et værktøj, som får det maksimale ud af din vin, hvad enten den er rød eller hvid, er en vin karaffel også helt fantastisk smuk på et veldækket bord.

Decanteren kan også sagtens anvendes som en kande, når du ønsker at servere vinen, hvis den er så flot og dekorativ, at den simpelthen bare må stå på bordet.

Vin og dekantering

Som udgangspunkt kan du vælge lige den karaffel, som du synes er allerflottest og passer bedst til din personlige stil. I bund og grund er det nemlig nogle helt andre parametre, som har en betydning for, hvordan vinen smags- og duftmæssigt kommer til at udvikle sig.

Udseendet på decanteren eller karaflen er med til at understrege det æstetiske, som bestemt også har afgørende betydning for den samlede vinoplevelse, men ellers er det elementer som, hvor langsomt du hælder vinen fra flasken over i vindecanteren, som spiller ind på vinens udvikling.

Desuden har vinen også godt af at ilte i en længere periode på mellem 30-45 minutter, inden du serverer den for dine gæster. På den måde får du det absolut bedste vinresultat.

Indenfor vinbranchen tjener en vinkaraffel - eller decanteren som den kaldes, et ret så praktisk formål, da vinen under dekantering udvikler sine bedste sider. Den iltningsproces som sker, når vinen hældes fra flasken over i en decanter får nemlig vinen til at åbne sig op, både hvad angår duftnoter og smagsnuancer.

Desuden sker der også en frasortering af det bundfald, som kan opstå i en flaske vin, hvilket mange vinnydere ønsker at være foruden.

Du kan se vores store udvalg samt læse meget mere om decantere og dekantering lige her.

Skal whisky på karaffel?

Fair nok – karaflen har et reelt praktisk formål i forhold til at udvikle vinen på en positiv måde, men gør det sig så også gældende for whisky?

Og det helt korte svar er nej!

En whiskey karaffel har ikke samme gavnlige funktion for whiskyen, som decanteren har for vinen, så hvorfor overhovedet benytte sig den?

Du har sikkert set flere film, hvor de helt store kanoner altid har en flot krystal karaffel til at stå på kontoret med whisky, klar til at skænke i et matchende krystalglas til både venner og fjender.

Så hvis du vælger at fylde din whisky – eller rom for den sags skyld – i en flot whisky karaffel, så er det udelukkende for æstetikken. De allermest hardcore whiskyentusiaster ville nok mene, at det vil være synd og skam, hvis du kom din Glenfarclass 25 YO Speyside Single Malt i en karaffel, da whisky i og for sig er et færdigt produkt, så snart det kommer på flaske.

Og af dedikation og ærbødighed til destilleriet, vil mange nok mene at whisky bør serveres fra den originale flaske.

Kan du af forståelige årsager godt lide tanken om glas karafler i dit barskab, som er fyldt med gyldne dråber, så kan du evt. hælde en billigere whisky heri blot for udtrykkets og stemningens skyld.

Der er to hovedsagelige årsager til, hvorfor vin udvikler sig over tid mens en spiritus som whisky forbliver den samme, også selvom den ligger i flere år. Derfor vil en 12-års whisky efter 100 år stadig være en 12-års whisky.

Det er indholdet af tannin og det er indholdet af alkohol. Tanninindholdet i vin er væsentligt højere end i whisky, som ikke indeholder medfødte tanniner, men dog kan få en smule tannin tilsat fra fadene hvori whiskyen lagres.

Tanniner sidder i druens skal, i kernerne og i stilken og i folkemunde omtales det, som den garvesyre en rødvin indeholder. Tanninerne i en rødvin kan være både snerpede og skarpe eller mere velbalanceret, blød og sød.

Dette afhænger af hvor modne druerne og tanninerne er, når de bliver høstet. Hvis du åbner en såkaldt ”ung” vin, kan du nemlig godt støde på denne mere bitre fornemmelse, som udtørrer gummerne og kan virke mere sur eller skarp i smagen. Ved at ilte og dekantere vinen vil den kunne åbne sig mere op og frembringe nogle dybere noter og kvaliteter.

Tanniner kan med andre ord ændre en flaske vin over tid – enten til det bedre eller til det værre.

Den anden årsag til at der er så stor forskel på udviklingen af vin over tid og mangel på samme i forhold til whisky, er indholdet af alkohol. For de fleste whiskyer ligger alkoholprocenten på minimum 40%, hvilket også reducerer risikoen for en kemisk reaktion, når den kommer i kontakt med co2.

Prøv også at notere forskellen på en vindekanter og så en klassisk krystal karaffel. Decanteren er specifikt designet til at øge ilttilførslen til vinen. Ofte også i en mere skrøbelig tilstand end den mere hårdføre karaffel, som udtrykker power og magt.

Sådan finder du den rigtige karaffel

Når det kommer sig til, hvordan du skal finde den helt rigtige karaffel, er der nogle forskellige elementer, du skal tage højde for.

Først og fremmest skal du naturligvis finde et design, som passer til din personlige stil, og som vil pryde dit barskab.

Men der er også nogle mere tekniske aspekter, som er værd at overveje, når du skal finde den helt rette karaffel, og det er elementer som størrelse, pris og at det er blyfrit krystalglas.

I forhold til størrelsen så skal du tænke på, at en typisk flaske whisky indeholder 75 cl. Så hvis du har planer om at hælde en hel flaske på karaffel, skal den af gode grunde kunne rumme en anelse mere end det.

Mange ældre krystal karafler har indeholdt bly, hvilket har en tendens til at løsrive sig, hvis det er i længerevarende berøring med væsker. Så sørg for at det er blyfrit krystalglas, sådan du undgår maveproblemer, efter at du har skænket dig selv et velfortjent glas whisky.

Du skal overveje hvilken anledning du vil bruge din karaffel i. Hvis det er til festlige lejligheder, hvor dine gæster får en lille kæp i øret og stemningen er høj, så bør du nok ikke spendere helt vildt mange penge i en karaffel, med faren for at den vil blive ødelagt.

Men er den udelukkende til eget brug, så kan du jo passende smide lidt flere kroner efter den, og få den som du gerne vil have den.

Har du ikke lige en flaske spiritus, som du ønsker at hælde på din karaffel, så tjener den jo også et fremragende formål som vandkande eller vandkaraffel. På den måde kan du bruge en flot glas karaffel til flere ting herunder som en glas kande til vand.

Her hos BarLife finder du altid et bredt udvalg af glaskander og glaskarafler, som uden tvivl vil passe til dig og din stil. Dermed er du altid klar til at skænke en lækker whisky for dig selv og dine gæster.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna