Snaps

Mange variationer af snaps

I Danmark har vi stor tradition for at drikke snaps. Det gøres især i højtider som jul og påske, og ellers hele året til frokoster. Mange synes, at det er stærkt og sprittet i smagen, men det skyldes ofte, at de ikke har smagt nogle af de mere milde og krydret snapse. Det kan eksempelvis være Brøndum snaps eller nogle fra Linie Aquavit. Har du lyst, kan du prøve at lave din egen. Vi har et stort udvalg i vores sortiment. Læs mere her

Faldende orden
Side
 1. Arvesølvet Aquavit FL 100
  Arvesølvet Aquavit FL 100
  339,00 kr
  Quickview
 2. Lysholm No.52 Botanical Aquavit FL 70
  Lysholm No.52 Botanical Aquavit FL 70
  249,00 kr
  Quickview
 3. Gammel Opland Aquavit* FL 100
  Gammel Opland Aquavit* FL 100
  339,00 kr
  Quickview
 4. Nordisk Hedesnaps FL 35
  Nordisk Hedesnaps FL 35
  249,00 kr
  Quickview
 5. Nordisk Kaffesnaps FL 35
  Nordisk Kaffesnaps FL 35
  249,00 kr
  Quickview
 6. Nordisk Lakridssnaps FL 35
  Nordisk Lakridssnaps FL 35
  249,00 kr
  Quickview
 7. Nordisk Fisk & Skaldyrssnaps FL 35
  Nordisk Fisk & Skaldyrssnaps FL 35
  249,00 kr
  Quickview
 8. Nordisk Æblebrændevin "Filippa" FL 35
  Nordisk Æblebrændevin "Filippa" FL 35
  249,00 kr
  Quickview
 9. Nordisk Pærebrændevin "Alexander Lucas" FL 35
  Nordisk Pærebrændevin "Alexander Lucas" FL 35
  249,00 kr
  Quickview
 10. Aalborg Jule Akvavit 2017 FL 70
  Aalborg Jule Akvavit 2017 FL 70
  249,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side
 

Brøndum snaps og Aalborg Akvavit

Danmark er kendt for at lave god snaps. Især i de nordiske lande, er vi meget kendte for det. De mest kendte, i både indland og udland, er Brøndum snaps og Aalborg Aquavit. Brøndum snaps er i den lidt mindre sprittet ende, og hvor krydderier er dominerende. Brøndum snaps fås i fire forskellige udgaver. Brøndum snaps historie går helt tilbage til 1840, og har den ældste nuværende opskrift på markedet. Aalborg Akvavit er ligeledes kendt rundt om i udlandet. Aalborg Akvavit har hele 14 forskellige snapse, så her er der mulighed for at finde en, der passer til alles smagsløg. Aalborg Akvavit mest kendte flasker er Taffel, Nordguld og Høker. Aalborg Akvavit er gennem tiden, været en virksomhed med høj teknologisk udvikling inden for destillering. Det har betydet, at danske snapse, kvalitetsmæssigt, har været langt foran vores nordiske naboer. Af den grund har dansk brændevin store markedsandele i disse lande.

 

En snaps skal der til

Det er svært at komme udenom en snaps til påskefrokost eller en julefrokost i Danmark. Gennem tiden er der blevet opbygget en stærk tradition for at få en lille en til frokosten. Tidligere var det normalt til næsten alle frokoster, men efterhånden har kulturen ændret sig. Nu er det primært til frokoster af betydning. Det er ikke tiltænkt til at blive drukket i store mængder. Det er udviklet til, at man tager én mellem hver ret. Har man siddet og spist forskellige slags fisk, som man ofte starter ud med til en traditionel julefrokost, kan den bruges til at rense. Derfor var mange af de første udgaver med en kraftig smag af alkohol og høj alkoholprocent. Senere er der kommet flere krydret udgaver til, så det nu bliver drukket mere af forhøjelse, fordi det komplementere klassiske danske frokostretter godt.

 

Bland egen snaps

I Danmark er det især de ældre generationer, som er meget glade for snaps. I de yngre generationer er der ikke mange, som nyder et par snapse. Måske til påske og jul, men sjældent i forbindelse med fest eller lignende. I dag er der heldigvis mange som eksperimentere med at tilsætte krydderier til alkohol. Det smitter af på produktionen af forskellige snapse hos private. Aalborg Akvavit har lavet en basis blanding, som er klar til at få tilsat ønskede krydderier. Med Aalborg Basis er der derfor mulighed for at lave lige præcis den blanding, som falder i din smag. Det kan også være en god måde, at overraske dine gæster til den næste påskefrokost. Vil man bruge det til andet end frokoster, så kan man også lave en blanding, som fungerer som shots til fester. Her kan man blande op med bolcher eller andet slik. Sukkeret og smagene fra søde sager, vil tage lidt af alkoholsmagen.

Copyright © 2019 Barlife Aps