Snaps

I Danmark har vi stor tradition for at drikke snaps.

Det gøres især i højtider som jul og påske, og ellers hele året til frokoster, hvor der også er lejlighed til at finde snapseglassene frem.

Mange synes, at det er stærkt og sprittet i smagen, men det skyldes ofte, at de ikke har smagt nogle af de mere milde og krydrede snapse. Det kan eksempelvis være Brøndums snaps eller nogle fra Linie Akvavit.

Har du lyst, kan du prøve ”lav din egen snaps” konceptet, hvor du selv vælger hvilken smagsnuancer, som skal tilsættes i grundsnapsen. Vi har et stort udvalg i vores sortiment. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. 39%
  Bornholmer Sommer Akvavit FL 50 62164 by BF20 color Sort
  Bornholmer Sommer Akvavit FL 50
  Tilbudspris 79,00 kr. Normalpris 129,00 kr.
 2. Navimer Pure Alc. FL 100 62125 by NAVIMER color Sort
  Navimer Pure Alc. FL 100
  379,00 kr.
 3. Linie Double Cask Port FL 70 62120 by LINIEAQUAV color Sort
  Linie Double Cask Port FL 70
  309,00 kr.
 4. Gammel Reserve Aquavit FL 70 62070 by GAMMELRESE color Sort
  Gammel Reserve Aquavit FL 70
  289,00 kr.
 5. Aalborg Fadlagret Snaps FL 70 62301 by AALBORG color Sort
  Aalborg Fadlagret Snaps FL 70
  149,00 kr.
 6. Snaps Bornholm No.7 "Lakrids" FL 50 62316 by SNAPSBORNH color Sort
  Snaps Bornholm No.7 "Lakrids" FL 50
  169,00 kr.
 7. Norkap Akvavit FL 70 62001 by NORKAP color Sort
  Norkap Akvavit FL 70
  129,00 kr.
 8. Bäska Droppar FL 50 62075 by ARCUS color Sort
  Bäska Droppar FL 50
  119,00 kr.
 9. Aalborg Nordguld Akvavit FL 70 62057 by AALBORG color Guld
  Aalborg Nordguld Akvavit FL 70
  169,00 kr.
 10. O.P. Anderson Original Aquavit, ØKO FL 70 62015 by OPANDERSON color Sort
  O.P. Anderson Original Aquavit, ØKO FL 70
  159,00 kr.
 11. Brøndums Kryddersnaps Appelsin & Dild FL 50 1001654 by BRØNDUM color Sort
  Brøndums Kryddersnaps Appelsin & Dild FL 50
  97,00 kr.
 12. Harald Jensen Akvavit FL 70 62060 by HARALDJENS color Sort
  Harald Jensen Akvavit FL 70
  149,00 kr.
 13. Brøndums Kryddersnaps - Æble & Timian FL 50 62131 by BRØNDUM color Sort
  Brøndums Kryddersnaps - Æble & Timian FL 50
  99,00 kr.
 14. Gilde Non Plus Ultra Aquavit FL 70 62119 by GILDE color Sort
  Gilde Non Plus Ultra Aquavit FL 70
  599,00 kr.
 15. Snaps Bornholm No.6 "Blåbær & Citron" FL 50 62315 by SNAPSBORNH color Blå
  Snaps Bornholm No.6 "Blåbær & Citron" FL 50
  149,00 kr.
 16. Snaps Bornholm No.3 "Figen" FL 50 62312 by SNAPSBORNH color Sort
  Snaps Bornholm No.3 "Figen" FL 50
  169,00 kr.
 17. Braunstein Slåensnaps FL 50 62142 by BRAUNSTEIN color Sort
  Braunstein Slåensnaps FL 50
  259,00 kr.
 18. Bornholmer Påskeakvavit FL 50 62165 by BORNHOLMER color Sort
  Bornholmer Påskeakvavit FL 50
  129,00 kr.
Stigende orden
Side

BRØNDUM SNAPS OG AALBORG AKVAVIT

Danmark er kendt for at lave god dansk snaps. Især iblandt de nordiske lande, er vi meget kendte for det. De mest kendte, i både indland og udland, er Brøndum snaps og Aalborg Aquavit.

Brøndum snaps er i den lidt mindre sprittede ende, og hvor især krydderierne er dominerende. Brøndum producerer 4 forskellige snaps og deres historie går helt tilbage til 1840, og har den ældste nuværende opskrift på markedet.

Aalborg Akvavit er ligeledes kendt rundt om i udlandet og deres Taffel Akvavit går i folkemunde under kælenavnet ”Rød Aalborg”.

Aalborg Akvavit og spritfabrikkerne i Aalborg har hele 14 forskellige snapse, så her er der mulighed for at finde en, der passer til alles smagsløg. De mest kendte flasker fra Aalborg Akvavit er Taffel Akvavit, Nordguld og Høker Snaps.

Aalborg Akvavit har gennem tiden været en virksomhed med teknologisk udvikling inden for destillering. Det har betydet at danske snapse kvalitetsmæssigt, har været langt foran vores nordiske nabolande. Af den grund har dansk brændevin store markedsandele i disse lande.

EN SNAPS SKAL DER TIL

Det er svært at komme udenom en snaps til påskefrokost eller en julefrokost i Danmark.

Gennem tiden er der blevet opbygget en stærk tradition for at få en lille en til frokosten. Tidligere var det normalt til næsten alle frokoster, men efterhånden har kulturen ændret sig.

Nu er det primært til frokoster af betydning. Det er ikke tiltænkt til at blive drukket i store mængder. Det er udviklet til, at man tager én mellem hver ret.

Har man siddet og spist forskellige slags fisk, som man ofte starter ud med til en traditionel julefrokost, kan den bruges til at rense. Derfor var mange af de første udgaver med en kraftig smag af alkohol og høj alkoholprocent.

Senere er der kommet flere krydrede udgaver til, så det nu bliver drukket mere af forhøjelse, fordi det komplementerer klassiske danske frokostretter godt.

Til julefrokosten vil det nok især være Rød Ålborg Snaps, som der bliver sat på bordet. Hvis du er til julefrokost hos en vært, som er en smule mere nørdet omkring snaps, vil vedkommende med stor sandsynlighed sætte en række af diverse snapseflasker på bordet.

Vi har ofte Rød Ålborg, Linie Akvavit og mange andre snaps på tilbud, så du kan altid holde øje med siden her, hvis du vil gøre et godt kup op til julefrokosten.

BLAND EGEN SNAPS

Måske sidder du nu og tænker, hvordan man overhovedet laver snaps, men du kan faktisk gøre det selv, og endda uden de store vanskeligheder.

Herhjemme er det især de ældre generationer, som er meget glade for snaps. I de yngre generationer er der ikke mange, som nyder et par snapse. Måske til påske og jul, men sjældent i forbindelse med fest eller lignende.

I dag er der heldigvis mange som eksperimenterer med at tilsætte krydderier til alkohol. Det smitter af på produktionen af forskellige snapse hos private.

Aalborg Akvavit har lavet en basis snaps, som er klar til at få tilsat ønskede krydderier. Selve basissnapsen er fuldstændig uden tilsatte botanicals, og den er dermed klar til, at du sætter dit eget præg på det endelige resultat.

Med Aalborg Basis er der derfor mulighed for at lave lige præcis den blanding, som falder i din smag. Det kan også være en god måde at overraske dine gæster til den næste påskefrokost.

Vil du bruge det til andet end frokoster, så kan du også lave en blanding, som fungerer som shots til fester. Her kan du blande op med bolcher eller andet slik. Sukkeret og smagene fra søde sager, vil tage lidt af alkoholsmagen.

Ved denne basale snaps er alkoholprocenten 40%, hvilket også er den mest typiske alkoholprocent for snaps. Herefter er det som sagt kun fantasien, der sætter grænserne, men folk prøver sig frem med både pæresnaps, blåbær snaps og chili snaps.

Det handler med andre ord bare om at prøve sig frem.

Hvad betyder Akvavit

Akvavit betyder på latin ”Livets Vand”, og ifølge EU så er Akvavit en snaps, men ikke alle snapse er en akvavit.

På den måde kan deres indbyrdes forhold forstås som, at snaps dækker over en bred kam af diverse typer nordisk brændevin, mens akvavit er en meget specifik form for snaps, som følger et ganske særligt regelsæt.

Akvavit er mere smagsneutral og vil være tilsat enten dild eller kommen.

Ønsker du derimod en snaps med flere forskellige smagsvarianter, så er det med stor sandsynlighed ikke akvavit, du skal gå efter.

Snaps med forskellige smage

På det store snapsemarked kan du efterhånden finde snapse med stort set alle former for botanicaals og smagsvarianter. Vi forhandler også et stort samt varieret udvalg her hos BarLife, hvor sortimentet bl.a. byder på snaps med havtorn, snaps med ingefær, samt både svensk og norsk snaps.

Vi har naturligvis også det klassiske bitter shot ”Gammel Dansk”, som nogle generationer insisterer på at nyde til morgenmaden, for at få blodomløbet godt i gang.

Med forskellige lokale destillerier som Svendborg Snaps, Viskum Snaps til nogle lidt mere kendte som f.eks. OP Anderson Snaps, som vi i øvrigt ofte har tilbud på, spænder udvalget bredt, og du kan virkelig finde mange spændende flasker.

Snaps kan altså både fremstå som noget billigt sprut men mange destillerier sætter en stor ære i at producere lækre kvalitetsflasker, som fortjener at blive nydt med fordybelse, som du både kender det fra Whisky og Rom.

Du kan dermed både finde billig snaps og snaps som bevæger sig i den dyrere ende af prisskalaen.

Servering af snaps

Når du skal servere snaps, er det naturligvis også en nødvendighed, at du har nogle flotte snapseglas. Vi har et stort udvalg af snapseglas, såvel som du finder et stort udvalg af glas til andre formål i vores store glas shop. Snapsglasset findes i forskellige afskygninger, og der kan være forskel på glassets visuelle udtryk. Snapseglas findes med eller uden stilk, og traditionelt set er snapseglasset med stilk det klassiske valg.

Snapseglassets udformning kan desuden have en betydning for smagsindtrykket af din snaps. Tippet herfra lyder derfor, at en god snaps selvfølgelig bør nydes i det rigtige glas. Skal oprydningen være nem, så fås snapseglasset dog i en plastikvariant. Bliv endnu klogere på, hvordan snapsen skal serveres her. Snapsen er ofte fast inventar på det fint opdækkede bord i anledningen af højtiderne eksempelvis til påske- og julefrokost. Snapseglasset kan derfor også vælges ud fra den øvrige borddækning således, at borddækningen fremstår gennemført.

Snapsens temperatur

Et emne, der kan splitte vandende når der tales om snaps, er hvilken temperatur den skal serveres ved. Mulighederne er mange, for skal den serveres iskold, afkølet eller ved stuetemperatur? Svaret er, at det overordnet afgøres ud fra præferencer. Et tip lyder dog, at klassiske gyldne snaps bør serveres ved stuetemperatur, for at opnå det fulde smagsindtryk. Den klare snaps kan derimod godt serveres fra køleskab eller fryser, så den er enten afkølet eller iskold. Snapsens smagsoplevelse afhænger i høj grad af, hvilken temperatur den serveres ved.

Læs vores snapseguide, og bliv godt klædt på i forhold til de forskellige typer snaps. Så skulle du gerne have de rette forudsætninger til at vælge den helt rigtige snaps.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna