Brandy

Brandy fra hele verden

Brandy nydes over hele verden. Det samme kan man sige om, hvor det produceres. Det er et produkt, som overordnet er destilleret vin, som efterfølgende er lagret. Mange foretrækker at at nyde en efter middagen eller til kaffen. I Danmark drikkes det ofte, og det er normalt at finde på menukortet på diverse restauranter. Er du ny indenfor denne type alkohol, er der ting du skal være opmærksom på. Du kan læse mere her

Faldende orden
Side
 1. Napoleon Lainé VSOP Brandy FL 70
  Napoleon Lainé VSOP Brandy FL 70
  139,00 kr
  Quickview
 2. Soberano Solera Brandy FL 70
  Soberano Solera Brandy FL 70
  159,00 kr
  Quickview
 3. Brandy Alexander - Pakke
  Brandy Alexander - Pakke
  519,00 kr
  Quickview
 4. Napoleon Marnat VSOP Brandy FL 70
  Napoleon Marnat VSOP Brandy FL 70
  119,00 kr
  Quickview
 5. Bols Liqueur Apricot Brandy FL 70
  Bols Liqueur Apricot Brandy FL 70
  179,00 kr
  Quickview
 6. Asbach Uralt Original 3 YO Brandy FL 70
  Asbach Uralt Original 3 YO Brandy FL 70
  219,00 kr
  Quickview
 7. Asbach Uralt Privat-Brand 8 YO Brandy FL 70
  Asbach Uralt Privat-Brand 8 YO Brandy FL 70
  299,00 kr
  Quickview
 8. Cardenal Mendoza Gran Reserva Brandy FL 70
  Cardenal Mendoza Gran Reserva Brandy FL 70
  319,00 kr
  Quickview
 9. Carlos I Imperial XO Brandy FL 70
  Carlos I Imperial XO Brandy FL 70
  499,00 kr
  Quickview
 10. Carlos I Solera Gran Reserva Brandy FL 70
  Carlos I Solera Gran Reserva Brandy FL 70
  299,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

Store variationer i brandy

I og med at brandy ikke er beskyttet af ret mange regler, bruges betegnelsen over hele verden. Det er en fælles betegnelse for alt, der er destilleret vin, og som har lagret i på træfade. Det har ofte en brunlig farve, men kan i sjældne tilfælde være helt klar og farveløs. Stort set alle steder i verden, hvor der produceres vin, produceres der også brandy. Der er ingen regler for, hvad der må bruges af druesorter, og når der heller ikke er et specifikt område, kan man opleve store smagsforskelle. I nogle lande kaldes det lokale navne men til folk, der ikke kender det lokale navn, vil man typisk bruge “brandy”. Det er vigtigt at forstå, at man ikke skal forveksle denne type brændevin med likør. Likører er som oftest sødlige, og kan være lavet på frugt såsom kirsebær, abrikos eller citrusfrugter.

 

Sådan laves brandy

Som udgangspunkt laves alle brandy på samme måde. Hovedingrediensen er vindruer, og processen fra vin til brandy er lig processen med cognac. Når det skal laves, starter man med at presse druerne, og lave en vin-lignende blanding. Denne blanding destilleres herefter og hældes på fade. I Cognac er der et regelsæt, som skal overholdes. Det skal blandt andet lagres i minimum 6 måneder. Der bruges hovedsageligt de samme slags druer, og derfor kan de for mange smage meget ens. Her er det anderledes med brandy. Det er en fælles betegnelse, som hele verden må bruge om destilleret vin. Druesorter, fade, liggetid og område kan variere meget. På den måde er der store chancer for, at finde en udgave der passer dine smagsløg. 

 

Kendt brandy

Armagnac er nok mest kendte af slagsen. Den er kendt som den store udfordre til cognac, og i manges øjne, er kvaliteten sammenlignelig. Armagnac produceres på 3 forskellige druesorter, hvor Bas-Armagnac er den der bruges i mest aromatiske. Ligesom med cognac, findes der i Armagnac også forskellige klasser, som inddeles efter, hvor mange år den har ligget på fade. Armagnac har faktisk en historie, der går længere tilbage end cognac, men området som helhed, har ikke været gode til at brande sig selv. Det var de i Cognac, og derfor mener man, at de løb med prisen som “det bedste område” for brandy. Både spanien og italien leverer også fine brandyer, som vi stærkt anbefaler, at man prøver. Det er let at gå ud at købe en cognac, men priserne kan være en smule dyre i forhold til kvaliteten. Går man udenom det område, er der gode muligheder for at få en ekstraordinær smagsoplevelse.  

Copyright © 2019 Barlife Aps