Brandy

Brandy fra hele verden

Brandy nydes over hele verden. Det samme kan man sige om, hvor det produceres. Det er et produkt, som overordnet er destilleret vin, som efterfølgende er lagret. Mange foretrækker at at nyde en efter middagen eller til kaffen. I Danmark drikkes det ofte, og det er normalt at finde på menukortet på diverse restauranter. Er du ny indenfor denne type alkohol, er der ting du skal være opmærksom på. Du kan læse mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Napoleon Chatelle VSOP Brandy FL 70 50072
  Napoleon Chatelle VSOP Brandy FL 70
  139,00 kr
 2. Soberano Solera Brandy FL 70 50021
  Soberano Solera Brandy FL 70
  149,00 kr
 3. Laird's Applejack Brandy FL 70 50065
  Laird's Applejack Brandy FL 70
  279,00 kr
 4. Carlos I Imperial XO Brandy FL 70 50019
  Carlos I Imperial XO Brandy FL 70
  469,00 kr
 5. Grandial XO Brandy FL 70 50089
  Grandial XO Brandy FL 70
  149,00 kr
 6. Napoleon Marnat VSOP Brandy FL 70 50144
  Napoleon Marnat VSOP Brandy FL 70
  119,00 kr
 7. De Kuyper Liqueur Apricot Brandy FL 70 63256
  De Kuyper Liqueur Apricot Brandy FL 70
  209,00 kr
 8. Brandy Alexander - Pakke 00025Barlife
  Brandy Alexander - Pakke
  519,00 kr
 9. Torres 20 Hors d'Age Brandy FL 70 50071
  Torres 20 Hors d'Age Brandy FL 70
  349,00 kr
 10. Giffard Liqueur Apricot Brandy / Abrikos FL 70 63282
  Giffard Liqueur Apricot Brandy / Abrikos FL 70
  163,00 kr
Stigende orden
Side

Store variationer i brandy

I og med at brandy ikke er beskyttet af ret mange regler, bruges betegnelsen over hele verden. Det er en fælles betegnelse for alt, der er destilleret vin, og som har lagret i på træfade. Det har ofte en brunlig farve, men kan i sjældne tilfælde være helt klar og farveløs. Stort set alle steder i verden, hvor der produceres vin, produceres der også brandy. Der er ingen regler for, hvad der må bruges af druesorter, og når der heller ikke er et specifikt område, kan man opleve store smagsforskelle. I nogle lande kaldes det lokale navne men til folk, der ikke kender det lokale navn, vil man typisk bruge “brandy”. Det er vigtigt at forstå, at man ikke skal forveksle denne type brændevin med likør. Likører er som oftest sødlige, og kan være lavet på frugt såsom kirsebær, abrikos eller citrusfrugter.

 

Sådan laves brandy

Som udgangspunkt laves alle brandy på samme måde. Hovedingrediensen er vindruer, og processen fra vin til brandy er lig processen med cognac. Når det skal laves, starter man med at presse druerne, og lave en vin-lignende blanding. Denne blanding destilleres herefter og hældes på fade. I Cognac er der et regelsæt, som skal overholdes. Det skal blandt andet lagres i minimum 6 måneder. Der bruges hovedsageligt de samme slags druer, og derfor kan de for mange smage meget ens. Her er det anderledes med brandy. Det er en fælles betegnelse, som hele verden må bruge om destilleret vin. Druesorter, fade, liggetid og område kan variere meget. På den måde er der store chancer for, at finde en udgave der passer dine smagsløg. 

 

Kendt brandy

Armagnac er nok mest kendte af slagsen. Den er kendt som den store udfordre til cognac, og i manges øjne, er kvaliteten sammenlignelig. Armagnac produceres på 3 forskellige druesorter, hvor Bas-Armagnac er den der bruges i mest aromatiske. Ligesom med cognac, findes der i Armagnac også forskellige klasser, som inddeles efter, hvor mange år den har ligget på fade. Armagnac har faktisk en historie, der går længere tilbage end cognac, men området som helhed, har ikke været gode til at brande sig selv. Det var de i Cognac, og derfor mener man, at de løb med prisen som “det bedste område” for brandy. Både spanien og italien leverer også fine brandyer, som vi stærkt anbefaler, at man prøver. Det er let at gå ud at købe en cognac, men priserne kan være en smule dyre i forhold til kvaliteten. Går man udenom det område, er der gode muligheder for at få en ekstraordinær smagsoplevelse.  

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna