Gin

Hos BarLife finder du med sikkerhed en gin, der passer til din smag. Vores udvalg omfavner nemlig en smagsmæssig samt prismæssig bredde, som sikrer dig det stærkeste sortiment indenfor ginnens vidunderlige verden.

Er du interesseret, kan du læse mere her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. 25%
  Christmas Globe Gin Likør - Orange and Cranberry 70 cl 51616 by BARLIFE color Sort
  Christmas Globe Gin Likør - Orange and Cranberry 70 cl
  Tilbudspris 299,00 kr. Normalpris 399,00 kr.
  Udsolgt
 2. Clementine Gin Liqueur M. Lys 70 cl 50670450 by Snowglobe color Sort
  Clementine Gin Liqueur M. Lys 70 cl
  269,00 kr.
 3. Do Your Own Gin Gaveæske – Lav din egen Gin Doyourown2 by Rbdrinks color Sort
  Do Your Own Gin Gaveæske – Lav din egen Gin
  309,00 kr.
 4. Skagerrak Nordic Dry Gin FL 70 51500 by Skagerrak color Sort
  Skagerrak Nordic Dry Gin FL 70
  239,00 kr.
 5. Tanqueray Dry Gin, Alkoholfri 0,0% FL 70 51824 by TANQUERAY color Sort
  Tanqueray Dry Gin, Alkoholfri 0,0% FL 70
  179,00 kr.
 6. 25%
  Julekalender, Gin 24stk. 51592 by BF15 color Sort
  Julekalender, Gin 24stk.
  Tilbudspris 539,00 kr. Normalpris 719,00 kr.
  Udsolgt
 7. Tanqueray Dry Gin 5cl 51495 by HARAHORN color Sort
  Tanqueray Dry Gin 5cl
  23,00 kr.
 8. Bombay Sapphire Gin 5cl 51374 by BOMBAY color Sort
  Bombay Sapphire Gin 5cl
  24,00 kr.
 9. 13%
  Fever-Tree - Cracker - Malfy Rosa/Mediterranean GBFEV2039 by BF20 color Sort
  Fever-Tree - Cracker - Malfy Rosa/Mediterranean
  Tilbudspris 69,00 kr. Normalpris 79,00 kr.
  Udsolgt
 10. 13%
  Fever-Tree - Cracker - Gin Mare/Mediterranean GBFEV2040 by BF20 color Sort
  Fever-Tree - Cracker - Gin Mare/Mediterranean
  Tilbudspris 69,00 kr. Normalpris 79,00 kr.
  Udsolgt
 11. 13%
  Fever-Tree - Cracker Hendricks Gin/Indian GBFEV2037 by BF20 color Sort
  Fever-Tree - Cracker Hendricks Gin/Indian
  Tilbudspris 69,00 kr. Normalpris 79,00 kr.
  Udsolgt
 12. 13%
  Fever-Tree - Cracker Elephant London Dry/Clementine GBFEV2036 by BF20 color Sort
  Fever-Tree - Cracker Elephant London Dry/Clementine
  Tilbudspris 69,00 kr. Normalpris 79,00 kr.
 13. 13%
  Fever-Tree - Cracker Hernö gin / Indian Tonic GBFEV2038 by BF20 color Sort
  Fever-Tree - Cracker Hernö gin / Indian Tonic
  Tilbudspris 69,00 kr. Normalpris 79,00 kr.
 14. Saaremaa Rhubarb Gin FL 50 207919 by Saaremaa color Sort
  Saaremaa Rhubarb Gin FL 50
  199,00 kr.
 15. Brockmans Gin Orange Kiss FL 70 9190732 by BROCKMANS color Sort
  Brockmans Gin Orange Kiss FL 70
  209,00 kr.
 16. Saaremaa Orange Gin FL 50 207920 by Saaremaa color Sort
  Saaremaa Orange Gin FL 50
  199,00 kr.
 17. Isfjord Premium Arctic Gin FL 70 51100 by ISFJORD color Sort
  Isfjord Premium Arctic Gin FL 70
  289,00 kr.
 18. Hendrick's Gin FL 70 1012413 by HENDRICKS color Sort
  Hendrick's Gin FL 70
  279,00 kr.
 19. GinISH (Alkoholfri) FL 50 51488 by VILLAASCEN color Sort
  GinISH (Alkoholfri) FL 50
  149,00 kr.
Stigende orden
Side

Som alverdens andre produkter fås gin med mange forskellige smagsnuancer, så er man af den overbevisning, at gin ikke lige passer ens smagsløg, så må svaret ligge i at man bare ikke har smagt nok forskellige.

Gin nydes både ”neat” – det vil sige, lige præcis som den er eller som et bærende element i drinks og cocktails. Og det er svært at komme uden om den ikoniske Gin and Tonic, når du beskæftiger dig bare den mindste smule med gin. Den primære smag er enebær, men gin findes med mange smagsnuancer, hvor den fremtrædende smagskarakter kan være varierende.

De mange spændende smagsvarianter gør det sjovt at eksperimentere med selv en simpel drink som en gin og tonic, hvor udfaldet af den færdige drink kan blive meget forskelligt, alt efter hvilken gintype du anvender.

Ginnens historie

Gin har i sandhed udviklet sig fra dens oprindelige formål til det formål, som vi kender det i dag. Helt tilbage i 1600-tallet gik gin under navnet ’genever’, og det blev opfundet af den hollandske professor Franciscus Sylvius som et lægemiddel imod tropiske sygdomme.

Hollænderne havde dog ikke drikken for sig selv særligt længe, for da Trediveårskrigen med englænderne udbrød, steg drikkens popularitet hos de engelske soldater hurtigt, som efterfølgende blev bragt hjem til den engelske befolkning.

Her spredte den hollandske medicin sig lynende hurtigt og blev et særdeles anvendt rusmiddel hos især den fattigere del af den engelske befolkningsgruppe.

Op gennem årene har englænderne udviklet på geneverdrikken til den famøse drik vi i dag kender under navnet gin, som har de karakteristiske noter af enebær.

De mest populære gin mærker hos BarLife

Her på siden finder du ginmærker i mange forskellige prisklasser fra et hav af forskellige mærker, og vi har samlet noget af den bedste gin som findes på markedet.

Bl.a. finder du et fantastisk udvalg af Hendricks gin, som er et veletableret ginmærke, som du både finder i den billige og den lidt dyrere prisklasse.

Vi kan også varmt anbefale dig mærker som Gin Mare hvor du ovenikøbet også kan købe specifikke Gin Mare gin glas med til, hvis det skulle have interesse; Geranium gin, som er en engelsk premium London Dry Gin; Malfy Gin, som også er meget eksperimenterende med de mere farverige og tropiske noter i deres gin, som kommer godt til udtryk i denne pink gin.

På listen over nogle af de generelle ginfavoritter finder du mærker som; Herbie Gin, Aviation Gin, Tanqueray og Gordons Gin.

Skal du lave en rigtig god gin & tonic, kan du roligt bruge brands alla Bombay Gin eller den klassiske Mom Gin. Foruden en god flaske gin så kræver den perfekte gin og tonic også en rigtig god Tonic og det helt rigtig Gin og Tonic glas. Når du har styr på disse elementer, kan du trygt læne dig tilbage i sofaen, smække benene op og lade dig forkæle af den lækre cocktail.

De bedste drinks med gin

Vi har vidst allerede været inde og berøre dette emne en smule, og lidt senere vil vi komme med et uddybende afsnit om den populære gin & tonic. Derfor vil vi give plads til dens næsten lige så populære tvillingebror, som er en Gin Hass drink.

Når du skal lave den helt originale opskrift på gin hass, har du brug for en god flaske gin, som f.eks. kunne være Bulldog Gin eller en Plymouth Gin, som begge har en rigtig god smag. Derudover skal du bruge mangosirup, lemon sodavand, 1 limefrugt og evt. frisk mynte til pynt.

Her er hvad du skal gøre:

 • Del limefrugten i 2 og skær tynde skiver af den ene halvdel.
 • Kom 4 cl gin, 2 cl mangosirup og saften fra en halv limefrugt i et glas og rør ingredienserne godt sammen.
 • Tilsæt isterninger og top op med ca. 10 cl lemonsodavand, hvorefter du blot pynter med de tynde limeskiver samt mynte.

Kunne du tænke dig at eksperimentere med forskellige nuancer af den lækre cocktail gin fizz, så bør du prøve at lave den på både en beefeater gin og en monkey 47 gin. Du vil helt sikkert smage forskellen på de to varianter af gin, og hvilken betydning det har for det overordnede resultat af drinken.

For at lave en gin fizz skal du bruge følgende:

 • 4 cl gin
 • 1½ cl sugar cane,
 • 3 cl friskpresset citronsaft
 • 1 cl æggehvide
 • 4 cl danskvand
 • Is

Hæld alle ingredienserne på nær danskvand i en shaker med isterninger og ryst denne omhyggeligt. Når du har rystet delene godt sammen, skænker du den i et glas og topper dette med danskvand. Herefter er den lækre gin fizz klar til servering.

FREMSTILLING AF GIN

Hovedingredienserne i fremstillingen af gin er enebær og neutral sprit på cirka 96%. Der bruges altid neutral sprit, da sprit lavet på melasse vil give en alt for sød smag.

Som udgangspunkt bestemmer destillerierne selv, hvad de ønsker at tilsmage ginen med, dog skal den dominerende smag være enebær, og det færdige produkt skal indeholde minimum 37,5% alkohol.

Gin fremstilles normalt på tre forskellige metoder, men der er ingen krav. Cold compounding er den billige metode til masseproduktion. Her trækkes smag og olie ud af ingredienserne, hvorefter de blandes med spritten.

Destilleret gin er en af de mest anvendte. Her blandes alle ingredienser med spritten, hvorefter det får lov til at stå og trække. Efter det har trukket, starter destillationsprocessen.

Den sidste metode er dampinfusion. Her ledes dampe gennem beholdere med ingredienser, hvor det udtrækker en smule smag på sin vej til slutproduktet.

GIN OG TONIC

Den klassiske G&T har eksisteret siden 1800-tallet, og med ingredienser som gin, tonicvand, is og eventuel garniture er det en simpel drink, der er let at lave.

Selvom blandingen er nem at gå til, er det langt fra en kedelig drink, og den er blevet meget populær i Danmark de seneste år.

Der findes mange forskellige slags tonicvand, og det gælder om at finde den, der passer til valget af ginnen. Det vigtigste i en god G&T er, at tonicvanden understøtter smagsnoterne i ginnen og ikke overskygger dem. Hvis ginnen for eksempel har noter af blomster og friske noter, som mange gins har, kan en lidt sødere tonicvand være et rigtig godt udgangspunkt.

Nogle destillerier laver endda deres egen tonic, som passer til ginnen. Destilerias MG står både bag den populære spanske Gin Mare og tonicvanden 1724 Tonic Water. Med en gin mare, går man sjældent galt i byen.

KLASSISKE INGREDIENSER I GIN

Der er en række klassiske ingredienser, som bruges i gin. Enebær er en naturlig del, da den er et krav til denne type alkohol. Koriander, citrusfrugter og skovbær er nogle af de mere klassiske.

Koriander eller korianderfrø bruges i mange udgaver og har ofte en underliggende rolle, fordi den supplerer citrus godt. Citron og andre citrusfrugter bruges ofte i de mere smagsfyldte og sommerlige udgaver – f.eks. Gin mare. De giver en frisk og syrlig smag, som ofte går godt med en blød tonicvand.

Har du interesse i dansk gin, bør du i den grad overveje at få fat i Njord ”Slow Sloe” gin, hvis ikke du allerede er bekendt med det eksklusive mærke. Njord formår at indkapsle den danske natur i ginnens aromaer, og vil give dig en smagsoplevelse uden lige.

Dette vidste du sikkert ikke om gin

Ofte ved vi egentlig ikke ret meget, om de ting som vi spiser og drikker. Her er gin bestemt ikke en undtagelse. Derfor har vi samlet disse 5 facts omkring gin, som du sikkert ikke var klar over.

 1. Hollænderne opfandt den først

Selvom gin er Englands nationalspiritus, så var det hollænderne, der var de første til at fremstille den lækre spiritus. Englænderne opdagede ginnen i deres deltagelse i den hollandske uafhængighedskrig, hvorefter de bragte den med hjem til England.

 1. Gin & Tonic begyndte i Indien

En af de mest ikoniske cocktails er gin & tonic. Rent faktisk blev tonic i sin tid anvendt som medicin imod malaria. Til at kompensere for bitterheden tilsatte man gin, og hermed kom gin & tonic til verden.

 1. Gin som kur mod skørbug

Ikke kun tonic er blevet anvendt som medicin. Da soldater i gamle dage sejlede rundt på det åbne hav, blandende de gin med limejuice for at forhindre, at den manglende indtagelse af c-vitamin skulle forårsage skørbug.

I dag kender vi denne drink som Gimlet, og det vil vi gerne takke Royal Navy for.

 1. Hvem drikker mon mest gin?

Selvom det oplagte svar vil være briterne, så skal vi faktisk meget længere øst på, for at finde det mest gindrikkende land i verden. Nemlig Filippinerne. Her finder du omkring 43% af verdens ginmarked, så de går virkelig til ginnen.

 1. Du kan godt lave din egen gin

Du kan lave din egen gin, ved at tage en flaske vodka og tilsætte enebær og andre botanicals. Så enkelt kan det faktisk gøres.

Hos BarLife finder du et stort udvalg af gin i alle prisklasser samt smagsnuancer, og vi har hele tiden gin på tilbud, så hold løbende udvalg med siden her, så du altid er opdateret på de nyeste produkttilføjelser, tilbud osv.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna