Gin

Alverdens gin

Du finder med sikkerhed en gin, der passer til din smag. De fås med alverdens smage, så dem der siger, at de ikke kan lide det, har ikke smagt nok. Den kan både drikkes ren, i cocktails eller selvfølgelig i den klassiske G&T. Den primære smag er enebær, men der fås mange udgaver, hvor denne smag ikke er fremtrædende. Grundet de mange forskellige smage, kan man lave en helt simpel gin og tonic, som vil overraske dine gæster. Læs mere her

Faldende orden
Side
 1. Bulldog Dry Gin FL 70
  Bulldog Dry Gin FL 70
  269,00 kr
  Quickview
 2. 5th Gin "Air" FL 70
  5th Gin "Air" FL 70
  279,00 kr
  Quickview
 3. 5th Gin "Earth" FL 70
  5th Gin "Earth" FL 70
  279,00 kr
  Quickview
 4. Beefeater 24 Gin FL 70
  Beefeater 24 Gin FL 70
  319,00 kr
  Quickview
 5. Ferdinands Saar Dry Gin Goldcap FL 50
  Ferdinands Saar Dry Gin Goldcap FL 50
  1.099,00 kr
  Quickview
 6. Hendricks Gin FL 70
  Hendricks Gin FL 70
  389,00 kr
  Quickview
 7. Larios Gin FL 70
  Larios Gin FL 70
  189,00 kr
  Quickview
 8. JJ Whitley Elderflower Gin FL 70
  JJ Whitley Elderflower Gin FL 70
  249,00 kr
  Quickview
 9. Plymouth Gin FL 70
  Plymouth Gin FL 70
  349,00 kr
  Quickview
 10. Boodles British Dry Gin FL 70
  Boodles British Dry Gin FL 70
  249,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

Fremstilling af gin

Hovedingredienserne i fremstillingen er enebær og neutral sprit på cirka 96%. Der bruges altid neutral sprit, da sprit lavet på melasse vil give en alt for sød smag. Som udgangspunkt bestemmer destillerierne selv, hvad de ønsker at tilsmage ginen med. Dog skal den dominerende smag være enebær, og skal det færdige produkt indeholde minimum 37,5% alkohol. Det fremstilles normalt på tre forskellige metoder, men der er ingen krav. Cold compounding er den billige metode til masseproduktion. Her trækkes smag og olie ud af ingredienserne, hvorefter de blandes med spritten. Destilleret gin er en af de mest anvendte. Her blandes alle ingredienser med spritten, hvorefter det får lov til at stå og trække. Efter det har trukket, starter destillationsprocessen. Den sidste metode er dampinfusion. Her ledes dampe gennem beholdere med ingredienser, hvor det udtrækker en smule smag på sin vej til slutproduktet.

 

Gin og tonic

G&Thar eksisteret siden 1800-tallet. Med ingredienserne gin, tonicvand, is og eventuel garniture er det en simpel drink, der er let at lave. Selvom blandingen er nem at gå til, er det langt fra en kedelig drink, og den er blevet meget populær i Danmark de seneste år. Der findes mange forskellige slags tonicvand, og det gælder om at finde den, der passer til valget af ginnen. Det vigtigste i en god G&T er, at tonicvanden understøtter smagsnoterne i ginnen og ikke overskygger dem. Hvis ginnen for eksempel har noter af blomster og friske noter, som mange gins har, kan en lidt sødere tonicvand være et rigtig godt udgangspunkt. Nogle destillerier laver endda deres egen tonic, som passer til ginnen. Destilerias MG står både bag den populære spanske Gin Mare og tonicvanden 1724 Tonic Water. Med en gin mare, går man sjældent galt i byen.

 

Klassiske ingredienser i gin

Der er en række klassiske ingredienser, som bruges i gin. Enebær er en naturlig del, da den er et krav til denne type alkohol. Koriander, citrusfrugter og skovbær er nogle af de mere klassiske. Koriander eller korianderfrø bruges i mange udgaver og har ofte en underliggende rolle, fordi den supplere citrus godt. Citron og andre citrusfrugter bruges ofte i de mere smagsfyldte og sommerlige udgaver - eksempelvis Gin mare. De giver en frisk og syrlig smag, som ofte går godt med en blød tonicvand.

Copyright © 2019 Barlife Aps