Decanter

Dekanter vin med en decanter

Når der skal nydes et godt glas vin, er det med at servere den på bedst mulige vis. Her kan en decanter være en stor hjælp, og det er derfor en rigtig god investering. Decanterer du vin sådan en, kan du opleve at vinen bliver bedre, og samtidigt kan den præsenteres flot ved bordet. De fås i flere forskellige størrelser, og kan variere meget i designs. Ved at kigge i vores sortiment, kan du blive inspireret af de flotte design, og vil du vide mere om dem, kan du læse lige Læs mere her

Indlæser...
Faldende orden
Side
 1. Håndlavet decanter 11795
  Håndlavet decanter
  775,00 kr
 2. Elia Oblique Large Decanter 39oz / 1.15ltr 22257DS
  Elia Oblique Large Decanter 39oz / 1.15ltr
  725,00 kr
 3. Final Touch Entasis Decanter LFG3121
  Final Touch Entasis Decanter
  499,00 kr
 4. Final Touch Skull Decanter 5351
  Final Touch Skull Decanter
  399,00 kr
 5. INTUITO DECANTER 1,7L H3075
  INTUITO DECANTER 1,7L
  364,00 kr
 6. GRAND FINALE DECANTER 1,4L G8566
  GRAND FINALE DECANTER 1,4L
  1.329,00 kr
 7. Officina 1825 Decanter &Tumbler Set 21516-41009
  Officina 1825 Decanter &Tumbler Set
  449,00 kr
 8. RCR Timeless Decanter Rund Glas0287
  RCR Timeless Decanter Rund
  319,00 kr
 9. Decanter Day of the Dead Skull Hvid DDD/W
  Decanter Day of the Dead Skull Hvid
  239,00 kr
 10. 12%
  SALE
  Whisky Decanter sæt Final Touch LFG3214
  Whisky Decanter sæt Final Touch
  Tilbudspris 649,00 kr Normalpris 739,00 kr
Faldende orden
Side

Hvad er dekantering?

Til at starte med er det vigtigt at pointere, at alle vine ikke behøves at blive dekanteret. Man kan sagtens tage en vin direkte fra hylden og nyde den. Der er dog mulighed for, at få en bedre vinoplevelse ved at dekantere sin vin efter åbning. I hovedtræk er der to grunde til at dekantere sin vin. Åbner man en ældre vin, kan det opleves, at den har en smule bundfald. Bundfald er ikke skadeligt at drikke, men det lægger sig i munden som fint sand eller støv. For at undgå dette, kan man hælde sin vin fra flasken og over i en decanter. Hæld langsomt fra flasken og hav gerne noget kraftigt lys bagved, under eller over flasken. Derved bliver bundfaldet mere tydeligt, og man kan hurtigt se, hvornår man skal stoppe med at hælde. Dekantering er at hælde væske fra en beholder til en anden, mens der foregår en udskillelse. I det her tilfælde, bundfald.

 

Ilte vin med en decanter

Ved dekantering af vin sørger man for, at der kommer så lidt bundfald med som muligt. Udover bundfaldet så hjælper en decanter også med at ilte vinen. Ved at ilte en vin, vil man mange gange opleve, at vinen bliver bedre og åbner sig. Hvis man har prøvet at drikke en ung vin lige efter åbning, kan den være en smule skarp og sprittet i smagen. Tager man en tår, når den har stået i 10-15 minutter i glasset, vil denne oplevelse mange gange være en anden. Det samme sker i en decanter. Her får vinen ilt, hvorved den åbner sig og forbedres. For at ilte en vin godt og hurtigt kræver det, at så meget af vinen er i berøringen med ilt. Overfladen skal derfor være stor. Det klassiske design er en bred bund, hvorefter decanteren går en i en smal hals. Derved er overfladen stor, men den er stadig nem at hælde af.


Den bedste decanter


Ved at kigge i vores sortiment, finder man hurtigt ud af, at der findes mange forskellige designs. Det er svært at sige hvilket der er det bedste. Der er to grundlæggende faktorer, som man kan tage med i sin beslutning. Det ene er, at der skal være en stor overflade på vinen, og at man gerne må kunne slynge vinen en lille smule. Det andet er det æstetiske. Det handler i høj grad om at kunne servere sin vin i en flot decanter, men det er en meget individuel vurdering. Med over 30 forskellige modeller, kan du helt sikkert finde en, som både er funktionel, og som har et design du kan lide.

Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna