Decanter

Dekanter vin med en decanter

Når der skal nydes et godt glas vin, er det med at servere den på bedst mulige vis. Her kan en decanter være en stor hjælp, og det er derfor en rigtig god investering. Decanterer du vin sådan en, kan du opleve at vinen bliver bedre, og samtidigt kan den præsenteres flot ved bordet. De fås i flere forskellige størrelser, og kan variere meget i designs. Ved at kigge i vores sortiment, kan du blive inspireret af de flotte design, og vil du vide mere om dem, kan du læse lige Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Vintage Globe Decanter Silver Plane Mixology DC/VGS
  Vintage Globe Decanter Silver Plane Mixology
  399,00 kr
 2. Jumbo Vin Glas Decanter Vinology BS/GWG
  Jumbo Vin Glas Decanter Vinology
  179,00 kr
 3. Globe Decanter Mixology DC/GL
  Globe Decanter Mixology
  299,00 kr
 4. Lacuna Decanter Final Touch LFG3011
  Lacuna Decanter Final Touch
  339,00 kr
 5. Conundrum Decanter 1 liter Final Touch WDA650
  Conundrum Decanter 1 liter Final Touch
  299,00 kr
 6. Glas Aerator til Decanters Final Touch WDA918
  Glas Aerator til Decanters Final Touch
  299,00 kr
 7. Twister Aerating Decanter Final Touch WDA919
  Twister Aerating Decanter Final Touch
  599,00 kr
 8. Decanter Tørrestativ Vinology BH/DD
  Decanter Tørrestativ Vinology
  139,00 kr
 9. Håndlavet decanter 11795
  Håndlavet decanter
  968,75 kr
 10. Final Touch Skull Decanter Samme som 5351 FTA1864
  Final Touch Skull Decanter Samme som 5351
  379,00 kr
Stigende orden
Side

Hvad er dekantering?

Til at starte med er det vigtigt at pointere, at alle vine ikke behøves at blive dekanteret. Man kan sagtens tage en vin direkte fra hylden og nyde den. Der er dog mulighed for, at få en bedre vinoplevelse ved at dekantere sin vin efter åbning. I hovedtræk er der to grunde til at dekantere sin vin. Åbner man en ældre vin, kan det opleves, at den har en smule bundfald. Bundfald er ikke skadeligt at drikke, men det lægger sig i munden som fint sand eller støv. For at undgå dette, kan man hælde sin vin fra flasken og over i en decanter. Hæld langsomt fra flasken og hav gerne noget kraftigt lys bagved, under eller over flasken. Derved bliver bundfaldet mere tydeligt, og man kan hurtigt se, hvornår man skal stoppe med at hælde. Dekantering er at hælde væske fra en beholder til en anden, mens der foregår en udskillelse. I det her tilfælde, bundfald.

 

Ilte vin med en decanter

Ved dekantering af vin sørger man for, at der kommer så lidt bundfald med som muligt. Udover bundfaldet så hjælper en decanter også med at ilte vinen. Ved at ilte en vin, vil man mange gange opleve, at vinen bliver bedre og åbner sig. Hvis man har prøvet at drikke en ung vin lige efter åbning, kan den være en smule skarp og sprittet i smagen. Tager man en tår, når den har stået i 10-15 minutter i glasset, vil denne oplevelse mange gange være en anden. Det samme sker i en decanter. Her får vinen ilt, hvorved den åbner sig og forbedres. For at ilte en vin godt og hurtigt kræver det, at så meget af vinen er i berøringen med ilt. Overfladen skal derfor være stor. Det klassiske design er en bred bund, hvorefter decanteren går en i en smal hals. Derved er overfladen stor, men den er stadig nem at hælde af.


Den bedste decanter


Ved at kigge i vores sortiment, finder man hurtigt ud af, at der findes mange forskellige designs. Det er svært at sige hvilket der er det bedste. Der er to grundlæggende faktorer, som man kan tage med i sin beslutning. Det ene er, at der skal være en stor overflade på vinen, og at man gerne må kunne slynge vinen en lille smule. Det andet er det æstetiske. Det handler i høj grad om at kunne servere sin vin i en flot decanter, men det er en meget individuel vurdering. Med over 30 forskellige modeller, kan du helt sikkert finde en, som både er funktionel, og som har et design du kan lide.

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna