Decanter

Når du skal nyde et godt glas vin i selskab med dine gæster eller dig selv, er det på sin plads at gøre vinoplevelsen så god som mulig. Med dette mener vi, at du selv har en stor indflydelse på, om den vin du serverer, opnår sit fulde potentiale inden den hældes i glasset.

Ved at dekantere vinen frasorterer du i første omgang den mængde bundfald, der nu engang opstår i flasken. Derudover iltes vinen også ved dekanteringen, hvorved den har muligheden for at udvikle sig til den bedste version af sig selv.

En god vin decanter kan derfor være en rigtig god investering til dig, som holder utroligt meget af vin, og som ønsker at opleve vinens fulde udbytte.

Her hos BarLife finder du et bredt udvalg af forskellige slags karafler og dekantere, som alle er vil bidrage positivt på både iltningen samt hele præsentationen af de vine, som du serverer for dine gæster. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Conundrum Decanter 1 liter Final Touch WDA650 by 5853 color Sort
  Conundrum Decanter 1 liter Final Touch
  299,00 kr.
 2. Jumbo Vin Glas Decanter Vinology BS/GWG by 5894 color Sort
  Jumbo Vin Glas Decanter Vinology
  179,00 kr.
 3. 25%
  SALE
  Glas Aerator til Decanters Final Touch WDA918 by 5853 color Sort
  Glas Aerator til Decanters Final Touch
  Tilbudspris 299,00 kr. Normalpris 399,00 kr.
 4. Port Decanter & Sipper Set Vinology BS/PS5 by 5894 color Sort
  Port Decanter & Sipper Set Vinology
  299,00 kr.
 5. 20%
  SALE
  Vintage Globe Decanter Gold Ship Mixology DC/VGG by 5849 color Sort
  Vintage Globe Decanter Gold Ship Mixology
  Tilbudspris 449,00 kr. Normalpris 559,00 kr.
 6. RCR Brillante Whisky Set - 1 karaffel + 6 tumbler 7337BS by 5877 color Sort
  RCR Brillante Whisky Set - 1 karaffel + 6 tumbler
  899,00 kr.
 7. RCR Opera Decanter Kvadratisk Glas0267 by 5785 color Sort
  RCR Opera Decanter Kvadratisk
  329,00 kr.
 8. Final Touch Skull Decanter FTA1864 by 5853 color Sort
  Final Touch Skull Decanter
  299,00 kr.
 9. RCR Oasis Decanter Rund 100 cl Glas0265 by 5785 color Sort
  RCR Oasis Decanter Rund 100 cl
  249,00 kr.
 10. RCR Oasis Decanter Kvadratisk 85 cl Glas0233 by 5785 color Sort
  RCR Oasis Decanter Kvadratisk 85 cl
  229,00 kr.
 11. RCR Timeless Decanter Kvadartisk Glas0236 by 5785 color Sort
  RCR Timeless Decanter Kvadartisk
  249,00 kr.
 12. Whiskey Decanter sæt Final Touch LFG3214 by 5853 color Sort
  Whiskey Decanter sæt Final Touch
  749,00 kr.
 13. Lacuna Decanter Final Touch LFG3011 by 5853 color Sort
  Lacuna Decanter Final Touch
  339,00 kr.
 14. Spiegelau Willsb. Anniversary Dekanter 1,0l 1000ml 7640G by 5757 color Sort
  Spiegelau Willsb. Anniversary Dekanter 1,0l 1000ml
  599,00 kr.
 15. RCR Timeless Decanter Rund Glas0287 by 5785 color Sort
  RCR Timeless Decanter Rund
  255,00 kr.
 16. Whiskey decanter Shade Nude - 1250ml 7063BS by 5877 color Sort
  Whiskey decanter Shade Nude - 1250ml
  859,00 kr.
 17. 20%
  SALE
  Entasis Decanter Final Touch LFG3121 by 5853 color Sort
  Entasis Decanter Final Touch
  Tilbudspris 399,00 kr. Normalpris 499,00 kr.
 18. Globe Decanter Mixology DC/GL by 5849 color Sort
  Globe Decanter Mixology
  349,00 kr.
 19. Decanter Day of the Dead Skull Sort DDD/B by 5849 color Sort
  Decanter Day of the Dead Skull Sort
  299,00 kr.
Stigende orden
Side

HVAD ER DEKANTERING?

Kort fortalt så betyder dekantering, at du hælder en væske fra en beholder over i en anden, alt imens der foregår en udskillelse. I tilfældet med vin så er det bundfaldet, som der ønskes at frasorteres.

Grunden til at mange vælger dekantering af vinen, inden de serverer den, er den positive virkning, som denne proces har på vinen. Vinoplevelsen bliver simpelthen bare bedre af dekantering.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du derfor partout skal dekantere hver flaske vin, du vil drikke.

Til at starte med er det vigtigt at pointere, at alle vine ikke behøves at blive dekanteret. Du kan sagtens tage en vin direkte fra hylden og nyde den. Der er dog mulighed for at få en bedre vinoplevelse ved at dekantere sin vin efter åbning.

I hovedtræk er der to grunde til at dekantere sin vin. Åbner man en ældre vin, kan det opleves, at den har en smule bundfald. Bundfald er ikke skadeligt at drikke, men det lægger sig i munden som fint sand eller støv. For at undgå dette, kan man hælde sin vin fra flasken og over i en decanter.

Hæld langsomt fra flasken og hav gerne noget kraftigt lys bagved, under eller over flasken. Derved bliver bundfaldet mere tydeligt, og man kan hurtigt se, hvornår man skal stoppe med at hælde. Dekantering er at hælde væske fra en beholder til en anden, mens der foregår en udskillelse. I det her tilfælde, bundfald.

Er du på udkig efter din næste flaske vin, så kan du roligt gå på opdagelse i vores store vinmagasin her på siden. Her finder du alt, hvad hjertet begærer af rødvin, hvidvin, rosévin og champagne.

ILTE VIN MED EN DECANTER

Ved dekantering af vin sørger du foruden udskillelsen af bundfald for, at vinen også bliver iltet, hvilket får vinen til at åbne sig mere.

Måske du har prøvet at drikke en ung vin lige efter den er blevet åbnet. Smagen kan her opleves som værende til den mere skarpe og sprittede side. Tager du i stedet en tår, efter vinen har stået i 10-15 minutter i glasset, vil denne oplevelse mange gange være en helt anden.

Princippet er det samme i forhold til dekantering, og den proces som sker i decanteren. Her bliver vinen nemlig iltet godt igennem, hvorved den åbner sig og forbedres.

For at ilte en vin godt og hurtigt kræver det, at så meget af vinen er i berøringen med ilt. Overfladen skal derfor være stor. Det klassiske design er en bred bund, hvorefter decanteren bliver smallere i halsen. Derved er overfladen stor, men den er stadig nem at hælde af.

Den helt klassiske wine decanter kunne være i stil med designet fra Final Touch. Denne decanter har en utrolig bred skål, hvilket giver vinen, du hælder heri en bred overflade at iltes ved, samt en meget smal hals, som stadig holder på alle de vigtige aromaer og noter, som vinen byder på.

Dekantering af andet end vin

Det er ikke blot vin, som har godt af at blive dekanteret. Mange vælger også at dekantere diverse varianter af spiritus i en spiritus decanter.

F.eks. er det ikke unormalt at bruge en whisky decanter til dekantering af whiskey, ligesom vi her hos BarLife også har et bredt udvalg af diverse glas karafler, som kan bruges til både whisky, rom eller cognac.

Ved at hælde spiritus over i en glas karaffel, fremhæver du den valgte spiritus på en meget eksklusiv måde. Nogle vælger også at hælde en billigere whisky eller rom på karaffel blot for stemningens skyld, for så at servere de dyrere dråber i den originale flaske.

DEN BEDSTE DECANTER

Du finder hurtigt ud af, at der findes et hav af forskellige dekantere, blot ved at kigge på vores sortiment. Men når det kommer til at udpege, hvilken der er bedst, bliver det straks sværere.

Grundlæggende er der 2 faktorer, som du bør overveje, når du skal finde den ideelle decanter. For det første skal skålen gerne være bred, så vinen har så stor en overflade som muligt at kunne iltes ved. Og for det andet skal den æstetisk matche din personlige smag.

En stor del af oplevelsen ligger i det visuelle udtryk, hvor det i høj grad gælder om at kunne servere sin vin i en flot decanter.

Et klassisk, stilrent og elegant bud kunne være denne decanter fra Spiegelau, som bare taler for sig selv, når det kommer til et smukt æstetisk udseende.

Hvis du er lidt af en globetrotter og har rejst verden rundt, så vil denne Vintage Globe Decanter fra Mixology uden tvivl være noget for dig. Til mindet om din fantastiske tur til Carribien, Argentina og Florida. En globe decanter går bare rent hjem i hjemmebaren, og vil helt sikkert vække positiv opsigt hos dine gæster.

Vil du gerne servere portvin, finder du her en flot portvin decanter med tilhørende portvinsglas fra mærket Vinology. Dermed er du godt dækket ind, uanset hvad dine gæster ønsker, du skal servere for dem.

Så har du ikke endnu anskaffet dig en flot decanter, så har du i hvert fald nu alt god grund til at få det gjort. Du kan altid søge inspiration i udvalget af decanters her hos os, hvor vi regelmæssigt har gode tilbud på forskellige brands.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna