Mousserende vin

Mousserende vin

Skal du drikke noget noget forfriskende og luksuriøst, så er mousserende vin et oplagt valg. Der findes mange gode flasker fra disse områder, og de kan give en overraskende smagsoplevelse. Læs om de andre bobler her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
  1. Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75 30277 by DUCDEFOIX color Sort
    Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75
    89,00 kr.
  2. 17%
    Pata Negra , Brut, Methode Traditionelle 565268 by BF15 color Sort
    Pata Negra , Brut, Methode Traditionelle
    Tilbudspris 49,00 kr. Normalpris 59,00 kr.
  3. Aviva, Gold 75cl 30398 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Gold 75cl
    99,00 kr.
  4. Aviva, Rosé 75cl 30399 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Rosé 75cl
    109,00 kr.
  5. Duc de Foix, Cava Brut FL 75 30326 by DUCDEFOIX color Sort
    Duc de Foix, Cava Brut FL 75
    89,00 kr.
  6. Aviva, Blue Sky 75cl 30401 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Blue Sky 75cl
    109,00 kr.
  7. Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75 30087 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75
    99,00 kr.
  8. Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20 30074 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20
    39,00 kr.
  9. Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20 30075 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20
    39,00 kr.
  10. Bottega Prosecco Gold (Piccolo) 20 cl 4000303 by BOTTEGA color Sort
    Bottega Prosecco Gold (Piccolo) 20 cl
    49,00 kr.
  11. Veuve du Vernay Demi-Sec FL 75 30220 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Demi-Sec FL 75
    89,00 kr.
  12. Paul Louis Blanc de Blancs Brut FL 75 30170 by PAULLOUIS color Sort
    Paul Louis Blanc de Blancs Brut FL 75
    99,00 kr.
  13. Aviva, Pink Gold 75cl BF. 11/11 30400 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Pink Gold 75cl BF. 11/11
    119,00 kr.
  14. NUA' BRUT V.S., 75 cl. 11,5% 51476BC  color Sort
    NUA' BRUT V.S., 75 cl. 11,5%
    149,00 kr.
  15. Bottega Prosecco Gold FL 75 4000313 by BOTTEGA color Sort
    Bottega Prosecco Gold FL 75
    179,00 kr.
  16. Veuve du Vernay Brut FL 75 30113 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Brut FL 75
    89,00 kr.
  17. Veuve du Vernay Brut Rosé FL 75 30110 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Brut Rosé FL 75
    89,00 kr.
  18. Bottega Prosecco Gold (MG) FL 150 4000343 by BOTTEGA color Sort
    Bottega Prosecco Gold (MG) FL 150
    399,00 kr.
  19. Bottega Rosé Gold (MG) FL 150 30253 by BOTTEGA color Sort
    Bottega Rosé Gold (MG) FL 150
    429,00 kr.
Stigende orden
Side

Champagne er en mousserende vin, men der findes mange andre mousserende vine, af høj kvalitet. Blandt de mest kendte er cava, asti og prosecco. Mange tror, fejlagtigt, at den eneste mousserende vin af høj kvalitet er champagne, og derfor går de uden om eksempelvis asti og cava.

Mousserende vin og champagne

Mange blander ovenstående ord sammen, og gør det til en fælles betegnelse for alt med bobler. Mousserende vin og champagne er ikke det samme, men de har en lang række ligheder. Det kan være en af årsagerne til, at de to ofte rodes sammen. Champagne og andre mousserende vine har en store lighed, at det begge er vin tilsat kulsyre - deraf boblerne. Der kan være stor forskel på, hvordan de produceres, hvor længe de ligger og en masse andre ting. I bund og grund er det dog vin tilsat kulsyre. Den eneste grund til at champagne hedder champagne er, at denne type vin kommer fra Champagne i Frankrig. Derudover overholder ægte champagne en lang række regler om produktion. Der findes mange andre typer af cava, asti og prosecco, hvis kvalitet let når mange af flaskerne fra champagne.

Sådan produceres mousserende vin

Indenfor mousserende vin er der to forskellige hvorpå det produceres. Der er “Den traditionelle metode” og den “billige metode”. Den traditionelle metode er blevet brugt i over 300 år, og har sit udspring fra Champagne. Når basisvinen har ligget på fade længe nok, blandes det hele sammen i store kar. Her kan der blandes vin fra forskellige druesorter, så man opnår en bestemt smag. Når vinen er blandet ordentligt sammen, hældes det på flasker hvor der også tilsættes lidt gær og sukker. Den videre gæring udskiller kulsyre, som giver boblerne. Gærcellerne dør langsom i den proces, og det efterlader bundfald. Flaskerne opbevares med bunden op af, så bundfaldet vil samle sig i flaskehalsen. Når bundfaldet skal ud, fryses halsen og proppen fjernes. Herefter skydes alt bundfaldet ud som en isklump, der tilsættes lidt sirup “Le Dosage”, og så lukkes flasken igen.

Kvalitet på mousserende vin

De fleste vælger at købe en champagne, når de skal have bobler. Asti, cava og prosecco har fået en lavere status. Det “sikre valg” bliver derfor hurtigt champagne. Asti, cava og prosecco har dog også en lang række regler og love, der skal overholdes, før vin fra disse områder må bruge betegnelsen. Den spanske cava må eksempelvis kun produceres i 8 regioner, og det skal laves efter den traditionelle metode. Der er dog ingen krav til druesort eller liggetid. Italien er mere liberal med sin lovgivning. Her er der krav til område, men ellers er der ingen krav. Derfor oplever man typisk lave priser på de mousserende vine fra Italien. Tro dog ikke at der kun masseproduceres billige produkter. Der findes en lang række af top flasker fra Italien - eksempelvis Lamborgghini, SDM Pinot Nero.

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna