Mousserende vin

Mousserende vin

Skal du drikke noget noget forfriskende og luksuriøst, så er mousserende vin et oplagt valg. Der findes mange gode flasker fra disse områder, og de kan give en overraskende smagsoplevelse. Læs om de andre bobler her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
  1. Aviva, Rosé 75cl 30399 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Rosé 75cl
    93,00 kr.
  2. Aviva, Gold 75cl 30398 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Gold 75cl
    65,00 kr.
  3. 47%
    Luc Belaire Rose FL 75 PB54310 by LUCBELAIRE color Sort
    Luc Belaire Rose FL 75
    Tilbudspris 159,00 kr. Normalpris 299,00 kr.
  4. Bosca Verdi Spumante (+pant) FL 75 30109 by BOSCA color Sort
    Bosca Verdi Spumante (+pant) FL 75
    58,00 kr.
  5. Luc Belaire Luxe FL 75 30306 by LUCBELAIRE color Sort
    Luc Belaire Luxe FL 75
    329,00 kr.
  6. Aviva, Blue Sky 75cl 30401 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Blue Sky 75cl
    84,00 kr.
  7. Duc de Foix, Cava Brut FL 75 30326 by DUCDEFOIX color Sort
    Duc de Foix, Cava Brut FL 75
    86,00 kr.
  8. Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75 30277 by DUCDEFOIX color Sort
    Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75
    86,00 kr.
  9. Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75 30087 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75
    95,00 kr.
  10. NUA' BRUT V.S., 75 cl. 11,5% 51476BC  color Sort
    NUA' BRUT V.S., 75 cl. 11,5%
    149,00 kr.
  11. Bottega Prosecco Gold (Piccolo) 20 cl 4000303 by BOTTEGA color Sort
    Bottega Prosecco Gold (Piccolo) 20 cl
    45,00 kr.
  12. Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20 30074 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20
    32,00 kr.
  13. NUA' PROSECCO DOC V.S. 75cl - 11% 51474BC  color Sort
    NUA' PROSECCO DOC V.S. 75cl - 11%
    149,00 kr.
  14. Paul Louis Blanc de Blancs Brut FL 75 30170 by PAULLOUIS color Sort
    Paul Louis Blanc de Blancs Brut FL 75
    77,00 kr.
  15. Aviva, Pink Gold 75cl BF. 11/11 30400 by 1724TONIC color Sort
    Aviva, Pink Gold 75cl BF. 11/11
    82,00 kr.
  16. Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20 30075 by VEUVEDUVER color Sort
    Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20
    33,00 kr.
  17. Bottega Prosecco Gold (DB MG) FL 300 4000333 by BOTTEGA color Sort
    Bottega Prosecco Gold (DB MG) FL 300
    969,00 kr.
  18. Scavi & Ray Prosecco DOC (MG) FL 150 30244 by SCAVIRAY color Sort
    Scavi & Ray Prosecco DOC (MG) FL 150
    229,00 kr.
  19. NUA' ROSE' BRUT 75cl, 12% 51473BC  color Sort
    NUA' ROSE' BRUT 75cl, 12%
    149,00 kr.
Stigende orden
Side

Champagne er en mousserende vin, men der findes mange andre mousserende vine, af høj kvalitet. Blandt de mest kendte er cava, asti og prosecco. Mange tror, fejlagtigt, at den eneste mousserende vin af høj kvalitet er champagne, og derfor går de uden om eksempelvis asti og cava.

Mousserende vin og champagne

Mange blander ovenstående ord sammen, og gør det til en fælles betegnelse for alt med bobler. Mousserende vin og champagne er ikke det samme, men de har en lang række ligheder. Det kan være en af årsagerne til, at de to ofte rodes sammen. Champagne og andre mousserende vine har en store lighed, at det begge er vin tilsat kulsyre - deraf boblerne. Der kan være stor forskel på, hvordan de produceres, hvor længe de ligger og en masse andre ting. I bund og grund er det dog vin tilsat kulsyre. Den eneste grund til at champagne hedder champagne er, at denne type vin kommer fra Champagne i Frankrig. Derudover overholder ægte champagne en lang række regler om produktion. Der findes mange andre typer af cava, asti og prosecco, hvis kvalitet let når mange af flaskerne fra champagne.

Sådan produceres mousserende vin

Indenfor mousserende vin er der to forskellige hvorpå det produceres. Der er “Den traditionelle metode” og den “billige metode”. Den traditionelle metode er blevet brugt i over 300 år, og har sit udspring fra Champagne. Når basisvinen har ligget på fade længe nok, blandes det hele sammen i store kar. Her kan der blandes vin fra forskellige druesorter, så man opnår en bestemt smag. Når vinen er blandet ordentligt sammen, hældes det på flasker hvor der også tilsættes lidt gær og sukker. Den videre gæring udskiller kulsyre, som giver boblerne. Gærcellerne dør langsom i den proces, og det efterlader bundfald. Flaskerne opbevares med bunden op af, så bundfaldet vil samle sig i flaskehalsen. Når bundfaldet skal ud, fryses halsen og proppen fjernes. Herefter skydes alt bundfaldet ud som en isklump, der tilsættes lidt sirup “Le Dosage”, og så lukkes flasken igen.

Kvalitet på mousserende vin

De fleste vælger at købe en champagne, når de skal have bobler. Asti, cava og prosecco har fået en lavere status. Det “sikre valg” bliver derfor hurtigt champagne. Asti, cava og prosecco har dog også en lang række regler og love, der skal overholdes, før vin fra disse områder må bruge betegnelsen. Den spanske cava må eksempelvis kun produceres i 8 regioner, og det skal laves efter den traditionelle metode. Der er dog ingen krav til druesort eller liggetid. Italien er mere liberal med sin lovgivning. Her er der krav til område, men ellers er der ingen krav. Derfor oplever man typisk lave priser på de mousserende vine fra Italien. Tro dog ikke at der kun masseproduceres billige produkter. Der findes en lang række af top flasker fra Italien - eksempelvis Lamborgghini, SDM Pinot Nero.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna