Tequila

I Mexico forholder de sig helt anderledes til deres nationaldrik, og hvis du udforsker drikken lidt, vil du opleve store smagsvariationer.

Er du interesseret i at udforske den mexicanske spiritus en anelse mere, kan du roligt læse med her. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Sierra Tequila Silver FL 70 1005783 by SIERRA color Sort
  Sierra Tequila Silver FL 70
  159,00 kr.
 2. ISH Tequila (Alkoholfri) FL 50 53813 by RumISH color Sort
  ISH Tequila (Alkoholfri) FL 50
  159,00 kr.
 3. Pueblo Viejo Tequila Blanco FL 70 53326 by Pueblo color Sort
  Pueblo Viejo Tequila Blanco FL 70
  209,00 kr.
 4. BuzzBallz Tequila Rita 20 cl 6909614 by BuzzBalls color Sort
  BuzzBallz Tequila Rita 20 cl
  39,00 kr.
 5. BuzzBallz Chili Mango 20 cl 6909514 by BuzzBalls color Sort
  BuzzBallz Chili Mango 20 cl
  39,00 kr.
 6. 1800 Tequila Anejo FL 70 53083 by 1800 color Sort
  1800 Tequila Anejo FL 70
  369,00 kr.
 7. 17%
  Cenote Green Orange FL 70 1001294 by BF10 color Sort
  Cenote Green Orange FL 70
  Tilbudspris 349,00 kr. Normalpris 419,00 kr.
 8. José Cuervo Tequila Especial Silver FL 70 53015 by JOSECUERVO color Sort
  José Cuervo Tequila Especial Silver FL 70
  209,00 kr.
 9. José Cuervo Tequila Tradicional Silver FL 70 53017 by JOSECUERVO color Sort
  José Cuervo Tequila Tradicional Silver FL 70
  219,00 kr.
 10. Rooster Rojo Blanco 70cl 9142732 by Rooster Rojo color Sort
  Rooster Rojo Blanco 70cl
  259,00 kr.
 11. San José Tequila Silver FL 70 53018 by SANJOSE color Sort
  San José Tequila Silver FL 70
  129,00 kr.
 12. Agavita Tequila Blanco FL 70 53078 by AGAVITA color Sort
  Agavita Tequila Blanco FL 70
  199,00 kr.
 13. Pueblo Viejo Tequila Reposado FL 70 53079 by Pueblo color Sort
  Pueblo Viejo Tequila Reposado FL 70
  279,00 kr.
 14. Fortaleza Tequila Blanco FL 70 53332 by FORTALEZA color Sort
  Fortaleza Tequila Blanco FL 70
  579,00 kr.
 15. Tapatio Tequila Blanco FL 50 53072 by TAPATIO color Sort
  Tapatio Tequila Blanco FL 50
  409,00 kr.
 16. Herradura Tequila Reposado FL 70 53041 by HERRADURA color Sort
  Herradura Tequila Reposado FL 70
  329,00 kr.
 17. Jarana Tequila Blanco FL 70 53340 by Jarana color Sort
  Jarana Tequila Blanco FL 70
  199,00 kr.
 18. 14%
  Don Angel Tequila Gold FL 70 63523 by ANTICA color Sort
  Don Angel Tequila Gold FL 70
  Tilbudspris 189,00 kr. Normalpris 219,00 kr.
 19. Cazadores Tequila Reposado FL 70 53816 by NON BRAND color Sort
  Cazadores Tequila Reposado FL 70
  269,00 kr.
Stigende orden
Side
 1. Vi har vidst alle taget et tequila shot på et tidspunkt i vores liv, og måske har du endda gået skridtet videre og leget lidt med “Body-tequila”.

Tequila har i Danmark lidt under, at den kun hives frem til festerne som et middel til virkelig at blive stiv af.

Men det behøver faktisk ikke nødvendigvis at være sådan, og du kan finde en masse lækre premium flasker med tequila, som fortjener en helt anden tilgang.

HISTORIEN BAG TEQUILA

De fleste ved, at tequila stammer fra Mexico, dog ved de færreste, hvordan det egentlig blev til, og hvem der opfandt det. De første produktioner af den ikoniske drik, eller noget der minder om, blev til i det 16. århundrede. Det har fået sit navn, fordi de første versioner blev fremstillet i byen af samme navn.

Inden der blev produceret de tidlige versioner af tequila, havde aztekerne lavet drikke på agaveplanten. Denne drik blev kaldt Octil. Senere blev også denne drik forfinet, og i dag hedder det Pulgue. Forfinelsen af destilleringsmetoderne blev bragt til området, da de spanske erobrere kom til. De havde været vant til at lave brændevin, og de opdagede, at de kunne gære og destillere agaveplanten.

Det var ren og skær nød, der tvang erobrerne til at forsøge sig med agave. De havde ikke medbragt nok af deres eget brændevin. Denne brændevin var forgangsløberen til det vi kalder sherry.


AGAVE ER HOVEDINGREDIENSEN I TEQUILA

Siden de første aztekere og spanske erobrere første gang gærede og destillerede agaveplanten, er der sket meget. Tequila produceres ved at agaveplantens kerne bliver enten dampkogt eller varmet i lang tid, så den koger indvendigt. Når den er kogt og blød, presses den for saft. Saften bliver samlet i store tanke, hvor den kan stå at gære. Efter gæringen destilleres saften. Meget af den tequila som produceres i dag, bliver ikke lagret men ryger direkte på flaske og solgt. Denne type tequila hedder blanco

Reposado tequila er en lageret udgave, som typisk skal ligge i minimum 3 måneder og max 12 måneder. Denne er ganske populær i Mexico, og er den mest almindelige fadlagret udgave. Mange tror at den mere gyldne farve stammer til fadene, men ofte er det fordi der tilføjes farveekstrakt fra karamel.


TEQUILA TRADITIONER

De fleste vælger at drikke tequila som et shot, og det er også sådan, at det nydes i Mexico. Herhjemme drikker vi det tit til fester i privaten eller på diskoteker for at blive fulde, mens de i Mexico nyder tequila og virkelig smager på den. Det kan være stærkt at tage et shot, men heldigvis findes der også gode drinks med tequila. De mest populære drinks med tequila er Tequila Sunrise, Margarita og Tequila Slammer.

De to førstnævnte er ganske almindelige selskabelige cocktails bygget op om tequila, der ofte er at finde på diverse cocktailkort verden over. Det er vigtigt at vælge den rigtige tequila til disse cocktails. Der skal helst bruges Blanco udgaver, da de fadlagret udgaver, ofte har en forkert smag.

Når der laves en tequila drink, er det derfor vigtigt at undersøge, hvilken type der skal bruges. Er du i meget festligt lag, er Slammers et festligt indslag. Du blander Tequila sammen med lemon sodavand i et cocktailglas. Lige inden du drikker det, placeres håndfladen over glasset og det bankes ned i bordet, hvorefter du bunder glassets indhold.

Selvom det ikke er den mest anvendte spiritus til at lave en god cocktail på, så kan tequila virkelig spille på flere tangenter, hvilket blot giver endnu mere anledning til at omfavne vores mexicanske ven.


Opskrifter med tequila

Du er selvfølgelig velkommen til at indtage din tequila på klassisk manér, hvor den typisk er akkompagneret med salt og citrus. En kombination, der for mange har medført en smule ondt i hovedet dagen derpå. Men indtagelsen af tequila behøver slet ikke sende tankerne mod slørede erindringer om mindre gode oplevelser med spiritussen. Derfor får du her opskriften på en dejlig Tequila Sunrise.


Tequila Sunrise opskrift

En yderst velkendt cocktail, der er udbredt verdenen over, er en Tequila Sunrise. Det er en cocktail, der er rigtig enkel at lave og ikke kræver alverdens ingredienser, men tilmed smager skønt og forfriskende. Cocktailen tager sig endvidere superflot ud, da den ved servering har et flot farveskifte mellem de gule- og orange- nuancer, der står i kontrast til den røde farve.


Du skal bruge følgende ingredienser:

 • Et glas efter eget valg evt. et højt glas
 • Isterninger
 • 5 cl tequila
 • 1-1,5 cl rød grenadine
 • 10 cl appelsinjuice
 • Sugerør til servering samt en skive appelsin til pynt


Sådan gør du:

 1. Tilfør isterninger i glasset, så det er næsten halvt fyldt
 2. Tilføj dernæst tequila og appelsinjuice i glasset
 3. Afslut ved langsomt at hælde grenadine langs glassets inderside
 4. Pynt eventuelt cocktailen med en skive appelsin på glassets kant og tilføj et sugerør inden servering

Tip: Vælg gerne en appelsinjuice af højere kvalitet eventuelt en friskpresset appelsinjuice, hvis det er muligt. Derudover et tip om at nyde cocktailen straks, da den er bedst kølig.

Tequila Sunrise er så nem, at den næsten ikke kan gå galt, så det er bare at kaste sig ud i det. Du kan altid smage til og tilføre lidt ekstra af en ingrediens, hvis den smager for meget eller for lidt af en af de øvrige ingredienser.


Margarita opskrift

En drink, der nærmest er verdensberømt og som er en vaskeægte klassiker, er en Margarita. Margaritaen findes i et væld af forskellige udgaver, hvortil der eksempelvis findes Frozen Margarita. Derudover fås den populære drink også i diverse smagsvarianter, som kan være alt fra en Rabarber Margarita, Jordbær Margarita, Spicy Margarita samt mange andre spændende variationer.

Cocktailen er så udbredt, at der tilmed findes glas, der er designet specifikt til at servere cocktailen i. Hvis du ønsker at nyde din Margarita med maner, skal den selvfølgelig præsenteres i Margaritaglas.

Hvis du ønsker flere bud på, hvilke drinks du kan lave med tequila, kan du med fordel gå på udkig i vores univers af drinksopskrifter, hvor du finder opskrifter på et hav af forskellige lækre drinks, hvori der er en hel samling af drinks med tequila.

 

Du skal bruge følgende for at lave en Margarita:

 • Isterninger 
 • 6 cl tequila 
 • 3 cl Cointreau
 • 1 cl agave sirup
 • 1 limefrugt
 • 1 tsk fint salt


Sådan skal du gøre:

 1. Fugt Margaritaglassets kant med limesaft og dyp kanten i havsalt
 2. Fyld isterninger, tequila, Cointreau, agave sirup og saften fra en halv limefrugt i en cocktailshaker og ryst den godt
 3. Si væsken i dit glas
 4. Pynt eventuelt drinken med et par skiver lime
 5. Så er drinken klar til servering


Stort udvalg af de mest berømte brands

Herhjemme er det især Sierra Tequila, som findes i spiritusreolen bagved kasseapparatet i supermarkederne, og det er ofte også den ikoniske flaske med det røde mexicanerhattelåg, som slæbes med til fest. Men det er egentlig en skam, at tequila ikke bliver prioriteret højere, hvad angår at forsøge sig med andre flasker, for der findes virkelig mange varianter på markedet, som sagtens kan gå ind og udkonkurrere Sierra. Brands som Corralejo, Jose Cuervo eller Casamigos laver alle tequila i høj kvalitet, som med stor sandsynlighed også vil bringe en smule mere nydelse til selskabet, når der er dømt fælles tequilaskål.

Her hos BarLife forhandler vi premium vodka, rom, whisky og naturligvis også et hav af gode tequilaer. Bl.a. kan du hos os finde den klassiske Patron Tequila Silver, som er blandt de første premium tequilaer, der er blevet skabt. En anden meget famøs flaske er Don Julio 1942 Tequila Anejo, som virkelig befinder sig i den høje ende af kvalitetsskalaen, og som prismæssigt også er en anelse dyrere, end de fleste tequilaer. Dog får du også en fantastisk tequila for pengene, og kunne du tænke dig at prøve kræfter med noget, som virkelig sparker benene væk under dig, er denne flaske et godt bud.

Vi kan også varmt anbefale dig 1800 Tequila Anejo, som er lagret på amerikanske bourbonfade. Denne har en smuk farve og en dejlig rund smag, som er udtryk for den rene blå agave tequilaen er destilleret på. I denne flaske får du også høj kvalitet, og vi har samtidig bevæget os et skridt ned af prisstigen. Du finder som sagt alle de gode tequilabrands hos os, og vi nævner i flæng: Azul, Espolon, Herradura, Sauza tequila gold, Avion tequila osv.

Hele det store udvalg af tequila, kan du købe online hos os, og du finder samtidig en masse gode tilbud på vores produkter.


Hvorfor salt og citron?

Ved du egentlig hvorfor vi slikker salt og bidder i en skive citron, når vi bunder et shot tequila? Det er en drukleg, som er blevet hængende. På et tidspunkt var der en større international koncern, som introducerede en dårligt smagende tequila på det nordamerikanske marked.

De formåede dog at skabe dette ritual, hvor folk hurtigt skulle drikke deres tequila og skylle efter med salt og citron. Denne blanding skulle så resultere i, at folk ikke lagde mærke til, hvor dårligt tequilaen rent faktisk smagte. Nu er denne rutine en så inkorporeret del af det at drikke tequila, at der helt naturligt følger både citronskiver og breve med salt med, når du bestiller 10 tequilashots i baren.

Men husk på at skrønen om, at tequila blot er noget billigt sprittet sprøjt, ikke er rigtigt. Du kan få mange lækre kvalitetsflasker, som befinder sig i alle ender af prisspektret.


Du er mere end velkommen til at gå på opdagelse blandt vores store udvalg, så du kan komme i den helt rette mexicanske stemning, til næste gang du skal holde en stor tequila fest.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna