Lær at navigere i en verden af cocktailshakere

Indlæser...
Lær at navigere i en verden af cocktailshakere

Selv den mest uerfarne person uden viden om shakere og barverdenen vil vide, at en shaker er noget, man som bartender har brug for. Alle har stået i en bar og set på når bartenderen har mixet lækre drinks ved hjælp af en shaker. Er en bartender god til at mixe vil han eller hun få det til at se legende let ud, og som kunde er det ikke sikkert, at man tænker over, at der rent faktisk er mange tanker bag hvilken shaker, som bartenderen bruger.

Der findes forskellige shakere, som har forskellige fordele, og desuden har forskellige bartendere også deres favorit. Hermed kan du få en guide til hvordan du kan navigere i denne verden af meget forskelligt og barudstyr, hvis du ønsker at lære at mixe eller blot vil vide hvilke tanker, der går igennem bartenderens hoved når vedkommende mixer dig en drink.

en manhattan cocktail shaker

Boston shakeren er en klassiker

Det er ingen skam at sige, at hvis der er én shaker, som især er populær så er det den type, der hedder ’Boston’, som i mange år har været den mest udbredte. Boston shakeren har en historie, som kan spores helt tilbage til 1800-tallet, så den må siges at have nogle år på bagen.
Den helt klassiske Boston shaker består af to dele; den øverste del er lavet af metal og originalt er den nederste del lavet af glas, selvom man dog også kan finde eksempler på, at den nederste del kan være lavet af metal. Man blander en drink i glasset med de ingredienser man ønsker, samt is og hvad der ellers skal i. Dernæst placerer man den øverste metaldel på glasset og så shaker man i op til et minut således, at ingredienserne kan blive blandet og væsken kan blive afkølet af isen.
 
Dernæst skal man filtrere isen fra når man hælder drinken i et glas. Det kan man blandt andet gøre ved hjælp af forskellige strainere. Hvis man er en mere erfaren bartender kan man også blot sørge for at lave åbningen mellem glas og metal så lille, at isen bliver i glasset mens man hælder. Her skal man dog have godt styr på sin drink, da det kræver stor koncentration og erfaring.
 
Hos Barlife finder du forskellige Boston shakere;
 
Se det store udvalg af Boston shakere vi tilbyder hos Barlife her.
 
En af de klassiske og helt enkle er den amerikanske Boston shaker, som kan indeholde op til 80 cl. Metaldelen er lavet af rustfrit stål, og glasdelen er lavet af et holdbart materiale. Det er vigtigt, at man ikke anvender et almindeligt glas i stedet for det glas, der hører med i Boston shakeren. Det er nemlig bearbejdet på en særlig måde, der gør, at det kan holde til lidt mere, hvilket et almindeligt glas ikke kan.
 
 Den amerikanske Boston shaker koster 169 kr. og er rigtig god at begynde med da den kan hvad den skal kunne og da du sagtens kan lave flair og andre tricks med den. Du kan også få en Boston shaker i kobber, hvilket giver en særlig effekt når du står og mixer. Ønsker du mere brugervenlighed kan du finde en Boston shaker med opskrifter og mål på glasdelen, hvilket gør det nemmere og mere inspirerende for dig som bartender at mixe drinks.

Cobbler: den tredelte shaker

En anden klassisk shaker er Cobbler shakeren, som de fleste nok også har set.
 
Se hvilke cobbler shakere vi har hos Barlife her.
 
Hvor Boston shakeren blot består af to dele, har Cobbler shakeren en del mere. Denne type shaker består af en metalbund, som er selve beholderen, hvori man hælder sin drink. Derudover har den et låg, som har en indbygget strainer i sig. Det er især den indbyggede strainer, som gør, at mange bartendere synes, at denne shaker er nemmest at bruge. Så behøver man nemlig ikke at bruge en anden strainer eller at lave hullet mellem glas og metal så lille. Det er dog en smagssag, så hvad folk foretrækker er meget forskelligt. Udover bund og låg består Cobbleren også af et lille låg, som mange, udover at bruge det til at lukke af med når man mixer drinks, bruger som mål når man skal afmåle alkohol.

Kobber shaker

Mange begyndere starter ud med en Cobbler shaker, som af og til kaldes en Manhattan shaker da den er nemmere at bruge. De mere erfarne vil dog ofte gå efter en Boston shaker da man på den måde føler, at man er tættere på sin cocktail.
En verden af forskellige Cobbler eller Manhattan shakere åbner sig op når man går ind på Barlife, for det er noget, som der er et stort udvalg af. Både i størrelse, materiale og form findes der mange forskellige shakere så der er noget til enhver smag. Du finder både en gylden tredelt shaker i stilen Yukiwa, samtidig med, at du kan finde en cocktail shaker formet som en raket. Ønsker du en shaker med personligt design er det også noget du kan finde, samtidig med, at du også kan finde den mest udbredte form for Cobbler shaker i rustfrit stål i det helt klassiske design. Er du mere til de mørke ting kan du også finde en sort type, som skiller sig lidt ud fra mængden.

 

Når drinken har brug for en strainer

Hvis man bruger den tredelte shaker har man ikke brug for en strainer, men det får man dog hvis man bruger Boston shakeren. Der findes forskellige strainere og den mest udbredte er Hawthorne straineren, som er den klassiske strainer med de små ører.
 
Bliv inspireret af de mange strainere hos Barlife her.
 
Du kan finde mange varianter af denne strainer hos Barlife, samtidig med, at du også kan finde den lidt mere simple julep strainer, som også kan være godt til nogle formål

en strainer bruges i samarbejde med en shakerGoogle ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna