Calvados

Calvados fra Frankrig

Denne friske alkohol er en æblebrændevin fra Normandiet, som ligger i Frankrig. Den har en stolt tradition, og er blevet lavet i mange år. Faktisk er det en af de allerældste typer af brandy overhovedet. Den kan, med navn, dateres helt tilbage til 1553, og der er fundet beskrivelser af det, som går helt tilbage til det 8. århundrede. Find din favorit i vores sortiment og nyd en lækker fransk specialitet. Læs mere her

Faldende orden
Side
 1. Calvados Chateau du Breuil 8 Ans FL 70
  Calvados Chateau du Breuil 8 Ans FL 70
  399,00 kr
  Quickview
 2. Calvados Boulard VSOP FL 70
  Calvados Boulard VSOP FL 70
  339,00 kr
  Quickview
 3. Calvados Chateau du Breuil "Reserve des Seigneurs" FL 70
  Calvados Chateau du Breuil "Reserve des Seigneurs" FL 70
  699,00 kr
  Quickview
 4. Calvados Berneroy VSOP FL 70
  Calvados Berneroy VSOP FL 70
  249,00 kr
  Quickview
 5. Calvados Berneroy VSOP FL 50
  Calvados Berneroy VSOP FL 50
  189,00 kr
  Quickview
 6. Calvados Berneroy XO FL 70
  Calvados Berneroy XO FL 70
  429,00 kr
  Quickview
 7. Calvados Boulard Grand Solage FL 70
  Calvados Boulard Grand Solage FL 70
  299,00 kr
  Quickview
 8. Calvados Boulard XO FL 70
  Calvados Boulard XO FL 70
  499,00 kr
  Quickview
 9. Calvados Chateau du Breuil 12 Ans FL 70
  Calvados Chateau du Breuil 12 Ans FL 70
  489,00 kr
  Quickview
 10. Calvados Coquerel Fine FL 70
  Calvados Coquerel Fine FL 70
  219,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

 En revolution skabte calvados

Stedet hvor man begyndte at lave calvados, er meget historisk. Det var efter den franske revolution, som fandt sted i 1789, at man regionen, som i dag kaldes Calvados, blev dannet. I denne region har man altid lavet denne type alkohol, men uden at have navngivet det. Under 1. Verdenskrig skete der meget i området. Under Tysklands besættelse måtte man ikke indtage denne type brandy, og heller ikke producere det. Det betød, at levebrødet for mange forsvandt. For at gøre det let at forklare, hvilken type alkohol der var ulovlig, blev det i 1942 valgt, at denne type brandy skulle have sit helt eget navn. Det blev calvados, og siden da har det bibeholdt navnet. Ligeledes at der sat regler for, hvordan æblebrændevinen må, og skal produceres. På den måde er det blevet et beskyttet varemærke.

Calvados - Fransk æblebrændevin

Det er en klassisk fransk drik, som har mange år på bagen. Calvados-æbler lagde grundstenen, og var i mange år, den eneste type æbler der blev anvendt. Senere hen er der kommet mange andre sorter til. Det forventes, at der bruges over 100 forskellige sorter. Produktionen starter ved, at æblerne presses og gæres til en cider. Herefter destilleres væsken, ved opkog i en potstill. Den rene, og destillerede væske, lagres nu i minimum to år. Der bliver hovedsagligt brugt egetræsfade til lagring. I regionen findes der mange producenter, men de skal alle overholde nogle specifikke krav, før de må bruge betegnelsen på deres brændevin. Roger Groult er den mest kendte producent. Det er eksklusiv æblebrændevin, og der sælges kun 50.000 flasker om året. Roger Groult er en legende, og i dag er navnet et brand. Alt hvad der kommer fra Roger Groult er håndlavet, og kvaliteten regnes for noget af det bedste.

Kend betegnelserne på calvados

Ægte calvados er beskyttet af AOC og det er angivet på flaskerne. Men der er mere at holde styr på. Som udgangspunkt er der 3 ægte slags, som alle har calvados i navnet. Calvados AOC er den betegnelse, der primært bruges. Det står for omkring 70% af alt hvad der produceres i regionen. Calvados Pays d’auge er et lille område i den østlige del af regionen. Brændevin fra dette område, bliver destilleret to gange. Det giver en meget ren smag, hvor kun æblets kendetegn trænger igennem. Calvados Domfrontais ligger i den sydlige del af regionen. Her har man lov til at blande æbler og pærer. Faktisk skal brændevinen indeholde 30% pæresaft, før denne betegnelse må bruges. I langt de fleste tilfælde indeholder det mere end 50%. Smagen er derfor markant anderledes, end den man kan opleve fra de andre dele af regionen. Minimumskrav til lagring er to år.

Copyright © 2019 Barlife Aps