Calvados

Calvados fra Frankrig

Denne friske alkohol er en æblebrændevin fra Normandiet, som ligger i Frankrig. Den har en stolt tradition, og er blevet lavet i mange år. Faktisk er det en af de allerældste typer af brandy overhovedet. Den kan, med navn, dateres helt tilbage til 1553, og der er fundet beskrivelser af det, som går helt tilbage til det 8. århundrede. Find din favorit i vores sortiment og nyd en lækker fransk specialitet. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
  1. Calvados de Maitre Pierre FL 70 50017 by 6635 color Sort
    Calvados de Maitre Pierre FL 70
    156,00 kr
  2. Calvados Berneroy VSOP FL 70 50027 by 6011 color Sort
    Calvados Berneroy VSOP FL 70
    219,00 kr
  3. Calvados Boulard Grand Solage FL 70 50010 by 6632 color Sort
    Calvados Boulard Grand Solage FL 70
    222,00 kr
  4. Calvados Berneroy Fine FL 70 50068 by 6011 color Sort
    Calvados Berneroy Fine FL 70
    187,00 kr
  5. Calvados Berneroy XO FL 70 50028 by 6011 color Sort
    Calvados Berneroy XO FL 70
    359,00 kr
  6. Calvados Coquerel XO FL 70 50026 by 6633 color Sort
    Calvados Coquerel XO FL 70
    498,00 kr
  7. Calvados Pere Magloire Fine FL 70 50078 by 6685 color Sort
    Calvados Pere Magloire Fine FL 70
    232,00 kr
  8. Calvados Chateau du Breuil 8 Ans FL 70 50097 by 6125 color Sort
    Calvados Chateau du Breuil 8 Ans FL 70
    369,00 kr
  9. Calvados Boulard VSOP FL 70 50101 by 6632 color Sort
    Calvados Boulard VSOP FL 70
    269,00 kr
  10. Calvados Boulard XO FL 70 50069 by 6632 color Sort
    Calvados Boulard XO FL 70
    431,00 kr
  11. Calvados Chateau du Breuil 12 Ans FL 70 50048 by 6125 color Sort
    Calvados Chateau du Breuil 12 Ans FL 70
    456,00 kr
  12. Calvados Coquerel Fine FL 70 50025 by 6633 color Sort
    Calvados Coquerel Fine FL 70
    248,00 kr
Stigende orden

 En revolution skabte calvados

Stedet hvor man begyndte at lave calvados, er meget historisk. Det var efter den franske revolution, som fandt sted i 1789, at man regionen, som i dag kaldes Calvados, blev dannet. I denne region har man altid lavet denne type alkohol, men uden at have navngivet det. Under 1. Verdenskrig skete der meget i området. Under Tysklands besættelse måtte man ikke indtage denne type brandy, og heller ikke producere det. Det betød, at levebrødet for mange forsvandt. For at gøre det let at forklare, hvilken type alkohol der var ulovlig, blev det i 1942 valgt, at denne type brandy skulle have sit helt eget navn. Det blev calvados, og siden da har det bibeholdt navnet. Ligeledes at der sat regler for, hvordan æblebrændevinen må, og skal produceres. På den måde er det blevet et beskyttet varemærke.

Calvados - Fransk æblebrændevin

Det er en klassisk fransk drik, som har mange år på bagen. Calvados-æbler lagde grundstenen, og var i mange år, den eneste type æbler der blev anvendt. Senere hen er der kommet mange andre sorter til. Det forventes, at der bruges over 100 forskellige sorter. Produktionen starter ved, at æblerne presses og gæres til en cider. Herefter destilleres væsken, ved opkog i en potstill. Den rene, og destillerede væske, lagres nu i minimum to år. Der bliver hovedsagligt brugt egetræsfade til lagring. I regionen findes der mange producenter, men de skal alle overholde nogle specifikke krav, før de må bruge betegnelsen på deres brændevin. Roger Groult er den mest kendte producent. Det er eksklusiv æblebrændevin, og der sælges kun 50.000 flasker om året. Roger Groult er en legende, og i dag er navnet et brand. Alt hvad der kommer fra Roger Groult er håndlavet, og kvaliteten regnes for noget af det bedste.

Kend betegnelserne på calvados

Ægte calvados er beskyttet af AOC og det er angivet på flaskerne. Men der er mere at holde styr på. Som udgangspunkt er der 3 ægte slags, som alle har calvados i navnet. Calvados AOC er den betegnelse, der primært bruges. Det står for omkring 70% af alt hvad der produceres i regionen. Calvados Pays d’auge er et lille område i den østlige del af regionen. Brændevin fra dette område, bliver destilleret to gange. Det giver en meget ren smag, hvor kun æblets kendetegn trænger igennem. Calvados Domfrontais ligger i den sydlige del af regionen. Her har man lov til at blande æbler og pærer. Faktisk skal brændevinen indeholde 30% pæresaft, før denne betegnelse må bruges. I langt de fleste tilfælde indeholder det mere end 50%. Smagen er derfor markant anderledes, end den man kan opleve fra de andre dele af regionen. Minimumskrav til lagring er to år.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna