Bitter

En bitter skal der til


Bitter er ikke en type alkohol, som drikkes meget. Det har dog en historie, som går langt tilbage, og er en stor del af dansk tradition, når det kommer til alkohol. Bitter bliver, som udgangspunkt, taget som et shot til morgenmaden eller frokosten. Sådan har det i hvert fald været brugt i gamle dage. Hos Barlife finder du et stort udvalg af de klassiske mærker, og du kan læse mere om historien bag bitter lige her.

Indlæser...
Faldende orden
Side
 1. Underberg Bitter (12x2cl.) FL 2 62042
  Underberg Bitter (12x2cl.) FL 2
  169,00 kr
 2. A.H. Riise Westindian Bitter FL 50 62221
  A.H. Riise Westindian Bitter FL 50
  239,00 kr
 3. Fee Brothers Gin Barrel Orange Bitter FL 15 62182
  Fee Brothers Gin Barrel Orange Bitter FL 15
  244,00 kr
 4. Fernet Branca FL 35 62033
  Fernet Branca FL 35
  112,00 kr
 5. Gammel Dansk Bitter Dram FL 70 62041
  Gammel Dansk Bitter Dram FL 70
  167,00 kr
 6. Gammel Dansk Bitter Dram* FL 100 62039
  Gammel Dansk Bitter Dram* FL 100
  228,00 kr
 7. Gammel Dansk Halvbitter Honning/Lakrids FL 70 62294
  Gammel Dansk Halvbitter Honning/Lakrids FL 70
  179,00 kr
 8. Marka Cask Matured Norwegian Bitter FL 50 62308
  Marka Cask Matured Norwegian Bitter FL 50
  244,00 kr
 9. Scrappy's Lavender Bitters FL 15 62219
  Scrappy's Lavender Bitters FL 15
  228,00 kr
 10. Chili Skud VS 6 FL 70 64060
  Chili Skud VS 6 FL 70
  146,00 kr
Faldende orden
Side

En bitter er en gammel klassiker

Det er dog ikke ensbetydende med, at der den dag i dag slet ikke er nogen, som drikker bitter for det er der faktisk rigtig mange, der gør. På mange måder kan man sige at det, som en bitter gør er, at tage sig af den del af smagsløgene, som ikke normalt bliver så udfordret. Det gør den fordi, at en bitter har den smag, som man med et lidt moderne udtryk kan kalde umami. Det er den der lidt udefinerbare smag, som de fleste rigtig godt kan lide, men ikke støder på så ofte. Det skyldes, at vi i denne del af verden er mere vant til de søde og de salte smage. Men er man til det bitre, ja så vil man bestemt også nyde en lækker bitter, og hvis det er tilfældet så kan man bare gå i gang med at kigge på vores online hylder, som bugner af forskellige typer bitter. De mest mest kendte flasker bitter er uden tvivl Fernet Branca og Jagermeister
 
En bitter er en helt særlig spiritus, som har forskellige urter. Det er nemlig disse urter, og diverse krydderier, som er med til at give den helt rigtige smag. Man vil hurtigt føle, at den smag som trænger igennem denne spiritus både er gennemtrængende i smag og duft, og det er derfor en type spiritus, som har mere karakter end de fleste typer. Faktisk var det oprindeligt ikke sådan, at man nød en bitter, hvis man skulle have lidt godt til ganen. Derimod var en bitter noget, som man brugte hvis man skulle kurere noget, eller på anden måde gøre brug af de medicinske egenskaber, som denne spiritus rent faktisk har. Udover, at den dengang blev kendt for at være yderst opkvikkende, så mente man også, at den havde nogle gode effekter på kroppen. Det var dog ikke kun det fysiske, som en god bitter kunne gøre noget godt for, det var i lige så høj grad sindet og sjælen, som også kom mere i balance og som blev gladere og lykkeligere, hvis man indtog bitter. Det er da nok også netop disse egenskaber, som gør, at der den dag i dag stadig er mange, som vælger at indtage en bitter om morgenen fordi, at de på den måde føler, at de bliver ekstra opkvikkede og derudover også er yderst forfriskende.

En hel- og halvbitter

Ligesom det gælder for alle andre typer spiritus så er der mange forskellige underkategorier når det kommer til bitter. Der er nemlig både den bitter som man kalder helbitter og så er der den, som man kalder halvbitter. Den første, helbitter, er meget skarp i smagen, og det gør, at den har mere karakter og desuden er den meget intens i smagen. Det, som der derimod karakteriserer en halvbitter er, at den er mere sød, og langt mere fyldig og rund i dens smag. 
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna