Cognacglas

Cognac glas er en absolut nødvendighed, når du skal servere cognac for dine gæster. Cognac er i sandhed en gylden drik, som ofte forbindes med fortidens gentleman-kultur, når mændene træk sig ind i biblioteket efter middagen, for at diskutere forretning, politik og investeringer. I dag forholder det sig heldigvis sådan, at kvinder såvel som mænd nyder godt af den fantastiske nydelsesdigestif, som serveres i forbindelse med mange forskellige anledninger.

Her hos BarLife finder du et bredt udvalg af flotte glas, som med garanti vil løfte din cognacoplevelse. Vi har både glas med og uden stilk, og er du til mønstrede krystalglas, så finder du også dem i vores sortiment. Du kan læse mere om cognac glas her.

Indlæser...
Stigende orden
 1. COGNACGLAS DEGUSTATION 25 CL. 5000788 by 5754 color Sort
  COGNACGLAS DEGUSTATION 25 CL.
  18,40 kr
 2. 29%
  SALE
  LONGCHAMP COGNAC 32 CL (6stk) L9755 by 5730 color Sort
  LONGCHAMP COGNAC 32 CL (6stk)
  Tilbudspris 249,00 kr Normalpris 349,00 kr
 3. COGNACGLAS DEGUSTATION 41 CL. 5000789 by 5754 color Sort
  COGNACGLAS DEGUSTATION 41 CL.
  18,40 kr
 4. 34%
  SALE
  Dram Glas 12cl - Urban bar UB1319 by 5782 color Sort
  Dram Glas 12cl - Urban bar
  Tilbudspris 19,00 kr Normalpris 29,00 kr
 5. 31%
  SALE
  Cognac Glas Milano, Stölzle Lausitz - 585ml(6stk) 2389BS by 5767 color Sort
  Cognac Glas Milano, Stölzle Lausitz - 585ml(6stk)
  Tilbudspris 159,20 kr Normalpris 231,20 kr
 6. Vinology Brandy varmer sæt BW by 5853 color Sort
  Vinology Brandy varmer sæt
  159,00 kr
 7. 29%
  SALE
  Is roller Rock Final Touch GS340 by 5853 color Sort
  Is roller Rock Final Touch
  Tilbudspris 159,20 kr Normalpris 223,20 kr
 8. Cognac Glas 2pk Final Touch GC200 by 5853 color Sort
  Cognac Glas 2pk Final Touch
  183,20 kr
 9. On the Rocks Glas sæt Final Touch GS300 by 5853 color Sort
  On the Rocks Glas sæt Final Touch
  167,20 kr
 10. VSOP Cognac & Glas Gaveæske 80418-11 by 6954 color Sort
  VSOP Cognac & Glas Gaveæske
  899,00 kr
 11. Spiegelau Willsb. Anniversary Cognac 280ml 7636G by 5757 color Sort
  Spiegelau Willsb. Anniversary Cognac 280ml
  119,20 kr
 12. Cognacglas - Spiegelau Soiree 20702045 by 5757 color Sort
  Cognacglas - Spiegelau Soiree
  47,20 kr
 13. Smageglas med mål 14cl- Urban bar SB1001G1 by 5782 color Sort
  Smageglas med mål 14cl- Urban bar
  49,00 kr
 14. 20%
  SALE
  Bormioli America '20s cocgnacglas, 65 cl, H16,5 cm 20434065 by 5760 color Sort
  Bormioli America '20s cocgnacglas, 65 cl, H16,5 cm
  Tilbudspris 37,76 kr Normalpris 47,20 kr
Stigende orden

DET KLASSISKE COGNACGLAS

Hvis du beder folk om at beskrive, hvad de forbinder med det klassiske cognac glas, så vil langt de fleste med stor sandsynlighed beskrive det som et lavt bredt glas med stilk. Og det er også netop denne type glas, som er det mest anvendte, når der bliver drukket cognac. Men er det såkaldte snifterglas eller ballonglas så også det bedste cognac glas?

Det er selvfølgelig en smagssag og meningerne angående hvilket glas, som er bedst egnet til cognac, er delte.

Uanset hvad, så er det klassiske cognacglas kendt over hele verden, og står det fremme i din hjemmebar, så er der ingen tvivl om, at du også har den lækre spiritus på lager. Glasset er med til at fremhæve spiritussens flotte farve, og formen gør, at det er nemt at svinge cognacen rundt, uden at det ryger ud af glasset.

Den brede bund og den ikoniske form gør også, at glasset holder på aromaerne og duften. På den måde bliver hele oplevelsen bedre. Stilken er god at sætte mellem et par fingre, så glasset hviler i håndfladen. Nogle foretrækker at cognac serveres ved en lidt høj temperatur, og ved at holde glasset på denne måde, afgiver håndfladen meget varme til glasset.

Nogle af de fornemste ballonglas til cognac produceres af italienske Luigi Bormioli, og går under serien Napoleon Cognac Glas. En anden glasserie, som også er utrolig populær, er en serie kaldet Perfection Cognac Glas, som produceres af Holmegaard. Begge glasserier består af enormt flotte cognacglas, som i den grad vil bidrage til den overordnede gode cognacoplevelse.

Her hos BarLife kan vi også varmt anbefale dig cognac glas fra mærket Zalto, som også er enormt dygtige til at fremstille vinglas i højeste kvalitet.  

 

TUMBLERGLAS SOM COGNAC GLAS

De fleste vil foretrække at drikke cognac af det klassiske cognac glas med stilk. Der findes dog også andre varianter på markedet, som fungerer fint som cognac glas. Tumblerglas har ingen stilk, og har heller ikke en lige bund. Derfor står det altid en smule på skrå, når det står på et bord. Det giver en fed effekt, og en anderledes oplevelse med din cognac. Final Touch har lavet et tumblerglas, som hælder til den ene side, men dog står på tre små ben. Det er et godt glas, og de små ben passer perfekt mellem fingrene, når man sidder med glasset i hånden.

Vil du servere din cognac i klassisk stil, kan du vælge at gøre det i et almindeligt drikkeglas med mønster. Mønstrene er med til at give et eksklusivt udtryk og liv til cognacen. Det er svært at se den præcise farve gennem glasset. Der dannes dog et flot farvespil, på grund af mønstret.

Fyld gerne 2cl – 4 cl i dit cognac glas, når du vil servere cognac for dig selv eller dine gæster. Denne mængde er den typiske mængde, både når du servere whisky, rom eller som i dette tilfælde, cognac.

 

De 2 officielle typer cognac glas

Officielt er der 2 typer glas, som betegnes som de officielle cognac glas. Det ene er ballonglasset, som vi allerede har beskrevet tidligere, og så er det tulipanglasset.  

Tulipanglasset bliver af eksperter beskrevet som ”kongen af cognacglas”, da dets design fremmer alle de bedste kvaliteter i cognac. Tulipanglassets facon er ideelt til at lede aromaerne fra cognacen i glasset op til næsen, hvilket lader cognacen åbne sig for dig og giver dig en endnu bedre smagsoplevelse.

Hele idéen med det perfekte cognac glas, er at skabe den størst mulige overflade, hvilket karakteriseres i glassenes brede skål, men så lukke cognacens aromaer ind igen, hvilket er grunden til at glassenes åbning er væsentlig smallere, da det er med til at koncentrere alle de gode kvaliteter i cognacen.    

 

Alternative cognacglas

Ligesom med en masse andre forskellige glaskategorier, så kan du hos os også få krystal cognac glas. Longchamp er eksperter i at fremstille pompøse krystalglas og deres cognac glas er ingen undtagelse. Krystalglaslooket giver et majestætisk udtryk, som vil præsentere din cognac på en ganske unik facon.

Under kategorien portvinsglas kan du finde pibeformede glas, som er så flotte og dekorative, at det bliver helt kunstnerisk at nyde portvin. På samme måde findes der også producenter, som udvikler cognac pibe glas, hvilket giver dig en helt anden cognacoplevelse.

Du har mulighed for at finde cognac glas i plast, som er brudsikre. Det kan være en stor fordel, hvis du ofte har oplevelser med, at dine glas går i stykker. Oftest er glassene produceret i et materiale kaldet polykarbonat, som sagtens kan holde til at komme i opvaskemaskinen på lige fod med almindelige glas.

Du kan både finde små smage glas til cognac, som er beregnet primært til små smagninger af cognac, og så kan du få store cognac glas på op til 80 cl, som virkelig giver mulighed for at skænke en ordentlig omgang cognac op i glasset.   

 

Findes det ultimative cognacglas?

Mange af de tendenser der er sket de seneste årtier indenfor den brede verden af nydelsesspiritus, tager sit afsæt fra Cognac og hvordan Cognac nydes. Her gælder det især inspirationen, som cognacglas har givet til andre typer af smageglas. Det er en sensorisk oplevelse, som ikke blot skal behage smagsløgene. Øjnene skal også forkæles såvel som næsen, og derfor er der blevet en meget større videnskab i at definere, hvilke glas der er de ultimative cognacglas.

Som udgangspunkt er der to forskellige kategorier, hvoraf den ene type er det traditionelle snifterglas. Dog begynder eksperterne indenfor Cognac at bandlyse dette runde ballonformede glas, netop fordi det ikke skaber den ultimative kombination af sensoriske oplevelser. Det er derfor den nyere dreng i klassen, også kaldet tulipglasset, som har fået titlen som eksperternes favoritglas. Og denne tendens ser vi ikke blot indenfor cognacglas. Whiskyglas, romglas, champagneglas og mange andre genrer, har opdaget tulipglassets berigende form, og hvordan denne har en meget positiv indvirkning på helhedsoplevelsen, når en spiritus nydes heri.

Så hvis vi skal give dig et bud på, hvordan det ultimative cognacglas skal se ud set fra cognaceksperternes briller, så vil det være noget i retning af dette glas fra Spiegelau. Men glem ikke at glas er en individuel smagssag, så du skal altid følge dine egne præferencer. På den måde sikrer du dig også at finde det ultimative cognacglas, der passer til din egen stil.

 

Cognacgaveæsker

Her hos BarLife har du muligheden for at købe den perfekte gave til cognacelskeren. Vi har nemlig et udvalg af forskellige gaveæsker, som indeholder både flotte Lyngby cognac glas, lækker cognac og lidt lækkert chokolade. I vores gaveæsker får du altid 4 glas fra Lyngby Glas til cognac, og en super lækker kvalitetscognac, som er skræddersyet til at forkæle cognacelskeren og livsnyderen.

Er du interesseret i at se nærmere på vores gaveæsker, så kan du se frem til at finde et bredt udvalg af forskellige variationer. Der er alt fra romgaveæsker, gingaveæsker og naturligvis cognacgaveæsker. Så du har rig mulighed for at finde den perfekte gave heriblandt.

 

Hos BarLife kan du finde nogle af de bedste cognacglas på markedet, og du kan med stor sandsynlighed finde inspiration til dit næste cognac glas i blandt vores sortiment.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna