Dessertvinglas

Dessertvinglas er en nødvendighed, når du skal nyde et lækkert glas dessertvin efter maden. Der findes forskellige typer af glas, og vi har samlet en del af dem her i vores sortiment. Her finder du både dessertvinglas i billig udgave og i den lidt højere ende af prisskalaen.

Det betyder, at du kan fylde op i din nuværende serie af glas, eller finde helt nye som passer ind i vitrineskabet. Sortimentet inkluderer glas af bedste kvalitet, så du blot skal tænke på designet. Her findes der både klassiske og lidt mere vovede designs. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
  1. Stölzle vinglas - blind tasting sort - 32 cl 2036 by Stölzle color Sort
    Stölzle vinglas - blind tasting sort - 32 cl
    126,00 kr.
  2. Vinglas 38cl 4 stk luigi bormioli - Diamante 12758-LB by Luigi Borm color Sort
    Vinglas 38cl 4 stk luigi bormioli - Diamante
    439,00 kr.
Stigende orden

NYD CHOKOLADEKAGE ELLER FRUGT MED DESSERTVIN

Det gode ved dessertvin er, at det er noget du kan nyde til alle former for dessert. Når det kommer til rød- og hvidvin, står du sikkert ofte og gør dig nøje overvejelser over, hvilken vin der passer bedst til menuen.

Det kan ikke tænkes, at du serverer rødvin til fisken, og det kan heller ikke overvejes, at du serverer hvidvin til oksestegen. Derimod er situationen en helt anden, når det kommer til, hvornår du kan tage dine dessertvinglas ud.

Uanset hvilken dessert du vælger at forkæle dine gæster med, så kan du altid dække op med flotte dessert glas til dessertvinen. Det eneste kriterie desserten skal leve op til, før vinen passer dertil, er at desserten er sød.

Det er nemt at opfylde dette kriterie, da en dessert stort set altid er sød. Så uanset om det er en sund frugttallerken, en tung chokoladekage eller en let citronmarengs du serverer, så vil dessertvin passe perfekt. Og det gode ved dette er også, at du således har rig mulighed for at lufte dine dessertvinglas, uanset hvad menuen står på.

DESSERTVINGLAS SKAL PASSE MED KAFFEKOPPER

Når du serverer dessertvin, bør du i samme øjeblik sørge for at servere kaffe dertil. Disse to drikke passer nemlig godt sammen. Dog betyder det også, at du altid bør overveje, om de dessertvinglas du har tænkt dig at købe passer til kaffekopperne.

Mange tænker, at det er vigtigst, at glassene til dessertvinen passer til de resterende vinglas. Det er dog ikke tilfældet, for det er slet ikke sikkert, at de kommer til at stå sammen på bordet.

Derimod vil kaffekopperne og dessertvinglassene uden tvivl stå sammen på bordet. Så hvis du serverer kaffe i runde og fyldige kopper, så bør de andre glas til dessertvin også se sådan ud. Har du derimod små og meget delikate kaffekopper, så er det dette look, du bør gå efter. Selvom det er sjældent, at gæsterne vil spørge om te, så bør du også tage højde for tedrikkerne. Således bør tekopperne eller -krusene også passe sammen med glassene til den søde dessertvin.

FIND UNIKKE OG KLASSISKE DESSERTVINGLAS

Uanset om du er til det helt klassiske look, eller om du tiltrækkes af det mere unikke, så kan du finde nogle dessertvinglas, som vil passe til din smag. De kommer nemlig i så mange varianter, at der er noget for alle.

Der er for eksempel dem, som næsten ligner, at de er lavet af krystal. Det er en af de mest populære former for glas. Der er også nogle, som er helt glatte, og som ikke gør meget væsen af sig. Igen findes der også nogle, som næsten har en firkantet form. Især de sidstnævnte er populære, hvilket især skyldes, at de ser så unikke ud.

ALLE ER VILDE MED DEN UNIKKE STIL

Folk er nemlig meget glade for at skille sig ud på alle de måder, de kan. Det gælder både når det kommer til bil, tøj, hår, og service på middagsbordet. Nogle ser endda en middag som en prøve på hvor godt man gør det i livet.

Så langt behøver du dog slet ikke tænke, når det handler om hvilke dessertvinglas, du køber. For uanset hvad vil de uden tvivl fungere, som de skal. Og når det kommer til stykket, så er det vigtigste også, at du vælger den rette dessertvin.

Her er der ingen grund til at være nærig, for det kan smages. Serverer du dessertvin for nogle, som intet ved om dessertvin kan du muligvis komme afsted med det. Ved de på den anden side meget om denne hedvin så vil det være noget de lægger mærke til. Så længe du føler, at dine glas afspejler hvem du er og det indtryk du vil give til folk, så kan du være tilfreds.

Portvin til desserten

Med alt vores skriveri omkring hvordan dessertvin passer så godt til desserten – hvoraf navnet kommer til sin ret, er vi naturligvis også nødt til at komme omkring portvin. Fordi portvin passer om noget også til en lækker dessert.

Mange har tradition for at skænke portvin til risalamanden juleaften, og de to dele passer da også utrolig godt sammen. Men portvin passer også godt sammen med en tung mørk dessert, bestående af elementer som mørke bær, chokolade og lignende.

Desuden er det også portvin du skal servere til ostebordet, hvis ikke du er så meget til de søde desserter. Her vil en god flaske LBV-portvin komme til sin ret og binde en fin sløjfe på en hyggelig aften i godt selskab.

For at du kan servere portvin på den helt rette måde, kræver det naturligvis, at du har de helt rigtige portvins glas. Her hos os finder du forskellige glas til din portvin, som i høj grad vil vække glæde hos dine gæster. Vores udvalg af portvinsglas appellerer især til dig, som godt kan lide at være unik, for designet på glassene gør faktisk, at du kan have dem stående fremme som glas pynt.

Læs meget mere om de forskellige portvinstyper her

Måske har du også hørt om udtrykket ’digestif’, der ikke så meget kan betragtes som decideret beregnet til desserten, men mere en stærkere spiritus som du kan tilbyde dine gæster efter maden. Her har Spiegelau især formået at fremstille dette vidunderlige digestifglas, ligesom du også finder nogle helt vidunderlige dessertvinglas fra Spiegelau.

Måske begynder du at spekulere over, hvordan det skal kunne lade sig gøre i forhold til opbevaring af de mange vinglas, som du skal anskaffe for at kunne servere alle disse vintyper for dine gæster. Her kunne et glashæng være en mulighed, som netop gør, at du ikke skal bruge en masse skabsplads til opbevaring af dine vinglas.

Ellers kan du selvfølgelig også gå engangsvejen og anskaffe en masse dessertglas i plastik. Så er du i hvert fald ude over opbevaringsproblematikken, dog er dette ikke en løsning, vi her fra BarLifes side vil anbefale dig.

Vi håber du kan finde inspiration i vores udvalg af dessertvinsglas. Du er også meget velkommen til at kigge nærmere på vores inspirerende udvalg af dessertvine.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna