Grappaglas

Grappa nydes i små fine grappa glas, som vi har samlet et bredt sortiment af her på siden. Du finder alle de klassiske glas, men også nye og specielle varianter, der kan give nyt liv til din borddækning. Vil du lære mere om grappa glas kan du trykke her.

Indlæser...
Stigende orden
 1. Grappaglas 8,5 cl 96103401 by BORMIOLI color Sort
  Grappaglas 8,5 cl
  29,00 kr.
 2. Cocktailglas 22 cl Diony 96173501 by StemZero color Sort
  Cocktailglas 22 cl Diony
  31,00 kr.
 3. Grappaglas Spiegelau Vino Grande (6stk.) 20712012 by SPIEGELAU color Sort
  Grappaglas Spiegelau Vino Grande (6stk.)
  619,00 kr.
 4. Grappa glas Stölzle Lausitz - 90 ml (6stk) 2118 by Stölzle color Sort
  Grappa glas Stölzle Lausitz - 90 ml (6stk)
  309,00 kr.
 5. Grappa Glas Stölzle Lausitz - 87 ml (6stk) 2119 by Stölzle color Sort
  Grappa Glas Stölzle Lausitz - 87 ml (6stk)
  309,00 kr.
Stigende orden

KENDETEGN VED ET KLASSISK GRAPPA GLAS

Grappaglas er helt unikke, og de giver elegance til spiritussen, når den serveres. Denne type glas har en ganske særlig form, som er både rund og elegant.

Det klassiske grappaglas, er kendetegnet ved at have en høj stilk og en høj profil. På nogen områder kunne det godt minde en del om et snapseglas på stilk, blot at formen på selve glasset er en anelse mere rund end det traditionelle snapseglas.

Glassets bund er næsten en hel rund kugle, som udmunder sig i en relativ smal åbning. I glasset kan der normalt være mellem 10 og 12 centiliter, men grappa serveres normalt i 2 til 5 centiliter ad gangen, som du bl.a. kender det fra snaps. Det giver rig mulighed for at svinge spiritussen rundt, så duftene virkelig kan udfolde sig. Grappa drikkes i små tårer, og glasset egner sig perfekt til dette.

Grappa er en lille og elegant digestif, som stammer fra Italien og den er især velegnet til at drikke efter et måltid mad. Ligesom med så mange andre ting fra Italien, er finesse og elegance vigtigt. Derfor skal du servere grappa for dine gæster i rigtige grappa glas.

GRAPPA GLAS I TOPKVALITET

Vi har samlet grappaglas i den bedste kvalitet, fra nogle af mest anerkendte mærker. Grappa er italiensk, og fra netop Italien, har vi mærket Luigi Bormioli, der gennem flere hundrede år har forfinet deres produktion af glas. De har kombineret et flot design, der ligeledes går mange år tilbage, med sublim moderne glasproduktion.

Vil du gerne have fingrene i et vaskeægte grappa kvalitetsglas, som er udviklet specielt til vinelskere, som ønsker at få det absolut optimale ud af deres vin og grappa, så skal du kigge i retning af Luigi Bormiolis Accademia-kollektion. Her indgår bl.a. de smukke Atelier grappaglas, som er fremstillet i et klart krystalglasmateriale, hvilket gør glasset mere modstandsdygtigt end normale glas.

Men vidste du godt, at du sagtens kan nyde grappa i andre typer glas end lige de klassiske grappa glas? F.eks vil et smukt Glencairn glas, som under normale omstændigheder betragtes som et whiskyglas, også sagtens kunne bruges til servering af grappa. Det har en lidt anderledes form end de klassiske glas til grappa, men det fungerer rigtigt godt.

Ønsker du et klassisk grappaglas, har Stölze lavet et flot et i topkvalitet. Glasset er fremstillet i helt klart glas, hvilket betyder at farven på spiritussen for alvor kan vise sig frem. Her er det muligt at vælge forskellige størrelser, som rangerer fra 9 centiliter og op til 19 centiliter.

Spiegelau har også meldt sig på banen med deres udsøgte grappa glas; Spiegelau Vino Grande. Her har de fremspillet et ideelt glas til servering af grappa, som opfylder alle de traditionelle kriterier, der er til et grappaglas. Mangler du f.eks. en god gaveidé til livsnyderen, kan vi klart anbefale dig netop dette glas.

Hvad er grappa?

Med alt den snak om forskellige typer grappaglas, er det på sin plads lige at få defineret, hvordan grappa rent faktisk bliver fremstillet.

Helt groft sagt så er grappa for italienerne hvad snaps er for os, og den italienske brændevin er for alvor ved at få sit gennembrud herhjemme også, hvor flere og flere er begyndt at få øjnene op, for den italienske spiritus.

Grappa er faktisk skabt af de restprodukter, som der er tilbage efter at druerne til vinproduktionen er blevet presset.

Men blot fordi grappa er et restprodukt, så fortjener det stadig meget respekt og anerkendelse, da den italienske brændevin produceres i høj kvalitet og med mange forskellige smagsnoter.

Traditionelt set opstod grappa, som et resultat af at undgå for meget spild under vinproduktionen, hvilket også betyder at grappa fremstilles af de skaller, stilke, bladrester og kerner som er tilbage, efter druerne er blevet presset.

Destillationsteknikkerne som anvendes til produktionen, har ændret sig en hel del over årene, hvilket har resulteret i renere og mere ensartede produkter. I starten blev der anvendt høj varme under produktionen, som senere har udviklet sig til destillering med damp i stedet for.

Grappa fås både som blandingsprodukter eller som single sort produkt. Blandingsprodukterne bliver ligesom nogle vine blandet for at opnå en specifik smag. I langt de fleste tilfælde lagres grappa på egetræsfade, men andre træsorter kan også anvendes, herunder ask eller kirsebær.

Grappa og cocktails

Du kan lave de mest vidunderlige cocktails med grappa, som dine gæster vil elske. Vi vil give dig en af opskrifterne lige her:

Grappino

En grappino er en espressococktail, som i den grad forkæler sanserne. Den er faktisk meget simpel at lave, men resultatet bliver bare drøngodt!

Alt hvad du skal bruge er:

 • 2 cl Grappa
 • 1,5 cl Amaretto
 • 1 espressoshot
 • 2 cl fløde
 • Revet muskatnød

Som det første kommer du grappa, espresso og amaret i en cocktailshaker og blander disse ingredienser godt sammen. Herefter hælder du indholdet fra shakeren over i et glas – et Irish Coffee glas kunne være et glimrende valg. Nænsomt hælder du fløden, så den ligger sig som et flot lag ovenpå drinken og river muskatnød udover.

Voila – et styks lækker Grappino!

Find dine smageglas hos BarLife

Uanset om du er på udkig efter et godt snapseglas til din Aalborg Akvavit eller et udsøgt glas til din rom, så finder du, hvad du søger efter i vores store udvalg af smageglas.

Vi forhandler helt traditionelle 2 cl snapseglas og generelt mange forskellige typer glas til snaps, rom, whisky eller i dette tilfælde grappa.

Så når du skal finde det perfekte grappaglas, finder du det helt sikkert i vores sortiment. Følg dig velkommen til at gå ombord i vores univers af smukke glas, og find din inspiration her hos BarLife.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna