Sendes til:

Dansk E-mærket webshop / Fragt kun 45,- / Fri fragt ved køb over 599,- / Dag-til-dag levering / 14 dages returret

Dansk E-mærket webshop / Fragt kun 45,-

- Skift
Chef & Sommelier - Brands
0 0,00 DKK
Kurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Chef & Sommelier

Chef & Sommelier

Når man klikker ind på Chef & Sommelier´s hjemmeside, så får man det fransk lige ind i hjertet, og sådan vil de også gerne have at man oplever deres smukke serie af glas. Designet er klassisk fransk, og man mærker straks, at det er fra vinenes land, at glassene er rodfæstet. Klassisk og stilfuldt, rundt og blødt, elegant og højtideligt, og meget nærværende i form og udtryk. Det er glasset som skal præsentere det smukke og smagfulde i indholdet. Chef & Sommelier kalder det selv en følelsesmæssig oplevelse, og det må man give dem ret i.
Et glas er ikke bare et glas
Hvis der kun er et sted i verden, hvor et glas ikke bare er et glas, så er det i Frankrig. Det er kærlighed til håndværket og til processen, hvor kemiske sammensætninger og masser af varme, via en dedikeret håndværker, bliver fulendt til det vi kender som en flot ledsager til den vin vi alle elsker og nyde ved en hver lejlighed.
Glassets form og design
Chef & Sommelier´s mission er at skabe den fuldendte partner til de ædle dråber i form af vin og champagne. Glassene er tynde og meget elegante, høje og tulipanformede, stilken er lang og tynd som vinrankernes forgreninger. Tankerne falder øjeblikkeligt på billedet af vindruen, stilkene og den robuste og hårdfør rod. Vi er i vinland – helt sikkert. Og det er tankerne bag designet, samtidig med at glasset skal vise vinen frem.
Den levende vin
Når vinen eller champagnen hældes op fra den mørke flaske og ser dagens lys, og kommer op i et glas, så sker der ting og sager. For det første bliver vinen gjort rigtig levende igen, efter længere tids dvale eller hvile. Vinen får ilt og aromaerne stiger til vejrs, og opfanges af omgivelserne og de n som skal nyde vinen lige om lidt. Det er formen af glasset som afgør, hvordan og hvor meget aroma der frigives i øjeblikket, men noget kommer der. Det er vigtige sekunder som vinglasset er med til. Det er et af de første indtryk man får af et skænket glas vin.

Chef & Sommelier

Sorter faldende

Tabel Liste

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pr. side
Farver og skær
Det er også glasset der viser vinens farver, skær og glød. Det er derfor at Chef & Sommelier´s skønne glas er helt rene og klare – uden forstyrrelser, så de kan vise alt det der betyder noget for vinelskeren. Farverne er vinens alder og tyngde, og skalaen går fra den unge blålige kant, til den noget ældre og rødbrunlige vin. Rundingerne i glasset gør at genspejlet forstærker kontrasterne, og nuancerne bliver meget tydelige.
Smagsoplevelsen forstærkes
Det er vineksperter der har haft en finger med i spillet ved disse glas. Intet er tilfældigt, og det er som lavet til den nysgerrige, det vil vide mere – den der vil undersøge og udforske vinens finesser. Den endelige dom over glasset og vinens formåen eller klasse, mærkes med det samme, når mundens læber møder glasssets kant, og om det føles helt naturligt. Nogle glas er for tunge og fylder for meget, og slurken eller nippet bliver for meget, og så bliver smagsoplevelsen ikke den samme sublime oplevelse, som med glasset, der passer helt perfekt.
Det er det middel lange smalle glas der er bedst af alle til at drikke rigtig god vin af. Man får ikke for meget, men nok til at alle ens smagssanser vækkes, og på den måde giver stof til eftertanke og mærken efter – til dommen eller det det som lige falder en ind. Alt ender med et lille smil på læben, som tegn og svar på den gode oplevelse.
Missionen er fuldendt
Det som Chef & Sommelier selv skriver – at deres mål og vision skal være at skabe en følelsesmæssig oplevelse, er helt sikkert lykkedes med denne glas serie, som bare råber efter mere vin og champagne, efter oplevelser og anledninger til mange timers partnerskab med nogle af verdens bedste vine.
Udvalget af glas fra Chef & Sommelier er meget holdbare og hårdfør, og tåler transport og mindre stød, trods deres tynde elegance. Franskmænd anbefaler at vaske vinglas i hånden, med lidt sæbe og varmt vand – afskylning og aftørring lige efter giver det flotteste glas efter brug. Klar til næste gang det skal fyldes op igen.