Når man klikker ind på Chef & Sommelier´s hjemmeside, så får man det fransk lige ind i hjertet, og sådan vil de også gerne have at man oplever deres smukke serie af glas. Designet er klassisk fransk, og man mærker straks, at det er fra vinenes land, at glassene er rodfæstet. Klassisk og stilfuldt, rundt og blødt, elegant og højtideligt, og meget nærværende i form og udtryk. Det er glasset som skal præsentere det smukke og smagfulde i indholdet. Chef & Sommelier kalder det selv en følelsesmæssig oplevelse, og det må man give dem ret i.Læs mere her
Hvis der kun er et sted i verden, hvor et glas ikke bare er et glas, så er det i Frankrig. Det er kærlighed til håndværket og til processen, hvor kemiske sammensætninger og masser af varme, via en dedikeret håndværker, bliver fulendt til det vi kender som en flot ledsager til den vin vi alle elsker og nyde ved en hver lejlighed.
Glassets form og design
Chef & Sommelier´s mission er at skabe den fuldendte partner til de ædle dråber i form af vin og champagne. Glassene er tynde og meget elegante, høje og tulipanformede, stilken er lang og tynd som vinrankernes forgreninger. Tankerne falder øjeblikkeligt på billedet af vindruen, stilkene og den robuste og hårdfør rod. Vi er i vinland – helt sikkert. Og det er tankerne bag designet, samtidig med at glasset skal vise vinen frem.
Den levende vin
Når vinen eller champagnen hældes op fra den mørke flaske og ser dagens lys, og kommer op i et glas, så sker der ting og sager. For det første bliver vinen gjort rigtig levende igen, efter længere tids dvale eller hvile. Vinen får ilt og aromaerne stiger til vejrs, og opfanges af omgivelserne og de n som skal nyde vinen lige om lidt. Det er formen af glasset som afgør, hvordan og hvor meget aroma der frigives i øjeblikket, men noget kommer der. Det er vigtige sekunder som vinglasset er med til. Det er et af de første indtryk man får af et skænket glas vin.