Alt hvad du skal vide om strainers

Indlæser...
Alt hvad du skal vide om strainers

Du står måske og vil lave nogle cocktails. Begynder du at undersøge hvordan du kommer i gang med det vil du meget hurtigt lægge mærke til, at det er nødvendigt at du finder dig noget forskelligt barudstyr. En strainer er en form for si, som du kan bruge til at hælde indholdet fra din shaker eller mixerglas over i det glas, du serverer drinken i. Udover straineren er der også andre ting, du altid bør have bag baren. Blandt andet kommer du ikke udenom at skulle investere i en shaker, og her kan du vælge mellem forskellige. Det gør, at du kan vælge lige præcis den, der passer dig bedst. Også en jigger, som er et mål, er en god ting at have. Derudover vil du også finde ud af, at det er meget anvendeligt at have en muddler, som får al smag og saft ud af dine ingredienser.

Den enkle: julep straineren

En af de typer af strainere du kan få er julep straineren. Det er den mest klassiske af de forskellige strainere, der findes. Omkring 1800 begynder man at bruge is i cocktails, og det var her man begyndte at bruge julep straineren. Man brugte den for at man kunne få kulden fra isen i drikken uden at få de store isterninger med i hele drinken. Straineren blev dermed brugt som en slags si således, at isterningerne blev i shakeren eller mixerglasset mens den kolde væske blev hældt ned i serveringsglasset. Det er stadig det man bruger en strainer til den dag i dag.

Nogle sammenligner julep strainerens form med et stort og fladt fingerbøl. Mange mennesker bruger den tommelfingerregel, at hvis man har at gøre med en drink, der er rørt rundt så er det en julep strainer man skal have fat i. Det er dermed en forholdsvis simpel strainer, som fjerner isen som du ikke gider at have i drinken.En flot julep strainer i kobber

Den lidt mere avancerede: Hawthorne straineren

En anden type strainer du finder er den såkaldte Hawthorne strainer, som rigtig mange mennesker også bruger. Faktisk er den så udbredt, at mange mennesker helt automatisk vil tro, at det ofte er denne type man forbinder med en strainer. Skal man beskrive dens udseende kan man sige, at det er en flad skive, som er indrammet af spiralformet metal. Denne beskrivelse gælder den helt simple Hawthorne strainer, men der findes også nogle, som er langt mere avancerede og som ikke har en rund skive. Der findes nemlig nogle af denne type strainere,  der har en aflang skive eller en helt anden formet skive.

Formålet med en Hawthorne strainer er, at den holder is og små andre uønskede elementer fra drinken. Generelt siger man, at har du shaket en cocktail så er det en Hawthorne strainer, du ønsker at få fat i. Det smarte ved netop denne strainer er især den metalspiral, som sidder fast langs kanten. Den kan nemlig sørge for, at små dele så som æggehvide, frugtkød og små mynteblade holder sig fra drinken. For hvis man for eksempel laver en drink i et martiniglas ønsker man udelukkende den dejlige, kølige og smagfulde væske. Man ønsker ikke at sidde og være nødt til at tygge på mynteblade og have is, der konstant går mod tænderne. Har du mange forskellige ingredienser i en drink, og har du især haft fat i krydderurterne så er der ingen tvivl om, at det er en Hawthorne strainer du skal bruge til drinken. Det er formentligt også denne type, som du har set din bartender på din yndlingsbar stå og trylle med.

En flot hawthorne strainer

Den bredt anvendelige: sien

Når du har lavet en drink er der stor sandsynlighed for, at du både har brugt forskellige krydderurter, is og andre elementer, som alt sammen er med til at give en fantastisk smag. Alle disse elementer ønsker du naturligvis ikke i den endelige drink. De er nemlig udelukkende til irritation for den bargæst, der skal sidde og drikke drinken. Derfor har du brug for en strainer, som kan filtrere de uønskede elementer fra. En af de typer af strainere du kan finde er en ganske almindelig si. Med den kan du være sikker på, at ethvert element bliver siet fra. Det gode ved netop denne type af strainer er, at den kan bruges til mange andre ting. Også i køkkenet generelt kan du nemlig med fordel bruge en lille si,  når du skal lave mad eller lignende.

Almindelig siGoogle ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna