Romglas

Der findes efterhånden mange variationer af glas til rom, og vi har her hos BarLife samlet et bredt udvalg af alt fra billige til dyre romglas. Leder du efter inspiration til dit næste romglas, så kan du roligt kigge blandt vores udvalg eller Læs mere her.

Indlæser...
Stigende orden
 1. Perfect Serve Collection Spiegelau - 368ml 4955-6E by SPIEGELAU color Sort
  Perfect Serve Collection Spiegelau - 368ml
  49,00 kr.
 2. Romglas distillery 14 cl - Urban bar SB1001 by Urban Bar color Sort
  Romglas distillery 14 cl - Urban bar
  30,00 kr.
 3. Rom smage Glas Final Touch GR500 by Final Touc color Sort
  Rom smage Glas Final Touch
  152,00 kr.
 4. Blindtasting glas - Blå 14 cl - Urban bar SB2002 by Urban Bar color Blå
  Blindtasting glas - Blå 14 cl - Urban bar
  56,00 kr.
 5. Tentazioni romglas 6 stk. klar - 23 cl 12499-01 by Luigi Borm color Sort
  Tentazioni romglas 6 stk. klar - 23 cl
  329,00 kr.
 6. 28%
  Is roller Rock Final Touch GS340 by BF20 color Sort
  Is roller Rock Final Touch
  Tilbudspris 179,00 kr. Normalpris 249,00 kr.
 7. Spey Romglas 14 cl - Urban bar SB1002 by Urban Bar color Sort
  Spey Romglas 14 cl - Urban bar
  36,00 kr.
 8. Dramglas 9cl - Urban bar SB1018 by Urban Bar color Sort
  Dramglas 9cl - Urban bar
  39,00 kr.
 9. Cocktailglas 22 cl Diony 96173501 by StemZero color Sort
  Cocktailglas 22 cl Diony
  31,00 kr.
 10. Romglas 25cl - Urban bar UB1005F by Urban Bar color Sort
  Romglas 25cl - Urban bar
  86,00 kr.
 11. Ølsmageglas 18 cl - Urban bar SB1005 by Urban Bar color Sort
  Ølsmageglas 18 cl - Urban bar
  38,00 kr.
Stigende orden

Rom er gennem de sidste årtier blevet utroligt populært og den fantastiske spiritus har efterhånden fået den anerkendelse verden over, som den fortjener. Med den stigende popularitet følger også en naturlig udvikling i det nødvendige udstyr, som er med til at sikre at hele romoplevelsen, bliver så god som mulig. Det gælder ikke mindst, når det kommer til glas.

Derfor er specialiseringen af deciderede romglas også intensiveret, som følge af den stigende efterspørgsel der er på rom. Rom glas har meget historie knyttet til sig og destillerierne rundt om i verden fremstiller ofte glas, som er forbundet til en specifik flaske rom. De rigtige rom glas er altså med til at gøre hele smagsoplevelsen bedre, når du vil nyde et lækkert glas rom.

Romglas med stilk

De stilkede romglas må siges at være dem, som rigtig mange forbinder med “rigtige” romglas. Glassene kan normalt indeholde mellem 12 og 14 centiliter rom, men der ikke nogen endegyldige regler for det. Glasset skal dog have en vis diameter, således rommen kan svinges roligt rundt i glasset.

Stilkede glas til rom har en særlig elegance over sig, og de kan nemt sammensættes med resten af borddækningen. Denne type glas har for det meste en tulip eller tulipanform og går således under betegnelsen tulipanglas. Glasset har en relativ smal bund og bliver bredere jo længere op af glasset du kommer. Halvvejs oppe på glasset mindskes diameteren igen inden glassets åbning får lov til at udfolde sig. Inspireret af tulipanblomstens form.

Et tulipan romglas er ofte den type romglas, som bruges til de officielle smagskonkurrencer verden over og nogen vil omtale glasset som et glencairn romglas. Formen på glasset er med til at styrke smags -og sanseindtrykket så rommen præsenteres bedst muligt. Glassets form gør nemlig at aromaerne bevares i glasset, så du rigtig kan smage alle de lækre ingredienser, som har formet rommen, og derfor er tulipanglas særdeles gode til rom.

Rom glas uden stilk

Over tid er der blevet udviklet mange nye slags glas. Udseendet og udtrykket som glasset giver, har for mange en stor betydning. Er du ikke den store romekvilibrist, men nyder du blot et godt glas rom, når lejligheden lige byder sig, er det ikke sikkert du vil notere dig en betydelig smagsforskel, bare fordi du drikker af et såkaldt romglas.

Men med de mange nye designs er der blevet skabt glas, som er exceptionelt gode til lige netop rom. Og under den kategori hører bl.a. de ustilkede romglas. Der er flere varianter i vores store sortiment, som ikke har en stilk, men stadig er fremragende til rom. Nogle varianter ligner ganske enkelt, at man bare har fjernet stilken, som det gør sig gældende for glassene fra Urban Bar. Balancen bliver derved en anden, og nogle føler, at de er mere behagelige at drikke af. Andre varianter har både fået fjernet stilken, og er design ud af en moderne fortolkning af tulipanformen. Husk altid at vælge i en størrelse, så rommen kan svinges rundt.

Hvad er rom?

Hvis ikke du lige er romkender eller entusiast, men alligevel er blevet en anelse nysgerrig på, hvorfor så mange mennesker af og til nyder et godt glas rom, er det måske på sin plads lige at gennemgå de basale kendetegn for rom.

Faktisk kan det beskrives ret så simpelt, for de eneste krav der skal opfyldes, før en rom må kaldes for rom, er at den skal have en alkoholprocent på minimum 37,5%, og så skal den være lavet på sukkerrør.

Overordnet set skelnes der mellem 2 grundlæggende rom typer; den lyse rom og den mørke rom. Begge fremstilles de på samme vis, nemlig ved at væsken fra sukkerrørerene lægger sig som rent sukker på toppen, mens den tykkere sirup lægger sig på bunden. Dette kaldes for melassen og udgør sammen med vand grundingrediensen for rom.

Der hvor de to typer i særdeleshed adskiller sig fra hinanden, er måden de lagres på.

Den lyse rom fermenteres i ståltønder hvilket bibeholder den klare nuance og den mere neutrale smag, hvilket gør lys rom ideel til at blande i cocktails.

Den mørke rom lagres på egetræsfade. Gylden rom lagres på helt almindelige fade, mens mørkere rom lagres på forkullede egetræsfade. Fadene påvirker altså både farven på den færdiglagrede rom men også hvor fyldig smagen på rommen bliver.

Spørger du romspecialisten, vil du helt sikkert blive introduceret for et hav af forskellige romtyper, men for nu holder vi os til det helt basale.

Hvordan drikkes rom?

Efter den korte gennemgang af principperne bagved romdestillering sidder du måske og tænker, hvordan drikker man så egentlig rom?

Og hvor ville vi dog gerne kunne komme med en decideret formel på, hvordan rom skal drikkes, men sandheden er som så ofte før, at der ikke findes nogen entydig metode til, hvordan du skal nyde din rom. Det er så at sige smag og behag.

Når det er sagt, så er der selvfølgelig nogle retningslinjer, som du med fordel kan følge, når du skal drikke rom.

Først og fremmest skal rom nydes i godt selskab. Hermed ikke sagt at du ikke kan nyde et godt glas rom i dit eget selskab. Til tider er ens eget selskab det bedste selskab overhovedet, men det er vigtigt for hele den sanselige oplevelse, at du ikke blot tyller glasset ned, fordi du har travlt. Rom fortjener fordybelse, som du fordyber dig i en god bog eller i et godt musikalbum. Du skal altså have ro på og føle dig dejligt afslappet, når du skænker et godt glas rom. Er du så heldig at have selskab af en person, som du holder af, forstærker det blot rammerne for den perfekte romsmag.

For det andet bør du kraftigt overveje at skænke rommen i et godt glas, som f.eks. de førnævnte tulipan glas eller et tumblerglas uden stilk. Det gør altså en forskel, om ikke andet så en æstetisk forskel, end hvis du serverer rom i et almindeligt vandglas. Men har du andre typer smageglas til f.eks. whisky eller cognac, kan du også sagtens bruge disse glas.

Om du ønsker at tilføje en isterning eller ej, er også fuldstændig op til dig. Men i jo højere kvalitet den rom du drikker er, jo mere ”unødvendigt” er det at fortynde den op. Det vil næsten være synd, da smeltevandet fra isterningen, vil reducere en del af den intensitet som en rigtig god rom kan have, og dermed spænde en smule ben, for den overordnede fornemmelse du ellers ville have fået af rommen.

Som vi har nævnt igen og igen, er det fuldstændig op til dig, da der indenfor nydelseskulturen ikke findes rigtig eller forkert. Prøv dig frem og find ud af, hvilken måde du bedst nyder et godt glas rom på.

Romglas fra Luigi Bormioli

Det er svært at tale om glas uden at nævne Luigi Bormioli, for den italienske glasproducent har i den grad placeret sig i toppen, hvad angår de bedste romglas og glas i det hele taget. Med et Luigi Bormioli Vinoteque romglas, har du et mundblæst romglas, som er i en super god kvalitet, og du er godt garderet de næste mange år med glas herfra. Er du interesseret i at se hele udvalget af glas fra Luigi Bormioli, kan du finde sortimentet her.

I kategorien over de bedste rom glas, er det også tiden værd lige at kigge forbi Spiegelau og deres romglas. Især den såkaldte Spiegelau rom snifter, er et fremragende romglas og spiritusglas i det hele taget. Spiegelau fremstiller både rom glas, whiskyglas, cognacglas og meget mere, og glassene emmer af elegance. Du kan finde hele Spiegelau sortimentet lige her.

Romkaraffel

Noget af det ”must-have” udstyr som du virkelig bør overveje at tilføje til dine romglas, er en rom karaffel. Besluttede du dig for at vælge glassene fra Spiegelau, kan du passende opgradere dit udstyr med denne karaffel fra selvsamme Spiegelau.

Også brandet Nachtmann har fremstillet en karaffel, som er utrolig stilfuld, og som med garanti vil matche enhver god romoplevelse.

Romkaraflen er med til at give et helt andet og særdeles eksklusivt udtryk, når du skænker rom. Men igen er det smag og behag, om det foretrækkes at skænke direkte fra den originale flaske, eller om det ønskes at flytte flaskens indhold over i en karaffel.

Køb din næste rom hos os

Her hos BarLife forhandler vi naturligvis også et stort sortiment af lækker Premium rom, så ved køb af rom kan du roligt gå på udkig i vores online rom butik.

Måske kender du den i forvejen, men en rom som er forfærdelig populær, er den verdensberømte XO rom fra Zacapa. Og lige præcis denne XO rom anses som en af verdens absolut bedste rom, så det er i hvert fald en flaske, som du ikke vil fortryde at skaffe hjem til det eksklusive barskab.

Du kan altid finde romglas på tilbud her hos BarLife og søger du inspiration til dit næste rom glas, så er du mere end velkommen til at gå på opdagelse her hos os.

Ellers er der blot tilbage at ønske dig en rigtig god fornøjelse.

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna