Whiskeyglas

Vi har samlet et stort udvalg her på siden, så du let kan finde dit næste favoritwhiskyglas.

Du finder alt fra billige whiskyglas til nogle af de mest kendte og eksklusive mærker, samt de officielle smageglas, der bruges til whiskysmagninger i vores sortiment. Du har dermed muligheden for at finde inspiration blandt vores whiskyglas her på siden. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Glencairn whiskey glas 190ml. 99524 by GLENCAIRN color Sort
  Glencairn whiskey glas 190ml.
  49,00 kr.
 2. Perfect Serve Collection Spiegelau - 368ml 4955-6E by SPIEGELAU color Sort
  Perfect Serve Collection Spiegelau - 368ml
  49,00 kr.
 3. Timeless Whiskey glas 21 cl 96174501 by Pasabahce color Sort
  Timeless Whiskey glas 21 cl
  19,00 kr.
 4. 42%
  KARAFFEL MED 4 GLAS "KRYSTAL" GAVEÆSKE 2017116 by BF50 color Sort
  KARAFFEL MED 4 GLAS "KRYSTAL" GAVEÆSKE
  Tilbudspris 109,00 kr. Normalpris 189,00 kr.
 5. RCR Opera Tumbler 31 cl 6stk. Glas0274 by RCR Glas color Sort
  RCR Opera Tumbler 31 cl 6stk.
  199,00 kr.
 6. Libbey Hobstar Brun 35 cl 20084140 by LIBBEY color Brun
  Libbey Hobstar Brun 35 cl
  59,00 kr.
 7. Whisky Tumbler Jules, Nachtmann - 305ml 7317BS by Nachtmann color Sort
  Whisky Tumbler Jules, Nachtmann - 305ml
  60,00 kr.
 8. Nude Whisky/Vandglas 33 cl Vintage 94367501 by StemZero color Sort
  Nude Whisky/Vandglas 33 cl Vintage
  35,00 kr.
 9. Cognac & Brandy Varmere med glas 568-38820 by BARLIFE color Sort
  Cognac & Brandy Varmere med glas
  141,00 kr.
 10. Rolling Tumbler 28cl- Urban bar SB1007 by Urban Bar color Sort
  Rolling Tumbler 28cl- Urban bar
  26,00 kr.
 11. Pipette glas - Urban bar UB4224 by Urban Bar color Sort
  Pipette glas - Urban bar
  59,00 kr.
 12. Whisky Dof 33 cl Hemingway 96178301 by StemZero color Sort
  Whisky Dof 33 cl Hemingway
  40,00 kr.
 13. whiskeyglas krystalglas 30cl. - 6 stk. 20354130 by Eclat color Sort
  whiskeyglas krystalglas 30cl. - 6 stk.
  229,00 kr.
 14. Diamond whiskey glas (2stk) 14731 by BARLIFE color Sort
  Diamond whiskey glas (2stk)
  169,00 kr.
Stigende orden
Side

De bedste whiskyglas

I din søgen efter at finde de ultimativt bedste whiskyglas, så er der nogle generelle tommelfingerregler, som du altid kan gå ud fra. For i sidste ende er det et spørgsmål om smag og behag, når du skal finde det whiskyglas, som behager dig mest. Men følger du disse anvisninger, er du allerede godt på vej, til at kunne finde dit næste whiskyglas.


Whiskyglassets struktur

Ligesom så meget andet kvalitetsalkohol, skal kvalitetswhisky have plads til at udfolde sig smagsmæssigt og duftmæssigt. Dermed ikke sagt at du skal bruge et vinglas til at drikke whisky af, men det skal gerne være ganske uproblematisk at svinge whiskyen rundt i glasset.

Det er også en af grundende til, hvorfor snifterglasset og Glencairnglasset er så populære. Disse whiskyglastyper fremtoner netop hele duftoplevelsen, og de formår at frembringe de bedste nuancer i whiskyen du drikker.


Whiskyglassets komfort

Selvom det kan lyde mere eller mindre uvæsentligt, så spiller komforten, i hvor behageligt glasset er at holde, en stor rolle for den samlede whiskyoplevelse du får. Et godt whiskyglas skal med andre ord føles rigtig lækkert at have i hånden, hvor parametre som vægten, designet og grebet er hovedaktørerne, når det gode whiskyglas skal vælges.


Whiskyglassets udstråling

Det perfekte whiskyglas bør se lige så fantastisk ud, som det føles at have i hånden. Æstetikken har dermed også en væsentlig indflydelse på kvaliteten af whiskyglasset. Det er den fulde oplevelse, som du køber, når du køber de perfekte whiskyglas, og der er det mindst lige så vigtigt at forkæle øjet såvel som ganen.


De forskellige stilarter af whiskyglas

Med ovenstående tommelfingerregler omkring hvilke parametre du skal være opmærksom på, når du skal finde det bedste whiskyglas for dig, er det på sin plads at give dig et generelt overblik over, hvilke forskellige glastyper du typisk vil støde på, når det drejer sig om whiskyglas.


Tumblerglasset

Du kender med stor sandsynlighed dette glas, for det er utrolig populært i barer rundt om i landet. Er du på jagt efter et klassisk tumblerglas, så er et RCR Melodia whiskyglas en oplagt bejler, til at glas som du med ro i sindet, kan se nærmere på.

Tumblerglasset går også under navne som lowballglas, rockglas eller old fashioned glas. Du vil også typisk se Tumblerglasset i krystalglasmateriale, hvorfor du kan finde et hav af disse glas, med nogle utroligt smukke mønstre.

Tumblerglasset er dermed lidt af en whiskyglasklassiker og et ganske fornuftigt valg.


Glencairnglasset

Som beskrevet tidligere er Glencairnglasset det mest foretrukne whiskyglas til de officielle whiskysmagninger. Det er elegant, stilsikkert og du kan uden problemer lade whiskyen cirkulere rundt i glasset for at frembringe alle duftnuancerne fra whiskyen.


Neatglasset

Denne type whiskyglas er en anelse mere innovativt og teknologisk designet til lade ethanolmolekylerne fordufte op gennem glassets åbning og efterlade de mange lækre duft- og smagsnuancer tilbage, som vi holder så meget af i whiskyen.


DET OFFICIELLE WHISKEYGLAS

Det officielle glas, som bruges til whisky konkurrencer er et Glencairn whiskyglas. Faktisk er det, det eneste glas som er godkendt af Scotch Whisky Association. Glasset er blevet udviklet i et tæt samarbejde mellem fem forskellige master blendere fra Skotland.

De har alle bidraget til at skabe det perfekte glas, der kan give whisky de bedste forudsætninger for at blive bedømt korrekt. Målet har været at skabe et glas, hvor farven kommer flot til udtryk og samtidig holder godt på aromaerne. Glasset blev skabt i 2001, og har en god størrelse, så det er muligt at svinge sin whisky rundt.

Glasset har den klassiske tulipanform, og er uden stilk. Det har nærmere en tyk bund, og det giver en rigtig god følelse og et godt greb om glasset. Serverer du whisky for gæster, der er vant til at drikke whisky, så giver det helt sikkert en god oplevelse med Glencairn whiskyglas.


WHISKEYGLAS SOM STILIKON

Selvom Glencairn, i manges øjne, er det officielle glas til whisky, så har andre glas også vundet stort indpas på markedet. Verden over bruges også retvæggede glas og tumblere.

De retvæggede glas er typisk udført med forskellige mønstre på siden. Det giver et rigtigt flot farvespil i glasset, men til gengæld holder det ikke så godt på duftene og aromaerne i whiskyen.

Tumblere er en anden type glas uden stilk. De er ofte næsten helt fladbundet, men kan også have form som bunden af en snurretop. Denne form gør, at de altid hælder lidt til en af siderne, når de står på et bord. Begge typer er meget populære, og de er især at foretrække, hvis whiskyen skal serveres med en stor isterning. Modsat Clencairn har disse glas en stor åbning. De retvæggede glas er blevet et stilikon gennem diverse film.

Du finder efterhånden også en del whiskyglas på stilk, som skaber lidt modspil til de klassiske lowball krystal whiskyglas, der oftest er den type glas, som for alvor forbindes til whiskysmagning. Og whiskyglas i krystal er da også fuldkomne, klassiske og ideelle til whisky, men whiskyglas med stilk tilfører en helt anden oplevelse til det skotske whiskyimperium.


Whiskyglas – en verden af forskellige brands

Her hos BarLife forhandler vi en lang række kvalitetsmærker indenfor whiskyglas og vi vil gerne begynde med at fremhæve dette Nachtmann Noblesse Old Fashioned whiskyglas. Det har en særlig royal udstråling, som er både konger og dronninger værdige.

Er du mere til italienskinspireret glaspusteri, kan vi varmt anbefale dig at se nærmere på whiskyglas fra Luigi Bormioli. En glasfabrikant der igennem mange generationer har innoveret glasbranchen med deres mange vidunderlige glas. Med Bormioliglas går du aldrig galt i byen.

Glasfabrikanten Spiegelau er også med på vognen for flotte producerede whiskyglas. I et Spiegelau whiskyglas har du alle de perfekte forhold for en fremragende whiskyoplevelse. Glasset har et smukt og stilrent udseende, og whiskyen har de ideelle forhold at udvikle sig under. Vi kan varmt anbefale dig Spiegelau Noblesse whiskyglas serien, som gør sig perfekt til servering af god whisky.

Whiskyglas fra Erik Bagger, Eva Solo eller Norman er også utrolig populære mærker, som alle vil sikre dig en høj kvalitet samt en god helhedsoplevelse.

Der findes et hav af glasproducenter, som fremstiller fantastiske glas til whisky, herunder også Rosendahl whiskyglas og Holmegaard whiskyglas.

Og det er svært at komme uden om glasmærker, der producerer whiskyglas uden at komme uden om Lyngby Glas. Med whiskyglas fra Lyngby Glas er du virkelig godt dækket ind i forhold til kvalitetsglas. Nogle af de mest populære serier er Lyngby Glas Melodia whiskyglas eller Lyngby Glas Lounge whiskyglas, som begge passer perfekt ind i enhver bar.

Du finder ofte samlede pakker med både 4 stk Lyngby whiskyglas eller 6 stk Melodia whiskyglas fra Lyngby, så du kan have identistiske glas, når du skal servere whisky for flere gæster.


Forkæl en whiskyentusiast

Enhver whiskyentusiast med respekt for sig selv, har selvfølgelig et udvalg af forskellige whisky, men derudover må vi selvfølgelig ikke glemme vigtigheden i de helt rigtige whiskyglas.

Whisky findes i et hav af forskellige varianter med hver sit udtryk. Det samme gør sig gældende for whiskyglassene, der som du formentlig har gættet dig til ud fra ovenstående, findes i et væld af afskygninger herunder eksempelvis forskellige designs og størrelser.

Hvis ikke man er garvet whiskynyder, så kan det måske lyde en smule unødvendigt med forskellige whiskyglas. Dog vil vi gerne stemme i, når whiskyentusiaster udtrykker deres ønske og behov for forskellige typer whiskyglas. Ved at servere whiskyen på bedst mulig vis, får man nemlig mest ud af whiskyen, hvilket både gavner smagsoplevelse, duftnoter og æstetiske udtryk.

Derfor er whiskyglas også en oplagt gaveide, så man enten har en samling af den samme type glas, hvilket giver mulighed for, at man kan samles og nyde en whisky i godt selskab.

Derudover kan gaven også bestå af en anden type whiskyglas, så der tilføjes en ny variant til samlingen, hvilket endvidere giver mulighed for, at man kan opleve, hvilken forskel whiskyglasset kan have for, hvordan din whisky tager sig ud.

En anden oplagt gaveide til en whisky interesseret, er Do Your Own Whiskey Gaveæske, der som navnet afslører, giver mulighed for at modtageren kan lave sin egen whisky, og dermed sammensætte den efter egne præferencer.


Her på siden finder du hele tiden forskellige whiskyglas på tilbud, og med vores store udvalg af kvalitetswhiskyglas kan du med stor sandsynlighed finde et whiskyglas, som passer til lige netop din smag. Du er mere end velkommen til at gå på opdagelse i udvalget og samle inspiration til dit næste whiskyglas.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna