Hvidvin

Find den rette hvidvin

Både til en forret eller til en lækker middag, passer det godt med hvidvin. Hvidvin fås i mange forskellige smagsnuancer. I vores sortiment tilbyder et stort udvalg af eksempelvis riesling og chardonnay. Hvidvin er ideelt til fisk, og kan også nydes dejligt afkølet en lun sommeraften i haven. Til hver vin har vi skrevet en udførlig produktbeskrivelse, så det er let for dig at finde den rigtige flaske. Læs mere om hvidvin her

Faldende orden
Side
 1. Bruni "Plinio" Vermentino Toscana 2016 FL 75
  Bruni "Plinio" Vermentino Toscana 2016 FL 75
  119,00 kr
  Quickview
 2. Bruni "Polare" Rosato Toscana FL 75
  Bruni "Polare" Rosato Toscana FL 75
  99,00 kr
  Quickview
 3. Bruni "Regio" Vermentino/Chardonnay Toscana FL 75
  Bruni "Regio" Vermentino/Chardonnay Toscana FL 75
  99,00 kr
  Quickview
 4. Famille Hugel, Classic Riesling 2016 FL 75
  Famille Hugel, Classic Riesling 2016 FL 75
  229,00 kr
  Quickview
 5. Domaine de Pellehaut, Harmonie de Gascogne Rosé FL 75
  Domaine de Pellehaut, Harmonie de Gascogne Rosé FL 75
  119,00 kr
  Quickview
 6. Caleo Inzolia 2016 FL 75
  Caleo Inzolia 2016 FL 75
  89,00 kr
  Quickview
 7. Wine Cup Chardonnay (30x18cl) 18
  Wine Cup Chardonnay (30x18cl) 18
  39,00 kr
  Quickview
 8. Stone Valley, White Zinfandel Rosé FL 75
  Stone Valley, White Zinfandel Rosé FL 75
  69,00 kr
  Quickview
 9. W. L. Weller Special Reserve Bourbon FL 75
  W. L. Weller Special Reserve Bourbon FL 75
  399,00 kr
  Quickview
 10. Robertson Winery Shiraz (BiB) KRT 300
  Robertson Winery Shiraz (BiB) KRT 300
  219,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

Hvidvin til forretten

Det er normalt at vælge fisk eller pasta til forretten. En meget udbredt valg af fisk er naturligvis laks. Laks kan komme i mange forskellige varianter til forret. Eksempelvis kan det være, at man vælger at servere en lakseroulade, gravad laks eller laksemousse. Til en fed fisk som laks, vil man typisk vælge en chardonnay. Er det røget laks, skal ens chardonnay gerne være fyldig om med fadlagring. Til pastaforretter er det ikke pastaen, der afgør, hvilken hvidvin der skal bruges. Det er derimod de andre indgredienser i retten. Pasta med skaldyr er populært, og til sådan en ret, vil en vin på Pinot Grigio være at foretrække. Inden du vælger at købe en flaske, er det vigtigt at have gjort sig nogle tanker om, hvad vinen skal bruges til. Som oftest serveres hvidvin køligt, så det er en god ide at vente med at servere vinen, til maden er serveret. Ønsker du at holde vinen kølig, kan det være en god idé, at anskaffe sig en vinkøler.
 

Vin og kun vin

Skal vinen drikkes uden tilhørende mad, så er det meget forskelligt hvad folk ønsker. Nogle går efter det mere søde og lette hvidvine, mens andre foretrækker mere syre og høj alkoholprocent. Udvalget og smagsnuancerne er meget forskellige mellem vinene i vores sortiment. Vi anbefaler, til dem der er lidt usikre på vin, at vælge 2-3 forskellige slags hvidvin, næste gang du har gæster. Alt efter hvor mange i er, kan i smage et lille glas af hver vin, uden at der spises smagfuldt mad til. Her vil man opleve vinenes nuancer, og måske finde sin nye favorit. Vil du blive bedre til at vælge de rette vine, og huske dine favoritter, så køb en lille bog og skriv notater. Start med at noter druesorten og området vinen kommer fra. Herefter noteret hvilken ret vinen, som vinen var god til. Chardonnay og riesling er meget poplulære vine i Danmark.


Her finder du vores flotte udvalg af vinkølere.

 

Et glas hvidvin i varmen

Når vejret er rigtig varmt og solen brænder, kan det være rigtigt godt, at køle sig lidt på et godt glas hvidvin. Sørg for at køle flasken godt af inden servering, da de fleste hvidvine nydes bedst afkølet. Skal man følge de uskrevne regler, så er det forbundt at putte en isterning i vin. Det må man kun i sangria. Skal du og dine gæster nyde et godt glas i haven, så er det smart med en vinkøler. En vinkøler kan holde din vin kølig i lang tid og den fås i mange forskellige udgaver. Skal vinen ikke drikkes til mad, vælger de fleste at købe en lidt vin med meget sødme. Når den skal drikkes i varmen, må den gerne være mere frisk og syreholdig. Nydes vinen til en kølig dessert, er riesling et godt bud. Gerne en spatburgunder riesling.

Copyright © 2019 Barlife Aps