Hvilket champagneglas er bedst?

Indlæser...
Hvilket champagneglas er bedst?

Når vi taler om champagneglas, så er der tre forskellige glastyper, der hovedsageligt bliver skildret imellem. Det er coupeglasset, fluteglasset og tulipglasset. Dog kan det stadig være lidt af en jungle at finde hoved og hale i, hvilket champagneglas der er bedst at drikke champagne af. Her hos BarLife har vi mange smukke champagneglas at vælge imellem, og kunne du tænke dig at se 7 udvalgte champagneglas til dig, der elsker champagne, så skal du være mere end velkommen.

I dette blogindlæg kan du læse mere omkring, hvad der adskiller de tre glastyper fra hinanden, og hvordan de påvirker den samlede champagneoplevelse hver især. På den måde kan du selv vurdere, hvilket champagneglas der passer bedst til dine overbevisninger om, hvordan champagne skal serveres.

 

 

Coupeglasset  

Det første glas vi vil fortælle dig lidt mere om, er coupeglasset. Med en form der minder meget om det flotte Margaritaglas, så er coupeglasset også det glas, som oftest anvendes til andre drinks. Især var glasset populært op gennem 1950’erne, hvor det ikoniske vintagedesign som coupeglasset har, passede perfekt til den stil der var dengang.

Glasset er kendetegnet ved den kortere stilk og den lave bowle, hvilket giver en blødere fornemmelse af champagnen, når du drikker den af denne type glas. Dette er bl.a. fordi, at formen på bowlen får boblerne til at sprede sig. Dog gør glasformen også, at boblerne og duften hurtigt forsvinder op til overfladen og væk fra glasset, da det ikke er designet til at holde på aromaerne. Derfor skal der helst skåles lige efter, at champagnen er blevet skænket op, hvis du vil nå at få det fulde indtryk af champagnen.

Især de sødere mousserende vine er gode at servere i et coupeglas, og ellers er glasset jo perfekt til andre drinks såsom Daiquiri’s eller Margaritas.

 

Fluteglasset

Det andet glas, som vi vil beskrive for dig, er et fluteglas. Du har sikkert allerede et par stykker i dit eget vitrineskab, og det er da nok også det mest udbredte champagneglas af de tre typer. Især hvis champagne blot er en tro følgesvend til nytårsaften, eller hvis der virkelig er noget stort at fejre, så er det ofte det elegante smalle glas, som bliver hevet frem.

Som sagt så har glasset en lang og smal stilk som afsluttes af en lang og smal glasbowle. Glasformen får virkelig boblerne til at danse i glasset, hvilket er utrolig smukt at se på, og mange fluteglas har endda et ru punkt i bunden af glasskålen, som samler de mange champagnebobler, inden de rejser op mod glassets top. I modsætning til coupeglasset holder fluteglasset meget længere på boblerne, hvilket ofte er at foretrække.

Dog skal du være opmærksom på, at glassets smalle facon ikke er optimalt til at nyde de helt store champagner, hvor en bredere glasskål også omfavner den store smagsoplevelse. I fluteglasset vil denne smagsoplevelse aldrig nå sit fulde potentiale. Men til mousserende vintype som Brut, er fluteglasset helt perfekt.

 

Tulipglasset

Det tredje og sidste champagneglas, vi vil beskrive for dig, er tulipglasset. Måske har du ikke stødt på denne glastype som champagneglas før, men det er den glastype, som bliver brugt indenfor samtlige spiritussmagninger. Både af rom og whisky men også øl og vin. Denne type glas har nemlig nogle ganske særlige egenskaber, som får den spiritus der serveres heri til at fremvise alle sine bedste kvaliteter, hvad angår duft og smag.

Derfor er det også meget almindeligt, at det er tulipformede champagneglas, der bliver brugt til champagnesmagninger, hvor der bliver serveret nogle mere eksklusive champagner.      

Tulipglasset har en bredere glasskål, som snævrer sig ind ved åbningen af glasset. På den måde har champagnens duft- og smagsaromaer virkelig muligheden for at udfolde sig i glasset, uden at de fordufter væk fra glasset. Formen er nemlig med til at holde på både aromaer og bobler, så du virkelig kan nyde champagnens kvaliteter.

Fluteglasset holder dog længst tid på boblerne, men tulipglasset varetager også denne opgave yderst tilfredsstillende.

 

Champagnen er med til at afgøre, hvilket champagneglas du skal bruge      

Med gennemgangen af de tre forskellige typer af champagneglas, har du nu et bredere kendskab til, hvad du kan forvente af champagneoplevelsen, når du drikker af de forskellige glas. Men én ting er valg af glas, en anden er valget af champagne.

For champagnen har helt sikkert også en betydning for, hvilket glas der vil passe bedst lige i situationen. Vi har allerede været en smule inde på det men for lige at opsummere, så vil sødere mousserende vine sagtens kunne gå til et coupeglas. Ellers passer denne type glas næsten bedre som cocktailglas end champagneglas.

De knap så eksklusive champagner, hvor kompleksiteten ikke er nær så stor, men der stadig er mange gode smagsoplevelser at hente, passer perfekt til fluteglasset, som virkelig bevarer friskheden og boblerne. Desuden er det bare et utrolig elegant glas at kigge på, hvilket bestemt heller ikke skal undervurderes.

Og hvis du gerne vil prøve kræfter med de store og dyre champagner, så bør du få fingrene i et tulipglas, hvis champagnen skal have en reel mulighed for at udfolde sit fulde potentiale. Ellers kan et mindre og smallere hvidvinsglas også bruges.

 

Hermed er du nu godt klædt på til at anskaffe dig nogle gode champagneglas, mens du samtidig får det optimale udbytte ud af den champagne eller mousserende vin, som du drikker.

Rigtig god fornøjelse!



Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna