Mousserende vin

Mousserende vin

Skal du drikke noget noget forfriskende og luksuriøst, så er mousserende vin et oplagt valg. Champagne er en mousserende vin, men der findes mange andre mousserende vine, af høj kvalitet. Blandt de mest kendte er cava, asti og prosecco. Mange tror, fejlagtigt, at den eneste mousserende vin af høj kvalitet er champagne, og derfor går de uden om eksempelvis asti og cava. Der findes mange gode flasker fra disse områder, og de kan give en overraskende smagsoplevelse. Læs om de andre bobler her

Indlæser...
Stigende orden
Side
  1. Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20 30075 by 6328 color Sort
    Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20
    33,00 kr
  2. Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20 30074 by 6328 color Sort
    Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20
    33,00 kr
  3. Stella Angelo "Hugo" FL 75 20241 by 6016 color Sort
    Stella Angelo "Hugo" FL 75
    113,00 kr
  4. Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75 30277 by 6666 color Sort
    Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75
    85,00 kr
  5. Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75 30087 by 6328 color Sort
    Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75
    94,00 kr
  6. Bottega Prosecco Gold (DB MG) FL 300 30239 by 5936 color Sort
    Bottega Prosecco Gold (DB MG) FL 300
    987,00 kr
  7. Martini Asti Spumante FL 20 30091 by 6121 color Sort
    Martini Asti Spumante FL 20
    30,00 kr
  8. Bottega Prosecco Gold (MG) FL 150 30238 by 5936 color Sort
    Bottega Prosecco Gold (MG) FL 150
    489,00 kr
  9. Veuve du Vernay Brut (MG) FL 150 30112 by 6328 color Sort
    Veuve du Vernay Brut (MG) FL 150
    189,00 kr
  10. Veuve du Vernay Brut FL 75 30113 by 6328 color Sort
    Veuve du Vernay Brut FL 75
    83,00 kr
  11. Veuve du Vernay Demi-Sec FL 75 30220 by 6328 color Sort
    Veuve du Vernay Demi-Sec FL 75
    99,00 kr
  12. Scavi & Ray Lambruscco FL 75 30333 by 6014 color Sort
    Scavi & Ray Lambruscco FL 75
    109,00 kr
  13. Epsilon White FL 75 30268 by 6013 color Sort
    Epsilon White FL 75
    139,00 kr
  14. Luc Belaire Luxe Fantome FL 75 30337 by 5946 color Sort
    Luc Belaire Luxe Fantome FL 75
    369,00 kr
  15. Duc de Foix, Cava Brut FL 75 30326 by 6666 color Sort
    Duc de Foix, Cava Brut FL 75
    99,00 kr
  16. Martini Asti Spumante (Mathusalem) FL 600 30320 by 6121 color Sort
    Martini Asti Spumante (Mathusalem) FL 600
    1.204,00 kr
  17. VPP , Vinology Preservintage Wine VPP by 5853 color Sort
    VPP , Vinology Preservintage Wine
    80,00 kr
  18. Choya Original Plum Wine FL 75 63401 by 6412 color Sort
    Choya Original Plum Wine FL 75
    119,00 kr
  19. Perlino Prosecco Extra Dry FL 75 30402 by 7174 color Sort
    Perlino Prosecco Extra Dry FL 75
    99,00 kr
  20. Santero Twist Asti BC54140 by 5873 color Sort
    Santero Twist Asti
    129,00 kr
Stigende orden
Side

Mousserende vin og champagne

Mange blander ovenstående ord sammen, og gør det til en fælles betegnelse for alt med bobler. Mousserende vin og champagne er ikke det samme, men de har en lang række ligheder. Det kan være en af årsagerne til, at de to ofte rodes sammen. Champagne og andre mousserende vine har en store lighed, at det begge er vin tilsat kulsyre - deraf boblerne. Der kan være stor forskel på, hvordan de produceres, hvor længe de ligger og en masse andre ting. I bund og grund er det dog vin tilsat kulsyre. Den eneste grund til at champagne hedder champagne er, at denne type vin kommer fra Champagne i Frankrig. Derudover overholder ægte champagne en lang række regler om produktion. Der findes mange andre typer af cava, asti og prosecco, hvis kvalitet let når mange af flaskerne fra champagne.

 

Sådan produceres mousserende vin

Indenfor mousserende vin er der to forskellige hvorpå det produceres. Der er “Den traditionelle metode” og den “billige metode”. Den traditionelle metode er blevet brugt i over 300 år, og har sit udspring fra Champagne. Når basisvinen har ligget på fade længe nok, blandes det hele sammen i store kar. Her kan der blandes vin fra forskellige druesorter, så man opnår en bestemt smag. Når vinen er blandet ordentligt sammen, hældes det på flasker hvor der også tilsættes lidt gær og sukker. Den videre gæring udskiller kulsyre, som giver boblerne. Gærcellerne dør langsom i den proces, og det efterlader bundfald. Flaskerne opbevares med bunden op af, så bundfaldet vil samle sig i flaskehalsen. Når bundfaldet skal ud, fryses halsen og proppen fjernes. Herefter skydes alt bundfaldet ud som en isklump, der tilsættes lidt sirup “Le Dosage”, og så lukkes flasken igen.

 

Kvalitet på mousserende vin

De fleste vælger at købe en champagne, når de skal have bobler. Asti, cava og prosecco har fået en lavere status. Det “sikre valg” bliver derfor hurtigt champagne. Asti, cava og prosecco har dog også en lang række regler og love, der skal overholdes, før vin fra disse områder må bruge betegnelsen. Den spanske cava må eksempelvis kun produceres i 8 regioner, og det skal laves efter den traditionelle metode. Der er dog ingen krav til druesort eller liggetid. Italien er mere liberal med sin lovgivning. Her er der krav til område, men ellers er der ingen krav. Derfor oplever man typisk lave priser på de mousserende vine fra Italien. Tro dog ikke at der kun masseproduceres billige produkter. Der findes en lang række af top flasker fra Italien - eksempelvis Lamborgghini, SDM Pinot Nero.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna