Mousserende vin

Mousserende vin

Skal du drikke noget noget forfriskende og luksuriøst, så er mousserende vin et oplagt valg. Champagne er en mousserende vin, men der findes mange andre mousserende vine, af høj kvalitet. Blandt de mest kendte er cava, asti og prosecco. Mange tror, fejlagtigt, at den eneste mousserende vin af høj kvalitet er champagne, og derfor går de uden om eksempelvis asti og cava. Der findes mange gode flasker fra disse områder, og de kan give en overraskende smagsoplevelse. Læs om de andre bobler her

Indlæser...
Stigende orden
Side
  1. Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20 30075
    Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20
    33,00 kr
  2. Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75 30087
    Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75
    94,00 kr
  3. Martini Asti Spumante FL 20 30091
    Martini Asti Spumante FL 20
    30,00 kr
  4. Aviva, Blue Sky 75cl 30401
    Aviva, Blue Sky 75cl
    119,00 kr
  5. Stella Angelo "Hugo" FL 75 20241
    Stella Angelo "Hugo" FL 75
    113,00 kr
  6. Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20 30074
    Veuve du Vernay Brut (Piccolo) FL 20
    33,00 kr
  7. Aviva, Rosé 75cl 30399
    Aviva, Rosé 75cl
    109,00 kr
  8. Aviva, Gold 75cl 30398
    Aviva, Gold 75cl
    119,00 kr
  9. Luc Belaire Rare Rosé FL 75 30058
    Luc Belaire Rare Rosé FL 75
    261,00 kr
  10. Scavi & Ray Moscato FL 75 30332
    Scavi & Ray Moscato FL 75
    89,00 kr
  11. Aviva, Pink Gold 75cl 30400
    Aviva, Pink Gold 75cl
    109,00 kr
  12. Luc Belaire Luxe FL 75 30306
    Luc Belaire Luxe FL 75
    329,00 kr
  13. Luc Belaire Luxe Rosé FL 75 30371
    Luc Belaire Luxe Rosé FL 75
    329,00 kr
  14. Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75 30277
    Duc de Foix, Cava Semi Seco FL 75
    85,00 kr
  15. Canti Asti Spumante FL 75 30114
    Canti Asti Spumante FL 75
    99,00 kr
  16. Scavi & Ray Prosecco DOC FL 75 30242
    Scavi & Ray Prosecco DOC FL 75
    99,00 kr
  17. Scavi & Ray Lambruscco FL 75 30333
    Scavi & Ray Lambruscco FL 75
    109,00 kr
  18. Choya Original Plum Wine FL 75 63401
    Choya Original Plum Wine FL 75
    119,00 kr
  19. Luc Belaire Rosé Fantome FL 75 30127
    Luc Belaire Rosé Fantome FL 75
    369,00 kr
  20. Scavi & Ray Prosecco DOC (MG) FL 150 30244
    Scavi & Ray Prosecco DOC (MG) FL 150
    216,00 kr
Stigende orden
Side

Mousserende vin og champagne

Mange blander ovenstående ord sammen, og gør det til en fælles betegnelse for alt med bobler. Mousserende vin og champagne er ikke det samme, men de har en lang række ligheder. Det kan være en af årsagerne til, at de to ofte rodes sammen. Champagne og andre mousserende vine har en store lighed, at det begge er vin tilsat kulsyre - deraf boblerne. Der kan være stor forskel på, hvordan de produceres, hvor længe de ligger og en masse andre ting. I bund og grund er det dog vin tilsat kulsyre. Den eneste grund til at champagne hedder champagne er, at denne type vin kommer fra Champagne i Frankrig. Derudover overholder ægte champagne en lang række regler om produktion. Der findes mange andre typer af cava, asti og prosecco, hvis kvalitet let når mange af flaskerne fra champagne.

 

Sådan produceres mousserende vin

Indenfor mousserende vin er der to forskellige hvorpå det produceres. Der er “Den traditionelle metode” og den “billige metode”. Den traditionelle metode er blevet brugt i over 300 år, og har sit udspring fra Champagne. Når basisvinen har ligget på fade længe nok, blandes det hele sammen i store kar. Her kan der blandes vin fra forskellige druesorter, så man opnår en bestemt smag. Når vinen er blandet ordentligt sammen, hældes det på flasker hvor der også tilsættes lidt gær og sukker. Den videre gæring udskiller kulsyre, som giver boblerne. Gærcellerne dør langsom i den proces, og det efterlader bundfald. Flaskerne opbevares med bunden op af, så bundfaldet vil samle sig i flaskehalsen. Når bundfaldet skal ud, fryses halsen og proppen fjernes. Herefter skydes alt bundfaldet ud som en isklump, der tilsættes lidt sirup “Le Dosage”, og så lukkes flasken igen.

 

Kvalitet på mousserende vin

De fleste vælger at købe en champagne, når de skal have bobler. Asti, cava og prosecco har fået en lavere status. Det “sikre valg” bliver derfor hurtigt champagne. Asti, cava og prosecco har dog også en lang række regler og love, der skal overholdes, før vin fra disse områder må bruge betegnelsen. Den spanske cava må eksempelvis kun produceres i 8 regioner, og det skal laves efter den traditionelle metode. Der er dog ingen krav til druesort eller liggetid. Italien er mere liberal med sin lovgivning. Her er der krav til område, men ellers er der ingen krav. Derfor oplever man typisk lave priser på de mousserende vine fra Italien. Tro dog ikke at der kun masseproduceres billige produkter. Der findes en lang række af top flasker fra Italien - eksempelvis Lamborgghini, SDM Pinot Nero.

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna