Whiskey

I mange år er whiskey blevet forbundet med en “gammel-mands-drik”.

Whisky er en kompleks type spiritus, og mange kendere sidestiller det med vin.

I vores sortiment finder du et bredt udvalg, og der er helt sikkert en flaske, der kan blive din nye favorit.

Læs mere omkring denne komplekse skønhed ved at trykke her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. 9%
  Do Your Own Whiskey Gaveæske – Lav din egen Whiskey Doyourown3 by Rbdrinks color Sort
  Do Your Own Whiskey Gaveæske – Lav din egen Whiskey
  Tilbudspris 299,00 kr. Normalpris 329,00 kr.
 2. Hibiki Japanese Harmony FL 70 59010 by HIBIKI color Sort
  Hibiki Japanese Harmony FL 70
  699,00 kr.
 3. Aberlour 12 YO Speyside Single Malt FL 70 55073 by ABERLOUR color Sort
  Aberlour 12 YO Speyside Single Malt FL 70
  312,00 kr.
 4. Fireball Cinnamon Whisky Liqueur FL 70 63088 by FIREBALL color Sort
  Fireball Cinnamon Whisky Liqueur FL 70
  170,00 kr.
 5. Macallan Double Cask 18 YO Highland Single Malt FL 70 55171 by MACALLAN color Sort
  Macallan Double Cask 18 YO Highland Single Malt FL 70
  2.299,00 kr.
 6. Chivas Royal Salute 21 YO Blended Scotch FL 70 56034 by CHIVAS color Sort
  Chivas Royal Salute 21 YO Blended Scotch FL 70
  1.028,00 kr.
 7. Jack Daniel's Old No.7 Whiskey* FL 100 58079 by JACKDANIEL color Sort
  Jack Daniel's Old No.7 Whiskey* FL 100
  283,00 kr.
 8. Jack Daniel's Old No.7 Whiskey FL 35 1000203 by JACKDANIEL color Sort
  Jack Daniel's Old No.7 Whiskey FL 35
  130,00 kr.
 9. Drambuie Original Whisky Liqueur FL 70 1012903 by DRAMBUIE color Sort
  Drambuie Original Whisky Liqueur FL 70
  219,00 kr.
 10. Tullamore DEW FL 70 1008763 by TULLAMORE color Sort
  Tullamore DEW FL 70
  163,00 kr.
 11. Johnnie Walker Red Label 5cl 56006 by JOHNNIEWAL color Sort
  Johnnie Walker Red Label 5cl
  25,00 kr.
  Udsolgt
 12. Tullamore DEW 5cl 57010 by TULLAMORE color Sort
  Tullamore DEW 5cl
  25,00 kr.
 13. Jaburn Whisky FL 70 70123 by JABURN color Sort
  Jaburn Whisky FL 70
  124,00 kr.
 14. Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon FL 40,5 1008233 by WILDTURKEY color Sort
  Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon FL 40,5
  212,00 kr.
 15. Highland Park 18 YO Single Malt Scotch FL 70 55002 by HIGHLANDPA color Sort
  Highland Park 18 YO Single Malt Scotch FL 70
  884,00 kr.
 16. Jim Beam Rye Whiskey FL 70 58029 by JIMBEAM color Sort
  Jim Beam Rye Whiskey FL 70
  249,00 kr.
 17. Laphroaig 10 YO Islay Single Malt FL 70 55017 by LAPHROAIG color Sort
  Laphroaig 10 YO Islay Single Malt FL 70
  349,00 kr.
 18. Wild Turkey 101 Bourbon Whiskey FL 70 1008223 by WILDTURKEY color Sort
  Wild Turkey 101 Bourbon Whiskey FL 70
  249,00 kr.
 19. Jameson Distiller's Safe Irish Whiskey FL 70 57072 by JAMESON color Sort
  Jameson Distiller's Safe Irish Whiskey FL 70
  479,00 kr.
 20. Four Roses Bourbon FL 70 58022 by FOURROSES color Sort
  Four Roses Bourbon FL 70
  198,00 kr.
Stigende orden
Side

Whisky har gennem de seneste 10 år øget sin popularitet herhjemme på det danske marked, og det bliver stadig mere utydeligt at definere en klar målgruppe.

Unge som gamle har fundet deres fascination af den ædle og traditionsbundne drik, hvor samlere, entusiaster og nysgerrige sjæle mødes omkring en fælles kærlighed til whisky.

WHISKEY OG DENS OPRINDELSE

Whiskey har sin oprindelse i Skotland og nogle af de seneste dateringer går helt tilbage til 1400-tallet. Munkene i klostrene startede med at destillere whisky, men det fik aldrig lov til at ligge og modne.

Derfor var det meget kraftig og harsk i sin smag. Klostrene blev senere hen lukket af den engelske konge Henry. Det betød at munkene begyndte at producere deres whisky i private destillerier og flere fik nys om, hvordan det skulle produceres.

Da England og Skotland blev forenet, pålagde man, at destillerier skulle have licens for at måtte producere whisky. Det medførte, at der blev opført en masse små ulovlige destillerier over hele Skotland.

Sådan stod det til i over 150 år, før whiskyproduktionen igen blev gjort lovlig i hele Skotland. Først herefter oplevede man en revolution i forfinelse af produktet.

FRA KORN TIL WHISKEY

Whiskey produceres normalt på byg, men der kan også anvendes forskellige andre kornsorter. Selve produktionen minder meget om den måde øl laves på. Det adskiller sig først ved destilleringsprocessen og den efterfølgende lagring.

Bourbon whiskey, der er den amerikanske udgave, laves hovedsageligt på majs men ellers efter samme principper. Når whiskyen er blevet destilleret, bliver den opbevaret i store “casks”.

Casks er fade, som mest af alt minder om en stor whskey tønde, lavet af egetræ.

Der kunne bruges andre træsorter, men der er en række krav til produktionen, og et af dem er, at det er egetræsfade.

To andre krav er, at whiskyen er minimum 3 år gammel, og at den indeholder minimum 40% alkohol. Drikken får sin klassiske brune farve fra fadene, men der tilsættes nogle gange caramel for at få en ønsket farve.

Når lagringen er overstået, er der typisk en alkoholprocent på 60%. Derfor fortyndes den ned til omkring 42-45%.

NYD DIN WHISKEY

Hvordan du vælger at servere og nyde din whisky, har stor betydning for, hvordan din samlede oplevelse af whiskyen er. Først og fremmest skal du selvfølgelig beslutte, hvordan du vil servere whiskyen.

I den forbindelse kan du eksempelvis servere den alene eller over isterninger. På den måde får du mulighed for at opleve alle whiskyens facetter og nuancer. For at sætte prikken over i’et bør du servere den i et glas, der er lavet specifikt til formålet.

Whiskyglas er nemlig lavet med et vigtigt formål i form af at præsentere og fremhæve din whisky på bedste vis. En anden ting, der har stor betydning for smagsoplevelsen, er hvilken temperatur du serverer din whisky ved.

Dertil lyder en anbefaling blandt mange at servere den ved stuetemperatur for at opnå den fulde nydelse. Derudover kan et par dråber vand også hjælpe til at udvikle smagsindtrykket. Hvis du serverer den afkølet, kan du opleve, at nogle af smagsnoterne ikke kommer til sin ret.

Derudover findes der selvfølgelig også en lang række skønne drinks, hvor whisky spiller en skøn rolle i. Alt afhængigt af, hvilken type samt prisklassen er det forskelligt, om det er mest oplagt at nyde den for sig eller lade den indgå som en del af en velsmagende cocktail.

DRINKS MED WHISKEY

Gin, vodka og rom er de primære valg, når der skal laves cocktails. Whiskey har været trukket lidt i baggrunden, og det har vel sagtens noget at gøre med den kraftige, ofte temmelig røgede smag. Dog blomstrer kreativiteten, og flere drinks med whiskey er ved at vinde fodfæste. Nu er det ikke længere blot den gamle klassiker, hvor Jack Daniels Whiskey blandes op med cola. I stedet for venter der dig en verden af muligheder og gode smagsoplevelser, hvor menukortet primært er sammensat af lækre whiskycocktails.

Old Fashioned og Whiskey Sour er sikre bekendtskaber på diverse drinkskort verden over. Whiskey Sour har en opskrift, som på papiret kan virke en smule avanceret. Men den er faktisk ikke så svær at lave, og så smager den fuldstændig fantastisk. En af de famøse Whiskey Sour Ingredients er æggevide, som er atypisk for traditionelle whiskey cocktails.

Ud over de to findes der et hav af andre drinks med whiskey, hvoraf Irsk Whiskey Coffee nok er den mest berømte. Hvis du selv vil lave nogle af dem, er det vigtigt, at du vælger en flaske af høj kvalitet, og hav gerne et par forskellige flasker stående. Modsat helt lys rom eller vodka, kan der være stor smagsforskel på whisky. Samtidig smager whisky meget kraftigt igennem, og en dårlig whisky kan derfor hurtigt ødelægge en god drink.

Foruden drinks er det også meget populært at anvende whisky til flere madretter, hvor især whiskey sovs eller whiskey sauce er en klassiker til pomfritterne.

De gode whiskyglas

Du er med stor sandsynlighed bekendt med Metallica sangen Whisky In The Jar. Og meget apropos den sang, vil vi lige kort gennemgå vigtigheden af at nyde whiskey i gode whiskey glas. Mange vælger endda at supplere glassene med en flot whiskey karaffel, for ligesom at skabe en helhedsatmosfære når de nyder whiskey.

Mange forbinder det traditionelle whiskey glass med et lowball tumblerglas, hvor bunden er tyk og solid. Et glas som virkelig appellerer til en whiskey on the rocks. Intet ondt ord om whiskey serveret over et par isterninger, det eneste du skal være opmærksom på, er at den bliver tyndet op markant, efterhånden som isen smelter. Af samme grund vælger flere at nyde den som den er i et smukt glas, som bringer alle de bedste sider frem i whiskyen. Ønsker du din whisky afkølet, vil vi klart anbefale dig at anskaffe en whiskey sten. På den måde undgår du en fortyndet whisky.

En god flaske whisky

Her hos BarLife forhandler vi noget af det bedste whiskey på markedet, hvoraf Stauning Whiskey jo er det danske flagskib. I Danmark er whiskey i høj kurs, og er du interesseret i de danske whiskydestillerier, så kan vi også varmt anbefale Thy Whiskey, som gennem de senere år har vundet større markedsandele herhjemme.

Billig whiskey kan sagtens være af udmærket kvalitet, ligesom du modsat kan opleve en dyrere whisky, som bare ikke matcher dine smagsløg. Dette er jo altid en risiko, da vores indtryk af, hvad god whiskey er, er temmelig subjektivt.

Dog vil du 9 ud af 10 gange få en meget bedre oplevelse, hvis du er villig til at betale mellem 300-400 kroner for en flaske. Til gengæld er der også rigtig meget guld at finde i netop denne priskategori.

Ellers kan vi nævne whiskey mærker som, Mackmyra Whiskey som også står bag den famøse Motorhead Whiskey, Jameson Irish Whiskey, Fireball Whiskey, Macallan Whiskey eller Grants Whiskey.

Whiskey på internationalt plan

Selvom whiskyrødderne er at finde i skotske højland, så melder flere og flere spændende nationer sig på banen og giver deres bidrag til, hvordan whisky også kan smage. Her kan vi bl.a. Tennessee Whiskey fra USA eller Japanese Whiskey som i den grad også er værd at bruge tid på. De japanske destillerier kommer med nogle helt nye smage og dufte, pga. de naturressourcer som de har er markant anderledes end de skotske.

Men også både Tyskland, Sverige og naturligvis Danmark kommer hele tiden med nye spændende flasker på markedet.

Hvad betyder Single Malt Whiskey?

Det forholder sig sådan, at whisky kan fremstilles på mange forskellige måder, når det kommer sig til opblandingen. Her taler vi meget overordnet set om to forskellige aftapningsmetoder. Den ene er Blended Whisky, hvor whiskyen er blandet af malt fra forskellige destillerier. Den anden type er Single Malt Whiskey, hvor malten udelukkende kommer fra et destilleri.

Her hos BarLife finder du et stort udvalg af forskellige slags whiskey, som alle er af høj kvalitet. Vi har løbende whiskey på tilbud, så du kan altid gøre et godt køb her hos os.

Vi håber du har lyst til at gå på opdagelse blandt vores mange forskellige flasker.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna