Rom

En god rom er uundværlig

Gennem de seneste mange år, har rom været en populær spiritus. Det gælder i hele verden, og også i Danmark. De fleste kender Bacardi, som virkelig gjorde det populært på landets diskoteker og videre til hjemmebaren. Der er intet i vejen med Bacardi, men rom er meget mere end det. Det er en kompleks spiritus med variationer i både pris, områder og produktionsmetoder. Vi har et bredt udvalg af flasker i høj kvalitet, og vil du lære mere om denne spiritus, kan du læse mere her

Faldende orden
Side
 1. Angostura "1824" 12 YO Premium Rum FL 70
  Angostura "1824" 12 YO Premium Rum FL 70
  569,00 kr
  Quickview
 2. Diplomatico Reserva Exclusiva FL 70
  Diplomatico Reserva Exclusiva FL 70
  Tilbudspris 349,00 kr Normalpris 399,00 kr
  Quickview
 3. Rumbullion! FL 70
  Rumbullion! FL 70
  429,00 kr
  Quickview
 4. A.H. Riise 1888 Copenhagen Gold Medal Rum FL 70
  A.H. Riise 1888 Copenhagen Gold Medal Rum FL 70
  429,00 kr
  Quickview
 5. Ron Mocambo Premium 10 YO FL 70
  Ron Mocambo Premium 10 YO FL 70
  339,00 kr
  Quickview
 6. Plantation 20th Anniversary FL 70
  Plantation 20th Anniversary FL 70
  399,00 kr
  Quickview
 7. Ron Esclavo Dominicana XO FL 70
  Ron Esclavo Dominicana XO FL 70
  499,00 kr
  Quickview
 8. Centenario Fundacion Solera 20 FL 70
  Centenario Fundacion Solera 20 FL 70
  499,00 kr
  Quickview
 9. Centenario Gran Reserva Solera 25 FL 70
  Centenario Gran Reserva Solera 25 FL 70
  749,00 kr
  Quickview
 10. Zacapa Centenario Edicion Negra FL 70
  Zacapa Centenario Edicion Negra FL 70
  649,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

 

Historien om rom

Man skal helt tilbage til omkring 1500 for at finde de første tegn på produktion af rom. Man mener, at det var Christopher Columbus, der bragte de første sukkerrør til Vestindien. Nærmere bestem Puerto Rico. Dengang vidste han ikke, at det blev startskuddet til en økonomisk vækst og noget, der ville sætte sine spor i verden mere end 500 år efter. Efter sukkerrør blev introduceret til Puerto Rico, blev det populært i hele området med lynets hast. Sukkerrør har dog vokset i verden i mange flere år, og de første beskrivelser går mere end 2000 år tilbage i tid. Faktisk stammer sukkerrørene fra Kina og Indien. Her voksede det som ukrudt, og blev ikke brugt alkohol.


Sådan laves rom

Det kræver en masse forskellige remedier, og ofte mange års ventetid, før det endelige produkt kan smages. Først skal sukkerrøren vokse til korrekt størrelse. Herefter høstes de, og lægges i store kar, hvor de koges ind med vand. Efter mange timers indkogning bliver det hele til en melasse. Det er en klistret og meget sød sirup. Denne melasse bliver herefter destilleret, og den rå væske er nu færdig. Den rå rom indeholder typisk mellem 60 og 90% alkohol, så den er for stærk til at drikke, og samtidigt er der ingen finesse i smagen. Romens smag og karakter udvikler sig under lagringsprocessen. Lagringsprocessen varer normalt op til 10 år. Enhver kan se forskel på lys og mørk rom, men det fleste tror, at romen mister farven på grund af en filtreringsproces. Det simple svar er, at det lyse lagres i ståltanke, mens det mørke bliver lageret i træfade, hvor det optager farve.  

Drinks med rom

Der er ingen tvivl om, at en af de mest kendte drinks med rom, er Mojito. Mojito bliver lavet på lys rom, og blandes med rørsukker, mynte og limeskiver og toppes med danskvand. I drinks med rom, som Mojito, kan det være svært at smage forskel på forskellige lyse rom, og man kan derfor nøjes med at bruge en billig udgave. Der hvor romen virkelig træder i karakter, er ofte i mørke udgaver. Mørk rom er langt mere kompleks og kan have mange forskellige smagsnuancer. Laver du en Old Cuban, der anses for at være en Mojito for mænd, vil der være stor forskel på smagen, alt efter hvilken flaske der bruges. Vi anbefaler her Diplomatico Ambassador. Den laves på samme måde som en Mojito, men der bruges en mørk udgave. Et lille twist til denne drink er at toppe den med champagne eller lignende. Alkoholprocenten ryger op, og den bliver mere festlig.

Copyright © 2019 Barlife Aps