Sådan vælger du den rette juicepresser

Indlæser...
Sådan vælger du den rette juicepresser

Står du og overvejer, om du skal anskaffe dig en juicepresser? I så fald bakker vi dig 100% op. Friskpresset juice er bare noget af det lækreste der findes, og om det er fordi, du vil begynde på en detox juicekur, eller om du bare nyder friskpresset juice til dine æg søndag morgen, så vil en juicepresser uden tvivl være en god investering.

I dette blogindlæg kan du læse meget mere omkring, hvilken type af juicepresser, der kunne passe til dine behov. Og så giver dig et par lækre juiceopskrifter, der hurtigt vil inspirere dig til at blive en vaskeægte ”juicer”.

Men allerførst er det på sin plads lige at fortælle lidt mere om, hvad en juicepresser egentlig er for noget.   

 

Hvad er en juicepresser?

Med fare for at komme til at lyde for banal, så er juicepresseren en maskine, der presser saften ud af både grøntsager og frugter, mens skrællet og kødet bliver sorteret fra. Det efterlader dig med den mest friske juicesaft, som du kan bruge til enten at drikke eller i forbindelse med andre opskrifter.

Der findes utroligt mange maskiner, som kan udføre dette stykke arbejde, så den store kunst ligger i at finde ud, hvilken form for juicemaskine der passer til netop dine ønsker og behov.

I grove træk skelnes der mellem tre forskellige maskiner: En saftpresser, som også kaldes for en saftcentrifuge; En slowjuicer og en blender.

Blenderen går dog en smule udenfor kategori, da den ikke direkte presser juicen, men blot blender hele frugten. Til gengæld er det blenderen, du skal have fingrene i, hvis det er smoothies, som du gerne vil lave.

Vi vil i de følgende afsnit uddybe, hvad de specifikke forskelle er mellem de tre typer maskiner, så du har et bedre fundament at træffe din endelige beslutning ud fra.       

 

 

Skal det være en saftpresser, en slowjuicer eller en blender?

Hvis vi starter med at definere forskellen mellem en saftcentrifuge, en slowjuicer og en blender, så har du allerede en god grundlæggende viden, hvorfra du selv kan vurdere, hvilken type juicepresser du skal anskaffe.

 

Saftpresseren

Når vi kalder den traditionelle saftpresser for en saftcentrifuge, så er det for bedst muligt at beskrive, hvordan den rent faktisk udvinder saften fra frugterne og grøntsagerne. På samme måde som en vaskemaskine centrifugerer vandet ud af tøjet, så slynger en saftpresser safterne ud af frugterne. Dette sker med op mod 20.000 omdrejninger i minuttet, hvorefter saft og frugtkød opsamles i forskellige beholdere.

Den kan nemt juice hårde grøntsager, og selve juiceprocessen tager væsentligt hurtigere end for en slowjuicer. Du kan altså lave store mængder juice på relativt kort tid med en traditionel saftpresser.

Til gengæld er næringsindholdet ikke helt så højt, som hvis du bruger en slowjuicer, og juicen mister også hurtigere næringen på køl, da ilttilførslen er høj pga. den høje centrifugering.

 

Slowjuiceren

Hvis du vælger en slowjuicer, så får du en maskine, der udvinder mere saft fra frugterne og grøntsagerne, end saftpresseren gør. Slowjuiceren moser sådan set saften ud af frugterne, hvorefter det drypper gennem en si for at frasortere kød, kerne, skræl osv.

Næringsindholdet i juicen er også højere end ved saftpresseren, og den kan også holde sig frisk i længere tid, hvis du sætter juicen i køleskabet.

Da udvindingsprocessen er en smule anderledes end for saftpresseren, så anbefaler vi, at du holder dig til frugt og grønt i den blødere ende. Men det kommer også meget an på maskinens motor, som har afgørende betydning for, hvor hårde grøntsager du kan juice.

En anden god ting ved slowjuiceren er det lave støjniveau. Den larmer ikke specielt meget, men det tager så også en del længere tid at producere større mængder juice. Derfor skal du ikke have travlt, når du vil lave juice med en slowjuicer.

 

Blenderen

En smule udenfor kategori finder du blenderen, som ikke direkte laver juice, men i stedet er perfekt, hvis du gerne vil lave lækre smoothies. Blenderen skærer indholdet ud i meget små stykker, men den adskiller ikke frugtsaft fra frugtkød. Derfor får du også en tykkere masse, når du bruger en blender.

Den giver nogle andre muligheder, da du også kan tilsætte isterninger eller frosne frugter og grøntsager.

I og med at det er hele frugten, som bliver en del af udvindingen, når du bruger en blender, så får du alle de fibre og næringsstoffer med, som frugten nu engang indeholder, hvilket samtidig giver en mere mættende fornemmelse.

Så er det egentlig den lækre smoothie med den tykkere konsistens, som du gerne vil have, så er det en god blender, du skal have fat i.  

 

3 bud på en god juicepresser

For at give dig et bedre indblik i hvilke modeller der findes på markedet, så får du her præsenteret tre juicepressere, som alle har en høj kvalitet, og som helt sikkert kan indfri dine behov i juicekøkkenet.

 

Automatisk Juicer – Profi Cook

Med denne saftpresser fra Profi Cook får du en rigtig god juicepresser, som er lige til at gå til. Det er en juicepresser, som mestrer det, den er sat i verden for; nemlig at presse juice. Dermed undgår du også alle mulige tekniske features, som du sikkert ikke får brugt alligevel.

Vi vil anbefale denne maskine til dig, som ikke har stiftet bekendtskab med juicepressere før. Motoren er bundsolid og kan holde i mange år, så du får virkelig meget saftpresser for pengene.

 

Design Multi juicer Digital – Gastroback  

Vi træder lige at skridt op ad den tekniske stige, hvor vi vil kaste os over denne fede sag fra Gastroback. Når ordet Multi indgår i navnet på maskinen, så er det fordi, du får en juicepresser, som kan lidt mere end blot at presse juice.

Den kan også kværne kaffebønner eller hakke andre ting såsom frø eller bønner. Få dermed en perfekt begyndelse på din dag med friskpresset juice, friskkværnet kaffe samt friskhakkede chiafrø du kan drysse på din havregrød.

 

BioChef Atlas Slow Juicer – Sølv

Den sidste model, du bliver introduceret for i denne omgang, er slowjuiceren fra BioChef. Dette er en juicepresser i højeste kvalitet, og pga. den egenskaber som slowjuicer, kan du bevare frugternes og grøntsagernes høje næringsindhold, når saften presses fra kødet.

Hvis du ikke er i tvivl om, at det er slowjuicer, som du skal have til hjemmet, så synes vi helt bestemt, at BioChef Atlas Slow Juicer er et rigtig godt bud.  

 

Her på falderebet håber vi, at du nu er blevet en smule klogere på, hvad forskellen på de forskellige typer af juicepressere egentlig er, og forhåbentlig er du også blevet mere klar over, hvilken type juicepresser som kan matche dine behov.

For når du har styr på juiceren, så kan du jo begynde på det rigtig sjove, nemlig at lave en masse lækker juice.

Rigtig god fornøjelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna