Udstyr til baren - A-Z (del 1)

Indlæser...
Udstyr til baren - A-Z (del 1)

Der findes et hav af forskelligt barudstyr med hvert sit formål, og omtrent lige så mange forskellige termer, der knytter sig til tilværelsen som bartender, hvad end det er i hjemmebaren eller som professionel bartender.

Derfor er denne ordbog lavet med henblik på at gøre dig klogere på, hvad det forskellige barudstyr er samt, hvornår det skal bruges. Ordbogen er fyldt med ord og begreber som eksempelvis citron- og frugtpresser, drinkspakker, jigger og muddler, så du kan få helt styr på alverdens udstyr til baren.

 

Alkoholfrie alternativer

Det er altid en fordel at kunne tilbyde et alkoholfrit alternativ. Det kan være helt klassisk og simpelt i form af en sodavand, men der findes desuden et hav af forskellige alkoholfrie cocktails, der måske er bedre kendt som mocktails. Der findes desuden alkoholfri spiritus eksempelvis GinISH og RumISH, og derudover findes der også fremragende alkoholfrie vine.

 

Barske

Barskeen er et barredskab, der har til formål at blande ingredienserne i din drink. Hvis du er i det kreative hjørne og vil imponere dine gæster med drinks, der er inddelt i forskellige farverige lag, så er barskeen også et effektivt værktøj i den forbindelse.

 

Barsæt

Hvis du er nybegynder eller blot udstyrsentusiast, så bør du se nærmere på barsæt. Barsættet er en samlet pakke bestående af det mest gængse barudstyr til at lave cocktails herunder eksempelvis en cocktailshaker, strainer og måleudstyr. Førnævnte er omtrent uundværligt bag baren.

 

Champagnesabel

Champagnesablen kan på mange måder betegnes som det mest imponerende stykke barudstyr. Som navnet afslører, så anvendes det til at sable champagneflasker. Det er en ekstravagant og iøjnefaldende måde at åbne boblerne på, hvorfor en champagnesabel især er ideel til festlige anledninger og større begivenheder eksempelvis bryllupsfester.

 

Citronpresser

Citronpresser, saftpresser eller frugtpresser? Kært barn har mange navne, men fælles er, at det er et stykke værktøj, som hjælper dig med opgaven at presse saft ud af frugter. Det kan eksempelvis være lime, citron eller andre citrusfrugter. Hvad end du skal lave lemonade eller cocktails, så er det oplagt at bruge en citronpresser til formålet.

 

Dispensere

En drinksdispenser er helt uundværlig til større festlige lejligheder. Det er en praktisk og funktionel måde at servere lækre drinks til dine gæster. Du har nemlig mulighed for at forberede de læskende væsker på forhånd, så du i stedet for kan nyde gæsterne og tappe velsmagende drinks fra din dispenser.

 

Drinkspakker

Nu vi er omkring ting, der gør planlægning af festligheder mere simpelt, så er drinkspakker også en fantastisk hjælpende hånd. Ved at købe en drinkspakke, så har du nemlig alle ingredienserne du skal bruge til at lave den ønskede drink. Det kunne eksempelvis være en Old Fashioned drinkspakke, Gin Hass drinkspakke eller noget helt tredje.

 

Engangsglas

Engangsservice og i særdeleshed engangsglas er utroligt praktisk til stemningsfyldte fester, der varer til den sene morgen. Det mindsker både risikoen for smadrede glas, men er desuden også en smart måde at undgå store mængder opvask.

Når vi taler engangsservice, er det vigtigt at have miljøet for øje ved eksempelvis at vælge komposterbare udgaver eller varianter fremstillet i miljøvenlige og bionedbrydelige materialer.

 

Festspil

Sjove festspil er en nødvendighed i alle barer. Det er en stemningsfyldt måde at gøre festen sjovere. Det kan være alt fra klassikere som spillekort og terninger, men eksempelvis beer pong er også et kæmpe hit på tværs af omtrent alle aldre.

 

Glasrimmer

For at lave flotte cocktails, der er prydet med smukke salt- eller sukkerlinjer på glassets kant, så er en glasrimmer et uundværligt værktøj til baren. Det kan eksempelvis en lime og saltkant på dit Margarita glas.

 

Highball glas

Highball glasset er et smukt højt og slankt glas, der gør serveringen af dine drinks utroligt æstetisk. Highball glasset er også kendt under navnet longdrink glas. Du kan med fordel finde dine highball glas frem når du skal servere Tom Collins, Cucumber Collins eller en klassisk Mojito.

 

Isterninger

Ovenstående kan være et vidt begreb bag baren. Det kan nemlig både dække over isterningebakker, isforme, isterninge sten, isterningemaskiner, isspande, isskeer og istange. Førnævnte har samme formål nemlig at hjælpe med at sørge for, at du kan servere iskolde læskende drinks.

 

Jigger

Jiggeren kan også betegnes som et målebæger. Med en jigger er du sikker på, at du opnår det ønskede resultat når du mikser drinks og cocktails. Jiggeren sikrer den rette afmåling af dine ingredienser. I samme kategori finder du desuden også vippemål og spritdispensere, der har samme formål som fornævnt.

 

Kølere

Nu har vi berørt emnet isterninger, men vi er ikke helt færdige med at snakke kølige drinks. Derfor er det nu tid til at tale om kølere. Bag baren kan der både være tale om champagnekølere, vinkølere eller køleskabe herunder eksempelvis vinkøleskabe.

 

Lamper og lysestager

For at skabe den rette hyggelige stemningsfyldte bar, så er belysning også utrolig vigtigt. Det kan være alt fra levende lys til kunstige lys. Noget af det, der er omtrent mest forbudt i baren, er forkert lyssætning herunder eksempelvis for kraftfuld belysning.

 

Muddler

En muddler giver dig mulighed for at få mest muligt smag ud af dine ingredienser. Det kan være alt fra citrusfrugter, krydderier og krydderurter.

Muddleren minder om en morter, og den er helt uundværlig når du skal lave forskellige drinks herunder blandt andet adskillige udgaver af Mojito eksempelvis Strawberry Mojito.

 

Så nåede vi til vejs ende i første del i serien af Barudstyr A-Z. For at få endnu bedre styr på verdenen af barudstyr, vil vi anbefale dig at tage et kig på forsættelsen heraf i form af del to i serien.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna