Udstyr til baren - A-Z (del 2)

Indlæser...
Udstyr til baren - A-Z (del 2)

Listen over barudstyr er ikke slut endnu, hvorfor vi nu har lavet anden del i vores serie udstyr til baren A-Z. Vores ordbog hjælper dig forhåbentligt til at blive endnu klogere på den store jungle af forskelligt barudstyr.

Hvis ikke du har læst den første del, hvor vi præsenterede udstyr til baren, så vil vi selvfølgelig anbefale dig at læse den. Den første del berører begreber fra A-M, hvorfor vi nedenfor selvfølgelig starter med N.

 

Nachtmann

Nachtmann er et blandt mange mærker, som du formentlig vil støde på bag baren. Nachtman står bag en bred pallette af imponerende glas i højeste kvalitet. Andre anerkendte glasproducenter er Libbey, Spiegelau og Luigi Bormiolo.

 

Opskrifter

Bag baren er drinksopskrifter næsten en nødvendighed. Hvis du er på udkig efter drinksopskrifter, så vil vi anbefale dig at tage et kig i vores store univers af drinksopskrifter. Her finder du alt, hvad hjertet begærer indenfor drinks og cocktails.

Uanset om du er på udkig efter drinks med vodka, drinks med rom, shots opskrifter eller noget helt fjerde, så er vores store udvalg af drinksopskrifter stedet til dig.

 

Peeler

Når der skal laves drinks og cocktails, der ser indbydende ud, så er en peeler et fantastisk stykke værktøj. Med en peeler har du nemlig mulighed for at lave lange dekorative strimler af skrællen på en frugt. Din peeler kan eksempelvis agere en citrus peeler, så du kan pryde dine drinks med smukke citrussnirkler.

 

Quick shot skænkeprop

Vi har været omkring måleudstyr, og i den forbindelse er skænkepropper også en mulighed. Nu vi er nået til Q i alfabetet, så har vi valgt at fremhæve quick shot skænkepropper. Førnævnte er især ideelle i restaurationsbranchen og herunder professionelle barer, da du hurtigt og simpelt kan skænke en vis mængde.

 

Raflebæger

Enhver bar med respekt for sig selv har selvfølgelig mindst et raflebæger. Terningespil er et hyggeligt indspark, så du enten kan spille Meyer, Yatzy, Tænkeboks og meget andet.

 

Serveringsbakker

Serveringsbakken er både smart i hjemmet, men også superpraktisk i hjemmebaren og den professionelle bar. Det kan både være til servering af mad og drikke, hvor den er tjenerens bedste ven. Derudover er den praktisk i hjemmebaren til at opbevare dine spiritusflasker eller i hjemmet som dekoration.

 

Sugerør

Man kan næsten ikke servere en cocktail uden, at herligheden toppes med et sugerør. Der findes utallige varianter herunder både sugerør med eller uden knæk, men derudover sugerør i forskellige materialer eksempelvis sugerør i metal, papirsugerør, bambussugerør eller måske sugerør i glas.

 

Tørret frugt

Tørrede frugtskiver giver en smukt pift til dine cocktails. De giver et spændende strejf til dine gin & tonic. Udover at agere cocktailpynt, så bidrager de endvidere med smag til dine cocktails. Eksempler herpå er tørret appelsin, jordbær, brombær eller grapefrugt eller måske tørrede citronskiver.

 

Underholdning

Vi har selvfølgelig allerede været omkring festspil og vi kan godt afsløre, at Yatzy kommer længere nede i rækken, men under U, er der også anledning til at skabe gode og stemningsfyldte minder.

I hjemmebaren kan underholdningen eksempelvis have et personligt præg, hvis du har mod på at arrangere en sjov quiz om gæsterne. Derudover findes der et hav af eksempler på festlege samt spil, der er ideelle som underholdning i din bar.

 

Vinglas

I din bar, er det desuden en fordel at have et udvalg af forskellige glas herunder er vinglas blot et eksempel herpå. Det rette glas gør utrolig meget for smagsoplevelsen. En god rom bør selvfølgelig serveres i et romglas, og en god flaske Bourgogne vin bør ligeledes nydes i et Bourgogne glas.

 

Whisky

Udover at der bør være et udvalg af forskellige glas eksempelvis ølglas, shotglas og cocktailglas i din bar, så er det også en klar fordel, hvis du har et udvalg af forskellige flasker spiritus. Du kan selvfølgelig fylde barskabet med lige, hvad du har lyst til, men til inspiration, så kunne barskabet blandt andet gemme på følgende flasker: gin, vodka, rom, whisky og tequila.

 

XO Cognac

I forlængelse af ovenstående, så er det også skønt at kunne byde sine gæster på kvalitetsspiritus, hvoraf XO Cognac blot er et eksempel herpå. For at sætte prikken over i’et skal cognacen selvfølgelig nydes i et smukt cognacglas, hvor et tulipan- eller ballonglas er et oplagt valg.

 

Yatzy

Nu havde vi allerede løftet sløret for, at du under Y ville finde Yatzy. Yatzy er et terningespil, der både kan spilles to personer samt flere spillere. Derudover kan det spilles af hele familien, og med andre ord, så er det et spil, der vil passe til ethvert selskab.

 

Zalto

I ovenstående har vi allerede præsenteret Nachtmann, Libbey, Spiegelau og Luigi Bormioli, men vi kan ikke være omkring imponerende glasproducenter uden at fremhæve Zalto glas. De står bag en bred pallette af æstetiske krystalglas. Zalto kendetegnes blandt andet på deres imponerende håndværk.

 

Æggehvide

Hvis sour-drinks som eksempelvis Gin Sour eller Whisky Sour har fundet sin vej til dit cocktailkort i hjemmebaren, så er det vigtigt at æggehvider på lager. Det er nemlig æggehviderne, der skaber det bløde skumlag på toppen af drinken. Derudover vil vi i samme anledning slå et slag for at prøve sour-drinks med det fløjlsbløde skumlag på, hvis ikke du allerede har smagt herligheden.

 

Ølbong

Hvis din hjemmebar skal have en autentisk festivalsstemning, så skal der uden tvivl være en ølbong til stede.

 

Åbnere

Sidst i rækken er åbnere, og herunder mener vi selvfølgelig både proptrækkere og oplukkere. Det går nemlig nemmest, hvis man har det rette udstyr til rådighed og herunder er åbnere et vigtigt stykke værktøj.

 

Hermed nåede vi til vejs ende i vores A-Z over barudstyr. Vi håber, at du er blevet klogere og at du har udvidet dine barevner undervejs.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna