Rom anbefalinger – 4 udenlandske favoritter

Indlæser...
Rom anbefalinger – 4 udenlandske favoritter

Hvis du er på udkig efter en ny spændende rom til samlingen eller en god flaske rom, der skal gives i gave til en rom-nyder, så er du havnet det rette sted. Vi vil vende snuden mod udlandet, og komme med bud på fire forskellige rom, der er en anbefaling værdig. Læs med nedenfor for at få vores rom anbefalinger og finde ud af, hvilke der har fanget vores interesse i øjeblikket.

 

Turen går til Jamaica

Vi starter vores anbefaling med at tage en tur på tværs af kloden. Destinationen er Caribien og mere specifikt Jamaica. Vi skal kigge nærmere på en rom fra appleton, nemlig Appelton Estate 21 YO. En yderst populær flaske rom, der produceres af en af Caribiens bedste romproducenter. Det er en blød, dyb og rund rom, hvor duftaromaerne er præget af kaffe, kakao, mandler, appelsinskal, muskatnød og vanilje. En skøn blanding, der giver en god balance i næsen. Smagen er lige så skøn, hvor der både fornemmes nøddearomaer, brunt sukker og melasse. Rommen har lagret i 21 år på Bourbon egetræsfade, hvilket også kommer til udtryk i smagsnoterne i form af krydrede og tørre smagsnuancer fra eksempelvis eg og tannin. Derudover optræder der frugtige smagsnuancer i form af blandt andet rosiner, tørret frugt, citrusfrugt, pære, tropisk frugt og fersken. Det er en elegant og blid rom, der både er ideel for romentusiaster og nybegyndere i rommens verden. På trods af den blide smag, så er det en rom med en smule højere alkoholprocent, nemlig hele 43%.

 

Venezuelanske rødder

Dernæst vender vi snuden mod Venezuela, hvor den skønne Diplomatico Reserva Exclusiva rom stammer fra. Det er ligeledes en virkelig anerkendt rom, hvilket vi sagtens kan forstå. Faktisk en rom, som er hædret til forskellige konkurrencer og prisuddelinger verdenen over. Rommen har en intens og delikat smag, hvor der findes smagsnoter af karamel, mandel, honning, kaffe og banan. Derudover optræder der spor af kobbernoter, da Diplomatico Reserva Exclusiva destilleres på melasse i kobberpotstills, hvorefter rommen lagres i 12 år. Smagen har endvidere spor af tobak, hvilket komplimenterer rommens sødme. Dertil strejf af frugtige nuancer, hvor blandt andet abrikos og figen er fremtrædende i rommens duftnuancer. En fantastisk smags- og duftoplevelse, hvor sammenspillet af de krydrede, dybe og søde noter giver et harmonisk udtryk.

 

Rødder fra Panama

Derefter går turen til Panama, hvor vi vil fokusere på den eksklusive Bumbu XO rom, som både destilleres og lagres i Panama. Flasken er dekorativ med sit matte sorte udtryk, og indeni gemmer sig en virkelig skøn og fyldig rom. Rommen er lagret på brugte Bourbon fade, hvortil den efterfølgende er opbevaret i brugte sherry fade fra Andalusien. Rommen er præget af vanilje, karamel, citrusfrugter, kaffe, blomme, mokka og rosin, hvilket resulterer i en sødmefuld og karakteristisk smag og duft. Ligesom Diplomatico Reserva Exclusiva, så har Bumbu XO også vundet utallige priser. Det er en anerkendt og kompleks rom, der skal prøves.

 

Guatemalansk ophav

Turen slutter i Guatemala, hvor den utrolig populære Ron Zacapa Centenario har sine rødder. Det er en rom, der er hædret med titlen som verdens bedste rom gentagende gange. Derudover er det den første rom nogensinde, som er en del af den Internationale Rum Festival’s Hall of Fame. Det er en intens rom med søde, krydrede og kraftige smags- og duftaromaer. Rommen har noter af træ, frugt, vanilje, mandel, chokolade, karamel, muskatnød, kardemomme, tobak, kaffe, kanel og ingefær. Den komplekse rom er destilleret på jomfru sukkerrør, er lagret i Solera systemet og indeholder en blanding af rom, som i gennemsnit, er lagret mellem 6-23 år. Ron Zacapa Centenario er blandt de bedst solgte flasker rom. Det er altså med andre ord en rom, der bør prøves og være en del af samlingen.

 

Tak fordi, at du tog med på turen rundt i verden, hvor vi gennemgik fire spændende flasker rom. Læs vores guide med fem rom du bare skal smage eller tag med på romekspedition, hvis du ønsker at få endnu flere spændende bud på, hvilke rom du skal have i samlingen. Derudover kan du selvfølgelig finde et bredt udvalg af romglas hos os, så du kan servere din rom i det rette glas.



Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna