7 barudtryk du skal kende - opdater dine evner bag baren
Lær at mestre dit barudstyr og udvid dit ordforråd med nogle af de vigtigste begreber, der anvendes bag baren, så du kan imponere i hjemmebaren. Det er selvfølgelig vigtigt at have styr på drinksopskrifter og kunne lave de gængse klassikere. Men det er også yderst vigtigt at vide, hvornår og hvordan du skal bruge dit barudstyr, og derudover at kende nogle termer, så du kan afkode drinksopskrifterne og lave cocktails til perfektion.
Â
Shaker
Vi starter med at præsentere en shaker også kendt som en cocktailshaker. Cocktailshakeren er et fast inventar i rigtig mange barer, da det er et redskab, der anvendes hyppigt i fremstillingen af alverdens forskellige cocktails. Du har formentlig set en bartender stå og ryste en cocktailshaker med formålet, at det skal ende ud i en skøn cocktail. Cocktailshakeren findes i utallige varianter, men fælles for dem alle er, at de shaker alkohol, mixere og isterninger sammen. Hermed ved du altså nu, at en shaker er et musthave i hjemmebaren, og du kan med fordel vælge at købe et shaker sæt til formålet.
Â
Muddle
Et andet ord, du kan støde på undervejs i drinksopskrifter, er muddle. Det er kort fortalt beskrivelsen af, at ingredienserne skal moses. Der findes barudstyr til formålet en såkaldt muddler. Denne type barværktøj bruges til at presse saften og smagen ud af dine ingredienser. Mojitoen er en af mange eksempler, hvor en muddler anvendes. Overordnet er muddleren ideel til drinks, hvori frisk frugt, bær eller krydderurter indgår, da du dermed får mest muligt ud af dine ingredienser.
Â
Virgin
Næst i rækken er begrebet virgin, som i bar regi er en betegnelse for alkoholfrie drinks eksempelvis Virgin Mojito eller Virgin Pina Colada. Beskrivelsen mocktails anvendes med samme formål. Få inspiration til opskrifter på drinks uden alkohol. Dermed ved du, hvilke drinks du skal vælge, hvis du eller dine gæster eksempelvis er kørt i bil, gravid eller bare ønsker en skøn cocktail, der ikke er tilført alkohol.
Â
On the rocks
En anden betegnelse, der er god at kende, er on the rocks. Det er en serveringsmetode, hvor spiritus serveres ufortyndet over isterninger. Du kan eksempelvis nyde din whisky on the rocks. Denne metode gør, at whiskyen afkøles samt nedtoner alkoholsmagen, så de øvrige smagsnoter fremhæves.
Â
Jigger
For at fremstille de bedste cocktails, så er det vigtigt at have styr på mål og proportioner. Førnævnte er især nødvendigt, hvis du følger en opskrift, så du opnår det ønskede resultat. I relation dertil er en jiggernødvendig, da denne netop sikre, at der tilføres de rette mængder. Jiggeren er et målebæger, der typisk er dobbeltsidet, så du har to forskellige mål. Præcision er altafgørende for at lave skønne cocktails, hvorfor jiggeren både er en del af professionelle barer og hjemmebaren.
Â
Glasrimmer
En glasrimmer er et stykke barudstyr, der hjælper til at lave flotte cocktails. Glasrimmeren kan bruges til forskellige drinks. Den anvendes til at pynte glassets kant, hvor der eksempelvis skabes en salt- eller sukkerkant, som både er æstetisk og bidrager til smagsoplevelsen. Du kan med fordel vælge en syrlig væske eksempelvis citronsaft, og hvis du er ekstra kreativ, så kan du tilføre farvestof til din glasrimmer. Dermed har du mulighed for at imponere dine gæster ved at servere velsmagende og smukke drinks.
Â
Flairbartending
Nu springer vi fra begynder stadiet til et mere øvet niveau, og i den forbindelse vil vi præsentere dig for flairbartending. Et ord, der dækker over kunsten at imponere med sine færdigheder bag baren. Under flairbartending er der eksempelvis long pour teknikker, der som du måske ud fra navnet har gættet, er evnen til at hælde væsker over en længere afstand. Derudover er jonglering også en del af flairbartending, hvilket bag baren kan være jonglering med flasker og glas. Bare rolig det er ikke evner du behøver at mestre, men det er selvfølgelig utroligt imponerende, hvis du kan.
Â
Hermed kom vi igennem de 7 barudtryk, så du har fået indblik i nogle betegnelser samt anvendelsen af noget klassisk barudstyr. Vi håber, at du er blevet inspireret til at kaste dig ud i nye drinksopskrifter.
Om forfatteren
Barlife Bartender er skabt af Barlife.dk for at give et indblik i hvordan vores barudstyr skal bruges, hvilke værktøjer man ikke kan leve uden, samt hvilke opskrifter der er absolut nødvendige at prøve.Â
Kategorier
Emner
- Cocktail shaker
- Drinks
- Isterningbakke
- Jigger
- Blender
- Plates
- Stentøj
- Keramik
- Stentøjstallerkner
- Barsæt
- Bartenderudstyr
- Barredskaber
- Bartender
- Glas
- Krystalglas
- Champagneglas
- Sugerør
- Cocktailtilbehør
- Gaver
- Champagnekøler
- Barværktøj
- Drukspil
- Stentøy
- Bar sett
- Bartenderutstyr
- Glass
- Drinker
- Cocktailer
- Kaffe
- Kaffemaskine
- Kaffebønner
- Champagnesabel
- Champagne
- Vinkøler
- Proptrækker
- Grill
- Pizza
- Knive
- Knive
- Vodka
- ølglas
- Vinglas
- Luigi Bormioli
- Gin glas
- Rom
- ølkrus
- Gin
- Portvin
- Portvinsglas
- Rødvinsglas
- Hvidvinsglas
- Vandglas
- Krystal vandglas
- Snapseglas
- Snaps
- Tonic vand
- Barudstyr
- Vinkøleskabe
- Brandy
- Cognac
- Tequila
- Zalto Glas
- Romglas
- Margaritaglas
- Martiniglas
- Gin Mare
- Gin Mare Gläser
- Vinholder
- Glitter Fisk
- Shots
- Bitter
- Gammel Dansk
- Nordsø Bitter
- Juicepressere
- Saftpressere
- Slowjuicer
- Saftcentrifuge
- Steakknive
- Plastglas
- Bionedbrydelige glas
- Isterningmaskiner
- Whiskey
- Whiskey Glas
- Ølskum
- Kokos
- Likør
- Blandingsspiritus
- Cocktailglas
- Sirup
- Ginger beer
- DRINKS MED VODKA
- Cocktail Shaker
Tags