Tag med på romekspedition! 3 gode flasker til barskabet

Indlæser...
Tag med på romekspedition! 3 gode flasker til barskabet

Vi elsker rom her hos BarLife. Og eftersom du har fundet vej til dette blogindlæg, formoder vi næsten, at du gør det samme. I hvert fald er du begyndt at finde den eksotiske piratdrik bare en smule interessant, og det kan vi sagtens forstå.

Dog kan det være svært at vide, hvor du skal begynde henne, for ærlig talt så kan rommarkedet godt være lidt af en jungle.

En af de helt store udfordringer i rommens verden er, at mange destillerier vælger at tilsætte en del sukker, for at fremme sødmen. Principielt er der intet galt med sød rom, men hvis du virkelig gerne vil smage alle rommens kvaliteter, så kan de meget sukkerholdige udgaver desværre godt miste noget karakter.

I dette blogindlæg vil vi komme med vores bud på, hvilke tre flasker rom, som du med ro i sindet kan føje til din barsamling derhjemme.

 

Appleton Estate 21 YO Jamaica Rum

At lægge ud med en Jamaica Rom kan for nogen lyde en anelse småskørt. Især med tanke på at vi i dette indlæg ønsker at få alle godt i gang med romeventyret. Og under normale omstændigheder ville vi nok ikke anbefale Jamaicarom til den uerfarne romdrikker. Nu forholder det sig blot sådan, at Appleton Estate 21 YO er en god rom. Endda en rigtig god rom.

Hvor en jamaicarom typisk vil være lidt mere eksplosionsfyldt, når den rammer tungen, så er denne flaske meget mere rund og dyb.

Hvis du udelukkende dufter til den, så vil aromaerne af kaffe, kakao, appelsinskal, muskatnød og vanilje forkæle dine duftsanser. I et dansende samspil skaber de en fantastisk balance mellem det dybe og behagelige.

Lad rommen svinge rundt i dit romglas et par gange, og tag så et godt sip ind i munden. Her vil de nøddeagtige noter, melassen og naturligvis de dybere egenuancer, som kommer fra den lange lagring på bourbon egetræsfade træde i karakter.

Alt i alt en fremragende rom for både den rutinerede romentusiast og den knap så erfarne romdrikker.

 

Plantation 20th Anniversary

Plantation kunne være et utrolig godt udgangspunkt for dig, som måske ikke har gjort dig så mange gode erfaringer indenfor rom endnu. Her har du virkelig et romdestilleri, som kan deres kram. Du kan jo altid starte med denne 20 års jubilæumsrom, og som du får mod på det begynde at udvide horisonten med flere flasker fra netop Plantation.

I denne flaske får du en rom, som er efterlagret på franske cognacfade. Næsen bærer præg af vanilje, kokos og tørrede frugter, som efterfølgende overtages af nogle dybere og kraftige nuancer. Heriblandt chokolade og orientalske krydderier.

Når du tager et sip, vil munden som det første blive fyldt med en meget intens sødme, hvor de samme vaniljenoter fra næsen vil gå igen. Også smagsnoterne overtages af den dybere og mere kraftige smag af chokolade samt krydderier.

Eftersmagen er langvarig, og du kan virkelig sidde at nyde de fantastiske aromaer flere minutter efter.

Alt i alt en utrolig god flaske rom, til både de erfarne og uerfarne romdrikkere.

 

Ron Zacapa Centenario 23 Sistema Solera

Det er faktisk ikke helt let at komme efter de to ovenstående flasker. Men vi har lagt hovederne i blød og fundet en sand fanfavorit frem til sidst.

Ron Zacapa Centenario 23! Måske en af de bedste rom’er i verden. I hvert fald har Ron Zakapas flagskib længe befundet sig blandt de absolut bedste flasker rom i verden. Sådan var det med de ældre blends omkring slutningen af 90’erne og ind i det nye årtusind.

Denne rom består af en sammensætning af 6-23 års tapninger og lad os se, hvordan resultatet er blevet.

Som det første rammes næsen af de mørke chokoladenoter som efterfølges af vaniljens sødme og bløde honningstrukturer. Som en afrunding vil du få fornemmelsen af jul. Appelsinskal, kanel og generelt de mørkere julekrydderier vil fylde dine duftsanser.

Når du smager på den, vil karamel, chokolade, honning og sirup komme til udtryk, som de første og mest frembrusende noter. En utrolig velbalanceret og kompleks sammensætning, som vil give dig en utrolig langvarende nydelse.

Ron Zacapa Centenario 23 er klart en rom, som vi vil anbefale hjem til ethvert barskab.

 

Og her er vi så nået til vejens ende i denne omgang. Vi håber du har fået noget ud af den kortere gennemgang af tre flasker rom, som du roligt kan anskaffe hjem til, hvad end du er erfaren eller knap så erfaren i det store romunivers.

Rigtig god fornøjelse!Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna