Inviter til sommerfest – borddækning, festlege og sommerdrinks

Indlæser...
Inviter til sommerfest – borddækning, festlege og sommerdrinks

En god fest planlægger jo ikke sig selv, så derfor har vi lavet denne guide til, hvordan du kan arrangere en helt fantastisk sommerfest. Sol og sommer nærmer os, og du kan allerede nu begynde at samle ideer og inspiration til, hvordan din sommerfest skal udfolde sig. Dermed sikre du dig, at det bliver en dejlig fest man vil mindes længe efter. Læs med og få vores bedste tips og tricks til, hvordan du stabler en skøn og vellykket fest på benene.

 

Planlæg en fantastisk fest

Når du skal invitere til sommerfest, er der en lang række ting, der skal ordnes. Hertil skal du have styr på de praktiske ting som dato, lokation og gæsteliste, men derudover skal der også gøres tanker omkring dekoration, underholdning og drinks. Nedenstående guide kommer netop til at fokusere på de tre sidstnævnte.

 

Dæk et smukt bord

Der hører sig oftest mad og drikkevarer til når man inviterer til festligheder. I den forbindelse dækker man ofte et bord, hvor gæsterne kan tage plads under middagen. Når der skal planlægges en stemningsfyldt sommerfest, må der absolut ikke spares på bordpynten. Find nogle fine vaser og fyld dem med dine yndlingssommerblomster. Det ser både festligt og indbydende ud.

Du kan også skabe den helt rigtige sommerlige stemning ved at bringe friske farver i spil. Dertil er farvede glas en helt perfekt måde at sætte kulør på bordet. Farvede glas skaber en iøjnefaldende effekt, og er ydermere en oplagt mulighed for at skabe en kontrast til en mere klassisk borddækning eksempelvis den hvide dug. Udover en pæn borddækning og fest dekorationer, så kan stearinlys, fakler og lyskæder også være med til at skabe en hyggelig atmosfære.

Hvis du har valgt, at der skal være et bestemt tema til festen, er det endvidere en god ide, at denne også kommer til udtryk i bordets dekorationer, da det skaber en rød tråd for aftenen. Et eksempel herpå er, hvis festens tema er Hawaii-fest, så kan du eksempelvis tilføje eksotiske frugter som en del af bordpynten.

 

 

Server skønne drinks

Til en god fest hører sig noget godt at drikke. Start gerne aftenen ud med at byde gæsterne velkommen med en festlig sommerlig velkomstdrink. En anden anbefaling herfra lyder at udvælge et par af dine yndlingssommercocktails, som du kan forkæle dine gæster med. Få inspiration i vores store drinksunivers til, hvilke velsmagende og flotte drinks og cocktails du kan byde dine gæster på.

Hvis du ønsker, at det skal være ekstra nemt, så kan du lave en mini bar med et dertilhørende drinkskort for aftenen, så gæsterne selv kan kreere sine drinks herudfra. Derudover kan du vælge simple, men velsmagende cocktails, og fylde dem i en drinksdispensere, så du har rigelige mængder drinks, som er klar til at blive serveret for dine gæster.

På listen over forfriskende og lækre drinks, der smager af sommer, finder du eksempelvis den utroligt populære Aperol Spritz, men derudover er frugtige og friske drinks som Astronaut drink, Bær-Mojitos, Passionsfrugts Martini, Rhubarb Collins og mange andre. Få skønne bud på lækre sommerdrinks med vodka.

 

Drukspil, selskabslege og andre sjove indslag

Skab en festlig stemning ved at arrangere forskellige indslag. Det kan være alt fra små hyggelige selskabslege til mere løsslupne drukspil. Aktiviteter og andre indslag er nemlig en ideel måde at skabe en god og sjov stemning.

Hvis du har klargjort et dansegulv, kridtet danseskoene og samtidig vil sikre dig, at dine gæster finder vej til dansegulvet, så kan du eksempelvis placere en lille seddel under gæsternes tallerken er, hvorpå der står navnet på en anden gæst. Reglen dertil lyder, at man skal danse med vedkommende, der står på sedlen. En anden måde, hvorpå du kan fylde dansegulvet er ved at bede dine gæster om festlige musikønsker inden festen. Derved sikrer du dig, at playlisten består af festsange for enhver smag.

Hvis vejret indbyder til det kan du planlægge forskellige festlige spil og lege udendørs. Det kan være alt fra ølbowling, ølstafet og Beer Pong. Selvom førnævnte selskabslege umiddelbart indbyder til, at der skal drikkes øl, så er det selvfølgelig helt op til dig og dine gæster, hvilke drikkevarer, der er i spil.  

 

Ved at følge ovenstående guide, så er vi sikre på, at du nok skal få planlagt en helt fantastisk sommerfest som gæsterne vil mindes længe efter. Det kan nærmest kun blive en succes.

Tilbage er der bare at ønske dig en rigtig dejlig fest samt god fornøjelse med planlægningen af sommerens fest.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna