Sådan opbevarer du din vin på den bedste måde

Indlæser...
Sådan opbevarer du din vin på den bedste måde

Når det kommer til vinopbevaring, så findes der ikke kun én rigtig måde at gøre det på. Tværtimod så kan du sådan set gøre det på mange forskellige måder, og alt efter hvor stor din vinsamling er, vil det være en god idé at tage udgangspunktet i vinsamlingen.

Desuden så skal du naturligvis også tage højde for, hvor meget plads du har i dit hjem, samt hvad dit formål med selve opbevaringen skal være.

 

I dette blogindlæg kan du læse mere om de forskellige opbevaringsmuligheder, du kan finde her hos BarLife. Det er med vinholderen i centrum, da denne har en stor betydning for, hvordan du kan designe din egen vinopbevaring. Og med en flot vinholder kan du virkelig skabe et unikt udtryk omkring dine vine.

 

Den væghængte vinholder

Hvis nu du gerne vil fremhæve nogle af de bedste vinflasker du har i din samling, så vil den væghængte vinholder være en god løsning. Du kan hænge den i dagligstuen eller i køkkenet, alt efter hvad der passer dit behov på bedste vis. Dog vil du ofte møde en makskapacitet på 10 flasker, hvilket også gør den væghængte vinholder en smule mere delikat og eksklusiv at se på, hvilket naturligvis influerer de vine, som du opbevarer i den.

Et mærke, som er blevet utrolig populært for deres æstetik og høje kvalitet, er ENOTECA. Den fås både i lyst træ og mørkt træ, så alt efter hvad du foretrækker, kan blot vælge herefter.

Hvis ikke du er så meget til det udtryk, som træ giver til vinholderen, så kan du jo altid vælge en  stålbaseret variant. Stål giver et lidt mere minimalistisk udtryk, som passer enormt godt til bestemte indretninger, og den bør næsten hænge inde i stuen, der hvor vinen også nydes som oftest.

Rent vinteknisk er der dog én ting, som du bør have for øje, når du hænger vinholderen op væggen. Nemlig om den kommer til at være placeret direkte ved et vindue, hvor solens stråler bager ind. For nogle vine kan uv-stråling nemlig påvirke den naturlige modningsproces, som sker med vinen, efter den er kommet på flaske, og oftest er det ikke i en positiv retning. Så hvis du kan finde et område i dit køkken eller inde i stuen, hvor solen sjældent bager ind, vil dette være et oplagt sted at hænge den væghængte vinholder eller vinreol.

 

Den rummelige vinreol 

I modsætning til den lette og luftige væghængte vinholder som kun har plads til få udvalgte flasker, så finder du den mere robuste og fasttømrede vinreol. Størrelsesmæssigt varierer den naturligvis en hel del, lige så vel som det gælder materialevalget og designet. Du kan nemt finde en vinreol med kapacitet til mellem 50 – 100 vinflasker, og dermed er det også klart, at den ikke lige er sådan at opbevare i stuen eller køkkenet.

Vi ser oftest vinreolen, som en del af interiøret i den veludrustede vinkælder, da dette ligesom bliver et rum, der fuldt ud er dedikeret til den store vinsamling.

Det smarte ved mange af de vinreoler som du kan finde på markedet, er at de ofte er modulopbyggede. Dermed kan du nemt tilføje flere rækker i takt med at din samling vokser, eller i den modsatte retning fjerne rækker, hvis det nu skulle hænde at din samling bliver mindre.

Bl.a. er denne smukke traditionelle træreol et glimrende eksempel på en opbevaringsmulighed til dine vinflasker, som vil passe til enhver smag og indretningsstil.

 

Vinopbevaring ved den rette temperatur

I stedet for at opbevare dine vinflasker ved rumtemperatur så har du altid muligheden for at anskaffe dig et vaskægte vinkøleskab. Også her findes der et hav af muligheder, og du skal endnu engang tage højde for forskellige kriterier i din søgen efter det rigtige match.

Der er mange fordele ved at vælge et vinkøleskab, og en af de største er naturligvis, at du lettere kan kontrollere opbevaringstemperaturen. Dine vine er altså sikret de bedste forhold, hvilket på den lange bane giver dig de bedste smagsoplevelser.

Nogle vinkøleskabe findes med 2 eller flere kølezoner, hvilket helt konkret betyder, at du kan have 2 eller flere forskellige vintyper i samme køleskab, som ellers bør opbevares ved forskellige temperaturer. Kølezonerne kan indstilles hver især, så de passer til de køleforhold, som vinen skal opbevares ved, og du får det optimale ud af hver enkelte flaske vin.

I forhold til placeringen af vinkøleskabet, så vil det i langt de fleste tilfælde give bedst mening i din vinkælder, eller det rum som du bruger til vinopbevaring. Et vinkøleskab tager nemlig en del plads, og derfor passer det ikke så godt ind i køkkenet eller stuen. Medmindre du selvfølgelig vælger at indbygge dit vinkøleskab i væggen, men dette kan godt være et temmelig omfattende projekt.    

Uanset hvordan du ønsker at opbevare dine vinflasker, så har du nu fået et lidt bedre indblik ind i, hvilke muligheder der findes. Så det er bare med at gå på opdagelse og finde en masse inspiration, så du bedre kan vurdere, hvilken mulighed der passer bedst til dit temperament.

Rigtig god fornøjelse!

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna