Kend dine cocktailglas – 5 forskellige slags til hjemmebaren

Indlæser...
Kend dine cocktailglas – 5 forskellige slags til hjemmebaren

Er du i den privilegerede situation, at du er i besiddelse af en hjemmebar, men mangler du lidt inspiration til, hvilke forskellige cocktailglas som du bør have i den? I så fald er du kommet til det rette sted. I dette indlæg vil vi nemlig gennemgå 5 af de mest karismatiske cocktailglas, som du roligt kan overveje at tilføje til din hjemmebar.

 

Ballonglasset til din Gin & Tonic

Vi kan roligt sige, at det seneste årti har stået i Gin & Tonicens stjernetegn. Den lækre drink har i lang tid været placeret i toppen blandt danskernes favoritter, og vi er fuldstændig med på Gin & Tonicholdet.

Med et Gin Glas til din gindrink har du virkelig muligheden for at løfte din drink til nye højder. I samme stil som et vinglas er det traditionelle ginglas sammensat af både en stilk og en skål. De fleste ginglas har dog en rummelighed, som er en del større end vinglas, hvilket gør at drinken heri har mulighed for at blive iltet.

Iltningen frigiver nogle meget værdifulde aromaer, som blot kommer dig selv til gode, når du dufter samt smager på din Gin & Tonic. Derudover er de bare flotte og alene det argument bør være grund nok til at anskaffe et par glas hjem til baren.

 

Martiniglasset til din Dry Martini

Fra det store og fyldige ginglas, skifter vi stilen ud til det lette og elegante Martiniglas. Det trekantformede cocktailglas er især kendt fra mange film, hvor rige baroner og baronesser boltrer sig på de amerikanske cocktailbarer.

Naturligvis kan du med fordel servere en Dry Martini i glasset, som det jo nærmest er skabt til. Men du kan også sagtens bruge glasset til servering af andre stærke cocktails.

Vi er vilde med Martiniglasset, da det udtrykker stil, enkelthed og på mange måder forbindes med et meget traditionelt cocktailglas.

Dermed er det naturligvis også et glas, som vil bidrage med den helt rigtige barstemning hjemme i din egen bar.

 

 

Moscow Mule Kruset    

En af de lidt mere specielle cocktailglas, som vi i hvert fald kan komme i tanker om, er den russiske kobberkop, der også kaldes for et Moscow Mule Krus. Skal vi være helt ærlige, er vi faktisk ikke fuldstændig sikre på, om krusset egentlig er russisk. Og drinken er vist heller ikke fra Moskva, men er opstået ved en tilfældighed på en bar i USA.

Hvordan skulle tre komponenter som vodka, gingerbeer og kobberkrus ellers blive sammensat, hvis ikke det var skæbnens ironi, som havde en finger med i spillet?

Historien skulle eftersigende omhandle tre konkurstruede forretningsmænd, som i et desperat forsøg på at redde deres forretninger slog sig sammen, og skabte den nu vellidte friske drink.

Men den historie kan du altid få en anden god gang. I hvert fald er Moscow Mule Kruset et anderledes og meget festligt cocktailglas, som du kan tilføje til din hjemmebar.

 

Margaritaglasset  

 

Ligesom Martiniglasset, så tilhører Margaritaglasset også den kategori af cocktailglas, som i den grad forbindes med et klassisk drinkglas.

Måske du kan se nogle af de samme karaktertræk, som også er at finde hos Coupeglasset, der anvendes til servering af champagne og mousserende vine.

Og Margaritaglasset var da også i første omgang bestilt hjem som champagneglas. Men grundet den mærkværdige form, kunne ejeren af restauranten ikke bruge dem til formålet. I stedet for at sende glassene retur, lugtede han muligheden for at hæve priserne på Margaritadrinken, hvis den nu blev serveret i de anderledes glas. Resten er historie, og nu er glasset kendt verden over som et Margaritaglas.

Når du vil byde dine gæster på den mexicanske drink, så er det bare lidt federe at gøre det i de originale glas.

 

De eksotiske Tiki Glas  

   

Vi vil runde listen af på en lidt mere utraditionel facon, for Tiki Glas er ikke just et almindeligt eje i hjemmebaren. Men ikke desto mindre er de festlige, og det er svært andet end at komme i godt humør, når du står med glasset i hånden.

I princippet er der ikke nogen særlige cocktails, som er tilknyttet glasset, men med det eksotiske udseende vil vi da anbefale at servere eksotiske cocktails.

Med Tiki Glas i din hjemmebar er der dømt fest og glade dage, hvilket jo passer perfekt til det image, som din egen bar med garanti er garant for at levere.

Derfor er disse glas også på denne liste over cocktailglas, som vi vil anbefale dig at anskaffe.

 

Vi håber, at du har fundet dette blogindlæg inspirerende, og har fået appetit på at anskaffe dig nogle nye slags cocktailglas hjem til, så du er fuldstændig klar til at byde dine gæster velkommen til en festlig aften.

Rigtig god fornøjelse!

 

   Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna