Få fuldstændig styr på din cocktail

Indlæser...
Få fuldstændig styr på din cocktail

Før en cocktail lever op til sit fulde potentiale, så er der flere elementer, som du skal have fuldstændig styr på. En cocktail består nemlig ikke bare af en sammensætning af forskellige ingredienser. Du kan nærmest se den som et kunstværk, hvor mange af dine sanser bliver stimulerede.

Den skal altså både smage godt, samtidig med den skal være smuk at se på. Du skulle gerne opnå en følelse af lykke, når du får serveret en perfekt skabt cocktail.

I dette indlæg vil vi gennemgå de vigtigste elementer, som en cocktail som minimum skal indeholde lige fra alverdens cocktailtilbehør til smukke cocktailglas. Så er du interesseret i af søge lidt inspiration, kan du jo med fordel læse med her.

 

Det rette cocktailglas

Når du skal servere din cocktail, bør du altid gøre det i et cocktailglas. Men et cocktailglas er ikke bare et cocktailglas, for der findes nemlig utrolig mange variationer, alt efter hvilken type du vil lave.

Der er blandt andet glas decideret til gincocktails, som mange Gin & Tonic entusiaster elsker at bruge. Typisk vil disse glas være lige så store som et bourgogneglas eller endda endnu større. I nogle sammenhænge bliver de omtalt som ballonglas pga. skålens rummelighed.   

Ellers kan du under den store parasol af cocktailglas også finde Martiniglas, Margaritaglas og i det hele taget nogle ekstremt festlige glas.

Pointen er, at farvestrålende cocktails fortjener at blive fremvist i flotte og festlige glas. På den måde formår du nemlig at skabe den gode helhedsoplevelse omkring det at lave samt servere lækre drinks og cocktails.

Du kan finde mere inspiration til valget af cocktailglas lige her.

 

 

Når du skal lave selve cocktailen

Selvfølgelig er det vigtigt, at de ingredienser som drinken skal sammensættes af, er i høj kvalitet. Det gælder både for den spiritus, som du vælger at bruge, samt de drikkevarer som du skal bruge til at blande op med.

Foruden ingredienserne så er det også meget vigtigt, at du har det helt rigtige værktøj. Mange cocktails kan nemlig være en anelse komplicerede at lave, så der spiller barværktøjet en vigtig rolle, hvis du skal have den fulde smagsoplevelse.

Cocktailshakeren er selvfølgelig uundgåelig. Den skal du bare have. Dog kan det være svært at finde ud af, hvilken en du skal vælge. På vores shakerside kan du læse meget mere om forskellige typer, og hvad forskellen er på de forskellige modeller.

Foruden bartenderens måske vigtigste redskab så er der også en masse andre redskaber, som kan være ekstremt brugbare i baren, men det afhænger meget af dit eget niveau, og hvor komplicerede cocktails du ønsker at lave.

En god måde at starte på er ved at anskaffe et komplet barsæt, som indeholder alle de nødvendige dele, du nu engang har behov for. Dermed har du sikret dig et solidt fundament for at kunne lave mange skønne cocktails, og med tiden som du får mere og mere flair for tingene, kan du jo altid løbende opgradere dit udstyr.

 

Tilbehøret – den såkaldte prik over i’et

Vi mangler lige det allersidste element, før du er helt klædt på til at blive bartender. For en ting er at lave velsmagende cocktails og servere dem i flotte glas, men før den bliver helt perfekt, skal den naturligvis dekoreres.

Her har du frie tøjler mere eller mindre, og du kan finde en masse forskellige sugerør, drinkspynt og fede features, som du kan bruge til at dekorere din drink med.

Det er også under denne fase, hvor du har muligheden for at være ekstra kreativ med isterningerne. Du kan nemlig få en masse forskellige forme, der giver isterningerne deres eget personlige præg, hvilket også smitter af på resten af cocktailen.

I princippet er tilbehøret med til at skabe det gode førstehåndsindtryk, da det er de dekorative elementer, som gør den flot at se på, og giver folk lyst til at drikke den. Derfor må denne del bestemt ikke undervurderes.

 

Når du vil lave en lækker drink eller cocktail, er der altså flere elementer, som du gerne skal have styr på for at opnå det fulde potentiale. Men ved at lægge lidt kærlighed i alle faserne, så er vi sikre på, at du kommer til at imponere både venner og familie med dine evner som bartender.

Skulle du stå og mangle inspiration, er du jo altid velkommen til at besøge os her hos BarLife.dk.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna