Ginger beer

Ginger beer er over de senere år blevet utroligt populært. Det er en forfriskende drik, som både kan drikkes som den er, eller som er fuldstændig fantastisk at blande i drinks.

Personer som ikke er begejstrede for øl i dens almindelige statur, er glade for Ginger Beer som alternativ hertil, men den nydes også af ølentusiaster. Ginger Beer er altså for alle og der findes et hav af forskellige varianter af Ginger Beer, eller ingefærøl, som de hedder på dansk.

Fælles for dem er, at de er meget forfriskende, og passer perfekt til de varme måneder. Du kan servere dem som de er eller bruge dem i drinks.

Køb din Ginger Beer her hos BarLife eller lad dig inspirere af vores store udvalg. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
 1. Fever-Tree Ginger Beer 50cl 65164 by 6076 color Sort
  Fever-Tree Ginger Beer 50cl
  23,00 kr
 2. 29%
  SALE
  Grace Ginger Beer 33cl DS 65004 by 6273 color Sort
  Grace Ginger Beer 33cl DS
  Tilbudspris 12,00 kr Normalpris 17,00 kr
 3. Fever-Tree Ginger Beer 20cl 65047 by 6076 color Sort
  Fever-Tree Ginger Beer 20cl
  16,00 kr
 4. Gosling Ginger Beer 33cl DS 65106 by 6272 color Sort
  Gosling Ginger Beer 33cl DS
  22,00 kr
 5. Old Jamaica Ginger Beer 33cl DS 65003 by 6608 color Sort
  Old Jamaica Ginger Beer 33cl DS
  17,00 kr
 6. J. Gasco Ginger Beer 20cl 65130 by 6271 color Sort
  J. Gasco Ginger Beer 20cl
  15,00 kr
 7. Thomas Henry Ginger Beer 20cl 65064 by 5899 color Sort
  Thomas Henry Ginger Beer 20cl
  19,00 kr
 8. 36%
  SALE
  Fentimans Ginger Beer 50cl 65600 by 6169 color Sort
  Fentimans Ginger Beer 50cl
  Tilbudspris 25,00 kr Normalpris 39,00 kr
 9. Goldberg Intense Ginger Beer FL 20 75014BS by 6170 color Sort
  Goldberg Intense Ginger Beer FL 20
  19,00 kr
 10. Gin og Ginger Beer: Hayman's - Pakke 00016Barlife by 5742 color Sort
  Gin og Ginger Beer: Hayman's - Pakke
  399,00 kr
 11. Three Cents Ginger Beer 20cl FL 20 65996 by 7119 color Sort
  Three Cents Ginger Beer 20cl FL 20
  15,00 kr
 12. Franklin & Sons Ginger Beer FL 20 66014 by 5887 color Sort
  Franklin & Sons Ginger Beer FL 20
  19,00 kr
Stigende orden

SERVER EN ISKOLD GINGER BEER

Ingefærøl har sit udspring helt tilbage til 1800-tallet i Skotland. Man ønskede at lave en eksotisk drik, som kunne nydes i stedet for øl, som dengang var meget populær.

I 1800-tallet blev der importeret mange forskellige eksotiske frugter og krydderier fra Fjernøsten. Frugterne og krydderierne gav inspiration til at lave forskellige nye drikke.   Under gæringen udviklede ingredienserne naturligt kulsyre, og det gav et uventet, men friskt resultat.

Ginger beer blev dengang serveret alene, med garnish af citrusfrugter. Det gør den stadig i stor stil, og ofte fyldes et glas med isterninger. Fordi den er så frisk, og samtidigt serveres på is, er ingefærøl et populært valg hen over sommeren.  

Ønsker dine gæster et alternativ til øl, så sørg for at have et udvalg i din bar. De findes med forskellige smagsnuancer, men ingefær er altid hovedingrediensen. Server altid i store flotte glas med god plads til isterninger.    

 

Ginger Ale vs Ginger Beer

Måske har du både hørt om Ginger Ale og Ginger Beer, men hvad er forskellen egentlig på disse to? Helt basalt så kommer Ginger Beer fra England og Ginger Ale fra USA. Ginger Beer er en anelse mere krydret i smagen og har en lidt mere markant duft af frisk ingefær, hvor Ginger Ale er produceret som en klassisk sodavand.

Det betyder også at mange foretrækker at drikke Ginger Beer som den er, eller selvfølgelig bruge den til nogle klassiske drinks, som f.eks. dark n’ stormy.

Helt lavpraktisk så er forskellen i produktionen på Ginger Beer og Ginger Ale, at Ginger Ale er danskvand tilsat ingefærsmag, mens Ginger Beer har været igennem den klassiske gæringsproces, som det kendes fra øl.

Smagsmæssigt minder de 2 drikke en del om hinanden, men der er nogle nuancemæssige forskelle på de to drikke.    

 

Drinks med Ginger Beer

Der findes nogle vaskeægte klassikere når det gælder drink med Ginger Beer. Den ene er en Dark ´n Stormy som primært består af Ginger Beer og Rom. Den anden er en Moscow Mule som primært består af vodka og Ginger Beer. Disse er 2 meget populære Ginger Beer cocktails, og er du på udkig efter en Ginger Beer drink opskrift, så vil vi komme med vores bud på de to drinks her.

 

Dark 'N Stormy

Til denne drink skal du bruge følgende:

 • 5 cl mørk rom
 • 1 limefrugt (både 1 cl saft herfra og en skive til pynt)
 • 2 dl Ginger Beer
 • Is

Du blander rommen og saften fra limefrugten i et glas med isterninger og rører rundt. Herefter topper du glasset med Ginger Beer og er ellers klar til at nyde en lækker kølig cocktail.

 

Moscow Mule

Til en Moscow Mule skal du bruge følgende:

 • 6 cl vodka
 • 2 limefrugter (saften fra den ene og skær den anden i både)
 • 2 dl Ginger Beer
 • Ingefær til pynt
 • Isterninger

Vodka, limesaften og isterninger kommes i en shaker og rysten godt sammen. Herefter hælder du den omrystede væske over i 2 glas med is, hvorefter du topper glassene op ned Ginger Beer og pyntes med lime og ingefær.

 

Ginger Roberts

Denne gin-betonede cocktail kaldes også for en Gin Gin Mule og består således af Gin med Ginger Beer. For at lave en klassisk Ginger Roberts skal du bruge følgende:

 • 4 cl gin
 • 2 cl limesaft
 • 1 cl sukkersirup
 • 10 cl Ginger Beer
 • Mynte til pynt
 • Isterninger

Først fylder du et højt glas med isterninger hvorefter du tilsætter gin. Nu kommer du både limesaften og siruppen i glasset og topper til sidst med Ginger Beer. Du kan evt. pynte med myntebladene og er nu klar til at nyde en lækker forfriskende cocktail.

   

Populære Ginger Beer brands

Her hos BarLife finder du nogle af de allermest populære mærker indenfor Ginger Beers, hvilket bl.a. betyder at du i vores sortiment finder Gosling’s Ginger Beer, Fentimans Ginger Beer eller Naturfrisk Ginger Beer.

Goslings Ginger Beer er særligt populær at bruge til cocktails, og du kan endda også købe et decideret Gosling Dark ´N Stormy sæt, hvori du får alle de nødvendige ingredienser til at lave den lækre drink.

Vi har også den ikoniske Old Jamaica Ginger Beer, som virkelig også er en populær variant. Med en Jamaican Ginger Beer får du en enormt sprudlende drik, som både rummer styrken fra ingefær, men også en fantastisk sødme, som gør denne Ginger Beer enormt populær at nyde som den er.   

 

Sådan laver du din egen Ginger Beer

En af de mest populære måder at indtage ingefær på, er via denne læskende form kaldet for Ginger Beer. Der er blevet lavet forskningsforsøg som påpeger, at Ginger Beer faktisk har nogle positive indvirkninger på helbredet. Især hvis du laver din Ginger Beer fra bunden, så er det både en læskende fornøjelse, som du kan bruge til at blande i drinks samtidig med at ingefæren tjener dit helbred.

Måske husker du den store ingefærshotbølge som strømmede ind over landet, da ingefærens magiske helsekræfter begyndte at rygtedes ude i de danske kroge. Selvfølgelig er det nemmest at købe en af de mange lækre varianter, som allerede findes på markedet, men hvis du kunne tænke dig at lave din Ginger Beer selv, så giver vi dig her en lækker opskrift.

 

Alt hvad du skal bruge er:

 • 75 gram ingefær
 • 150 gram sukker
 • 3 liter vand
 • Og så en god portion tålmodighed!

Inden du rigtigt kan gå i gang…

Find et lille patentglas frem og riv ca. 25 gram ingefær heri. Tilsæt 1 spsk. sukker samt 1 dl vand og luk patentflasken til. Tilsæt 1 spsk. sukker og 1 dl vand hver dag, indtil indholdet i flasken begynder at boble. Når det sker, har du skabt en såkaldt ingefærstarter, som du skal bruge til at lave selve Ginger Beer.  

 

Sådan laver du Ginger Beer

 • Riv de resterende 50 gram ingefær ned i en gryde og hæld 1,5 liter vand i sammen med, hvorefter du bringer det i kog. Lad det simre i ca. 20 minutter for at trække mere smag ud af ingefæren. Find en skål frem samt en si, og si vandet fra gryden over i skålen.
 • Tag omkring 125 gram sukker og rør det op i skålen, indtil det er fuldstændig opløst. Hæld derefter 1,5 liter koldt vand i for at nedkøle blandingen.

 • Når den rammer stuetemperatur, hælder du blandingen over i nogle større patentglas, hvor du også kommer ingefærstarteren fra tidligere i. Dæk glassene til med et viskestykke eller lignende.

 • Nu begynder fermenteringsprocessen, som gerne skal vare i 3 dage. Alt efter hvor varmt eller koldt du placerer beholderne, vil processen også gå hurtigere eller langsommere.

 • Når indholdet begynder at boble efter 3 dage, så skal du smage efter, for at vurdere om balancen mellem det syrlige og det søde, er som den skal være.

 • Find nu nogle mindre patentflasker frem, og si den fermenterede ingefærblanding herover i, hvorefter de skal stå i 2 dage ved stuetemperatur for at karbonere. Herefter sætter du dem blot på køl.

 • Der er nu blevet dannet kulsyre i flaskerne, og hvis du lader dem stå for længe, vil den indkapslede Ginger Beer fortsætte med denne proces, hvor også alkohol bliver dannet. Derfor skal du også være en smule forsigtig, når du åbner flaskerne, da indholdet godt kan reagere lidt kraftigt.

Men ellers skulle du gerne have lavet dig en lækker portion Ginger Beer, som du enten kan nyde ren eller forsøge at blande i en forfriskende cocktail.

   

SE VORES UDVALG LIGE HER

Helt kort, så er Ginger Beer ikke øl. Navnet antyder det, og det er også hovedårsagen til en smule forvirring omkring produktet. For at noget kan kaldes øl, skal det indeholde malt eller humle og gær og vand.

Ingefærøl indeholder ingen af de ovennævnte ingredienser på nær vand. Faktisk er det nærmere en cider, end det er en øl, og alkoholprocenten er også lavere.

I dag produceres Ginger Beer sjældent med alkohol og ligger typisk med en alkoholprocent mellem 0 - 4% hvilket er lavt i forhold til øl, men relativt højt indenfor cidere.

Den bruges i en række drinks og cocktails hvor den mest populære nok er Dark ’n’ Stormy. Den består af Ginger Beer og mørk rom, limesaft og lidt sukker og frisk ingefær. Det er en simpel drink, og det anbefales at bruge gode ingredienser.   

Fever tree ginger beer er som skabt til en Dark ‘n’ Stormy. Fever Tree Ginger Beer indeholder ikke alkohol, men har en lang og blød eftersmag. Derfor passer Fever Tree Ginger Beer perfekt i den drink.  

Uanset om du er til Ginger Beer på dåse eller på flaske, så har vi et stort udvalg af begge dele i vores sortiment.

Vi har både billig Ginger Beer og Ginger Beer som hører til den lidt dyrere prisklasse, men du gør klogt i løbende at holde øje med vores produkter, da vi hele tiden har Ginger Beer på tilbud. Dermed kan du altid gøre en god handel, når du køber din Ginger Beer her hos BarLife.  

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna