Drinks med whisky

Indlæser...
Drinks med whisky

Hvis du ligesom os, er vild med en god whisky drink, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi vil præsentere forskellige drinks med whisky, men vil dog også komme omkring andre måder, hvorpå du kan nyde din whisky. Derudover vil vi runde whisky anbefalinger, information om whisky og andre spændende ting.

 

Hvordan skal whisky drikkes?

Whisky er en herlig spiritus, der kan serveres på forskellige måder. Dermed giver en flaske whisky dig flere muligheder for, hvordan du ønsker at nyde den.

En indlysende serveringsmetode til at nyde whisky, er selvfølgelig at servere den ren. Hvis der er tale om en kvalitets whisky, så er denne metode især skøn. Det giver mulighed for at opleve alle whiskyens aromaer både i duft og smag, men derudover også at betragte væskens farve.

Hvis du vælger at nyde whiskyen ren, kan du servere den som den er eller over et par isterninger. Der er desuden lavet isterninger specielt til formålet for, at du undgår at isterningerne smelter og fortynder din whisky for meget. Blandt de særlige isterninger findes blandt andet udgaver i stål eller i form af såkaldte whiskysten.

Derudover så findes der jo et utal af forskellige drinks med whisky. Paletten med whisky drinks byder på velkendte drinks som Old Fashioned, Whisky Sour og Irish Coffee.

En anden skøn måde, hvorpå du kan bruge din whisky er i køkkenet til madlavning. Her er den eksempelvis fast inventar i en smagfuld whiskysauce. Dog vil vi ikke nødvendigvis anbefale dig at anvende dine mere eksklusive flasker til dette formål. I madlavningen vil en mere budgetvenlig eller sågar en billig whisky være at foretrække.

 

Whisky drinks

Tag på udkig i vores store univers af drinksopskrifter, hvor du finder alverdens drinksopskrifter eksempelvis på drinks med vodka eller drinks med gin, men derudover finder du selvfølgelig også en masse opskrifter på drinks med whisky.

Efter vores overbevisning, så er det bare at starte fra en ende af og smage sig igennem udvalget, der både byder på et hav af fantastiske smagsoplevelser.

Dertil vil vi lige slå fast, at indtagelsen af de forskellige drinks med whisky ikke behøver finde sted på samme dag. Dermed har man nemlig en chance for at kunne huske oplevelsen samt, hvordan drinksene smagte og så ud.

 

Hvorfor kommer man vand i whisky?

Når whisky nydes ren, er der mange, der tilfører et par dråber vand til glasset inden smagning. Dette gøres med henblik på, at vandet hjælper med at udfolde whiskyens smag og duft.

Et lille tip herfra er dog at smage whiskyen helt ren først for derefter at tilføje en smule vand. Ved at gøre det i denne rækkefølge får du nemlig mulighed for at opleve, hvordan whiskyens smagsindtryk ændres og hvordan vandet fremhæver smagsnoterne.

For at knytte en sjov information til ovenstående, så har eksperter tilmed undersøgt og bekræftet påstanden. Forskningen har talt og det er altså ikke blot indbildning.

Hvis du tilfører klassiske isterninger til glasset, vil du opnå samme effekt som at tilføre vand, da isterninger over tid vil smelte. Det kan dog være sværere at styre, hvorfor der som beskrevet findes særlige isterninger eksempelvis stål isterninger, som er lavet med henblik på at kunne afkøle din whisky uden at fortynde den unødigt.

 

Hvordan skal whisky serveres?

Hvis du vælger at servere din whisky ren, så bør du også gøre dig selv den tjeneste at servere den i det rette glas, nemlig et whisky glas. Der findes et utal af forskellige whisky glas, men hvis du ønsker et godt alsidigt whiskyglas, så kan du med fordel kigge nærmere på Glencairn whisky glas. Førnævnte er nemlig blandt de bedst solgte på markedet og anvendes desuden hyppigt til whiskysmagninger.

Når whiskyen er hældt op i glasset, kan du med fordel slynge glasset let som vi eksempelvis kender det fra vinsmagninger. Dette frigiver whiskyens aromaer samtidig med, at det giver anledning til at se nærmere på whiskyens farve.

Hvis du har lavet whisky drinks, så vil et cocktailglas være oplagt til servering. Det kan eksempelvis være et smukt krystal whisky glas.

 

Whisky anbefalinger

Vi kan næsten ikke berøre emner som whisky drinks og whisky glas uden at komme med nogle whiskyanbefalinger. Dertil har linjer som Highland Park, Glenfiddich, Aberlour og Tallisker blandt andet fortjent rosende ord.

 

Hvis whiskyen endnu ikke har fundet sin vej ind i dit hjerte, så vil vi anbefale dig at prøve dig af med den skønne spiritus. Du går nemlig glip af helt fantastiske smagsnuancer. Vi vil både anbefale dig at nyde whiskyen ren, men man går heller aldrig galt i byen med en god whisky drink.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna