Drinks med Whisky

Når der skal laves drinks, så er whiskyflasken sjældent det mest indlysende valg. Det er dog ikke ensbetydende med, at whisky ikke er utrolig velsmagende i drinks. De øvrige typer spiritus som eksempelvis gin har virkelig vundet frem den seneste tid, men nu må det være whiskyens tur.

Der findes nemlig mange skønne cocktails opskrifter, hvor whiskyen spiller en rolle på ingredienslisten, og de er absolut værd at prøve. Dermed får du andre bud på, hvordan du kan nyde din whisky selvom, at en klassisk whisky on the rocks ikke slår fejl. Hvis du er iblandt dem, der nyder en god whisky, så er det på tide, at du prøver at lave drinks med whisky. Se de mange valgmuligheder og læs mere her.

Indlæser...
Filtrer

Whiskyens rolle i drinks

I forhold til drinks med whisky, så findes der både velkendte klassikere, nye spændende bud samt lette drinks, hvor der ved sidstnævnte selvfølgelig ikke bliver gået på kompromis med smagen. Vi vil i det følgende komme omkring en bred vifte, så der er noget til enhver smag, og måske vigtigst af alt til ethvert bartenderniveau, hvad end du er nybegynder på området eller har udfoldet dine evner bag baren utallige gange.

Som du sandsynligvis ved, så smager whisky fantastisk når det nydes rent, men smagen bliver absolut ikke dårligere når den opleves i samspil med de øvrige ingredienser i drinks og cocktails. Du har måske stiftet bekendtskab med den utrolig simple drink whisky med cola, men derudover findes der adskillige bud på, hvordan whiskyen kan udfolde sig i drinks.

Blandt de mere velkendte drinks med whisky finder du blandt andet Whisky Sour, Manhattan, Whisky Ginger Beer og Mint Julep.

 

Whisky eller bourbon?

Hvis du er lidt i tvivl om forskellen på whisky og bourbon eller sidder undrende og tænker, hvad er bourbon? Så er bourbon en særlig type whisky, der stammer fra Amerika. Du kan altså sagtens udskifte whisky med bourbon, så det i stedet for en whisky drink bliver til en bourbon drink. I det følgende vil fokus være cocktail opskrifter med whisky, men husk på, at du kan lave lige så mange skønne bourbon cocktails.

 

Hvilken whisky skal du vælge?

En svær beslutning, der skal træffes når der skal blandes whisky cocktails, er hvilken bourbon eller whisky, der skal bruges til formålet. Derudover kan en anden besværlig beslutning selvfølgelig være, hvilke drinks du ønsker at lave. Man kan nemlig nemt lade sig rive med når man kigger nærmere på de mange skønne drinksopskrifter.

Når vi taler valg af whisky, så findes der både mere budgetvenlige varianter heriblandt eksempelvis Jameson whisky, men også spiritus af højere kvalitet, hvilket kan betegnes som god whisky eller måske den bedste whisky. Derudover kan der være præferencer i forhold til oprindelsesland, hvor der både findes destillerier i ind- og udland, så du blandt andet kan kigge nærmere på dansk whisky eller måske skotsk whisky. Helt overodnet lyder anbefalingen dog at vælge en whisky af højere kvalitet, så der ikke bliver gået på kompromis med smagen i dine cocktails.

 

Nemme drinks med whisky

Nu har vi allerede røbet, at der findes nemme, men delikate bud på whisky drinks, hvor vi ikke kan undgå at nævne drinks med whisky og cola. Det er en klassiker, der ikke kræver alverden, hverken hvad det angår ingredienser eller barudstyr. Hvis du ønsker at kæle lidt for detaljen ved den simple kombination, så kan du tilføre frisk limefrugt eller limesaft til blandingen, så den minder om den populære drink Cuba Libre.

Derudover findes der en anden enkel, men populær smagssammensætning i form af Whisky Ginger Beer. Det er en frisk drink med gingerbeer, der er oplagt at nyde i sommerperioden, men som ved alle andre drinks, så kan de selvfølgelig nydes året rundt. Et tip lyder, at du eventuelt kan erstatte gingerbeer med ginger ale, så du i stedet for ender med drinks med whisky og ginger ale.

En anden drink, der har fundet sin vej til listen over gode nemme drinks, er Whisky Tonic. Som navnet antyder, så kræver denne drinksopskrift heller ikke et stort udvalg af ingredienser. Den er simpel, men god, præcis som vi kender det fra Gin & Tonic. Vores erfaring siger os, at whisky i mange tilfælde sagtens kan erstatte de øvrige typer spiritus i drinksopskrifter. Resultatet ender selvfølgelig med et andet udtryk, men det behøver ikke at betyde, at det ikke ender ud i en velsmagende drink.

Nu har vi kort nævnt, at Whisky Ginger er fantastisk at nyde i sommertiden, men vi må ikke glemme vinterhalvåret. Det har vi dog en løsning på, for der er bare ikke noget som en Irish Coffee i den kolde tid. Irish Coffe er en cocktail, der forener smagen af kaffe, whisky, brunt farin og flødeskum. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det heldigvis ikke. Når vi er omkring drinks, der er oplagte at nyde i det kølige måneder, så er Lumumba ligeledes et godt bud. Det er en simpel drink, der klassisk set består af kakaomælk og whisky. En helt genial sammensætning, der både kan nydes varm og kold, så den er ideel at nyde året rundt.

 

Populære drinks med whisky

Som fortalt, så er Whisky Sour blandt de populære drinks med whisky, og faktisk bare generelt blandt populære drinks. Dette gør sig endvidere også gældende for de forskellige udgaver af Sour-drinks, der blandt andet består af Whisky Sour og Gin Sour.

Førnævnte forfriskende drinks, er blevet utrolig efterspurgt på drinkskortet, men det er ikke uden grund. Det er nemlig en række drinks, som formår nemlig at forene syre og sødme samtidig med smagsnoterne fra en given type spiritus, og hele herligheden er toppet med fløjlsblødt skum af æggehvide. Ligesom, at der findes forskellige Sour drinks, så findes der også forskellige fortolkninger af en Whisky Sour opskrift. Dertil findes den såkaldte Rattlesnake drink, der minder om Whisky Sour, men blot er tilført ekstra spiritus og styrke fra absinth.

Manhattan drinken er ydermere også blandt de populære drinks med whisky. Førnævnte er typisk en kombination af whisky eller bourbon, rød vermouth og angostura. Det er en cocktail med masser bitterhed, der opleves sammen med en let sødme. Er du derimod mere til en forfriskende smag af mynte, så er Mint Julep lige noget for dig. Ingredienserne kan til forveksling minde om opskriften på en Mojito, men det gør absolut ingenting. Mojito skuffer nemlig aldrig på smagen, og det er i høj grad en favorit blandt mange.

En anden klassisk drink, er en Old Fashioned. Denne drink repræsenterer mødet mellem blandt andet whisky eller bourbon, appelsinskal og danskvand, hvori der endvidere også ofte indgår en sukkerknald. En utroligt velsmagende drink, hvor man både får lov til at opleve smagen af spiritus, men også de bitre og friske aromaer.

 

Vi håber, at du har fået et godt indblik i, hvordan whiskyen kan optræde i drinks, så du er klar på at lave alt fra lækre nemme drinks til anerkendte klassiske whisky cocktails. Her hos BarLife finder du alt, hvad du skal bruge for at begive dig ud i at mikse dine drinks, så det hele er samlet på et sted. Dermed kan du både finde alle dine ingredienser, barudstyret samt garnish og drinkspynt, der sætter prikken over i’et.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna