Drinks med Whisky

Når der skal laves drinks, så er whiskyflasken sjældent det mest indlysende valg. Det er dog ikke ensbetydende med, at whisky ikke er utrolig velsmagende i drinks. De øvrige typer spiritus som eksempelvis gin har virkelig vundet frem den seneste tid, men nu må det være whiskyens tur.

Der findes nemlig mange skønne cocktails opskrifter, hvor whiskyen spiller en rolle på ingredienslisten, og de er absolut værd at prøve. Dermed får du andre bud på, hvordan du kan nyde din whisky selvom, at en klassisk whisky on the rocks ikke slår fejl. Hvis du er iblandt dem, der nyder en god whisky, så er det på tide, at du prøver at lave drinks med whisky. Se de mange valgmuligheder og læs mere her.

Indlæser...
Filtrer

Hvad blander man whisky med?

Whiskyens smagsnuancer kan kombineres med mange forskellige ingredienser. For blot at opliste et par forslag, så bliver whisky, Vermouth og Angostura bitter til en Manhattan drink.

Hvis der derimod er tale om Whisky Sour, så får whiskyen selskab af eksempelvis citronsaft, sukkersirup og æggehvider. Modsat så kombineres whisky med kaffe, brun farin og fløde, hvis du laver Irish Coffee.

I den mere simple ende, så kan du også kombinere din whisky med forskellige læskedrikke, hvortil eksempelvis cola, danskvand, tonicvand eller ginger ale er et par skønne bud.

Cola og whisky kan resultere i en klassisk Whisky Cola, der er whiskyudgaven af den velkendte Rom & Cola. Hvorimod blandingen af whisky, danskvand, rørsukker, knust is og myntekviste giver dig en skøn Mint Julep cocktail. Gin og tonic findes desuden i en whisky udgave i form af en såkaldt Whisky Tonic. Den simple kombination af whisky og tonic kan sammenlignes en smule med den forfriskende kombination med whisky og gingerale, hvilket giver din en skøn Whisky Ginger drink.

Whiskyens smagsnuancer er især skønne serveret i kombination med syrlige smage fra citrusfrugter. Dertil er Whisky Sour og Old Fashioned skønne eksempler på denne smagskombination.

Hvis du ønsker at nyde whiskyens smagsnuancer for sig, så kan du med fordel blande et par dråber vand i glasset, da det bidrager til, at smagene udvikler sig og dermed, at smagsoplevelsen forbedres.

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna