Whiskeyglas

Når du serverer whisky for dine gæster, er det vigtigt, at de får den bedste oplevelse. For at skabe den, er det nødvendigt med en god whisky og selvfølgelig gode whiskyglas. Vi har samlet et stort udvalg her på siden, så du let kan finde dit næste favoritwhiskyglas.

Du finder alt fra billige whiskyglas til nogle af de mest kendte og eksklusive mærker, samt de officielle smageglas, der bruges til whiskysmagninger i vores sortiment. Du har dermed muligheden for at finde inspiration blandt vores whiskyglas her på siden. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. 0%
  SALE
  Glencairn whiskey glas 190ml. 99524
  Glencairn whiskey glas 190ml.
  58,75 kr
 2. 29%
  SALE
  Strauss Rocks vandglas/whiskyglas 4 stk. klar 40 c PM 922 SH
  Strauss Rocks vandglas/whiskyglas 4 stk. klar 40 c
  Tilbudspris 198,75 kr Normalpris 278,75 kr
 3. 29%
  SALE
  Krystal Spey Tumbler 25cl - Urban bar SB1003C
  Krystal Spey Tumbler 25cl - Urban bar
  Tilbudspris 35,00 kr Normalpris 48,75 kr
 4. 8%
  SALE
  RCR Opera Tumbler 31 cl 6stk. Glas0274
  RCR Opera Tumbler 31 cl 6stk.
  Tilbudspris 275,00 kr Normalpris 298,75 kr
 5. 0%
  SALE
  High ball glas elysia D.O.F 6853
  High ball glas elysia D.O.F
  78,75 kr
 6. Tulipanglas Stölzle Lausitz - 190 ml 2116-2
  Tulipanglas Stölzle Lausitz - 190 ml
  65,00 kr
 7. 13%
  SALE
  Incanto vandglas/whiskyglas klar 34,5 cl Ø8,1cm H1 PM 920
  Incanto vandglas/whiskyglas klar 34,5 cl Ø8,1cm H1
  Tilbudspris 68,75 kr Normalpris 78,75 kr
 8. 0%
  SALE
  Diamond whiskey glas (2stk) 14731
  Diamond whiskey glas (2stk)
  298,75 kr
 9. 0%
  SALE
  whiskeyglas krystalglas 30cl. - 6 stk. 20354130
  whiskeyglas krystalglas 30cl. - 6 stk.
  288,75 kr
Stigende orden
Side

De bedste whiskyglas

I din søgen efter at finde de ultimativt bedste whiskyglas, så er der nogle generelle tommelfingerregler, som du altid kan gå ud fra. For i sidste ende er det et spørgsmål om smag og behag, når du skal finde det whiskyglas, som behager dig mest. Men følger du disse anvisninger, er du allerede godt på vej, til at kunne finde dit næste whiskyglas.

Whiskyglassets struktur

Ligesom så meget andet kvalitetsalkohol, skal kvalitetswhisky have plads til at udfolde sig smagsmæssigt og duftmæssigt. Dermed ikke sagt at du skal bruge et vinglas til at drikke whisky af, men det skal gerne være ganske uproblematisk at svinge whiskyen rundt i glasset. Det er også en af grundende til, hvorfor snifterglasset og Glencairnglasset er så populære. Disse whiskyglastyper fremtoner netop hele duftoplevelsen, og de formår at frembringe de bedste nuancer i whiskyen du drikker.
 

Whiskyglassets komfort

Selvom det kan lyde mere eller mindre uvæsentligt, så spiller komforten, i hvor behageligt glasset er at holde, en stor rolle for den samlede whiskyoplevelse du får. Et godt whiskyglas skal med andre ord føles rigtig lækkert at have i hånden, hvor parametre som vægten, designet og grebet er hovedaktørerne, når det gode whiskyglas skal vælges.
 

Whiskyglassets udstråling

Det perfekte whiskyglas bør se lige så fantastisk ud, som det føles at have i hånden. Æstetikken har dermed også en væsentlig indflydelse på kvaliteten af whiskyglasset. Det er den fulde oplevelse, som du køber, når du køber de perfekte whiskyglas, og der er det mindst lige så vigtigt at forkæle øjet såvel som ganen.

 

De forskellige stilarter af whiskyglas

Med ovenstående tommelfingerregler omkring hvilke parametre du skal være opmærksom på, når du skal finde det bedste whiskyglas for dig, er det på sin plads at give dig et generelt overblik over, hvilke forskellige glastyper du typisk vil støde på, når det drejer sig om whiskyglas.  

 

Tumblerglasset

Du kender med stor sandsynlighed dette glas, for det er utrolig populært i barer rundt om i landet. Er du på jagt efter et klassisk tumblerglas, så er et RCR Melodia whiskyglas en oplagt bejler, til at glas som du med ro i sindet, kan se nærmere på.

Tumblerglasset går også under navne som lowballglas, rockglas eller old fashioned glas. Du vil også typisk se Tumblerglasset i krystalglasmateriale, hvorfor du kan finde et hav af disse glas, med nogle utroligt smukke mønstre.

Tumblerglasset er dermed lidt af en whiskyglasklassiker og et ganske fornuftigt valg.

Glencairnglasset

Som beskrevet tidligere er Glencairnglasset det mest foretrukne whiskyglas til de officielle whiskysmagninger. Det er elegant, stilsikkert og du kan uden problemer lade whiskyen cirkulere rundt i glasset for at frembringe alle duftnuancerne fra whiskyen.

Neatglasset

Denne type whiskyglas er en anelse mere innovativt og teknologisk designet til lade ethanolmolekylerne fordufte op gennem glassets åbning og efterlade de mange lækre duft- og smagsnuancer tilbage, som vi holder så meget af i whiskyen.      

 

DET OFFICIELLE WHISKEYGLAS

Det officielle glas, som bruges til whisky konkurrencer er et Glencairn whiskyglas. Faktisk er det, det eneste glas som er godkendt af Scotch Whisky Association. Glasset er blevet udviklet i et tæt samarbejde mellem fem forskellige master blendere fra Skotland.

De har alle bidraget til at skabe det perfekte glas, der kan give whisky de bedste forudsætninger for at blive bedømt korrekt. Målet har været at skabe et glas, hvor farven kommer flot til udtryk og samtidig holder godt på aromaerne. Glasset blev skabt i 2001, og har en god størrelse, så det er muligt at svinge sin whisky rundt.

Glasset har den klassiske tulipanform, og er uden stilk. Det har nærmere en tyk bund, og det giver en rigtig god følelse og et godt greb om glasset. Serverer du whisky for gæster, der er vant til at drikke whisky, så giver det helt sikkert en god oplevelse med Glencairn whiskyglas.

 

WHISKEYGLAS SOM STILIKON

Selvom Glencairn, i manges øjne, er det officielle glas til whisky, så har andre glas også vundet stort indpas på markedet. Verden over bruges også retvæggede glas og tumblere.

De retvæggede glas er typisk udført med forskellige mønstre på siden. Det giver et rigtigt flot farvespil i glasset, men til gengæld holder det ikke så godt på duftene og aromaerne i whiskyen. 

Tumblere er en anden type glas uden stilk. De er ofte næsten helt fladbundet, men kan også have form som bunden af en snurretop. Denne form gør, at de altid hælder lidt til en af siderne, når de står på et bord. Begge typer er meget populære, og de er især at foretrække, hvis whiskyen skal serveres med en stor isterning. Modsat Clencairn har disse glas en stor åbning. De retvæggede glas er blevet et stilikon gennem diverse film.

Du finder efterhånden også en del whiskyglas på stilk, som skaber lidt modspil til de klassiske lowball krystal whiskyglas, der oftest er den type glas, som for alvor forbindes til whiskysmagning. Og whiskyglas i krystal er da også fuldkomne, klassiske og ideelle til whisky, men whiskyglas med stilk tilfører en helt anden oplevelse til det skotske whiskyimperium.

 

Whiskyglas – en verden af forskellige brands

Her hos BarLife forhandler vi en lang række kvalitetsmærker indenfor whiskyglas og vi vil gerne begynde med at fremhæve dette Nachtmann Noblesse Old Fashioned whiskyglas. Det har en særlig royal udstråling, som er både konger og dronninger værdige.

Er du mere til italienskinspireret glaspusteri, kan vi varmt anbefale dig at se nærmere på whiskyglas fra Luigi Bormioli. En glasfabrikant der igennem mange generationer har innoveret glasbranchen med deres mange vidunderlige glas. Med Bormioliglas går du aldrig galt i byen.

Glasfabrikanten Spiegelau er også med på vognen for flotte producerede whiskyglas. I et Spiegelau whiskyglas har du alle de perfekte forhold for en fremragende whiskyoplevelse. Glasset har et smukt og stilrent udseende, og whiskyen har de ideelle forhold at udvikle sig under.

 

Her på siden finder du hele tiden forskellige whiskyglas på tilbud, og med vores store udvalg af kvalitetswhiskyglas kan du med stor sandsynlighed finde et whiskyglas, som passer til lige netop din smag. Du er mere end velkommen til at gå på opdagelse i udvalget og samle inspiration til dit næste whiskyglas.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna