Bliv klar til nytårsaften – nytårsmenu, nytårstraditioner og meget mere

Indlæser...
Bliv klar til nytårsaften – nytårsmenu, nytårstraditioner og meget mere

Årsskiftet lurer i horisonten, og før vi ved af det, så står der 2023 på kalenderen. Årets sidste dag skal selvfølgelig fejres med maner. Det er en dag, hvor man absolut ikke må gå på kompromis.

Der skal naturligvis være rigelige mængder champagne, og derudover kan man ikke undvære en skøn nytårsmenu, som selvfølgelig indtages ved et veldækket bord og nydes i godt selskab. Nytårsaften er med andre ord en aften, hvor der ikke må mangle noget.

 

Skab de helt rigtige rammer

Hvis du er vært for årets nytårsfest, så kunne man forestille sig, at planlægningen så småt var begyndt. Der er nemlig en lang række beslutninger, der skal tages. Alt sammen med et mål for øje, nemlig at skabe en fantastisk, stemningsfyldt og uforglemmelig aften.

Når årsskiftet skal fejres, er det næsten fast kutyme, at vi ifører os vores pæneste tøj. Udover at vi selv pyntes i aftenens anledning, så skal nytårsbordet selvfølgelig også stå fuldstændig skarpt. Det fine service skal findes frem fra skabene, glassene skal pudses, servietterne skal foldes og serpentinerne pustes.

I festlighedernes anledning skal nytårsmenuen anrettes sirligt. Derudover må du ikke gå på kompromis med dit valg af service, hvis du eksempelvis serverer steak, så skal der selvfølgelig bruges laguiole steakknive til formålet. Det er en lille detalje om end det har afgørende betydning for den samlede oplevelse af måltidet.

Ikke nok med, at det er vigtigt, at der er styr på borddækningen, så må vi bestemt ikke glemme nytårspynten. Udover at dine gæster skal udstyres med en festlig nytårshat, så har nytårsbordet også fortjent en god mængde nytårspynt. Nytårsguirlander, balloner, truthorn, bordbomber, konfetti, rysler, trækpropper, serpentiner og alt, hvad der hører sig til.

 

Hvad skal vi spise til nytår?

Nytårsmenuen skal vælges, og i den forbindelse skal der indledningsvist tages en beslutning. Beslutningen lyder, om maden skal være hjemmelavet eller, om der skal gøres brug af en af de mange nytårsmenuer som diverse restauranter har sammensat til anledningen? Hvis beslutningen falder på en hjemmelavet nytårsmenu, så skal det desuden besluttes hvad, der står på menuen og i den forbindelse skal det endvidere overvejes, hvor mange retter, der skal serveres.

Vores bedste tip i den forbindelse er at undersøge et udpluk af de mange forskellige muligheder og eventuelt forhøre sig omkring, hvad gæsterne synes. Derudover er det selvfølgelig aktuelt at have dine kulinariske evner for øje samt overveje, hvor lang forberedelsestid du ønsker at afsætte i køkkenet og om du vil bruge dele af aftenen i køkkenet, hvis du leger med ideen om at lave maden selv. Ovenstående faktorer kan forhåbentligt hjælpe dig lidt i beslutningen om, hvad du vælger at servere til nytår.

 

Drikkevarer til nytårsaften

En ting er hvad der skal spises, men derudover er en anden vigtig ting naturligvis, hvad der skal serveres i glassene nytårsaften. Indlysende er champagnen selvfølgelig, og hvis det skal være imponerende og ekstravagant, så sables champagneflasken åben ved brug af en champagnesabel.

Champagnen eller generelt bobler hører sig til i løbet af aftenen. Hvad end det er som velkomstdrink, til at nyde mens der indtages appetizers under nytårstalen, til at skåle det nye år ind ved midnatstid eller noget helt andet.

Udover champagne, så er det desuden oplagt med et par flasker god vin til maden. Et råd herfra lyder i den forbindelse, at det er vigtigt at servere din vin i det rette glas. Her mener vi selvfølgelig, at rødvinen serveres i rødvinsglas, hvidvinen i hvidvinsglas og champagne i champagneglasset.

Der findes ydermere et udvalg af lækre drinksopskrifter på nytårsdrinks, som vil være oplagte bud på, hvad du skal forkæle dine gæster med. Hvis du vælger at servere drinks, så er det vores klareste anbefaling, at du giver den gas med drinkspynten. Et indlysende valg er selvfølgelig at pynte dine nytårsdrinks med spiseligt glimmer, men derudover findes et utal af muligheder.

Nu vi lige var omkring emnet glimmer og glitter, så havner tankerne hurtigt på Glitter Fisk og, hvis ikke du har smag Glitter Fisk før, så bør du desuden se nærmere på dem. Kort fortalt, så er det smuk, glitrende og velsmagende likør, der eksempelvis har smag af hyldeblomst og lime.

 

Nytårstraditioner

Der findes efterhånden mange forskellige måder at fejre og markere nytåret på. Der findes dog også en række fællesnævnere, der går igen i langt de fleste måder. I den forbindelse kan vi selvfølgelig ikke komme udenom Dronningens nytårstale, som på mange måder markerer starten på en fantastisk aften.

Når der skal siges farvel til det forgangne år, og det nye år bydes velkomment, så er det ligeledes en fast tradition til nytårsfester landet over, at fjernsynet tændes, så man kan følge med i nytårsstemningen samt se når rådhusklokkerne på fineste vis ringer det nye år ind.

En anden halvskør, men festlig nytårstradition lyder på, at man hopper ind i det nye år. Hvortil udsagnet skal tages ret bogstaveligt. Derfor kravler op i sofaen, stiller sig op på en stol eller andet, hvorefter man tager hinanden i hænderne og hopper ned i samspil med, at klokken slår tolv.  

 

Inden vi runder dette blogindlæg af, så er der vist bare tilbage at ønske dig et rigtig godt og lykkebringende nytår.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna