Sådan arrangerer du den perfekte julefrokost!

Indlæser...
Sådan arrangerer du den perfekte julefrokost!

Julen sig nærmer med hastige skridt, og det betyder naturligvis også at julefrokosterne snart banker på døren.

Måske står du i den situation, at du har fået ansvaret for at planlægge julefrokosten i vennegruppen, og du begynder at mærke, hvordan sveden løber ned ad ryggen på dig. For hvor er det nu du skal begynde? Hvilke elementer skal der til, for at julefrokosten springer rammerne og bliver årets fedeste fest?

Vi vil forsøge at give dig nogle gode råd til, hvordan du kan skabe en rigtig fed julefrokost. Vi giver dig her en liste med 5 ting, der i hvert fald skal være styr på, så jeres julefrokost kan gå over i historien som den fedeste fest.

 

Der skal være styr på snapsen

Selvom den ofte deler vandende, så er snaps en obligatorisk del af julefrokosten. Der findes så afsindigt mange varianter, og især når vi nærmer os julemåneden, bugner butikkerne med lækre bud på årets julesnaps.

Ofte er det den klassiske Røde Aalborg, der bliver sat på bordet, men hvis I skal forkæle jer selv, kan vi varmt anbefale at forsøge en af de mange julesnapse.

Hvor akvavitten har en meget klar og ren smag, vil julesnapsene ofte byde på nogle mere krydrede smagsoplevelser. Der er dermed rig mulighed for at udfordre sine smagsløg.

Hvis du stadig ikke føler dig helt overbevist om, i hvilken snapseretning du skal gå, så kan du jo lige læse vores snapseguide først. Dermed bliver du endnu bedre klædt på til at træffe den store beslutning.

 

 

Der skal glas til snapsen

Nu hvor snapsen har indtaget en så vigtig rolle i denne guide til, hvordan du planlægger den fedeste julefrokost, så er det svært at komme udenom glassene, som snapsen skal drikkes af. Og glas til snaps kan virkelig have en afgørende betydning for, hvor god snapseoplevelsen bliver.   

Dog er det ikke altid, at vi vil anbefale dig at bruge rigtige glas. Hvis nu det er firmajulefrokosten, eller det er en julefrokost med studiet, så er snapseglas i plasts nok den bedste løsning. Både fordi der er mange mennesker, men også fordi at disse julefrokoster ofte bliver afholdt i et forsamlingslokale.

Men skal du holde julefrokost for en nær håndfuld venner, så giver det stemningen en større autencitet. Vi vil vove den påstand, at snapsen bliver værdsat i langt højere grad, hvis den serveres i et flot snapseglas. En fordybelse som du naturligvis skal vurdere om passer til den overordnede stemning for lige præcis jeres julefrokost.

Er der lagt i kakkelovnen til en vild abefest, så spiller snapseglassene nok ikke den største rolle alligevel.

 

Mad skal der selvfølgelig også til  

Inden den vilde fest for alvor kan få lov at bryde ud, så skal vi naturligvis igennem de sædvanlige madtraditioner, der hører sig til sådan en julefrokost.

Bliver du også lækkersulten og forpustet på samme tid, bare ved tanken om det vulgære madorgie der er i vente?

Det hele begynder med en sild, som du kan krydre med lidt rejer og en paneret fiskefilet. Herefter serveres der lun leverpostej, medisterpølse, glaseret skinke, frikadeller… Og så har vi ikke engang nævnt tilbehøret.

Vi kan hurtigt blive enige om, at det er folks egen skyld, hvis de går sultne fra bordet.

Står du i planlæggerens rolle, så kan maden godt tage pusten. Heldigvis findes der et hav af lækre muligheder for at få maden både lavet og bragt. På den måde slipper du selv for at skulle bruge oceaner af tid på indkøb og tilberedning.

Er det en mindre julefrokost, hvor I blot er en håndfuld samlet, så er det nemmere selv at stå for maden. Mange aftaler også at komme med retterne hver især, så arbejdsfordelingen bliver delt ud mere jævnt.

 

I skal have en dresscode!

Vi kan selvfølgelig ikke diktere, hvad I skal eller ikke skal, men fester hvor der er dresscode, har en tendens til at blive ekstra fede.

Det at der er krav til påklædningen, gør også at folk ofte har gjort sig ekstra umage. Denne umagehed skaber en større forventning og større glæde til arrangementet, som virkelig kan mærkes, allerede når julefrokosten først lige er begyndt.

Om det er det stiveste puds eller en nissehue, det er sådan set ikke så vigtigt. Så længe at folk overholder dresscoden, så skal der nok være høj stemning lige fra start.

 

Ha’ gerne planlagt et underholdende indslag eller to

En god måde at bringe en stemning i kog på, er ved at have planlagt noget underholdning, som alle kan deltage i.

Du kan arrangere en beerpong turnering, en ølstafet eller noget helt tredje. Det er ikke altid, at du behøver at gøre det så kompliceret.

Hvis du gerne vil have lidt inspiration, har vi beskrevet nogle gode drukspil i blogindlægget her.

Ellers kan det også være små konkurrencer, der ligger placeret i løbet af aftenen, hvor der til sidst bliver fundet en samlet vinder.

Det festlige indslag skal sikre, at der hele tiden sker noget, så energien ikke forsvinder ud af selskabet. Det kan også abstrahere folk fra at drikke i en periode, hvilket er fordelagtigt, hvis planen er at holde til langt ud på natten.

 

Selskabet er nok alligevel det vigtigste

Rammerne har helt sikkert en indflydelse på stemningen, men hvis ikke selskabet er godt, så når julefrokosten aldrig op på de højder, som det kan forventes. Derfor er det vigtigt, at du hygger dig med de mennesker du holder af, og som du kan lide at have det sjovt sammen med. For hvis der er styr på kernen, så skal det nok blive en god julefrokost, uanset hvor godt eller dårligt den er planlagt.

 

Med denne guide til hvad du skal huske, når du planlægger julefrokost, skal du nok få arrangeret årets fedeste fest. Og da december nærmer sig med hastige skridt, er det da bare med at komme i gang med planlægningen. Jo hurtigere du er ude, jo federe en julefrokost kan du nå at arrangere.

Rigtig god fornøjelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna