Hjemmelavet juice – guide, tips og tricks

Indlæser...
Hjemmelavet juice – guide, tips og tricks

Juice er en god måde at få et fantastisk skud af vitaminer, mineraler, fibre, antioxidanter, samt næringsstoffer. Du kan endda lave din egen juice derhjemme, så den består af dine yndlingssmage. Der er ydermere en god og oplagt mulighed for at sammensætte de ingredienser din krop har brug for, hvad end du trænger til lidt ekstra energi, vitamintilskud eller noget helt tredje.

Hjemmelavet juice er en velsmagende og nem måde at få en masse frugter og grøntsager. Dermed er juice en god måde, hvorpå man kan tilføre lidt ekstra sundhed og velvære til sin dagligdag. Vi har derfor her samlet en guide omkring hjemmelavet juice samt juicepressere, hvor du blandt andet kan blive klogere samt få tips, tricks og meget mere.

 

Valg af juicepresser

Hvis du er nybegynder på juiceområdet, så får du lige en række råd og anbefalinger med herfra. Der er nemlig forskellige parametre du kan vælge din juicer ud fra, hvorunder eksempler kan være hastighed, rengøring, specifikationer, kapacitet og støjniveau. Ikke nok med det, så kan aspekter som funktioner, design, brugervenlighed og prisniveau selvfølgelig også være afgørende for din beslutning.

En anbefaling herfra lyder, at du bør overveje, hvilke behov juicepresseren skal passe til. Det kan eksempelvis være om delene skal kunne komme i opvaskemaskinen, om du juicer større mængder ad gangen eller om maskinen skal kunne tage store stykker eller hele frugter og grøntsager.

Når der tales om juicepressere, så er der to typer, som er særligt populære i form af den centrifugal-baserede og slowjuiceren. Hvortil vi vil forsøge at klarlægge de væsentligste forskelle derimellem. Den centrifugal-baserede kan typisk klare hele frugter og grøntsager, men grundet presserens metode, så tilføres der mere ilt til juicen, hvorfor væsken vil skumme og endvidere have tendens til hurtigere at blive brun.

Slowjuiceren har typisk bedre egenskaber i relation til at udnytte råvarerne mest muligt eksempelvis i form af smag, vitaminer og mineraler. Hvis du har tendens til at være utålmodig, så kommer slowjuiceren formentlig til at udfordre dig en smule. Som navnet afslører, så er den nemlig mere langsommelig i processen. Slowjuiceren kan typisk ikke håndtere hele eller store stykker, hvorfor der kræves en smule snittearbejde.

 

Juice tips

Vi har derudover samlet forskellige spændende og lærerige tips, tricks og anbefalinger, der forhåbentlig både er hjælpsomme, hvad end du er ny i juicens verden eller allerede har givet dig i kast med forskellige forfriskende hjemmepressede juices.

Første tip beskæftiger sig med problematikken omkring, at juice begynder at oxidere, hvortil farven blandt andet skifter til en brunlig nuance, der sjældent ser særligt indbydende ud. Udover at du selvfølgelig kan drikke din juice med det samme, så har vi dog også andre tips, der gerne skulle være behjælpelige til dig, der måske ønsker at tage lækre farverige juice med på farten, men også til dig, der juicer større mængder ad gangen. Tippet lyder at opbevarer væsken i flasker, der er både luft- og vandtæt. Hvortil en anbefaling lyder, at flaskens størrelse gerne skal stemme overens med mængden, så der er mindst muligt luft i flasken og helst, så juicen næsten flyder over kanten. Du kan ydermere tilsætte lidt citrus til væsken, da det har egenskaber, der sænker oxideringsprocessen.

En vigtig anbefaling lyder at huske på at præsentere din juices visuelt pænt. Det kan eksempelvis være i et glas eller ved at toppe juicen af eksempelvis med et fint sugerør eller friske frugter.

 

Råvarer tips

En juice smager allerbedst når den er fyldt med smag, hvorfor vores anbefaling lyder at fokusere på de frugter og grøntsager, der er i sæson. På den måde opnår du en juice, der er fyldt med smag, vitaminer og andre gode sager. En anden fordel ved dette er endvidere, at sæsonaktuelle frugter og grøntsager typisk er billigere. Du kan også give ekstra smag til dine juices ved at tilføje krydderurter i maskinen eller toppe væsken af med en smule af din favorit frugt- eller bærsirup.

Når du laver juice, er det kun fantasien, der sætter grænserne. Der er dog en anbefaling du kan navigere lidt efter i form af at kombinere frugt- og grøntsager i dine juices. Det giver en rigtig skøn smag samtidig med, at man undgår at lave en juice, der er høj i sit indhold af frugtsukker. Nu har vi godt nok lige nævnt, at det kun er fantasien, der sætter grænserne, men der er dog nogle råvarer, som de fleste juicemaskiner ikke samarbejder så godt med, hvorfor det er ideelt at undlade disse. Eksempler herpå er banan og avocado. Førnævnte er dog helt fantastiske i blenderen når der skal laves cremede smoothies. Hvad end du laver juice eller smoothies, så smager de bare bedst når de serveres afkølet, hvorfor en vigtig anbefaling er at tilføje isterninger til glasset inden servering.

 

Rengørings tips

Selvom det kan lyde som en selvfølge, så er vores bedste tip i forhold til rengøring af maskinen at gøre det med det samme. På den måde undgår du, at frugtkødet indtørrer, hvilket besværliggør processen en smule. Hvis ikke du har tid til rengøring lige efter, så kan det være en god ide at sætte delene i blød i vand, så de er klar til at blive rengjort senere samtidig med at du undgår, at resterne er helt indtørret. På nogle maskiner kan delene tilmed rengøres i opvaskemaskinen, så du slet ikke skal bekymre dig om den opgave, men blot at nyde din forfriskende juice.

 

Vi håber, at du er blevet klogere og blevet inspireret til at anskaffe dig en juicepresser eller måske finde juicepresseren frem fra gemmerne, så du kan lave utallige forfriskende juices, der udover at smage godt også bidrager positivt til vores helbred og sundhed.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna