Vælg krystalglas og mærk forskellen

Indlæser...
Vælg krystalglas og mærk forskellen

Hvad betyder krystalglas?  

Først og fremmest er det på sin plads lige at få defineret, hvad krystalglas egentlig er for en størrelse. For det er klart, at denne glastype naturligvis ikke er fremstillet af krystal.

Grunden til at krystal overhovedet bliver brugt som sammenligningsmineral, er fordi krystalglas – eller blyglas som de også bliver betegnet – har nogle lignende karaktertræk. Herunder gælder bl.a. deres evne til at bryde med lyset samt deres vægtfylde.

Måske hæftede du dig en anelse ved ordet blyglas. Og vi kan godt relatere til din umiddelbare rynken på næsen, fordi blyglas og fødevarebranchen ikke umiddelbart går hånd i hånd.

Men efter mange års forskning på området, så kan eksperterne konstatere, at når det blot drejer sig om en kortere opbevaring, så er der ingen sundhedsskadelige risici forbundet med at anvende krystalglas. Du kan derfor roligt nyde din vin eller whisky i nogle flotte krystalglas.

 

Vinentusiasterne og sommelierer hylder krystal vinglas

Især indenfor vinens vidunderlige verden er krystalglasset blevet modtaget med kyshånd, og de forskellige glashuse fører sig frem med den ene fantastiske kollektion efter den anden.    

Stadig flere vineksperter konverterer over til krystalvinglasset, fordi dets kvaliteter i den grad forbedrer den totale vinoplevelse.

Det er fantastisk sammensætning af flere værdifulde elementer, som gør vinglas i krystal helt perfekte til vin. Bl.a. deres evne til at kunne blive mundblæst meget tynde, samtidig med at de er utroligt stærke og elastiske.

Selve glasmaterialet er hos krystalglas en del grovere i deres struktur, end det er tilfældet med almindelige glas. Når du slynger vinen rundt i glasset, skabes der altså mere turbolens, hvilket frigør en masse af de gode aromaer samt smagsnoter i vinen.

For at komme med nogle konkrete eksempler på brands, som er eksperter i at fremstille smukke vinglas i krystal, giver dig her to stærke bud på, hvor du skal søge inspiration.

 

 

Vinglas fra Luigi Bormioli

Her har du et af vores absolutte favorit glashuse. Kan du godt lide italiensk innovation, så vil du også hurtigt gå i godt spænd med vores italienske venner.  Med livsfilosofien at der skal være et glas til enhver lejlighed, forkæler Luigi Bormioli os alle med deres lækre detaljer og smukke kvalitetsglas.

En fed detalje er, at de her var de første til at blæse både stilk og bælg ud i ét, hvilket gør deres vinglas ekstra robuste og modstandsdygtige.

Glaspusteriet er nu drevet gennem 25 generationer, og nøglen til deres succes har i den grad været evnen til at tænke ud af boksen.  

 

Vinglas fra Stem Zero Nude

Rent prismæssigt bevæger vi os nu et godt stykke op ad prisstigen. Men ikke desto mindre synes vi, at det er ærgerligt at tale om smukke vinglas uden at nævne Stem Zero Nude kollektionen.

Disse glas er faktisk svære at beskrive, for deres elegance og æstetiske kvaliteter kan ikke udtrykkes i ord. Du er nødt til at opleve disse vinglas på egen krop.

Vinglassene fra Stem Zero er i klar betragtning som værende de bedste vinglas i verden. I hvert fald ligger de helt fremme i vinglasfeltet og fører an.

Desuden er vinglassene herfra også et skoleeksempel på, hvordan krystalglas kan blæses så fine og tynde, at de faktisk kommer til at se skrøbelige ud. Tag dog ikke fejl af de solide glas, som holder til meget mere end almindelige glas.

 

Krystalglas til din whisky

Foruden vinglas så er der især en anden spiritusgenre, som er kendt for dens smukke krystalglas, nemlig whisky. Du kan få flotte whiskyglas med de smukkeste mønstre og graveringer, som gør whiskyoplevelsen en smule mere autentisk.

De helt klassiske krystalwhiskyglas bliver også kaldt for lowball glas, og de er ofte til at kende på deres tykke solide bund.

Hvis du nu alligevel er ved at købe dig et sæt whiskyglas, så bør du også overveje at købe en karaffel med. Du kan også vælge at købe et whiskysæt som dette smukke sæt fra Nachtmann. Dermed har du matchende glas og dertilhørende karaffel.

 

På mange måder får du utroligt meget for pengene, når du køber krystalglas. Og det er også en glastype, som er påskønnet indenfor mange forskellige brancher. Vi håber i hvert fald, at du er blevet en smule klogere, og at du har lyst til at købe krystalglas hjem til vitrineskabet.

Rigtig god fornøjelse!  Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna